10 خاصیت خرما برای سلامتی از سلامت استخوان ها تا زیبایی پوست

از هزاران سال پیش که خرما کشف شد تا کنون، همه‌ی‌ ما از خواص و قدرت درمانگری خرما آگاهی داشته‌ایم‌. و وقتی علم این چند خاصیت خرما را ثابت کرد، با اطمینان و اشتیاقی بیش‌تر به مصرف این میوه‌ی سیاه و بسیار خوشمزه علاقه‌مند شدیم. بر اساس کتاب‌های تاریخی، گیاه خرما از منطقه‌ای در عراق فعلی به سایر نقاط جهان معرفی شده است؛ با وجود این، به ادعای بسیاری، مصری‌ها پیش از این از خرما برای درست کردن شراب استفاده می‌کردند.

تاجران خرما را با خود به جنوب آسیا، اسپانیا، آفریقای شمالی، و بعدها به مکزیک و کالیفرنیا بردند. امروزه خرما هم‌چنان به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های رژیم غذایی کشورهای خاورمیانه به شمار می‌رود. با این‌که بیش از ۳۰ نوع خرما در سراسر جهان شناسایی شده است، به طور کلی همه‌ی خرماها به سه نوع اصلی طبقه‌بندی می‌شوند – خرمای نرم، خشک، و نیمه خشک؛ و تنها تفاوت آن‌ها در میزان گلوکز، ساکارز، و فروکتوز موجود آن‌ها است.

یکی از بهترین و خوشمزه‌ترین انواع خرما در منطقه‌ای در نوار غزه یافت می‌شود، که قرمز رنگ و فوق‌العاده شیرین است. یکی دیگر از گونه‌های محبوب خرما زغلول نام دارد که در مصر یافت می‌شود. این نوع خرما دارای پوست قرمز تیره و کمی دراز و تُرد است. هم‌چنین این خرما بسیار شیرین است. خرمای سوکاری محصول کشور عربستان سعودی یکی از گران‌قیمت‌ترین انواع خرماها است. رنگ پوست این خرما قهوه‌ای تیره است، گوشتی نرم و مزه‌ی شیرین منحصر به فرد دارد. نوعی دیگر از خرما نیز با نام خضراوی وجود دارد که نرم و تیره رنگ است و در میان کشورهای عربی بسیار مشهور است. البته این‌ها چند نمونه از انواع خرماها هستند؛ گفته می‌شود بیش از ۱۰۰ نوع خرما در کشور عراق وجود دارد!

میزان مناسب مصرف خرما

آشپزهای سراسر دنیا به مقدار مختلف در غذاهای‌شان از خرما استفاده می‌کنند، ولی نکته‌ی حائز اهمیت این است که این میوه‌ی خوشمزه دارای خواص فراوان برای سلامتی است. خرما منبعی عالی از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی، انرژی، قند، و فیبر است. هم‌چنین خرما سرشار از کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم، منیزیوم و روی است.

در ادامه به چند دلیل برای گنجاندن خرما در رژیم غذایی روزانه‌تان اشاره می‌کنیم:

خاصیت خرما برای سلامتی

۱. کلسترول را پایین می‌آورد

آیا می‌دانستید خرما عاری از کلسترول است، و میزان چربی موجود در آن بسیار اندک است؟ قرار دادن خرما به میزان کم در رژیم غذایی، می‌تواند به کنترل کلسترول کمک کند، و حتی باعث کاهش وزن نیز بشود.

۲. سرشار از پروتئین است

خرما منبعی غنی از پروتئین است که در تناسب اندام و حتی قدرت ماهیچه‌ها به ما کمک می‌کند. به بسیاری از ورزشکاران توصیه می‌شود مصرف روزانه ۲ عدد خرما را در برنامه‌ی غذایی‌شان بگنجانند.

۳. سرشار از ویتامین است

خرما حاوی ویتامین‌های B1، B2، B3، B5، A1، و C است. اگر روزانه تعدادی خرما نوش جان کنید، از مصرف مکمل‌های ویتامین بی‌نیاز خواهید شد. مصرف خرما نه تنها شما را سلامت نگاه می‌دارد، بلکه به شکلی قابل ملاحظه سطح انرژی‌تان را افزایش می‌دهد، زیرا حاوی قند طبیعی نظیر کلوگز، ساکارز، و فروکتوز است. بنابراین، حقیقتا می‌تواند جایگزینی مناسب برای تنقلات روزانه‌تان باشد.

۴. برای سلامت استخوان‌ها مفید است

رپورتاژ

خرما سرشار از سلنیوم، منگنز، مس، و منیزیوم است که همه‌ی این مواد برای حفظ سلامتی استخوان‌ها بسیار مفید هستند و از ابتلا به بیماری‌هایی نظیر پوکی استخوان جلوگیری می‌کنند.

۵. دستگاه عصبی را تقویت می‌کند

خرما مملو از پتاسیم است، ولی میزان سدیم موجود در آن اندک است؛ به همین دلیل باعث تقویت دستگاه عصبی‌تان می‌شود. پتاسیم به کاهش کلسترول کمک می‌کند و از این طریق، خطر سکته‌ی مغزی را کاهش می‌دهد.

۶. سرشار از آهن است

خرما علاوه بر این‌که حاوی فلوئور، و برای سلامت دندان‌تان مفید است، غنی از آهن نیز هست، و به همین دلیل مصرف آن به افرادی که از کمبود آهن رنج می‌برند توصیه می‌شود. هم‌چنین خرما برای تصفیه‌ی خون نیز بسیار مفید است.

۷. به دستگاه گوارش کمک می‌کند

اگر روزانه چند عدد خرما را در آب بخیسانید و نوش جان کنید، عملکرد دستگاه گوارش‌تان بسیار عالی می‌شود. به همین دلیل، این کار برای افرادی که از یبوست رنج می‌برد بسیار توصیه می‌شود.

۸. برای بهبود سلامتی پوست مفید است

ویتامین C و ویتامین D به حفظ قابلیت ارتجاعی پوست کمک می‌کنند، و هم‌چنین پوست‌تان را نرم نگاه می‌دارند. به علاوه، اگر از مشکلات پوستی رنج می‌برید، افزودن خرما به رژیم غذایی روزانه‌تان می‌تواند در بلند مدت به بهبود آن کمک کند. هم‌چنین خرما دارای خواص ضد پیری است، و از تجمع ملانین در بدن‌تان جلوگیری می‌کند.

۹. سردرد و دیگر آثار نوشیدن الکل را از بین می‌برد

هرچند بهتر است هیچ کدام از ما چنین وضعیتی را تجربه نکنیم، ولی باید گفت مصرف خرما بهترین راه برای کنترل مستی است. هم‌چنین، خرما می‌تواند سردردها و آثار بد ناشی از مصرف الکل را کاهش دهد. برای دستیابی به بهترین نتیجه، ابتدا باید پوست آن را جدا کنید، آن را یک شب در آب بخیسانید و نوش جان کنید.

۱۰. به افزایش وزن کمک می‌کند

قند، پروتئین، و دیگر ویتامین‌های موجود در خرما به افزایش وزن کمک می‌کنند، به ویژه هنگامی که بدن‌تان به این مواد نیاز پیدا کند. در ضمن، گفته می‌شود مصرف خرما و خیار باعث می‌شود وزن‌تان به اندازه‌ی معمول و متناسب برسد. به این ترتیب، می‌توان گفت خرما میوه‌ای همه کاره است!

آشپزی با خرما

خرما را می‌توان بدون چیزهای اضافه با لذت میل کرد. این میوه‌ی شیرین غذایی عالی برای صبحانه است؛ به علاوه آن را می‌توانید به صورت حریره و با غلات صبحانه میل کنید. بسیاری از آدم‌ها از شیره‌ی خرما به جای قند یا شکر استفاده می‌کنند. شکر زرد از خرما درست می‌شود و طعمی دلپذیر به قهوه می‌دهد؛ به علاوه از خرمای خشک می‌توان در پخت کیک، نان، و دیگر خوراکی‌ها استفاده کرد. همیشه جعبه‌ای از خرمای هسته‌دار یا بدون هسته در یخچال داشته باشید و روزی چند عدد از آن را میل کنید. هم‌چنین مصرف خرما باعث جلوگیری از پرخوری می‌شود.

 

نوشته‌های مرتبط