درمان خروپف: ۱۷ درمان خانگی خروپف که شگفت انگیز هستند

غالبا خروپف را به عنوان یک بیماری نمی‌شناسیم. کسی که خروپف می‌کند یا کسی که با چنین فردی اتاق خواب مشترک دارد، از این خروپف‌ها ناراحت است ولی بیش‌تر اوقات، آن‌قدر این قضیه را جدی نمی‌گیرد که بخواهد اقداماتی جهت توقف آن انجام دهد. ولی خروپف یک عادت خطرناک است! ۷۵ درصد از آدم‌هایی که خر و پف می‌کنند از آپنه (وقفه‌ی تنفسی) انسدادی هنگام خواب رنج می‌برند. هنگامی وقفه‌ی تنفسی رخ می‌دهد که تنفس فرد برای مدت کوتاهی در هنگام خواب مختل شود. ذر این نوشتار با ۱۷ درمان خانگی خروپف آشنا خواهید شد که به کمک آن ها می توانید خودتان در خانه به درمان خروپف بپردازید.

درمان‌های خانگی برای خر و پف

۱. درمان خانگی خر و پف با اسپری بینی نمکی

همیشه آپنه‌ی خواب علت اصلی خر و پف نیست. گاهی اوقات دلیل خر و پف یک گرفتگی بینی ساده است. مشکل سینوسی، آلرژی‌ها (حساسیت‌ها)، یا عفونت‌‌هایی نظیر سرماخوردگی می‌توانند باعث تورم در دیواره‌ی داخلی بینی شوند. این تورم، به نوبه‌ی خود، باعث لرزش نرم کام و ایجاد صدای خر و پف می‌شود. با استفاده از اسپری نمکی، تورم داخل بینی کاهش می‌یابد و خر و پف متوقف می‌شود. با وجود این، برخی آدم‌ها نمی‌توانند اسپری‌های بینی نمکی موجود در بازار را تحمل کنند زیرا این محصولات تجاری دارای مواد نگهدارنده‌ای هستند که در واقع ممکن است باعث افزایش گرفتگی بینی شوند. بنابراین، چرا خودتان در خانه اسپری بینی نمکی درست نکنید!

مواد لازم

نمک (ترجیحا نمک درشت یا نمک ترشی که حاوی عوامل ضد خشکی نباشند) – یک چهارم قاشق چای خوری
آب (مقطر یا جوشیده) – نصف فنجان
ظرف اسپری بینی خالی یا ظرف قطره چکان (به خوبی آن را تمیز کنید)

دستورالعمل

الف. نمک را به آب اضافه کنید.
ب. آن را خوب به هم بزنید تا نمک به طور کامل در آب حل شود.
پ. اکنون آب نمک را در ظرف اسپری بینی یا ظرف قطره چکان بریزید.
ت. هر شب قبل از خواب، ۲ تا ۳ قطره از این آب نمک خانگی را در هر یک از سوراخ‌های بینی‌تان بچکانید.
ث. از این آب نمک به مدت ۵ روز استفاده کنید. بعد از این ۵ روز، باقی مانده‌ی آب نمک را دور بریزید و مجددا آب نمک جدید درست نمایید. از هر آب نمک فقط به مدت پنج روز استفاده کنید.

۲. درمان خانگی خر و پف با روغن نعناع فلفلی

خواص ضد التهابی روغن نعناع فلفلی می‌تواند به کاهش التهاب در غشای دیواره‌ی داخلی سوراخ‌های بینی‌تان کمک کند. استفاده از این روغن برای توقف خر و پف کافی است؛ البته اگر دلیل خر و پف‌تان گرفتگی بینی باشد.

راه‌های استفاده از روغن نعناع فلفلی برای درمان خر و پف

الف. چند قطره روغن نعناع فلفلی را روی انگشت‌تان بریزید و آن را زیر هر دو طرف بینی‌تان بمالید.
ب. هم‌چنین استنشاق بخار حاوی روغن نعناع فلفلی نیز باعث کاهش تورم سوراخ‌های بینی‌تان می‌شود. چند قطره روغن نعناع فلفلی را در آب داغ بریزید و بخار آن را استنشاق کنید.
پ. یک قطره روغن نعناع فلفلی را در یک لیوان آب حل کنید. این محلول را غرغره نمایید. دقت کنید محلول آب و نعناع فلفلی را قورت ندهید، بلکه فقط آن را غرغره کنید.

۳. درمان خانگی خر و پف با روغن حیوانی در طب آیورودا

بر اساس طب آیورودا، طب باستانی هندی، روغن حیوانی یا کره‌ی تصفیه شده دارای خواص درمانی فراوانی است. از این کره برای درمان بیماری‌های بسیاری از جمله خر و پف استفاده می‌شود. نه تنها کره‌ی حیوانی ساده بلکه کره‌ های گیاهی نیز برای این منظور قابل استفاده است. برای ساختن کره‌ی براهمی،‌ باید گیاه براهمی را با کره‌ی حیوانی ساده‌ی درست شده از شیر گاو بجوشانید. برخی گیاهان دیگر را نیز می‌توان به این ترکیب اضافه کرد. راه سنتی استفاده از این درمان خانگی این‌گونه است که کره‌ی براهمی را به آرامی داخل بینی‌تان بریزید.

مواد لازم

کره‌ی حیوانی یا کره‌ی براهمی یا روغن براهمی – ۲ قطره

دستورالعمل

الف. کمی به کره حرارت دهید.
ب. دو قطره از کره‌ی تصفیه شده یا کره‌ی براهمی ولرم را در هر یک از سوراخ‌های بینی‌تان بچکانید.
پ. هر شب قبل از خواب و هر صبح بعد از بیدار شدن این کار را تکرار کنید.

۴. درمان خانگی خر و پف با روغن زیتون

روغن زیتون، صرف‌نظر از فواید فراوان‌اش برای سلامتی، می‌تواند شما را از شر خر و پف نیز خلاص کند. گاهی اوقات افراد به این دلیل خر و پف می‌کنند که در پشت بینی یا گلوی‌شان بیش از اندازه بافت وجود دارد. این بافت‌ها می‌توانند تا حدودی مسیر هوا را مسدود کنند، و همین عامل باعث ایجاد صدای خر و پف می‌شود. در این بخش یک درمان خانگی سنتی برای خر و پف به شما معرفی می‌کنیم؛ پیشنهاد می‌کنیم مقدار کمی روغن زیتون بخورید. اگر منطقی فکر کنیم، باید بگوییم وقتی بافت‌های پشت بینی و گلو مرطوب باشند، در تماس آن‌ها با یکدیگر اصطکاک کم‌تری تولید می‌شود. این مسئله باعث می‌شود هوا به راحتی در این مسیر جریان پیدا کند و احتمال خر و پف کاهش یابد. هم‌چنین گفته می‌شود روغن‌ها می‌توانند ماهیچه‌های زیر سقف دهان را سفت کنند و مسیر جریان هوا را باز نگه دارند. هم‌چنین استفاده از روغن زیتون در هومیوپاتی نیز توصیه شده است.

مواد لازم

روغن زیتون – ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

دستورالعمل

الف. روغن زیتون را آماده کنید و ۲ تا ۳ جرعه‌ی کوچک از آن بنوشید.
ب. این کار را اول هر شب یا هر شب پیش از خواب انجام دهید.

۵. درمان خانگی برای خر و پف با مریم گلی

گیاه مریم گلی در کنار خواص ضد فشار خون، ضد دیابت، و ضد میکروبی‌اش دارای خاصیت ضد التهابی نیز هست. بنابراین، این گیاه دارویی می‌تواند التهاب و گرفتگی مخاط در مسیر هوا را کاهش دهد؛ و این مسئله به شکل قابل توجهی منجر به کاهش خر و پف نیز می‌شود.

اولین روش استفاده از مریم گلی به عنوان درمان خانگی برای خر و پف: استنشاق بخار

مواد لازم:

برگ‌های مریم گلی – به اندازه‌ی یک مشت
یک ظرف حاوی آب جوش
سرکه سیب (اختیاری) – ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
حوله

دستورالعمل

الف. مقداری برگ مریم گلی را در ظرف حاوی آب جوش بریزید.
ب. حوله را بر دارید و روی سرتان بکشید.
پ. سرتان را روی ظرف بگیرید و بخار متصاعد شده را با دهان و بینی‌تان استنشاق کنید.
ت. در صورت تمایل، قبل از انجام این کار می‌توانید مقداری سرکه سیب نیز به آب جوش اضافه کنید، زیرا بسیاری آدم‌ها با استفاده از این روش توانسته‌اند از شر خر و پف خلاص شوند.

دومین روش استفاده از مریم گلی به عنوان درمان خانگی برای خر و پف: غرغره

مواد لازم

برگ‌های مریم گلی – یک دسته
آب جوش – ۱ تا ۲ لیوان

دستورالعمل

الف. برگ‌های مریم گلی را در آب جوش بریزید.
ب. اجازه دهید مریم گلی به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در آب جوش دم بکشد.
پ. محلول را صاف کنید و اجازه دهید کمی خنک شود.
ت. وقتی این محلول گیاهی خنک شد، آن را غرغره کنید.
ث. این کار را هر شب قبل از خواب انجام دهید.

هشدار

چنان‌چه به هر شکل دچار اختلالات تشنجی هستید از مریم گلی استفاده نکنید.

۶. درمان خانگی خر و پف با دمنوش برگ گزنه

گاهی اوقات، وقتی مجرای سینوس‌تان به دلیل آلرژی‌های (حساسیت) مربوط به عفونت مجرای تنفسی فوقانی نظیر سرماخوردگی یا سینوزیت دچار التهاب می‌شود، ممکن است زیاد خر و پف کنید. دمنوش برگ گزنه توانسته است خود را به عنوان یکی از بهترین درمان‌‌های خانگی برای خر و پف‌هایی از این نوع به اثبات برساند. برگ‌های گزنه هم‌چنین آنتی‌هیستامین نیز هستند. آن‌ها می‌توانند با جلوگیری از ترشح هیستامین‌ها به کاهش گرفتگی مجرای تنفسی کمک کنند. هیستامین‌ها مواد التهاب‌زایی هستند که تحت تاثیر مواد آلرژی‌زا (محرک‌ها) ترشح می‌شوند. دمنوش برگ گزنه دارای بیوفلاونوئیدهایی است که سینوس‌ها را باز می‌کنند و گلبول‌های سفید خون را که تولیدکننده‌ی هیستامین هستند، پایدار نگه می‌دارند. فقط دقت نمایید برای تهیه‌ی دمنوش برگ گزنه باید از برگ‌های خشک شده استفاده کنید.

تهیه‌ی دمنوش برگ گزنه به عنوان درمان خانگی برای خر و پف

مواد لازم

برگ گزنه‌ی خشک شده – ۱ قاشق چای خوری
آب جوش – ۱ فنجان

دستورالعمل

الف. برگ‌های خشک شده‌ی گزنه را در قوری بریزید.
ب. آب جوش را به آن اضافه کنید.
پ. ۵ دقیقه صبر کنید تا برگ‌ها در آب جوش دم بکشند.
ت. دمنوش را صاف کنید و نوش جان نمایید.
ث. روزی سه فنجان دمنوش برگ گزنه بنوشید.

احتیاط

گزنه به طور طبیعی ماده‌ای ادرارآور است. اگر دمنوش گزنه را قبل از خواب بنوشید، شاید نصف شب مجبور باشید از خواب بیدار شوید و به دستشویی بروید.

۷. درمان خانگی خر و پف با روغن گیاهی آویشن

اگر بیش از اندازه خسته باشید، وضعیت خر و پف‌تان وخیم‌تر می‌شود. در این بخش درمان خانگی سنتی را برای رهایی از شر خر و پف به شما معرفی می‌کنیم که شامل استفاده از روغن گیاهی آویشن – تصفیه شده یا رقیق شده – است. با این‌که روغن آویشن دارای خواص ضد پیری، ضد میکروبی، ضد قارچی، ضد ویروسی، و ضد انگلی است، ولی آن‌چه برای شما، به عنوان یک خر و پف کننده، بیش از همه موثر است، خاصیت آرام‌بخشی آن است که با آرام کردن ذهن‌تان به شما کمک می‌کند خواب آرام و خوبی داشته باشید. در ادامه به نحوه‌ی استفاده از روغن آویشن به عنوان درمان خانگی برای خر و پف اشاره می‌کنیم.

مواد لازم

روغن گیاهی آویشن – ۲ قطره تصفیه شده یا ۴ تا ۶ قطره رقیق شده
روغن حامل (هر نوع روغن گیاهی نظیر روغن زیتون یا روغن نارگیل) – ۴ تا ۶ قطره

دستورالعمل

الف. روغن آویشن را قبل از خواب به کف هر دو پای‌تان بمالید.
ب. اگر از روغن تصفیه شده و رقیق نشده استفاده می‌کنید، مالیدن تنها دو قطره کافی است.
پ. اگر می‌خواهید روغن آویشن را با روغن حامل رقیق کنید، مقدار مساوی از هر دو را با هم ترکیب نمایید؛ یعنی باید ۴ تا ۶ قطره روغن آویشن را با ۴ تا ۶ قطره روغن گیاهی مخلوط کنید و سپس آن را کف پای‌تان بمالید.
ت. هم‌چنین روغن آویشن را می‌توانید در دستگاه‌های رطوبت ساز نیز استفاده کنید. دمنوش آویشن نیز می‌تواند به آرامش اعصاب و خواب راحت کمک کند.

احتیاط

اگر از فشار خون بالا رنج می‌برید، در مصرف روغن آویشن احتیاط کنید. زنان باردار و شیرده و هم‌چنین کودکان زیر شش سال نیز نباید از روغن آویشن به عنوان درمان خانگی استفاده کنند.

۸. درمان خانگی خر و پف با روغن اوکالیپتوس

روغن اوکالیپتوس می‌تواند مخاط را رقیق کند و از این طریق به پاک شدن مجرای هوا برای داشتن تنفس راحت کمک می‌کند. روغن اوکالیپتوس هم‌چنین یک عامل ضد التهاب طبیعی است که وقتی آن را به بینی‌تان بمالید، تورم دیواره‌ی داخلی سوراخ‌های بینی‌ و مجاری تنفسی فوقانی‌تان را کاهش می‌دهد. روغن اوکالیپتوس را به بیرون بینی‌تان بمالید – اگر احساس می‌کنید این روغن برای‌تان خیلی قوی است، می‌توانید آن را رقیق کنید. با وجود این، بهترین روش استفاده از روغن اوکالیپتوس استنشاق بخار آن است (بخور دادن).

مواد لازم

روغن اوکالیپتوس – ۲ تا ۴ قطره
آب داغ
ظرف حاوی آب داغ
حوله

دستورالعمل

الف. آب داغ را درون ظرف بریزید.
ب. روغن اوکالیپتوس را به آب اضافه کنید.
پ. حوله را روی سرتان بکشید.
ت. سرتان را روی ظرف حاوی آب داغ و روغن اوکالیپتوس قرار دهید.
ث. با چشمان بسته، بخار متصاعد از آب داغ را از طریق بینی و دهان استنشاق کنید.

۹. درمان خانگی خر و پف با دمنوش نعناع

رپورتاژ

دمنوش نعناع نیز درست مثل روغن نعناع فلفلی برای درمان خر و پف مفید است. نعناع حاوی منتول است که مخاط داخل ریه‌ها را کاهش می‌دهد. نعناع هم‌چنین التهاب مجاری تنفسی را نیز کم می‌کند. هر شب قبل از خواب یک فنجان دمنوش نعناع میل کنید. ویتامین‌ها، مواد معدنی، و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در نعناع فواید بسیاری برای سلامتی‌تان دارند.

تهیه‌ی دمنوش نعناع به عنوان درمان خانگی خر و پف

مواد لازم

برگ‌های نعناع – ۸ تا ۱۰ عدد
آب داغ – یک فنجان
عسل (اختیاری) – ۱ تا ۲ قاشق چای خوری

دستورالعمل

الف. برگ‌های نعناع را درون فنجان بریزید.
ب. آب داغ را به آن اضافه کنید.
پ. اجازه دهید نعناع ۵ تا ۱۰ دقیقه در آب داغ دم بکشد.
ت. در صورت تمایل می‌توانید دمنوش را صاف کنید، در غیر این صورت می‌توانید دمنوش را با برگ‌های نعناع نیز نوش جان نمایید.
ث. در صورت تمایل مقداری عسل به آن اضافه کنید.
ج. پیش از نوشیدن این دمنوش، فنجان را نزدیک بینی‌تان بگیرید و بخار نعناعی را که از آن متصاعد می‌شود، استنشاق کنید.
چ. اکنون می‌توانید دمنوش نعناع را نوش جان کنید.

۱۰. درمان خانگی خر و پف با قوری بینی شوی

اگر گرفتگی بینی عامل خر و پف‌تان است و هیچ درمان خانگی نتوانسته است گرفتگی بینی‌تان را باز کند، قوری بینی شوی را امتحان کنید. قوری بینی شوی نوعی قوری از جنس سفال، سرامیک، پلاستیک، یا فلز است. استفاده از این وسیله یک روش باستانی هندی برای شستشوی سینوس‌ها است. قوری بینی شوی را با آب نمک یا آب معمولی پر می‌کنند و از لوله‌ی بلند این قوری به عنوان وسیله‌ای برای ورود مایع به مجاری بینی استفاده می‌نمایند.

مواد لازم

قوری بینی شوی
آب نمک یا آب معمولی به مقداری که قوری بینی شوی را پر کند

دستورالعمل

الف. قوری بینی شوی را با آب نمک یا آب معمولی پر کنید.
ب. سرتان را روی سینک دستشویی بگیرید، سپس با استفاده از دهانه‌ی لوله‌ی قوری، آب را درون یکی از سوراخ‌های بینی‌تان وارد کنید، ولی اجازه ندهید آب وارد گلوی‌تان شود؛ در عوض، سرتان را به گونه‌ای کج کنید که آب از سوراخ دیگر بینی‌تان به بیرون بریزد.
پ. اکنون این فرایند را تکرار کنید؛ این بار، آب را از سوراخ دیگر بینی‌تان وارد کنید و اجازه دهید از آن یکی سوراخ خارج شود.
ت. دائما سرتان را به گونه‌ای بچرخانید که بتوانید فشار آب درون قوری بینی شوی و هم‌چنین نحوه‌ی خروج آب از سوراخ دیگر بینی‌تان را تحت کنترل درآورید.
ث. برای انجام صحیح این کار و استفاده‌ی درست از قوری بینی شوی نیاز به کمی تمرین دارید.

۱۱. درمان خانگی خر و پف با گیاه خوک طلایی

خوک طلایی داروی گیاهی ضد احتقان بینی شناخته شده‌ای است. از این گیاه سال‌ها است که برای تسکین التهاب و عفونت غشای مخاطی است. برای درمان سرماخوردگی، آنفولانزا، و دیگر عفونت‌های دستگاه تنفسی خوک طلایی را غالبا داروهای گیاهی دیگری نظیر سرخارگل و شیرین بیان ترکیب می‌کنند.

راه‌های استفاده از گیاه خوک طلایی به عنوان درمان خانگی خر و پف

الف. تهیه‌ی دمنوش خوک طلایی: ۲ قاشق غذاخوری خوک طلایی خشک شده آماده کنید. یک فنجان آب داغ را به آن اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه دم بکشد. سپس دمنوش‌تان را صاف و نوش جان نمایید. هم‌چنین می‌توانید ۱ تا ۲ قاشق چای خوری عسل نیز به این دمنوش اضافه کنید.
ب. شستشوی سینوس با خوک طلایی: نصف قاشق چای خوری عصاره‌ی گیاه خوک طلایی آماده کنید. هم‌چنین می‌توانید از نصف قاشق چای خوری تنتور خوک طلایی نیز استفاده نمایید. آن را به همراه آب درون قوری بینی شوی بریزید و روزی یک با دو بار سینوس‌تان را بشویید. روش استفاده از قوری بینی شوی را پیش‌تر در بخش قبلی توضیح داده‌ایم.
پ. غرغره با خوک طلایی: ۱ قاشق چای خوری تنتور گیاه خوک طلایی را با یک فنجان آب ولرم مخلوط کنید. این محلول را غرغره نمایید.

از گیاه خوک طلایی بیش از ۷ روز پشت سر هم استفاده نکنید.

هشدار

خوک طلایی را نباید به طور کلی حداکثر بیش از ۳ هفته استفاده کرد. اگر به طور کلی سه هفته از گیاه خوک طلایی استفاده کرده‌اید، مصرف آن را دست کم برای دو هفته متوقف کنید و سپس بار دیگر از سر بگیرید. آدم‌های مبتلا به فشار خون بالا، دیابت، یا آب سیاه باید از مصرف این داروی گیاهی خودداری کنند. زنان باردار و شیرده نیز نباید از گیاه خوک طلایی استفاده نمایند.

۱۲. درمان خانگی خر و پف با زنجبیل

زنجبیل علاوه بر خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارای خواص و فواید گوناگونی برای سلامتی است. هم‌چنین این ادویه میزان ترشح بزاق دهان را افزایش می‌دهد؛ بزاق دهان دیواره‌ی گلو را می‌پوشاند و تاثیر آرامش‌بخش دارد. زنجبیل به همراه عسل می‌تواند بافت‌ها را نرم‌تر کند و هم‌چنین با کاهش تورم موجود در حفره‌ی بینی و گلو باعث باز شدن راه تنفس شود. همه‌ی این‌ها کمک می‌کنند تا میزان خر و پف‌تان کم‌تر شود. بهترین راه استفاده از زنجبیل، تهیه‌ی دمنوشی تازه از این ادویه‌ی پر خاصیت است.

مواد لازم

ریشه‌ی زنجبیل تازه – یک قطعه‌ی ۲ تا ۵ سانتی‌متری
آب – کمی بیش‌تر از یک فنجان
عسل – ۱ تا ۲ قاشق چای خوری

دستورالعمل

الف. زنجبیل را بشویید، پوست بکنید، و به ذرات بسیار کوچک خرد کنید.
ب. زنجبیل خرد شده را به همراه آب در یک ظرف بریزید.
پ. ظرف حاوی آب و زنجبیل را حرارت دهید تا به جوش بیاد.
ت. اجازه دهید آب به مدت ۳ تا ۴ دقیقه بجوشد.
ث. سپس شعله را خاموش کنید، در ظرف را ببندید، و اجازه دهید زنجبیل ۵ دقیقه داخل آب جوش دم بکشد.
ج. دمنوش را صاف کنید و عسل را به آن اضافه نمایید.
چ. عسل را داخل دمنوش خوب به هم بزنید و آن را نوش جان کنید.
ح. روزانه می‌توانید ۳ تا ۴ فنجان دمنوش زنجبیل بنوشید.

۱۳. درمان خانگی خر و پف با سیر

گفته می‌شود مصرف خوراکی‌های تندی مثل سیر، پیاز، ترب کوهی خر و پف را کاهش می‌دهد. دلیل احتمالی این مسئله ممکن است این باشد که چنین خوراکی‌هایی به خشک ماندن مسیر هوا و مجاری بینی کمک می‌کنند، و از این طریق تجمع مخاط‌هایی را که باعث انسداد سینوس می‌شوند، کاهش می‌دهند. اگر انسداد سینوس عامل خر و پف باشد، با مصرف سیر ممکن است مشکل‌تان برطرف شود. با وجود این، برخی از متخصصان داروهای گیاهی معتقدند سیر حتی می‌تواند خر و پف ناشی از آپنه‌ی خواب را درمان کند، زیرا این حبه‌ی پر خاصیت لوزه‌های بزرگ شده و هم‌چنین التهاب دستگاه تنفسی را تسکین و کاهش می‌دهد. به هر حال، سیر برای سلامتی مفید است و مصرف آن عوارض جانبی چندانی به همراه نخواهد داشت.

راه‌های استفاده از سیر به عنوان درمان خانگی خر و پف

الف. ترجیحا قبل از خواب سیر خام بجوید. با وجود این، شاید بسیاری از افراد این روش را نپذیرند زیرا جویدن سیر خام نه تنها خودتان را اذیت می‌کند بلکه هم بسترتان را نیز آزار می‌دهد!
ب. راه بهتر برای مصرف سیر، افزودن آن به غذاها است. برای مثال، سیر خام را خرد کنید و با کره مخلوط نمایید و سپس آن را روی نان بمالید و نوش جان کنید؛ هم‌چنین از سیر خام می‌توانید در سس سالاد نیز استفاده نمایید.

۱۴. درمان خانگی خر و پف ناشی از خواب نامناسب با ترکیبی از روغن‌های گیاهی

گاهی اوقات نمی‌تواند خواب راحتی داشته باشید، چه رسد به این‌که به خواب عمیق بروید! و وقتی نتوانید به خواب عمیق بروید، ممکن است خر و پف کنید. در این بخش قصد داریم دستورالعمل تهیه‌ی مخلوطی از روغن‌های گیاهی را به شما معرفی کنیم که با استفاده از آن می‌توانید هر شب خوب بخوابید و از شر خر و پف خلاص شوید. با این‌ حال، یک راه سریع این‌که، دو روغن‌ گیاهی اسطوخودوس و گل رز (سرخ) را با هم مخلوط کنید و بوی آن را استشمام نمایید تا خواب شبانه‌ی خوبی داشته باشید؛ ولی اگر از این راه نتیجه‌ی مطلوبی کسب نکردید، دستورالعمل زیر را انجام دهید.

مواد لازم

یک عدد بطری برای مخلوط کردن مواد (با گنجایش ۳۰ میلی‌لیتر)
روغن اسطوخودوس (لوندر) – ۵ قطره
روغن گل رز (سرخ) – ۵ قطره
روغن اوکالیپتوس – ۵ قطره
روغن پوست دارچین – ۵ قطره
روغن غنچه‌ی میخک – ۵ قطره
روغن ریحان – ۲ قطره
روغن مریم گلی – ۲ قطره
روغن مورد سبز – ۲ قطره
روغن حامل (روغن جوانه‌ی گندم و روغن بادام شیرین یا روغن آووکادو) – به اندازه‌ای که بطری را پر کند
روغن آرگان یا روغن میوه‌ی گل رز (اختیاری – اگر دارای پوست حساس یا آفتاب سوخته هستید) – به اندازه‌ای که به همراه روغن حامل بطری را پر کند

دستورالعمل

الف. تمام این روغن‌های گیاهی را در بطری بریزید.
ب. روغن حامل را به انتخاب خودتان به سایر روغن‌ها اضافه کنید تا بطری پر شود.
پ. بطری را به خوبی تکان دهید.
ت. قبل از خواب، مقدار اندکی از ترکیب این روغن‌ها را روی سینه‌تان بریزید و ماساژ دهید.
ث. هم‌چنین می‌توانید این ترکیب روغنی را در دستگاه بخارساز بریزید. در این صورت، دیگر به افزودن روغن حامل نیاز ندارید.
ج. اگر از دستگاه‌های بخارساز شعله‌ای استفاده می‌کنید، اجازه ندهید این دستگاه در تمام مدتی که خواب هستید، روشن بماند. حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از خواب آن را روشن کنید تا بخار روغن‌های گیاهی کل اتاق را فراگیرد.

۱۵. درمان خانگی خر و پف با حرکات ورزشی زبان و گلو

انجام حرکات ورزشی با ماهیچه‌های گلو و زبان‌تان، آن‌ها را تقویت می‌کند و خر و پف را کاهش می‌دهد. ماهیچه‌های سفت هنگام خواب به عقب بر نمی‌گردند و مجرای تنفسی را مسدود نمی‌کنند.

الف. آواهایی نظیر اَ، اِ، ای، اُ، و او را با صدای بلند تلفظ کنید. این آواها را به مدت سه دقیقه و روزی ۳ تا ۴ بار با صدای بلند تکرار کنید.
ب. نوک زبان‌تان را درست پشت دندان‌های بالا در جلوی دهان‌تان قرار دهید. اکنون زبان‌تان را به عقب بکشید و ۳ دقیقه در روز زبان‌تان را به این حالت نگه دارید.
پ. دهان‌تان ببندید. سپس لب‌های‌تان را روی هم فشار دهید و ۳۰ ثانیه به همین حالت بمانید.
ت. دهان‌تان را باز کنید. فک‌تان را به سمت راست حرکت دهید، و ۳۰ ثانیه نگه دارید. سپس فک‌تان را به سمت چپ حرکت دهید به همان میزان نگه دارید.
ث. دهان‌تان را باز نگه دارید. ماهیچه‌ی انتهای گلوی‌تان را مکررا به مدت سی ثانیه منقبض کنید. این کار را رو به روی آینه انجام دهید. داخل دهان‌تان را نگاه کنید. با انقباض ماهیچه‌ی انتهای گلو، زبان کوچک‌تان باید به بالا و پایین حرکت کند.

۱۶. درمان خانگی خر و پف با بهبود الگوی خواب

خوابیدن به حالت نادرست نیز می‌تواند مسیر هوا را مسدود کند و گاهی اوقات باعث شود بافت‌های انتهای گلوی‌تان فرو بیفتند و ایجاد خر و پف کنند. در این بخش به برخی نکات اشاره می‌کنیم که با کمک آن‌ها می‌توانید سبک و الگوی خوابیدن‌تان را بهبود ببخشید و از  شر خر و پف خلاص شوید.

به پشت نخوابید

در این حالت، زبان و نرم کام‌تان به سمت عقب گلوی‌تان حرکت می‌کنند و هنگام تنفس باعث ایجاد لرزش می‌شوند. اگر خر و پف می‌کنید، بهتر است به پهلو بخوابید. می‌توانید با استفاده از بالش مخصوصی به نام بالش بدن به خوبی به پهلو بخوابید. هم‌چنین می‌توانید از یک روش قدیمی استفاده کنید؛ به پشت لباس خواب‌تان یک توپ تنیس بدوزید که هر گاه در خواب ناخودآگاه خواستید به پشت برگردید، جلوی شما را بگیرد.

سرتان را بالاتر از بدن‌تان قرار دهید

زیر سرتان بالش اضافه قرار دهید تا سرتان نسبت به بدن‌تان بالاتر قرار بگیرد تا از این طریق از انسداد مجرای بینی جلوگیری کنید. اگر چه این کار ممکن است باعث ایجاد گردن‌ درد بشود.

از دستگاه رطوبت ساز استفاده کنید

هوای خشک نیز می‌تواند باعث ایجاد خر و پف شود. یک دستگاه رطوبت ساز یا بخارساز در اتاق خواب‌تان داشته باشید تا در طول خواب مجاری تنفسی‌تان مرطوب بمانند.

داروهای‌تان را بررسی کنید

برخی داروهای خاص باعث شل شدن ماهیچه‌ها می‌شوند و همین عامل می‌توانند به خر و پف منجر شوند. اگر متوجه شدید که همیشه بعد از مصرف یک داروی خاص خر و پف می‌کنید، با پزشک‌تان صحبت کنید تا برای آن یک جایگزین تجویز کند.

۱۷. درمان خانگی خر و پف با بهبود سبک زندگی

برخی از عادت‌های‌مان در زندگی نیز باعث می‌شوند در خواب خر و پف کنیم. بنابراین، برای خلاصی از شر خر و پف باید برخی عادات را حذف و برخی دیگر را در زندگی بپذیرید.

کاهش وزن

نه این‌که آدم‌های لاغر خر و پف نمی‌کنند، ولی اگر درست بعد از اضافه شدن وزن‌تان، خر و پف‌های‌تان نیز شروع شده‌اند، لازم است وزن‌تان را کاهش دهید. هر چه میزان وزن یا چربی دور گردن‌تان بیش‌تر شود، به قطر داخلی گلوی‌تان فشار بیش‌تری وارد می‌آید. بنابراین، احتمال فرو افتادن بافت‌های گلو هنگام خواب بیش‌تر می‌شود. کاهش حتی ۱۰ درصد از وزن‌تان می‌تواند به جلوگیری از خر و پف کمک کند، زیرا تنگی مجاری تنفسی فوقانی‌تان بر طرف می‌شود.

از مصرف الکل خودداری کنید

الکل و داروهای آرام‌بخش باعث شل شدن ماهیچه‌های گلو می‌شوند و در تنفس‌تان اختلال ایجاد می‌کنند.

مرتبا اتاق خواب‌تان را تمیز کنید

گرد و غبار و موجودات میکروسکوپی موجود در تشک،‌ پتو، بالش، پرده‌ها و غیره ممکن است باعث ایجاد آلرژی (حساسیت) در شما شوند و همین عامل با ایجاد تورم در بافت‌های گلو و بینی باعث خر و پف‌تان شود. خواباندن حیوانات خانگی در کنارتان نیز ممکن است به همین نتیجه منجر شود. مرتبا اتاق خواب‌تان را گردگیری کنید.

به بدن‌تان آبرسانی کنید

وقتی بدن‌تان دچار کم آبی می‌شود، ترشحات بینی و هم‌چنین نرم کام‌تان غلیظ‌تر می‌شوند؛ همین مسئله می‌تواند به خر و پف منجر شود. آب و مایعات سالم بیش‌تر بنوشید.

سیگار نکشید

سیگار غشای مخاطی را تحریک می‌کند و باعث التهاب گلو می‌شود. هم‌چنین سیگار مسیر جریان هوا را تنگ می‌کند. به علاوه، کشیدن سیگار باعث گرفتگی بینی نیز می‌شود.

مرتبا ورزش کنید

وقتی ورزش می‌کنید، نه تنها بازوها، پاها، و ماهیچه‌های شکم‌تان قوی می‌شوند، بلکه ماهیچه‌های گلوی‌تان نیز تقویت می‌شوند؛ این یعنی خر و پف کم‌تر.

لازم است عامل خر و پف‌تان را تشخیص دهید. آیا علت گرفتگی بینی است، یا انسداد مسیر هوا، ضعف ماهیچه‌های گلو، مصرف الکل، داروهای خاص، عادات خواب یا فقط خستگی و کمبود خواب! وقتی علت خر و پف را تشخیص دادید، یک یا چند مورد از درمان‌های خانگی این مقاله را انجام دهید تا با از بین بردن علت آن، از شر خر و پف خلاص شوید.

No featured products found

نوشته‌های مرتبط