مضرات بادام: 7 عارضه جدی بادام که نمی‌دانستید

بادام، همیشه منبعی از مواد مغذی و انرژی بوده است. بادام برای بچه‌ها، بخشی از غذاست و برای بزرگسالانی که مراقب وزن خود هستند، یک میان‌وعده است. بادام، سرشار از کربوهبدرات، پروتئین، چربی، منیزیم و غیره است. به‌همین دلیل است که بادام، یکی از بخش‌های اصلی صبحانه در بسیاری از خانه‌های هندی است. می‌شود بادام را به‌صورت خام یا بوداده خورد. بادام به شکل آرد، کره، روغن و شیر بادام نیز موجود است. مهم نیست که چگونه آن را مصرف‌می‌کنیم، در هر صورتی، بادام، میزان مناسب مواد مغذی را برای بدن‌مان تامین‌می‌کند. اما همان‌گونه که می‌گویند، افراط در هرچیزی بد است. این مسئله، درباره بادام نیز صدق‌می‌کند. در ادامه با ما همراه باشید تا درباره مضرات بادام نکات جالبی بخوانید.

مضرات بادام

اگرچه مصرف بادام، فواید بسیاری دارد، اما عوارض جانبی خود را نیز داراست. برخی از مضرات بادام در اینجا آمده است:

۱. مشکلات گوارشی

مصرف زیاد بادام می‌تواند باعث یبوست و نفخ شود زیرا بادام سرشار از فیبر است. اگر بدن شما به مصرف مقدار زیاد فیبر عادت‌ندارد، می‌تواند باعث ناراحتی معده شود. هضم مغزها سخت است، بنابراین باعث ناراحتی در شکم می‌شود. اگر دستگاه گوارش ضعیفی دارید و مستعد اختلالات گوارشی هستید، باید مصرف بادام را کنترل‌کنید. یکی از راه‌های کنترل آن، نوشیدن آب زیاد است. اما به یاد داشته‌باشید که نوشیدن آب زیاد نیز باعث عدم تعادل سدیم در بدن می‌شود.

۲. تداخل دارویی

اگر رژیم غذایی سرشار از منگنز دارید، مصرف بادام می‌تواند باعث تداخل دارویی شود. زیرا بادام نیز سرشار از منگنز است. مقدار زیاد منگنز در بدن، با داروهای مسهل، آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای خاص فشار خون تداخل‌دارد. شما در رژیم غذایی روزانه خود، فقط به ۱.۳ تا ۲.۳ میلی‌گرم منگنز احتیاج‌دارید.

۳. مصرف بیش‌ازحد ویتامین E

ما روزانه به حدود ۱۵ میلی‌گرم ویتامین E نیازداریم. با مصرف مقدار زیاد بادام، احتمال‌دارد بیشتر از ۱۰۰۰ میلی‌گرم میزان موردنیاز از این ویتامین را دریافت‌کنیم. عوارض جانبی مصرف زیاد ویتامین E، اسهال، نفخ، تاری دید، سردرد، سرگیجه و بی‌حالی هستند.

رپورتاژ

۴. افزایش وزن

یکی از عوارض جانبی اصلی بادام، افزایش وزن است، زیرا هر ۳۲ گرم بادام، حاوی ۱۴ گرم چربی و ۱۶۳ کالری است. اگر به‌مقدار کافی کالری نمی‌سوزانید، شما درواقع درحال افزایش وزن هستید زیرا بدن‌تان مقادیر کالری را به‌صورت چربی ذخیره‌می‌کند. بنابراین، بادام را به‌عنوان وعده غذایی در رژیم غذایی خود بگنجانید. اگر قصد تثبیت وزن دارید، مراقب‌باشید بادام بخشی از ۲۰۰۰ کالری روزانه‌تان را تشکیل‌بدهد. اگر قصد کاهش وزن دارید، بادام را در ۱۲۰۰-۱۵۰۰ کالری روزانه خود بگنجانید.

۵. سطح سمی را بدن افزایش‌می‌دهد

این یکی از عوارض جانبی اصلی خوردن زیاد بادام است. بادام تلخ به داشتن اسید هیدروسیانیک معروف است که باعث علائمی مانند کندی سیستم عصبی و مشکل تنفسی که می‌تواند کشنده نیز باشد، می‌شود.

۶. واکنش‌های حساسیتی

این یک عارضه جانبی نادر است اما برخی افراد، نسبت به بادام، واکنش‌های حساسیتی نشان‌می‌دهند. این علائم، دانه‌های پوستی، مشکل در تنفس و غیره هستند.

۷. وجود باکتری‌ها

این عارضه جانبی، مختص بادام نیست اما بادام به‌عنوان عضوی از خانواده مغزها، مستعد رشد باکتری است. بسته به محل رشد، ممکن است بادام در معرض رشد باکتریایی مضر قراربگیرد که اگر بدون پاک‌کردن مصرف‌شود، می‌تواند باعث مشکلات سلامتی شود. درواقع، فروش بادام خام در بسیاری از کشورها، غیرقانونی است.

خوب، حالا که عوارض جانبی بادام را می‌دانید، تصمیمات آگاهانه بگیرید و سالم بمانید. در این واقعیت شکی نیست که بادام برای سلامتی‌مان خوب است اما اعتدال، کلید مسئله است. با متخصص تغذیه خود صحبت‌کرده تا بدانید چند عدد بادام در روز برای‌تان خوب است.

نوشته‌های مرتبط