6 روش عالی برای کاهش وزن در ماه رمضان

خیلی از متخصصان علم تغذیه توصیه میکنند که بهتر است این ماه رمضان جشنواره و ضیافت دیگری از غذاهای رنگارنگ نباشد بلکه فرصتی باشد برای رسیدن به تناسب اندام و برگشتن به وزن ایده‌آل‌تان. در این نوشتار با ما همراه باشید تا ۶ روش عالی برای کاهش وزن در ماه رمضان را بدانید.

۱. به اندازه‌ی مناسب کالری وارد بدن‌تان کنید

الف. با آگاهی از ۱۴ خوراکی کم کالری برای زندگی سالم، شب‌ها بعد از افطار، کم‌تر از ۲۰۰۰ کالری مصرف کنید.
ب. با استفاده از یک ماشین حساب، میزان دقیق کالری‌های مورد نیازتان را برای موفقیت در کاهش وزن به درستی حساب کنید.
پ. با مطالعه‌ی راهنمای مصرف غذاهای سالم در ماه رمضان، شیوه‌ی صحیح غذا خوردن را در این ماه بیاموزید.

۲. روزه‌تان را با مواد غذایی سالم و مناسب باز کنید

الف. ممکن است در هنگام افطار، بسیار گرسنه باشید، و این مسئله کاملا قابل درک است؛ ولی به جای پر کردن معده‌تان با این غذاهای بیرون از خانه‌ی مضر که نباید سفارش دهید، و مصرف بیش از اندازه‌ي کالری که باعث افزایش وزن‌تان می‌شود، باید غذاهای‌تان بسیار سبک و متعادل باشند.
ب. روزه‌تان را با خوراکی‌های مناسب برای کاهش وزن باز کنید؛ خوراکی‌هایی که سرشار از فیبر و پروتئین باشند و بتوانند قند خون‌تان را تنظیم کنند، گرسنگی‌تان را از بین ببرند، و از پرخوری‌تان پیشگیری کنند؛ به این ترتیب، می‌توانید به اندازه‌ی مناسبی کالری مصرف کنید که برای کاهش وزن به آن نیاز دارید.

۳. با استفاده از برخی نکات با گرسنگی و ولع مبارزه کنید

در طول ماه رمضان یا هر زمان دیگری که تصمیم به روزه‌داری داشته باشید، باید با آگاهی از ۳۰ دلیل احساس گرسنگی شدید و ۳۰ درمان آن‌ها، راه‌های جدیدی را برای کاهش ولع و گرسنگی در طول روز بیاموزید.

راهنمای تغذیه سالم در ماه رمضان: برنامه غذایی ۳۰ روزه سالم و مقوی

۴. تشنگی را مدیریت کنید یا از بین ببرید

الف. در طول ساعات بعد از افطار،‌ حداقل یک لیتر آب بنوشید.
ب. طبق دستورات اسلامی، اجازه دارید بدون بلع آب، آن را غرغره کنید یا در دهان‌تان بچرخانید؛ ولی به هر صورت، پیش از این کار، حتما از یک فرد مطلع به قوانین مربوط به ماه مبارک رمضان، در این مورد مشورت بگیرید.
پ. از خوردن و نوشیدن مواد غذایی که باعث افزایش تشنگی‌تان می‌شوند، خودداری کنید؛ خوراکی‌هایی از قبیل غذاهای شور، نوشابه‌های گازدار، قهوه، و چای.
ت. از مصرف خوراکی‌های ادرارآور خودداری کنید، زیرا این خوراکی‌ها باعث کم آب شدن بدن‌تان می‌شوند.
ث. در طول روز می‌توانید دوش آب سرد بگیرید.
ج. تا آن‌جا که می‌توانید در فضای خنک یا اتاق‌های دارای سیستم تهویه قرار بگیرید.
چ. لباس‌هایی با رنگ روشن بپوشید؛ این لباس‌ها گرما را به خود جذب نمی‌کنند.
ح. سعی کنید در طول روز از انجام فعالیت‌های بدنی شدید یا هر کار دیگری که باعث تعریق شود، خودداری کنید؛ ولی اگر به دلیل شرایط کاری و شخصی‌تان مجبور به انجام فعالیت‌های بدنی هستید، می‌توانید در ساعات بعد از افطار، پرتقال و سایر مرکبات نوش جان کنید.

رپورتاژ

۵. در طول روز به صورت هوشمندانه فعالیت بدنی داشته باشید

در ماه رمضان برای کاهش وزن یا دست‌کم حفظ وزن فعلی‌تان، باید به میزان مناسبی کالری وارد بدن‌تان کنید (البته اگر بعد از افطار نخواهید به غذاهای ناسالم روی بیاورید)، ولی اگر می‌خواهید در طول این ماه به فعالیت‌های بدنی و ورزشی‌تان ادامه دهید باید نکات زیر را رعایت کنید:

الف. در طول روز به مدت ۱۵ الی ۴۵ دقیقه،‌ به انجام فعالیت‌هایی سبک از قبیل پیاده‌روی، مرتب کردن خانه، و غیره بپردازید. از آن‌جا که نمی‌توانید در طول روز آب بنوشید، نباید فعالیت‌هایی انجام دهید که باعث تشنگی‌تان شوند.
ب. اگر به اندازه‌ي کافی قدرت بدنی و انگیزه دارید، می‌توانید در طول روزهای ماه رمضان به انجام ورزش‌های شدید چربی سوزی بپردازید؛ ولی از آن‌جا که در طول روز نمی‌توانید آب بنوشید، باید ورزش‌های چربی سوزی یا هر گونه فعالیت بدنی دیگر را برای چند ساعت بعد از افطار بگذارید، تا قادر باشید آب از دست رفته از بدن‌تان را جبران کنید.

۶. خودتان را برای ماه رمضان آماده کنید

حداقل دو هفته قبل از آغاز ماه رمضان …

الف. مصرف تمام انواع خوراکی‌های ناسالم شیرین، شور، و چرب و هم‌چنین نوشابه‌های گازدار را در رژیم غذایی‌تان محدود یا متوقف کنید تا در روزها یا هفته‌های آغازین ماه رمضان بتوانید به راحتی (یا راحت‌تر) ولع مصرف این مواد غذایی را کنترل کنید.
ب. به مصرف روزانه حداقل یک الی ۳ لیتر آب عادت کنید.

اگر از قبل از شروع ماه رمضان برنامه‌ی کاهش وزن داشته‌اید، و در حال کاهش وزن بوده‌اید، نگران نباشید زیرا

اگر شش نکته‌ی بالا را رعایت کنید،‌ ادامه‌ی برنامه‌ی کاهش وزن برای‌تان آسان‌تر خواهید بود،‌ زیرا

الف. بیش‌تر برنامه‌های کاهش وزن دقیقا میزان،‌ زمان، و نوع مواد غذایی مناسب را برای‌تان بازگو می‌کنند.
ب. تنها تغییری که باید در طول ماه رمضان در برنامه‌ی کاهش وزن‌تان اعمال کنید، زمان مصرف مواد غذایی است.
پ. هم‌چنان می‌توانید، با همان میزان سابق مصرف مواد غذایی (طبق برنامه‌ی کاهش وزن)، و حتی در دوره‌ی زمانی بسیار کوتاه‌تر، به کاهش وزن‌تان ادامه دهید؛ و در بدترین شرایط، قادر خواهید بود وزن فعلی‌تان را در طول ماه رمضان حفظ کنید.

بعد از ماه رمضان

الف. هم‌چنان رژیم غذایی روزه‌داری متناوب را ادامه دهید؛ این نوع رژیم غذایی تقریبا مانند روزه‌داری در ماه رمضان است که در آن باید در طول روز بعد از ۱۴ ساعت به مصرف مواد غذایی بپردازید.
ب. یا این‌که می‌توانید،‌ به برنامه‌ی کاهش وزن سابق‌تان باز گردید؛ و البته به خاطر داشته باشید …
پ. تنها دلیل افزایش وزن در طول ماه رمضان و بعد از آن، مصرف بیش از اندازه‌ي مواد غذایی (کالری) و عادت داشتن به مصرف مواد غذایی ناسالم است.

نوشته‌های مرتبط