خواص روغن گل مغربی: 10 خاصیت روغن گل مغربی و نحوه استفاده از آن
قبل از اینکه درباره خواص روغن گل مغربی سخن بگوییم باید بدانید که روغن گل مغربی از دانههای گل مغربی گرفته میشود؛ گل مغربی جزء گیاهان بومی شمال آمریکا است. از این گیاه به طور سنتی برای درمان مشکلات زیر استفاده میشود:
- کبودیها
- هموروئید یا بواسیر
- مشکلات گوارشی
- گلو درد
خواص روغن گل مغربی برای سلامتی از اسید گاما – لینولنیک (GLA) موجود در آن سرچشمه میگیرند. GLA یک اسید چرب امگا-۶ موجود در روغنهای این گیاه است.
از روغن گل مغربی معمولا به صورت مکمل یا به شکل موضعی استفاده میشود. تا انتهای این مقاله با سایت بازده همراه باشید تا از خواص روغن گل مغربی برای درمان بسیاری از وضعیتها و بیماریها آگاه شوید.
خواص روغن گل مغربی
۱. کمک به رفع جوش و آکنه
GLA موجود در روغن گل مغربی از طریق کاهش التهاب پوست و شمار سلولهای عامل ضایعات پوستی میتواند به درمان جوش یا آکنه کمک کند. همچنین، این روغن به حفظ رطوبت پوست نیز کمک میکند.
بر اساس نتایج مطالعهای در ۲۰۱۴، روغن گل مغربی میتواند به تسکین زخم یا ترک لب کمک کند. این وضعیت که ممکن است در اثر مصرف داروی ضد آکنهی ایزوترتینوین ایجاد شود، باعث ایجاد درد و التهاب در لبها میشود.
نتایج یک مطالعهی دیگر نشان دادند، مصرف مکمل GLA ضایعات پوست و آکنههای التهابی و غیر التهابی را کاهش میدهد.
نحوهی استفاده: شرکتکنندگان در مطالعهای که در مورد ترک لب انجام شد، مجموعا به مدت هشت هفته، سه بار در روز، شش دوز ۴۵۰ میلیگرمی کپسول حاوی روغن گل مغربی را مصرف کردند.
۲. کمک به تسکین اگزما
برخی کشورها، غیر از ایالات متحده، تاثیر روغن گل مغربی را در درمان اگزما، یک وضعیت پوستی التهابی، تایید کردهاند.
بر اساس نتایج یک مطالعهی قدیمی، GLA موجود در روغن گل مغربی میتواند اپیدرم پوست را تقویت کند. با وجود این، نتایج یک بررسی سیستمیک در ۲۰۱۳ نشان دادند، مصرف خوراکی روغن گل مغربی تاثیری در درمان اگزما ندارد و نمیتواند به عنوان یک روش درمانی موثر شناخته شود. این بررسی به مطالعهی اثربخشی مصرف موضعی روغن گل مغربی برای درمان اگزما نپرداخت.
نحوهی استفاده: طی این مطالعات، شرکتکنندگان به مدت ۱۲ هفته، روزی دو بار، از کپسولهای روغن گل مغربی استفاده کردند. برای استفادهی موضعی از این روغن، میتوانید روزی دو بار، به مدت چهار ماه، به اندازهی ۱ میلیلیتر از روغن گل مغربی ۲۰ درصد را روی پوستتان بمالید.
۳. کمک به بهبود سلامت عمومی پوست
بر اساس نتایج مطالعهای در ۲۰۰۵، مصرف مکمل خوراکی روغن گل مغربی به نرمی پوست و تقویت موارد زیر کمک میکند:
- قابلیت ارتجاعی پوست
- رطوبت
- استحکام
- مقاومت در برابر فرسودگی پوست
بر اساس این مطالعه، برای داشتن پوستی با ساختار و کارکرد ایدهآل به وجود اسید گاما – لینولنیک (GLA) نیاز دارید. پژوهشگران معتقدند، از آن جا که پوست به تنهایی نمیتواند GLA تولید کند، مصرف روغن گل مغربی سرشار از GLA به حفظ سلامت عمومی پوست کمک میکند.
نحوهی استفاده: روزی سه بار، به مدت ۱۲ هفته، از کپسول روغن گل مغربی ۵۰۰ میلیگرم استفاده کنید.
۴. کمک به تسکین علائم سندرم پیش از قاعدگی
نتایج یک مطالعهی قدیمی نشان میدهند، روغن گل مغربی برای درمان علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) بسیار موثر است؛ علائمی از قبیل:
پژوهشگران معتقدند، علت ابتلای برخی از زنان به سندرم پیش از قاعدگی، حساسیت آنها به سطوح معمول پرولاکتین در بدنشان است. GLA در بدن به مادهای تبدیل میشود (پروستاگلاندین E1) که به اعتقاد دانشمندان، به پیشگیری از تحریک علائم PMS توسط پرولاکتین کمک میکند.
بر اساس نتایج مطالعهای در ۲۰۱۰، مکملی حاوی ویتامین B6، ویتامین E، و روغن گل مغربی به صورت موثر توانست علائم PMS را تسکین دهد. با این حال، مشخص نیست روغن گل مغربی تا چه میزان میتواند نقش موثری در این میان ایفا کند؛ زیرا دانشمندان طی یک بررسی سیستمیک در ۲۰۰۹، تاثیر مطلوبی در مصرف روغن گل مغربی برای PMS مشاهده نکردند.
نحوهی استفاده: برای تسکین علائم سندرم پیش از قاعدگی، میتوان روزانه یک الی چهار مرتبه، به مدت ۱۰ ماه، از ۶ الی ۱۲ کپسول ۵۰۰ الی ۶۰۰۰ میلیگرمی روغن گل مغربی استفاده کرد. ابتدا، با کمترین دوز مصرفی شروع کنید، و سپس، بر حسب نیاز برای تسکین این علائم، میزان مصرفتان را افزایش دهید.
۵. به حداقل رساندن درد پستان
اگر درد پستان در دورهی قاعدگی آنچنان شدید باشد که در کارکردهای روزمرهی زندگی اختلال ایجاد کند، مصرف روغن گل مغربی میتواند مفید باشد.
بر اساس نتایج مطالعهای در ۲۰۱۰، GLA موجود در روغن گل مغربی میتواند به کاهش التهاب و مهار پروستاگلاندین، عامل دردهای پستان دورهای، کمک کند. این مطالعه نشان داد، مصرف روزانهی دوزهایی از روغن گل مغربی یا ترکیبی از این روغن و ویتامین E به مدت شش ماه، توانست شدت درد پستان دورهای را کاهش دهد.
نحوهی استفاده: روزانه به مدت شش ماه، از ۱ الی ۳ گرم یا ۲.۴ میلیگرم روغن گل مغربی استفاده کنید. همچنین، میتوانید به مدت شش ماه، ۱۲۰۰ میلیگرم ویتامین E نیز مصرف کنید.
۶. کمک به کاهش گر گرفتگی
روغن گل مغربی میتواند شدت گر گرفتگی را کاهش دهد. گر گرفتگی یکی از عذابآورترین عوارض جانبی یائسگی به شمار میرود.
بر اساس نتایج بررسی سوابق مطالعاتی در ۲۰۱۰، شواهد چندانی برای تایید اثربخشی داروهای معمول نظیر روغن گل مغربی برای کمک به کاهش گر گرفتگی وجود ندارند.
با این حال، مطالعات اخیر نتایج متفاوتی را نشان دادهاند. بر اساس این نتایج، دفعات، شدت، و مدت گر گرفتگی در زنانی که روزانه، به مدت شش هفته، به اندازهی ۵۰۰ میلیگرم از روغن گل مغربی استفاده کردند، کاهش یافت.
همچنین، طبق نتایج یک نظرسنجی که از این زنان گرفته شد، فعالیتهای اجتماعی، روابط با دیگران، و فعالیت جنسی آنها که تحت تاثیر گر گرفتگیها قرار داشتند نیز بهبود یافته بودند.
نحوهی استفاده: روزی دو بار، به مدت شش هفته، ۵۰۰ میلیگرم روغن گل مغربی مصرف کنید.
۷. کمک به کاهش فشار خون بالا
شواهد متناقضی در خصوص اثربخشی روغن گل مغربی بر کاهش فشار خون وجود دارند. برای مشخص شدن این مسئله، به انجام پژوهشهای بیشتر نیاز است.
بر اساس نتایج مطالعهای در ۲۰۱۳، فشار خون سیستولیک آنهایی که از روغن گل مغربی استفاده کرده بودند، اندکی بالاتر بود. پژوهشگران به این مسئله “تفاوت معنادار بالینی” میگویند.
بر اساس نتایج یک بررسی سیستمیک در ۲۰۱۱، شواهد کافی وجود ندارد که نشان دهند آیا روغن گل مغربی به کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا در طول بارداری یا پریاکلامسیا، وضعیتی که باعث افزایش خطرناک فشار خون در طول دورهی بارداری یا پس از آن میشود، کمک میکند یا خیر.
نحوهی استفاده: تحت نظر پزشک، از دوز استاندارد روغن گل مغربی استفاده کنید: ۵۰۰ میلیگرم، روزی دو بار. این روغن را به همراه سایر مکملها یا داروهایی که باعث کاهش فشار خون میشوند، مصرف نکنید.
۸. کمک به بهبود سلامت قلب
سالانه بیش از ششصد هزار نفر در ایالات متحده بر اثر بیماری قلبی میمیرند. صدها هزار نفر دیگر نیز با تحمل مشکلات این بیماری زندگی میکنند. برخی از آدمها برای کمک به سلامت قلبشان، به داروهای طبیعی، نظیر روغن گل مغربی، متوسل میشوند.
بر اساس نتایج مطالعهای در ۲۰۱۴ بر روی موشها، روغن گل مغربی دارای اثر ضد التهابی است و به کاهش کلسترول خون کمک میکند. بیشتر آدمهای مبتلا به بیماری قلبی، در بدنشان دچار التهاب هستند؛ با این حال، تاثیر التهاب بر ایجاد بیماری قلبی ثابت نشده است.
نحوهی استفاده: برای بهبود سلامت عمومی قلبتان، تحت نظارت پزشک میتوانید به مدت چهار ماه، ۱۰ الی ۳۰ میلیگرم روغن گل مغربی مصرف کنید. اگر داروهایی مصرف میکنید که بر قلبتان تاثیر میگذارند، در مصرف روغن گل مغربی احتیاط کنید.
۹. کمک به کاهش درد عصبی
نوروپاتی محیطی به عنوان عوارض جانبی دیابت و سایر وضعیتها شناخته میشود. پژوهشهای قدیمیتر نشان دادهاند، مصرف اسید لینولئیک به کاهش علائم نوروپاتی یا درد عصبی کمک میکند؛ علائمی از قبیل:
- حساسیت به سرما و گرما
- بیحسی
- گزگز
- ضعف
نحوهی استفاده: روزانه به مدت یک سال، از کپسولهای حاوی ۳۶۰ الی ۴۸۰ میلیگرم GLA استفاده کنید.
۱۰. کمک به تسکین درد استخوان
آرتریت روماتوئید یک اختلال التهابی مزمن است که معمولا باعث درد استخوان میشود. بر اساس نتایج یک بررسی سیستمیک در ۲۰۱۱، GLA موجود در روغن گل مغربی به طور بالقوه میتواند درد آرتریت روماتوئید را بدون ایجاد عوارض جانبی نامطلوب کاهش دهد.
نحوهی استفاده: روزانه، به مدت ۳ الی ۱۲ ماه، ۵۶۰ الی ۶۰۰۰ میلیگرم روغن گل مغربی مصرف کنید.
عوارض جانبی و خطرات
استفادهی کوتاه مدت از روغن گل مغربی عموما برای بیشتر آدمها بیخطر تلقی میشود. بیخطر بودن مصرف بلند مدت این روغن هنوز مشخص نشده است.
در نظر داشته باشید، سازمان غذا و دارو نظارتی بر کیفیت مکملها ندارد. هنگام انتخاب روغن گل مغربی، دربارهی کیفیت مکمل و همچنین، شرکت تولیدکنندهی این محصول تحقیق کنید.
عوارض جانبی روغن گل مغربی معمولا خفیف هستند؛ این عوارض شامل موارد زیر میشوند:
مصرف کمترین مقدار ممکن میتواند از بروز این عوارض جانبی پیشگیری کند.
روغن گل مغربی، در موارد نادر، میتواند باعث واکنش حساسیتی (آلرژی) شود. برخی از علائم آلرژیک مصرف این روغن عبارت هستند از:
- التهاب دستها و پاها
- جوش
- دشواری در تنفس
- خسخس سینه
اگر از داروهای رقیقکنندهی خون استفاده میکنید، روغن گل مغربی ممکن است باعث افزایش خونریزی شود. روغن گل مغربی میتواند فشار خون را پایین بیاورد؛ بنابراین، اگر از داروهایی استفاده میکنید که باعث کاهش فشار خون یا رقیق شدن خون میشوند، از این روغن استفاده نکنید.
برای کمک به آمادهسازی دهانهی رحم برای زایمان، از روغن گل مغربی به صورت موضعی استفاده میشود. ولی به گفتهی مایو کلینیک، نتایج یک مطالعه نشان دادهاند، مصرف خوراکی روغن گل مغربی سرعت گشادی دهانهی رحمی را کاهش میدهد و ممکن است باعث طولانیتر شدن فرایند زایمان شود. پژوهشهای اندکی دربارهی بیخطر بودن مصرف روغن گل مغربی در طول دورهی بارداری یا هنگام شیردهی به عمل آمدهاند؛ بنابراین، مصرف آن توصیه نمیشود.
جمعبندی
شواهدی وجود دارند که نشان میدهند، روغن گل مغربی، به تنهایی یا به صورت مکمل، میتواند به درمان برخی وضعیتها کمک کند، ولی پژوهشهای بیشتری باید در این خصوص انجام شوند. تا هنگامی که اثربخشی این روغن به طور کامل تایید نشده باشد، نباید آن را جایگزین برنامهی درمانی پزشک متخصص کنید.
دوز استانداردی برای روغن گل مغربی وجود ندارد. بیشتر دوزهای توصیه شده، بر مبنای مقادیری هستند که در پژوهشها به کار گرفته شدهاند. دربارهی فواید و خطرات استفاده از روغن گل مغربی و همچنین، دربارهی دوز مصرفی با پزشکتان مشورت کنید.
برای کاهش خطرات عوارض جانبی این قبیل داروها، همیشه از کمترین میزان ممکن استفاده کنید. اگر دچار عوارض جانبی غیرمعمول یا مداوم شدید، مصرف آن را قطع کنید و نزد پزشک بروید.