15 مهمترین نشانه های حمله قلبی در زنان را بشناسید
نشانه های حمله قلبی در زنان با نشانههای حمله قلبی در مردان متفاوت است. این نشانهها برای انجام اقدامات مناسب برای فائق آمدن بر مشکلات مرتبط با بیماری قلبی استفاده میشوند. این موضوع که مردان بیشتر از زنان دچار حمله قلبی میشوند، درست است. بااینحال، زنان نیز در معرض حمله قلبی قرار دارند. درواقع، زنان به این دلیل باید نسبت به این بیماری آگاه باشند زیرا شناسایی نشانه های حمله قلبی در زنان دشوار است. نشانههای بیماری قلبی در زنان و مردان متفاوت است زیرا این نشانهها در زنان به بیماریهای دیگر شبیه است.
نشانه های حمله قلبی در زنان
۱. درد در قفسه سینه
اگرچه درد در قفسه سینه یک نشانهی معمول از بیماری قلبی است، ولی در زنان متفاوت از مردان است. این درد معمولا در سمت چپ قفسه سینه است. بااینحال، اکثر زنان در سمت راست قفسه سینهشان دچار درد میشوند.
به همین دلیل، در بسیاری از موارد نمیدانند این درد یکی از نشانههای حمله قلبی در زنان است. آنها گمان میکنند بهخاطر خستگی به این درد دچار شدهاند نه بیماری قلبی. درد قفسه سینه در زنان دردناکتر از درد قفسه سینه در مردان است، زیرا فشار ناشی از این درد در زنان بیشتر است.
۲. سردرد
سردرد یکی دیگر از نشانههای رایج بیماری قلبی است. این نشانه عموما زمانی درک میشود که چشمانمان در معرض نور قرار میگیرند. این سردرد باعث تند یا کُند شدن ضربان قلب میشود. این نشانه در زنان مبتلا به میگرن نیز وجود دارد.
به استناد مطالعات انجام شده در آکادمی عصبشناسی امریکا، سردرد در بیماران مبتلا به بیماری قلبی به دلیل انحراف مسیر جریان خون است.
علائم سکته قلبی: ۶ نشانه که یک ماه زودتر حمله قلبی را تشخیص دهیم
۳. درد بازو، گردن، فک و کمر
درد در قفسه سینه رایجترین نشانه بیماریهای قلبی است. بااینحال، زنان در زمان وقوع حمله قلبی، در بخشهای مختلفی از بدنشان درد احساس میکنند، مانند بازو، گردن، فک و کمر. مردان در زمان وقوع حمله قلبی چنین دردهایی را احساس نمیکنند. به همین دلیل، زنان از این موضوع اطلاع ندارند که این دردها، نشانههای بیماری قلبی هستند.
این درد غیرمتعارف است. درنتیجه، زنان میبایست در زمان بروز درد بدون دلیل مشخص در بازو، گردن، فک و کمر هوشیار باشند. بلافاصله با پزشک مشورت کنید تا دلیل این دردها مشخص شوند.
۴. دل درد
شاید هیچ کسی نداند درد شکم میتواند یکی از نشانههای بیماری قلبی باشد. مردم غالبا فکر میکنند درد معده همان دل درد است.
به همین دلیل بسیاری از افراد بهعنوان یک نشانهی هشدار دهنده به آن نمینگرند. چنانچه دلدرد شدید همراه با تهوع دارید، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. دل درد در بیماران مبتلا به بیماری قلبی معمولا درد شدیدی در شکم ایجاد میکند.
۵. نفس نفس زدن
آيا بدون انجام کارهای سنگین به نفس نفس زدن میافتید؟ اگر پاسختان به این پرسش مثبت است، باید به پزشک مراجعه کنید و قلبتان را بررسی کنید. نفسنفس زدن یکی از نشانههای بیماریهای قلبی است.
علاوه بر این، اگر نشانهی مشهود دیگری مبنی بر احتمال وجود بیماری قلبی داشتید، بیشتر مراقب باشید. گرفتگی عروق خونی باعث میشود اکسیژن به قلب نرسد و به نفس نفس بیافتید.
۶. عرق سرد
عرق سرد با عرق کردن معمولی که بعد از ورزش اتفاق میافتد، تفاوت دارد. ما ممکن است وقتی در استرس یا عصبی هستیم عرق سرد کنیم. درنتیجه، اگر دستهایمان بدون انجام ورزش و فعالیت سنگین، عرق سرد میکنند،باید بسیار هوشیار باشید.
علت سکته قلبی: ۹ عامل افزایش احتمال سکته قلبی
۷. خستگی بیش از حد
یک از نشانههای حملهی قلبی در زنان، خستگی مفرط است. غالبا، بدون هیچ دلیل مشخصی، احساس خستگی مفرط داریم بهطوریکه از انجام فعالیتهای سبک عاجز میشویم. این مورد در ۷۰ درصد از زنانی که به بیماری قلبی دچار هستند رخ میدهد.
عموما، بیماران مبتلا به بیماری قلبی، پیش از هر درد دیگر، درد شدیدی در قفسهی سینهشان احساس میکنند، بهطوریکه مجبور میشوند کمی خم شوند و مدتی استراحت کنند.
۸. سرفهی مزمن
سرفهي مزمن یکی از نشانههای بیماری قلبی است. انباشت مایع در ششها باعث بروز سرفهی مزمنی میشود که به راحتی تسکین نمییابد. در بدترین شرایط، سرفه با خلط و خون همراه خواهد بود.
۹. ضربان قلب شدید
اساسا، قلب ما برای ایجاد تعادل بین فعالیتش برای پمپاژ خون به بخشهای مختلف بدن، سرعت ضربان را افزایش میدهد. بیماران مبتلا به بیماری قلبی احساس میکنند ضربان قلبشان سرعت گرفته و غیر قابل کنترل شده است.
۱۰. از دست دادن اشتها
از دست دادن اشتها یکی از نشانههای بیماری قلبی است. زمانیکه سیستم قلبی و گوارشی ما سخت کار میکنند ولی خون کافی دریافت نمیکنند، هرچند چیزی نخورده باشیم ولی، احساس سیری یا تهوع خواهیم داشت. این موضوع باعث میشود افراد مبتلا به بیماری قلبی به سرعت وزن کم کنند.
۱۱. اضطراب
سطح بالای اضطراب، ترس، و استرس نیز یکی از نشانههای بیماری قلبی است. این شرایط،بیماران قلبی را در معرض ابتلا به دیگر بیماریها قرار میدهد.
۱۲. تورم
تورم در مچ پا و شکم نشانهی بیماری قلبی است. تورم نشان میدهد قلب یا عروق قلبیمان دچار مشکل شدهاند.
۱۳. تعریق
تعریق نیز یکی از نشانههای رایج در مبتلایان به بیماریهای قلبی است. اگر بدون انجام فعالیت خاصی عرق میکنید، مراقب سلامت قلبتان باشید.
۱۴. تهوع
یکی از نشانههای اولیهی بیماری قلبی، تهوع است. تهوع عبارت است از سنگینی و تورم در شکم که باعث کاهش اشتها میشود. در نتیجه وقتی غذا میخوریم حالت تهوع خواهیم داشت.
۱۵. اختلال گوارشی
مطالعات انجام شده نشان دادند که استفراغ، تهوع و اختلال گوارشی در زنان بیشتر از مردان رخ میدهد. این حالت بهخاطر انباشت چربی در عروق رخ میدهد. در نتیجه گردش خون در قلب به خوبی رخ نمیدهد.
۷ نکته برای کاهش خطر حمله قلبی در زنان
۱. عدم استعمال دخانیات
بسیاری از محققان اثبات کردهاند استعمال دخانیات و دود ناشی از آنها خطر بیماریهای قلبی را افزایش میدهد. بهترین توصیه این است که بلافاصله استعمال دخانیات را متوقف کنید تا از حمله قلبی یا سکته جلوگیری کنید. اجازه ندهید افراد خانواده و اطرافیان در معرض دود سیگارتان قرار بگیرند.
۲. نرمال نگهداشتن فشار خون
حمله قلبی یک قاتل خاموش به حساب میآید زیرا در بسیاری افراد، نشانهی جدی مشخصی ندارد.
۳. کنترل میزان کلسترول
چربی خون غیرطبیعی مهمترین عامل بروز حمله قلبی است. کلسترول خون با سه عامل تعیین میشود:
الف. میزان چربی تولید شده توسط قلب؛
ب. میزان چربی جذب شده توسط رودهها؛
پ. میزان کلسترول با بالا رفتن سن افزایش مییابد.
۴. محدود کردن مصرف کالری
چاقی از جمله عوامل مهم در ابتلا به بیماریهای قلبی است. به همین دلیل، باید مصرف کالری را محدود کنید تا بتوانید وزنتان را در حالت نرمال نگه دارید.
۵. ورزش منظم
به استناد مطالعات انجام شده در این زمینه، ۱.۵ تا ۳ کیلومتر پیادهروی در روز برای حفظ سلامتی مهم است. میتوانید زمانتان را طوری تنظیم کنید تا صبحها ۱ کیلومتر و عصرها نیز یک کیلومتر دیگر پیادهروی کنید. هر زمان که ورزش میکنیم، ژنهای مفید برای حفظ سلامتیمان را فعال میکنیم.
۶. کاهش سطح استرس
استرس تأثیرگذارترین عامل در بروز حمله قلبی است. سطح بالای استرس میتواند باعث مرگ ناگهانی شود. خوشبختانه، امروزه راه های زیادی برای کاهش استرس وجود دارد، مانند ورزش منظم، خواب کافی، خندیدن، فعالیتهای اجتماعی، یا مشغول شدن در فعالیتهای مذهبی.
۷. مصرف مکملها برای حفظ سلامتی
انتخاب مکملهای تغذیهای مناسب برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی از اهمیت بالایی برخوردار است. به منظور جلوگیری از بروز بیماری قلبی، باید از مکملهای گیاهی استفاده کنیم که میتوانند عملکرد قلب، رگهای خونی و سیستم عصبی را افزایش دهند.