۶ استراتژی برای موفقیت در بازاریابی شبکه های اجتماعی

روش‌های مختلف زیادی برای موفقیت در بازاریابی شبکه های اجتماعی وجود دارد. با وجود تعداد زیادی پلت‌فرم و استراتژی‌هایی که می‌توانیم مورد بررسی قرار بدهیم، مشخص کردن بهترین استراتژی برای کسب و کار شما می‌تواند یک کار دلهره‌آور باشد. در ادامه با ۶ استراتژی برای موفقیت در بازاریابی شبکه های اجتماعی همراه ما باشید.

تحقیقات ما در سال ۲۰۱۹ نشان داد که چالش شماره‌ی یک برای بازاریابان اجتماعی، روند توسعه‌ی استراتژی‌های اجتماعی برای پشتیبانی از اهداف کسب و کاری است در شرایطی که ۴۷٪ از بازاریابان اظهار داشته‌اند که توسعه‌ی این استراتژی‌ها برای‌شان بسیار دشوار بوده‌است.

با داشتن تعداد زیادی پلت‌فرم و تاکتیک‌های مختلف، گاهی بهتر است نگاهی داشته باشیم به برندهای دیگر تا از شیوه‌های بازاریابی آن‌ها در رسانه‌های اجتماعی درس بگیریم. شش نمونه‌ فعایت زیر در رسانه‌های اجتماعی باید به شما انگیزه‌ی لازم را بدهد تا بتوانید استراتژی رسانه‌های اجتماعی خودتان را پیدا کنید.

۱. محتوای تولیدشده توسط کاربر – برندهای کاپشی ، دِ اوری گرل ، لاش و اسی

محتوای تولیدشده توسط کاربر، به طور کلی در مورد اشتراک عکس و پست‌هایی است که مشتریان‌تان برای شما تولید کرده‌اند. داشتن این روال، برنامه‌ریزی محتوای‌تان را بسیار ساده‌تر می‌کند و می‌تواند نقش بزرگی در ایجاد یک استراتژی جذاب و گیرای اجتماعی بازی کند، به این دلیل که محتوای تولید شده توسط کاربر به تعامل و ایجاد جامعه‌ای حول یک برند کمک می‌کند. مردم برای به اشتراک گذاشتن عکس محصولات‌شان خوشحال و هیجان‌زده هستند چرا که تصور می‌کنند این کسب و کار ممکن است عکس آن‌ها را ببیند.

این روند به استراتژی بازاریابی کسب و کار شما به شیوه‌های مختلفی کمک می‌کند. اول از همه این‌که شما مجبور نیستید مطالب زیادی آماده کنید، تعداد زیادی عکس بگیرید یا وقت‌تان را صرف تولید محتوا کنید آن هم در شرایطی که مشتریان‌تان خودشان این کار را برای‌تان انجام می‌دهند. دوم این‌که، وقتی عکس‌ها را در صفحه‌ی شبکه‌ی اجتماعی‌تان به اشتراک می‌گذارید با مشتریان‌تان در سطح شخصی تعامل برقرار می‌کنید.

و در نهایت، وقتی مخاطبان شما عکس‌های محصولات شما را به اشتراک می‌گذارند و کسب و کار شما را در آن تصاویر تگ می‌کنند، به مرور تعداد مخاطبان‌تان نیز افزایش حواهد یافت. چنین روندی کاملا موفقیت‌آمیز و جذاب به نظر می‌رسد!

یکی از برندهایی که واقعاً با محتوای تولید شده توسط کاربر عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد، کاپشی است. کاپشی یک برند لباس شنا است که تقریباً منحصراً روی محتوای تولید شده توسط کاربر در استراتژی اینستاگرام خود تمرکز دارد.

آن‌ها پیش از هر چیزی به طرفداران خود اطلاع می‌دهند که عکس‌ها باید چگونه به اشتراک گذاشته شوند: با برچسب زدن یا تگ کردن کاپشی  در عکس‌هایی که منتشر می‌کنند.

شما برای برند خودتان، می‌توانید این استراتژی را با پیروی از دو روش متفاوت تقلید کنید: یا از طریق برچسب زدن یا از طریق هشتگ.

برند «د اوری‌گرل» یکی دیگر از مثال‌های عالی در زمینه‌ی بازاریابی رسانه‌های اجتماعی است که از هشتگ برای جمع‌آوری محتوای تولید شده توسط کاربران استفاده می‌کند. این برند یک نشریه است و محصولی ارائه نمی‌دهد، بنابراین این یک روش عالی برای د اوری‌گرل است تا محتوای سبک زندگی را از مخاطبان خود جمع کند.

لوازم آرایش لاش برند دیگری است که از هشتگ برای کمپین‌های محتوای تولید شده توسط کاربران خود استفاده می‌کند. در صفحه‌ی اصلی لوازم آرایش لاش در اینستاگرام، از دنبال‌کنندگان خواسته شده که محتوای خود را با استفاده از هشتگ “# LushLife به اشتراک بگذارند!”

هنگامی که کاربران از #LushLife به عنوان هشتگی در پست‌های خود استفاده می‌کنند، این برند قادر است مجموعه‌ای از مطالب تولید شده توسط کاربر را به صورت یکجا مشاهده کند.

اسی یکی دیگر از نمونه‌های برجسته در رسانه‌های اجتماعی است که از محتوای تولید شده توسط کاربر به نفع خود استفاده می‌کند. این برند با درخواست از دنبال‌کنندگان اینستاگرام خود برای تگ کردن عکس‌ها به طور موفقیت‌آمیز و فوق‌العاده‌ای فرصت دیده شدن خود را افزایش می‌دهد. این استراتژی مفید است زیرا باعث می‌شود که کسب و کار شما بتواند به راحتی محتوای تولید شده توسط کاربر را جمع‌آوری کند، و همچنین روش ساده‌ای را در اختیار دنبال‌کنندگان قرار می‌دهد تا بتوانند به طور مستقیم عکس‌های تگ شده را از پروفایل اینستاگرام خود ببینند.

در صورتی که کسب و کار شما محصولی جذاب و بصری دارد، حتما در استراتژی بازاریابی رسانه‌های اجتماعی خود به محتوای تولید شده توسط کاربر نیز فرصتی بدهید. استفاده از عکس‌ها و مطالب کاربران یک راه عالی برای مطرح کردن کسب و کارتان و افزایش تعداد دنبال‌کنندگان‌تان است.

۲. طنز – مون‌پای

همه‌ی ما کمی شوخی را در مورد برندها دوست داریم – و توییتر مکان مناسبی برای پیدا کردن آن است. تقریبا همه می‌دانند که برندها در پلت‌فلرم میکروبلاگینگ کمی شوخی و سرگرمی را دوست دارند، و مون‌پای خود را به عنوان یکی از برندهای پرطرفدار در این زمینه تثبیت کرده‌است.

وقتی زمان آن رسیده باشد که یک حضور موفق توییتر برای کسب و کارتان داشته باشید، ضروری است که در حساب توئیت خود کمی هم جنبه‌های شخصی داشته باشید. در این پلت‌فرم برای هر پست تنها می‌توانید ۲۸۰ حرف داشته باشید، بنابراین باید بهترینِ خودتان را ارائه بدهید.

مون‌پای با تزریق طنز اصیل و واقعی در استراتژی بازاریابی خود، این روند را به یک هنر تبدیل کرده‌است.

هنگام کار روی یک استراتژی بازاریابی توییتر، از خودتان بپرسید: چه چیزی باعث می‌شود کسی بخواهد یک حساب را دنبال کند؟ با در نظر گرفتن مخاطب، می‌توانید محتوایی را ارائه بدهید که بتواند کاربران توییتر را برای دنبال کردن شما قانع کند.

اگر به دنبال تقویت تعامل رسانه‌های اجتماعی در توییتر هستید، استفاده از یک رویکرد طنز می‌تواند به طور خاصی موثر باشد. در حقیقت، آخرین تحقیقات نشان داده‌اند که ۶۷٪ از مصرف‌کنندگان مورد بررسی، محتوای سرگرم‌کننده‌ را در رسانه‌های اجتماعی ترجیح می‌دادند، و ۵۵٪ از مصرف‌کنندگان اظهار داشتند احتمال به اشتراک گذاشتن محتوای سرگرم‌کننده‌ توسط آن‌ها بسیار بالاتر است. به توییت‌های مون‌پای نگاهی بیندازید. آن‌ها به طور مداوم توییت می‌کنند و تعامل دارند و بر ارجح بودن کیفیت بر کمیت تأکید می‌کنند. وقتی تعطیلاتی در راه باشد، مون‌پای راه‌هایی برای پرداختن به آن و استفاده از آن به نفع خود پیدا می‌کند. هنگامی که یک موضوع داغ یا میم در این پلت‌فرم جریان پیدا می‌کند و سر و صدا به پا می‌کند، آن‌ها آن را با هدف دیگری به کار می‌برند و مون‌پای را به شیوه‌ی بامزه‌ای در موضوع می‌گنجانند.

خواه در تلاش هستید هر بار متن کوتاه طنزآمیزی را منتشر کنید یا یک میم را به روز کنید و آن را به نوعی با کسب و کار خودتان ارتباط بدهید، مهم است که به شخصیت و صدای برندتان که برای حساب کاربری توییترتان ایجاد کرده‌اید پایبند باشید.

مون‌پای همچنان اثربخشی محتوای طنز را در سراسر فید توییتر خود آشکار می‌کند. این رویکرد استراتژیک باعث تعامل کلی مون‌پای در زمینه‌های اجتماعی شده و از طریق شوخ‌طبعی دنبال‌کنندگان زیادی برای این برند ایجاد کرده‌است.

۳. بازاریابی چند کاناله – کاسپر

بازاریابی چند کاناله به معنای استفاده از چندین کانال برای رسیدن به مخاطب است. از آن‌جایی که همه‌ی آدم‌ها از همه‌ی پلت‌فرم‌های موجود در فضای نت استفاده نمی‌کنند، حضور در تعدادی از این پلت‌فرم‌ها، و به اشتراک گذاشتن برخی از مطالب یکسان در شبکه‌های مختلف ایده‌ی خوبی است.

کاسپر در این زمینه فوق‌العاده عمل می‌کند. اما چیزی که بیش‌تر از هر چیز دیگری در مورد بازاریابی آن‌ها قابل تقدیر است، نوع پلت‌فرم‌هایی است که انتخاب می‌کنند.

البته که آن‌ها هم از شبکه‌های معمول و رایج مثل فیس بوک، اینستاگرام و توییتر استفاده می‌کنند. اما استفاده‌ی هوشمندانه‌ی آن‌ها از اسپاتیفای،  یوتیوب  و IGTV برای نشان دادن کانال جدیدشان به نام کانال خواب کاسپر واقعا جالب است.

برای یافتن شیوه‌های منحصر به فرد برای مطرح و برجسته بودن در میان رقبا، کلید کار داشتن یک استراتژی موفق بازاریابی دیجیتال است. به عنوان مثال، کانال جدید خواب کاسپرِ آن‌ها پر از موسیقی‌ آرامش‌بخش است که به مشتریان آن‌ها کمک می‌کند تا راحت‌تر به خواب بروند. طبیعتاً این‌ها همان مخاطبینی هستند که روی تشک‌های کاسپر می‌خوابند.

رپورتاژ

این شرکت هر قسمت جدید از کانال خواب را در هر سه پلت‌فرم ویدیو / موسیقی (اسپاتیفای، یوتیوب  و IGTV) به اشتراک می‌گذارد و در عین حال تبلیغاتی را در سایر پروفایل‌های رسانه‌های اجتماعی‌شان ارائه می‌دهند. این روش برای ایجاد سر و صدا در مورد کانال خواب‌شان عالی است، و در واقع تعداد دنبال‌کنندگان آن‌ها را در پلت‌فرم‌های دیگر افزایش می‌دهد. کاسپر در واقع از چند کانال برای تبلیغ محتوای ارائه شده استفاده می‌کند.

تبلیغ محتوا در چند کانال ممکن است یک کار وقت‌گیر به نظر برسد، اما استفاده از ابزار مدیریت رسانه‌های اجتماعی این کار را آسان می‌کند.

۴. محتوای بصری – اسکوئر سیینگز

شاید این مثل قدیمی را شنیده باشید که: یک تصویر به اندازه‌ی ۱۰۰۰ کلمه ارزش دارد. به همین دلیل هر استراتژی بازاریابی که داشته باشید تصاویر بسیار مهم هستند. شما می‌توانید در مورد یک محصول در تمام طول روز صحبت کنید، اما تا زمانی که نتوانید آن را جلوی چشمان کسی قرار دهید، اثر چندان قابل‌توجهی ایجاد نخواهید کرد.

اسکوئر سیینگز ارائه‌ی تصویری از چنین برندی است. آن‌ها محصولات تبلیغاتی مانند قاب گوشی، کلاه، تی‌شرت و بسیاری دیگر را بر اساس گرافیک زیبای خود تولید کرده‌اند.

فید اینستاگرام آن‌ها یک شبکه‌ی منسجم از “جملات درج شده در میان یک مربع” و چندین رنگ است و محصولات آن‌ها با هر پیام به زیبایی مطابقت دارد. در هر پست جدید یک نقل قول متفاوت و بسیار مرتبط را به اشتراک می‌گذارند و محبوب‌ترین پست‌های‌شان را عرضه می‌کنند.

تصاویر قدرتمند با جذب مشتری آینده‌نگر برای خرید، به فروش محصولات کمک می‌کنند. اسکوئر سیینگز با تأکید بر محتوای تصویری که در شبکه‌ی اجتماعی‌شان وجود دارد، موفقیت این استراتژی را اثبات می‌کند.

۵. خرید در اینستاگرام – سی جین وورک

هر سال که می‌گذرد، نقش پلت‌فرم‌های رسانه‌های اجتماعی در فروش محصولات پررنگ‌تر می‌شود. البته این امر برای کسب و کار بسیار عالی است. هرچه فروش محصولات آسان‌تر باشد، درآمد یک شرکت هم بالاتر خواهد رفت.

خرید در اینستاگرام تنها یکی از راه‌هایی است که کسب و کار شما با استفاده از آن می‌تواند فرایند خرید را برای مشتری ساده‌تر کند. شما ابتدا باید مطمئن شوید که قبل از فعال کردن خرید در اینستاگرام، حساب اینستاگرام‌تان را به یک حساب کسب و کاری تبدیل کرده‌اید و صفحه‌ی کسب و کاری فیس‌ بوک‌تان را هم به آن متصل کرده‌اید.

پس از اتمام تنظیمات، باید محصول‌تان را در هر عکسی که آن را به تصویر کشیده، تگ کنید.

سی جین وورک هم دقیقا به همین ترتیب استراتژی خرید اینستاگرام خود را مدیریت می‌کند. یک پست که در آن محصول قابل فروش عرضه شده با یک نماد کیف خرید سفید در گوشه مشخص شده‌است و چنان‌چه در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، پیدا کردن پستی که در آن محصول قابل فروشی عرضه شده، آسان است.

از آن‌جایی که آن‌ها عکس‌های حاوی محصولات خود را به اشتراک می‌گذارند، حتما هر کدام را مستقیماً تگ می‌کنند. اگر یک کاربر فید اینستاگرام این برند را بررسی کند و محصولی را ببیند که آن‌ها دارند، خیلی راحت و بلافاصله به صفحه‌ی آن محصول در وبسایت می‌رود و خرید خود را انجام می‌دهد.

تمام کاری که کاربران باید انجام دهند این است که روی عکس کلیک کنند تا محصول موجود در تصویر را مشاهده کنند، روی محصول مورد نظرشان بزنند، و در نهایت برای مشاهده آن در وبسایت باز هم کلیک کنند.

اینستاگرام در تلاش است گزینه‌های پرداخت را مستقیماً به این اپلیکیشن اضافه کند، به این ترتیب کاربران دیگر مجبور نخواهند بود که از این پلت‌فرم خارج شوند و برای اتمام خریدشان به وبسایت مراجعه کنند. در صورت اضافه شدن این ویژگی، خرید در اینستاگرام برای مصرف‌کنندگان بسیار آسان‌تر خواهد بود و بنابراین سطح فروش هر برند نیز افزایش خواهد یافت.

۶. بازاریابی چت‌بات  فیس بوک – تک‌کرانچ

هنگامی که فیس بوک اعلام کرد که می‌تواند چت‌بات یا ربات سخنگو را در مسنجر خود ادغام کند، خبرهای هیجان‌انگیزی در صنعت بازاریابی دیجیتال به گوش می‌رسید.

در ابتدا، فقط تعداد کمی چت‌بات جالب برای بازی کردن وجود داشت، اما اکنون انواع مختلف چت‌بات‌ها و روش‌های مختلف برای استفاده از بازاریابی چت‌بات وجود دارد.

تک‌کرانچ، یک انتشارات فناوری آنلاین است که از این ویژگی به خوبی استفاده می‌کند.

اگر به صفحه فیس بوک آن‌ها بروید و روی ارسال پیام مستقیم زیر عکس صفحه‌ی اصلی‌شان کلیک کنید، می‌توانید با ربات مسنجر آن‌ها ارتباط برقرار کنید.

هنگامی که یک کاربر فیس بوک یک ربات مسنجر را می‌پذیرد، به این کسب و کار اجازه می‌دهد که پیام‌های مستقیم را در فیس بوک برای او ارسال کند. این یک روش قدرتمند برای ارتباط برندها با کاربران است که باعث تقویت استراتژی تعامل برند در فیس بوک می‌شود.

در مورد تک‌کرانچ در رسانه‌های اجتماعی باید بگوییم که این نشریه‌ی آنلاین ربات‌های مسنجر فیس بوک  را به عنوان فرصتی برای افزایش تعداد خوانندگانی که از وبسایت آن‌ها به طور روزانه بازدید می‌کنند، به کار می‌برد. اگر آن‌ها هر روز پیوندها را به هزاران کاربر فیس بوک ارسال کنند، شانس این‌که کاربران از وبسایت آن‌ها بازدید کنند، به طور تصاعدی بالا می‌رود.

این امر به نوبه‌ی خود، می‌تواند به تدریج رشد ماهانه‌ی ترافیک تک‌کرانچ را افزایش دهد، نتیجه‌ای که یکی از مهم‌ترین معیارهای موفقیت برای هر نشریه‌ی دیجیتالی است.

ربات‌های مسنجر فیس بوک کاربردهای دیگری هم دارند. کسب و کار شما می‌تواند از آن به عنوان یک دستگاه تولید سرنخ فروش استفاده کند، به سؤالات متداول مشتریان پاسخ دهد، به مشتریان اجازه دهد تا قرار ملاقات تعیین کند و بسیاری از موارد دیگر.

از این مثال‌ها درس بگیرید

این فقط فهرست کوتاهی از برندهایی بود که کارهای شگفت‌انگیزی را در رسانه‌های اجتماعی انجام می‌دهند، اما امیدوارم که این نمونه‌ها جریان خلاقیت و نوآوری را در شما برانگیزاند. زیبایی بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، در دسترس بودن آن‌ها برای همه‌ی کسب و کارها است صرف نظر از سایزی که دارند و مرحله‌ای که در آن قرار دارند.

شرکت‌های کوچکی که تازه می‌خواهند کارشان را شروع کنند، می‌توانند از اسکوئر سیینگز درس بگیرند که چگونه از اینستاگرام به منظور مطرح کردن نام تجاری خود استفاده کرد. برندهای بزرگتر و قدیمی‌تر می‌توانند از سی جین وورکر پیروی کنند و ویژگی‌های جدید رسانه‌های اجتماعی را امتحان کنند. از این مثال‌های بازاریابی رسانه‌های اجتماعی به عنوان آموزه‌ای برای کمپین بعدی خود استفاده کنید یا آن‌ها را برای تایید گام‌های فعلی‌تان مورد بررسی قرار بدهید.

کدامیک از این نمونه‌ها برای شما جالب بود؟ برای امتحان کردن کدام یک از این روش‌ها برای کسب و کار خودتان هیجان دارید؟

منبع sproutsocial

No featured products found

نوشته‌های مرتبط