۸ گام برای تبدیل شدن به یک مربی خصوصی برای تناسب اندام
اگر عاشق تناسب اندام و کمک به دیگران برای رسیدن به اهدافشان باشید، تبدیل شدن به یک مربی خصوصی میتواند برای شما گزینهی شغلی مناسبی باشد. شما به عنوان یک فرد علاقهمند به ورزش و تناسب اندام، احتمالا از سالها قبل به صورت غیررسمی به حرفهی مربیگری شخصی مشغول بودهاید، ولی برای آنکه بتوانید گواهینامهی مربیگری شخصی داشته باشید، به صورت رسمی و حرفهای استخدام شوید، یا کسب و کار مستقل خودتان را راه بیندازید، باید مراحلی را پشت سر بگذارید. اگر فکر میکنید مربیگری شخصی همان حرفهای است که به دنبالاش هستید و برایتان مناسب است، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا 8 گام برای تبدیل شدن به یک مربی شخصی را بخوانید.
مزایا و معایب تبدیل شدن به یک مربی خصوصی
اگر از بیرون به این مسئله نگاه کنید، مربیگری شخصی یک حرفهی لذتبخش به نظر میرسد، و واقعا هم همینطور میتواند باشد. شما به عنوان یک مربی شخصی میتوانید در رشتهای که به آن علاقهمند هستید به دیگران کمک کنید؛ شغلی انعطافپذیر و گزینههای متعددی برای انتخاب محل کارتان داشته باشید. ممکن است چیزهای بسیار خوبی در مورد زندگی یک مربی شخصی شنیده باشید، ولی پیش از تصمیمگیری برای تبدیل شدن به یک مربی شخصی، باید تمام جوانب را به خوبی بررسی کنید.
مزایای تبدیل شدن به یک مربی خصوصی
برخی از بهترین ویژگیها دربارهي حرفهی مربیگری شخصی به ترتیب زیر هستند:
الف. انعطافپذیر است. در بسیاری از موارد، شما میتواند جدول زمانی مربوط به ساعات و روزهای کاریتان را مشخص کنید. و اگر برای خودتان کار میکنید، حتی میتوانید دستمزدتان را نیز خودتان تعیین کنید.
ب. رضایتبخش است. هیچ چیز بهتر از آن نیست که ببینید، شاگردتان در نهایت، نتیجهی تلاشتان را در بدن خود مشاهده و احساس میکند.
پ. فضا برای رشد و تنوع وجود دارد. مربیگری شخصی معمولا میتواند به عنوان سکوی پرشی برای پیشرفت و تبدیل شدن به یک مربی حرفهای پرورش اندام یا نویسنده، یا ارتقای سطح تحصیلاتتان عمل کند.
ت. روابطتان تقویت میشود. اگر از روابط اجتماعی خوبی بهرهمند هستید، شما به عنوان یک مربی خصوصی این فرصت را در اختیار دارید تا بیشتر از دیگران از شرایط زندگی شاگردانتان مطلع شوید، آنها را بهتر بشناسید، و با استفاده از این اطلاعات و قدرت خلاقیتتان، تمرینهای مناسب و منطبق بر نیازهای آنها را برایشان طراحی کنید.
معایب تبدیل شدن به یک مربی خصوصی
اگر تصمیم دارید به یک مربی خصوصی تبدیل شوید، باید خودتان را برای مقابله با چالشهای زیر نیز آماده کنید:
الف. همهی شاگردان مایل هستند در ساعات اوج شلوغی با شما قرار بگذارند. ممکن است شاگردان بدون توجه به شرایط شما و بدون ملاحظه دائما بخواهند قرارهایتان را لغو و زمان کلاسها را تغییر دهند. و بیشتر آنها نیز معمولا میخواهند قبل یا بعد از ساعات کاری به انجام تمرینات ورزشی بپردازند؛ بنابراین، اول صبح و پایان روز معمولا شلوغترین ساعات روزانهتان خواهند بود.
ب. به اجبار یاد خواهید گرفت خدماتتان را بفروشید. بیشتر آدمها لزوما به این دلیل وارد یک کسب و کار نمیشوند که فقط عاشق فروختن و پول درآوردن هستند؛ ولی پول در آوردن جزئی از شغل شما است، به خصوص اگر برای یک مجموعهی ورزشی تجاری کار میکنید.
پ. دستمزدها بسیار متنوع و متغیر هستند. مربیهای شخصی معمولا بر اساس محل کار و زندگیشان ممکن است از ساعتی ۱۵ دلار تا ساعتی ۱۰۰ دلار پول در بیاورند. مجموع درآمد شما، علاوه بر نرخ ساعتی، به تعداد ساعات کاریتان در هفته و میزان مشتریان و مراجعهکنندگانتان نیز بستگی دارد.
ت. درآمدتان ممکن است ثابت نباشد. در حرفهی مربیگری شخصی همیشه ممکن است برخی از شاگردان کلاسهایشان را کنسل کنند. یک روز ممکن است در تمام ساعات روز شاگرد داشته باشید، و روز دیگر ممکن است هیچ فردی نزدتان نیاید – بنابراین، در آن روز نمیتوانید پول در بیاورید.
ث. ریسک بالای خستگی و فرسودگی تهدیدتان میکند. مربیگری شخصی انرژی زیادی، هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ ذهنی، از شما میگیرد. به راحتی ممکن است دچار فرسودگی شوید، به خصوص اگر سرتان دائما شلوغ باشد.
۱. ویژگیهای یک مربی خصوصی خوب
مربیهای شخصی باید از مهارتهای مختلفی بهرهمند باشند. برخی از ویژگیهایی که کمکتان میکنند مربی خصوصی خوبی باشید، عبارت هستند از
الف. تحلیلگر
ب. انگیزهبخش
پ. پرورشدهنده
ت. منظم
ث. صبور
ج. پشتکار بالا
برای آنکه بتوانید مربی شخصی اثرگذاری بشوید، باید از کار کردن با آدمهای مختلف لذت ببرید، به خودتان انگیزه بدهید، و شنوندهی خوبی باشید.
برای آنکه یک مربی تناسب اندام باشید، لازم نیست بدنتان شبیه بدنسازها باشد، بلکه باید از سبک زندگی سالمی پیروی کنید تا برای شاگردانتان یک الگوی عمل مناسب باشید.
دارا بودن تمام این ویژگیها برای یک مربی شخصی میتواند موثر باشد، ولی بهتر است بدانید مربیگری شاگردان به طور روزانه برای یک دورهی طولانی چگونه است. وقتی برای دریافت گواهینامهی مربیگری تلاش میکنید، چیزهای زیادی یاد میگیرید، ولی تجربه همیشه بهترین معلم است. شاید بسیاری از آدمها مربیگری شخصی را شغلی بسیار آسان میپندارند، ولی وقتی وارد این حرفه میشوید، متوجهی سختیهای آن خواهید شد.
شما باید با شاگردانی تمرین کنید که
الف. از کار و تلاش زیاد میترسند، یا برعکس، بیش از آنچه نیاز است میخواهند تلاش کنند.
ب. از دستورالعملهایی که به آنها میدهید، پیروی نمیکنند.
پ. اگر نتوانند به اهداف خود در تناسب اندام یا کاهش وزن برسند، شما را سرزنش میکنند.
ت. بدون ملاحظه کلاسهای خود را کنسل میکنند.
ث. برای تمرینهایی که مایل نیستند یا نمیتوانند انجام دهند، بهانهتراشی میکنند.
ج. مصدوم یا مبتلا به وضعیتهای مختلف میشوند.
چ. پیش از این هرگز تمرین نکردهاند و حتی برای ابتداییترین تمرینات نیز به الگوبرداری از شما نیاز دارند.
ح. بدون کفش یا لباسهای مخصوص ورزشی سر کلاس حاضر میشوند.
هر آدمی با دیگری فرق میکند، و شما باید بتوانید تشخیص دهید هر یک از شاگردانتان چه میزان انگیزه لازم دارد، به چه چیزهای نیاز دارد، و واقعا چه چیزهایی میخواهد. همچنین، باید بسیار انعطافپذیر باشید و اگر جلسات تمرینتان با هر یک از شاگردان طبق انتظاراتتان پیش نرفت، بتوانید به راحتی شرایط را تغییر دهید.
۲. گرفتن گواهینامه برای مربیگری شخصی
اگر به این نتیجه رسیدهاید که حرفهی مربیگری شخصی برای شما مناسب است، گام بعدیتان دریافت گواهینامه است. مهمترین عامل برای تصمیمگیری در خصوص مکان اخذ گواهینامهی مربیگری این است که آیا آموزشگاه مورد نظرتان از نظر مراجع قانونی معتبر است یا خیر.
رویهی قانونی و پروتکلهای مربوط به آموزش و آزمون متقاضیان در آموزشگاهها و مراکز صادرکنندهی گواهینامه باید منطبق بر بخشنامههای سازمانهای دولتی ذیربط باشند. اگر میخواهید برای یک کارفرمای خاص کار کنید، باید بدانید گواهینامهی مورد پذیرش آنها چیست.
وبسایتهای مربوط به آموزشگاهها و مراکز صادرکنندهی گواهینامه را بررسی کنید و پاسخ سوالات زیر را پیدا کنید:
الف. آیا میتوانید به صورت آنلاین آزمون بدهید، یا لازم است برای آزمون در مکان خاصی حضور پیدا کنید؟ اگر در آزمون حضوری شرکت کنید، مکان و زمان برگزاری این آزمون چگونه است؟
ب. آیا پیش از شرکت در آزمون باید در یک کارگاه یا سمینار شرکت کنید؛ در این صورت، باید به کجا مراجعه کنید؟ آیا مرکز مورد نظرتان دارای برنامهی آموزش خانگی نیز هست یا خیر؟
پ. هزینههای دریافت گواهینامه چهقدر است؟ معمولا هزینههای آموزش و آزمون، و در نهایت دریافت گواهینامه از ۳۰۰ دلار تا ۱۰۰۰ دلار متغیر است؛ این هزینهها حتی ممکن است بدون احتساب لوازم آموزشی و کارگاهها باشند.
ت. آیا این گواهینامه داخلی است یا بینالمللی؟ آیا این گواهینامه در تمام دنیا معتبر است؟
ث. برای تمدید این گواهینامه به کدامیک از انواع آموزشهای مستمر نیاز است؟ برای تمدید بیشتر گواهینامهها لازم است در چند جلسه آموزش مستمر شرکت کنید؛ معمولا شرکت در این کلاسها نیز هزینههای جداگانهای برایتان به همراه خواهند داشت.
ج. برای شرکت در این آزمونها باید چه شرایطی داشته باشید؟ معمولا، در بیشتر موارد، دستکم باید دیپلم، گواهینامهی کمکهای اولیه، و ۱۸ سال سن داشته باشید.
۳. پیدا کردن کار به عنوان یک مربی خصوصی
یکی از بهترین جنبههای مربیگری شخصی این است که شما میتوانید در مکانهای مختلف مشغول به کار شوید – مثلا لازم نیست فقط در باشگاههای ورزشی به دنبال کار بگردید. شما میتوانید به استخدام یک مجموعه در بیایید یا به عنوان یک پیمانکار مستقل برای آنها کار کنید. همچنین، میتوانید کسب و کار خودتان را راه بیندازید و به طور مستقل به مربیگری شخصی بپردازید.
با وجود این، اگر به تازگی مربی شخصی شدهاید، برای کسب تجربههای بیشتر و در عین حال، عدم نگرانی در مورد مشکلات و مسائل مربوط به ادارهی یک کسب و کار، شاید بهتر باشد به استخدام یک باشگاه بزرگ در بیایید. برخی از ایدهها در خصوص فرصتهای استخدام برای یک مربی شخصی عبارت هستند از
الف. باشگاههای ورزشی بزرگ و تجاری: کار کردن در باشگاههای ورزشی بزرگ یکی از بهترین راههای برای کسب تجربه است؛ بسیاری از این باشگاهها مرتبا مربیان جدیدی استخدام میکنند. برخی از مشکلات استخدام در این باشگاه عبارت هستند از دستمزد پایین، محاسبهی دستمزد به صورت درصدی، اجبار برای فروش خدمات (نه ارائهی خدمت بر اساس عشق و علاقه)، و اجبار برای کار به مدت طولانی و راضی کردن اعضای جدید معرفی مشتریان جدید.
ب. شرکتهای سلامت و تناسب اندام: برخی از شرکتها انواع بستههای آموزشی و تندرستی را به سایر شرکتهایی ارائه میکنند که تمایل به بهبود وضعیت سلامت کارمندانشان دارند؛ شما میتوانید به استخدام این قبیل شرکتها در بیایید.
پ. کشتیهای تفریحی: بسیاری از کشتیهای تفریحی در کشورهای همسایه برای مهمانان خود مربی شخصی استخدام میکنند. با پیگیری و بررسی آگهیهای معتبر در فضای مجازی میتوانید در این کشتیهای تفریحی به عنوان مربی شخصی استخدام شوید.
ت. مراکز سلامتی و بیمارستانها: بسیاری از بیمارستانهای خصوصی جهت کمک به بیمارانشان برای بازیابی از بیماریها و وضعیتهای مختلف از مربی شخصی استفاده میکنند. البته این مراکز ممکن است به دنبال افراد با سطح علمی بالاتر یا تخصصهایی برای کار با بیمارانی باشند با چالشهای سلامتی رو به رو هستند.
ث. مربیگری شخصی در خانهی مشتری: میتوانید به خانهی مشتری بروید و وی را تمرین بدهید. همچنین، تا وقتی که شرایط لازم را برای راهاندازی کسب و کار مستقلتان به عنوان مربی شخصی به دست نیاوردهاید، میتوانید یک باشگاه کوچک ورزشی در خانهتان درست کنید و شاگردانتان را در خانهی خودتان تمرین بدهید.
ج. مراکز و انجمنهای محلی: در پارکها یا مراکز و انجمنهای محلی به دنبال آن دسته از باشگاههای محلی بگردید که مربی شخصی استخدام میکنند. تقریبا تمام باشگاههای محلی تناسب اندام از یک یا چند مربی شخصی استفاده میکنند؛ بنابراین، باشگاههای محلی مکانهای مناسبی برای استخدام شما به شمار میروند.
چ. باشگاههای ورزشی خصوصی: برخی از باشگاههای ورزشی منحصرا برای تمرینهای شخصی یا گروهی متشکل از فقط چند شرکتکننده تاسیس میشوند. از آنجا که این باشگاهها معمولا به صورت تخصصی روی افراد خاص کار میکنند، به دنبال استخدام مربی شخصی با تجربه و تحصیلکرده هستند؛ با وجود این، این باشگاهها معمولا دستمزدهای بسیار خوبی به مربی میدهند.
ح. اسپاها و مراکز تفریحی: گاهی اوقات برخی از استراحتگاهها و مراکز تفریحی جهت برگزاری دورههای ورزشی برای مشتریانشان، مربی شخصی یا مربی حرفهای تناسب اندام استخدام میکنند.
خ. راهاندازی کسب و کار مستقل: وقتی بتوانید تجربههای لازم را در مربیگری شخصی و ادارهی یک کسب و کار به دست بیاورید، میتوانید باشگاه ورزشی خودتان را تاسیس کنید.
۴. رسیدن به یک تخصص
به مرور زمان و با کسب تجربههای بیشتر، به سطحی از آگاهی میرسید که میتوانید تشخیص دهید به کار کردن با کدام نوع از شاگردانتان علاقهی بیشتری دارید. سپس میتوانید تخصص و تحصیلاتتان را در آن مورد خاص افزایش دهید و حتی گواهینامهی تخصصی دریافت کنید. با رسیدن به یک تخصص، چیزهای بیشتری میتوانید به شاگردانتان ارائه دهید، و معمولا بابت بهبود کیفیت خدماتتان میتوانید دستمزد بالاتری طلب کنید.
مواردی که به عنوان یک مربی شخصی میتوانید در آنها به تخصص برسید، عبارت هستند از
الف. رشتههای ورزشی و ورزشکاران: شما میتوانید در بهبود قدرت تعادل، سرعت، میزان چالاکی، و عملکرد ورزشکاران به آنها کمک کنید.
ب. کنترل وزن و سبک زندگی: شما میتوانید جهت تغییر عادات بد و تبدیل آنها به عادات خوب و سالم در مشتریان مبتلا به تغییرات رفتاری به آنها کمک کنید.
پ. موارد پزشکی: با اخذ گواهینامهی تخصصی پزشکی ورزشی میتوانید به بیمارانی که از وضعیتهایی نظیر مشکلات قلبی، گرفتگی ماهیچه، یا جراحیهای ارتوپدی بهبود یافتهاند و در مرحلهی توانبخشی هستند، کمک کنید.
ت. علوم تغذیه: با اخذ این گواهینامهی اضافه، میتوانید به آن دسته از شاگردانتان که به دنبال تناسب اندام هستند، علاوه بر تمرینهای ورزشی، توصیههایی نیز در خصوص نحوهی تغذیهی سالم و کاهش وزن ارائه بدهید.
ث. ارتوپدی: شما میتوانید با مشتریانی که مبتلا به درد زانو، آرتریت، یا سایر وضعیتهای ارتوپدیک هستند، کار کنید.
ج. جمعیتهای خاص: با اخذ یک گواهینامهی تخصصی میتوانید در بهبود کیفیت زندگی و حفظ تودهی ماهیچهای به سالمندان، و همچنین، در طراحی برنامههای تناسب اندام سازگار با سن و اهداف خاص به نوجوانان کمک کنید.
بسیاری از موسسات آموزشی ارائهدهندهی گواهینامههای مربیگری شخصی، گواهینامههای تخصصی مختلفی را نیز ارائه میدهند؛ و چنانچه پیشتر، گواهینامهی پایهتان را از یکی از این موسسات دریافت کرده باشید، ممکن است برای دریافت گواهینامهی تخصصی از تخفیفهایی نیز بهرهمند شوید.
۵. بهبود سطح مهارتها و تحصیلات
معمولا برای حفظ اعتبار گواهینامههایتان لازم است دائما تحصیلاتتان را ادامه و سطح آگاهیتان را ارتقا دهید؛ ولی هدف از این کار به روز نگه داشتن اطلاعاتتان در خصوص آخرین پیشرفتها در زمینهی تناسب اندام، کنترل وزن، و حفظ سلامتی است.
موسسهای که از آنجا گواهینامه دریافت کردهاید، معمولا به صورت مداوم به برگزاری دورههای آموزشی، کارگاهها، و سایر کلاسهای ارتقای سطح دانشآموختگان خود میپردازد، ولی خودتان از راههای دیگر نیز میتوانید سطح علمیتان را افزایش دهید؛ از جمله شرکت در کارگاههای آموزشی، کنفرانسها، و مطالعهی انواع کتابها و محتوای آموزشی به صورت آنلاین.
۶. راهاندازی کسب و کار خودتان
وقتی موفق به اخذ گواهینامههای معتبر شوید و تجربههای مختلفی نیز در این زمینه به دست بیاورید، در نهایت تصمیم خواهید گرفت کسب و کار خودتان را به صورت انفرادی و مستقل، تاسیس شرکت با مسئولیت محدود، یا تاسیس یک شرکت بزرگ شروع کنید. اگر به جای کار کردن برای دیگران، به عنوان یک پیمانکار مستقل برای باشگاههای ورزشی کار میکنید نیز باید از مزایا و معایب این شکل از کسب و کار آگاه شوید.
یادگیری نحوهی مدیریت یک کسب و کار
بسیاری از آدمها به این دلیل به مربیگری شخصی رو میآورند که دوست دارند به دیگران کمک کنند، ولی علاوه بر آن، لازم است از جزییات مربوط به نحوهی ثبت شرکت یا کسب و کار، اخذ جواز کسب، منطقهبندیها، تعیین بودجه، حسابداری، پیگیری هزینهها، اظهارنامههای مالیاتی و غیره نیز آگاه شوید. اگر با این موضوعات آشنا نیستید، شرکت در برخی دورههای آموزشی کسب و کار برایتان ارزشمند خواهد بود.
سرمایهگذاری مالی
برای شروع کار، برای آنکه بتوانید کسب و کارتان را از صفر آغاز کنید، مجبور هستید پول خرج کنید. بسته به مدل کسب و کاریتان، شاید لازم باشد برای هزینههای زیر بودجهی لازم را تامین کنید:
الف. هزینههای کسب و کاری: راهاندازی وبسایت، چاپ و طراحی کارت ویزیت، بیمه مسئولیت، بیمهی درمانی، و شرکت در دورههای ارتقای سطح علمی جهت تمدید اعتبار گواهینامههایتان.
ب. تجهیزات مربوط به باشگاه و تناسب اندام: تهیهی تجهیزات مربوط به ورزشهای هوازی نظیر تردمیل، وزنه، کشهای مقاومتی، زیرانداز ورزشی، نیمکتهای بدنسازی، تخته استپ ورزشی، توپ تناسب اندام، توپ بوسو، و سایر تجهیزات مربوط به تعادل و استحکام.
پ. سایر هزینهها: از جمله لباسهای ورزشی باکیفیت، کفش ورزشی، سیستم صوتی، آبسردکن، حوله و غیره.
فروش خدمات
اگر برای خودتان کار کنید، باید به تنهایی برای پیدا کردن مشتری و فروش خدماتتان تلاش کنید. اگر با بازاریابی آشنایی ندارید، شاید بهتر باشد با شرکت در برخی دورههای آموزشی، از بهترین راهها برای فروش خدماتتان به مشتری آگاه شوید.
کسب تجربه از دیگران
وقتی برای خودتان کار میکنید، احتمالا رابطهتان با سایر مربیان کم یا قطع میشود؛ به این ترتیب، از توصیهها و تجربههای سایر همکارانتان محروم خواهید ماند. به همین دلیل، معمولا بهتر است کارتان را از یک باشگاه یا مکانهایی مشابه شروع کنید تا پیش از تصمیمگیری برای راهاندازی کسب و کار خودتان، تجربههای لازم را به دست بیاورید.
۷. بازاریابی به عنوان یک مربی خصوصی
اگر تصمیم دارید کسب و کار خودتان را راه بیندازید، شاید بازاریابی مهمترین اقدامی باشد که میتوانید برای افزایش میزان مشتریان و شاگردانتان انجام بدهید. در این بخش، به چند روش برای معرفی خود به مشتریان بالقوه به عنوان یک مربی خصوصی اشاره میکنیم:
الف. کارت ویزیت: به آسانی میتوانید در خانهتان یک کارت ویزیت طراحی کنید – برای این کار از برخی وبسایتها نیز میتوانید کمک بگیرید.
ب. شبکهی همکاران: در محله یا شهر خود جستجو کنید و ببینید آیا میتوانید به انجمنهای محلی یا شبکههای حرفهای متشکل از همکارانتان ملحق شوید. با عضویت در این انجمنها نه تنها میتوانید سطح علمی و تجربی خود را بالا ببرید، بلکه میتوانید خودتان را به دیگران معرفی کنید.
پ. توصیه و معرفی مشتریان فعلی: شاگردان و مشتریان فعلیتان منبع بسیار خوبی برای بازاریابی در حلقهی اجتماعیشان هستند. به افراد تازهوارد تخفیف یا جلسات رایگان پیشنهاد کنید، و برای شاگردانی نیز که مشتریان جدید معرفی میکنند، تخفیفاتی در نظر بگیرید.
ت. برگزاری سمینارها: برگزاری سمینارهای محلی یا مجازی رایگان در مورد ورزش، سلامتی، رژیم غذایی، و موضوعات مرتبط معمولا روش بسیار خوبی برای ملاقات با مشتریان جدید و بالقوه است.
ث. رسانههای اجتماعی: صفحات مخصوص تبلیغ حرفهتان را در فیس بوک، توییتر، و اینستاگرام باز کنید، تا راهی برای برقراری ارتباط با مشتریان فعلی و مشتریان بالقوه ایجاد کنید.
ج. ایجاد وبسایت: راهاندازی یک وبسایت به راحتی ایجاد یک نام دامنه و امضای یک قرارداد ساده با یک شرکت اینترنتی است؛ همچنین، برای راهاندازی یک وبسایت مناسب میتوانید از یک طراح وبسایت نیز کمک بگیرید.
۸. تبدیل شدن به یک ضرورت برای مشتریان
موفق شدن در این حرفه به تلاش، استعداد، مهارت، و تجربه نیاز دارد. اخذ گواهینامه هیچ ضمانتی برای به دست آوردن مشتری، و از آن مهمتر، حفظ این مشتریان به همراه ندارد.
نحوهی مربیگری برای مشتریانتان حائز اهمیت است، ولی نحوهی رفتار شما با آنها از اهمیت بیشتری برخوردار است. به همین دلیل نیز باید نکات زیر را رعایت کنید:
الف. شرکت در کنفرانسها و کارگاهها. یادگیری اطلاعات جدید و ارتقای سطح با شرکت در کلاسهای آموزشی با حضور اساتید متخصص در تعطیلات پایان هفته برایتان بسیار مفید خواهد بود. همچنین، میتوانید به دنبال تجهیزات جدید بگردید و آنها را با تخفیف خریداری کنید. مشتریانتان مسلما از یادگیری فنون جدید و استفاده از تجهیزات پیشرفته، و همچنین، از علم و انگیزهی بالای شما بسیار خشنود خواهد شد.
ب. ارزیابی مرتب شاگردان. چه شاگردانتان بخواهند وزنشان را کاهش دهند، چه به دنبال تقویت ماهیچههایشان باشند، ارزیابی مرتب آنها، مثلا هر چند هفته یک بار، باعث میشود آنها بتوانند میزان پیشرفتشان را درک کنند.
پ. همیشه در دسترس بودن. سعی کنید خارج از باشگاه و جلسات آموزشی نیز با شاگردان خود در تماس باشید. ایمیلها و پیامهای آنها را تا آنجا که میتوانید به سرعت پاسخ دهید.
ت. گوش دادن به حرفهای مشتریان. این یکی از مهمترین نکاتی است که همیشه باید در برخورد با شاگردانتان رعایت کنید. در ابتدای هر جلسه، به خوبی به حرفهای شاگردانتان گوش کنید تا بتوانید احساسات آنها را به طور کامل درک کنید؛ به این ترتیب، برنامهی تمرینتان را با شرایط روحی آنها تطبیق دهید.
ث. ارائهی خدمات فوق برنامه. تمرینهای خارج از برنامه را با طراحی زیبا برای شاگردانتان چاپ کنید و تحویلشان دهید تا بتوانند داخل خانه نیز تمریناتتان را پیگیری کنند. دستورالعملهای آشپزی مورد علاقهتان یا مقالههای علمی و ورزشی مربوط به وضعیت شاگردانتان را به صورت چاپی به آنها ارائه دهید. با انجام چنین کارهای کوچکی به شاگردانتان نشان دهید برای آنها، سلامتی، و تناسب اندامشان ارزش قائل هستید.
سخن آخر
با توجه به افزایش آمار ابتلا به چاقی مفرط و سبک زندگی کمتحرک آدمها و همچنین، نیاز روزافزون آنها به انجام تمرینهای ورزشی علمی و هدفمند، مربیان شخصی فرصتهای شغلی متعددی در اختیار دارند. دنیا همیشه نیازمند مربیان پیشرفته و مشتاقی است که آدمها را به سلامتی و تناسب اندام تشویق کنند. پیش از انتخاب حرفهتان، به اندازهي کافی برای یادگیری مسائل مربوط به تبدیل شدن به یک مربی شخصی تلاش کنید.