۷ استارت آپ حوزه سلامت بانوان که در ۲۰۲۱ می‌درخشند

فناوری سلامت بانوان صنعت نوپا و در حال رشدی است که طیف گسترده‌ای از نگرانی‌های موجود در خصوص سلامت بانوان را هدف گرفته است. در این نوشتار با ۷ استارت آپ حوزه سلامت بانوان آشنا می شویم که در ۲۰۲۱ می‌درخشند.

شرکت‌های فناوری سلامت زنان سال‌ها است که با مشکلات مربوط به متقاعد کردن سرمایه‌گذاران به قدرت بالقوه‌ی بازار این صنعت دست و پنجه نرم می‌کنند. آن‌ها سرانجام در ۲۰۲۰ توانستند به یک موفقیت برسند: تامین بودجه برای استارت‌آپ‌های دیجیتالی در حوزه‌ی سلامت زنان – مثلا پیگیری باروری و نظارت “‌هوشمند‌”‌ بر شیردهی نوزادان با کمک هوش مصنوعی – به رکورد جدیدی رسید؛ طبق گزارش صندوق سرمایه‌گذاری تازه‌تاسیس راک هلث، صندوقی برای پشتیبانی از استارت‌آپ‌های فعال در حوزه‌ی سلامت دیجیتال، میزان سرمایه‌گذاری‌ها از ۲۰۱۹ تاکنون با ۱۰۵ درصد افزایش به ۴۱۸ میلیون دلار رسیده است.

آنو دوگال از صندوق زنان بنیانگذار (FFF) به تازگی در یک برنامه‌ی زنده در مصاحبه‌ای با نشریه‌ی Inc. گفته است، “‌بنیانگذاران زن به جایگاهی بالاتر از حد و اندازه‌های خود در حوزه‌ی سلامت دیجیتال دست یافته‌اند.‌”‌ صندوق سرمایه‌گذاری کشت ایده‌ی آنو دوگال در بسیاری از استارت‌آپ‌های به اصطلاح ‌”‌فناوری زنان یا فم‌تک‌” نظیر کلینیک میون، اولا، ریل، و تمپست سرمایه‌گذاری کرده است.

همه‌گیری کرونا باعث پیشرفت و جهش صنعت فناوری زنان یا فم‌تک شد، زیرا زنان برای برطرف کردن نیازهای خود در خصوص سلامت تولید مثل و سایر مسائل جسمی‌شان به دنبال گزینه‌های دیجیتالی بوده‌اند. و به نظر می‌رسد علاقه‌مندی آن‌ها به این بخش فروکش نخواهد کرد. به گزارش موسسه‌ی سی‌بی اینسایتس، سرمایه‌گذاران کارآفرین در سه ماهه‌ی نخست ۲۰۲۱، مبلغی معادل ۹۶۴ میلیون دلار به استارت‌آپ‌های سلامت زنان تزریق کرده‌اند.

بیش از نیمی از این صندوق سرمایه‌گذاری متعلق به پلتفرم سلامت دیجیتال Ro است – این شرکت در ابتدا بر مراقبت از سلامت مردان تمرکز داشت، ولی یک پلتفرم مجازی برای زنان به نام Rory نیز راه‌اندازی کرده است. این شرکت در ماه می، خدمات آزمایش هورمون در منزل به نام ‌”‌باروری مدرن‌”‌ را با سرمایه‌ی ۲۲۵ میلیون دلار راه‌اندازی کرد؛ این بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری در خصوص مراقبت از سلامت تولید مثل تاکنون بوده است.

در این مقاله، به ۷ استارت آپ حوزه سلامت بانوان و بیان ویژگی‌های آن‌ها اشاره می‌کنیم؛ سرمایه‌گذاری در این استارت‌آپ‌ها در سال گذشته به اندازه‌ی قابل توجهی افزایش داشته است.

۱. کلینیک میون (Maven)

این کلینیک مجازی که بر مبنای تقاضا و با تمرکز بر ارائه‌ی خدمات سلامت به بانوان فعالیت می‌کند، در سال گذشته توانست ۹۲ میلیون دلار را از صندوق سرمایه‌گذاری کارآفرینی به خود اختصاص دهد. این شرکت برای کمک به زنان در دوره‌ی بارداری و مراقبت‌های پس از زایمان، با کارفرمایان و برنامه‌های سلامت همکاری می‌کند. تامین مالی سری C این شرکت در فوریه‌ی ۲۰۲۰ توسط شرکت سرمایه‌گذاری آیکون انجام شد و سرمایه‌ی کلینیک میون را ۴۵ میلیون دلار افزایش داد؛ از جمله سرمایه‌گذاران در این استارت‌آپ می‌توان به ریس ویترسپون و ناتالی پورتمن اشاره کرد – لازم به ذکر است، جذب سرمایه برای استارت‌آپ‌ها می‌تواند شامل ۳ مرحله باشد؛ سری A، B، و C. در سری C معمولا استارت‌آپ‌ها تمام آن‌چه را نیاز داشته‌اند به دست خواهند آورد.

بنیانگذاری به نام کاترین رایدر، پس از آن‌که سرمایه‌گذاران به طور مکرر به وی توصیه کردند که سلامت زنان دارای یک “‌بازار بکر و انحصاری‌”‌ است، در ۲۰۱۴ شرکتی را در شهر نیویورک راه‌اندازی کرد. این شرکت که میون نام گرفت، هم‌اکنون دارای ۱۹۰ کارمند است و به بیش از ۱۰ میلیون بیمار خدمت‌‌رسانی می‌کند.

۲. کایندبادی (Kindbody)

کایندبادی به عنوان یک فروشگاه چند منظوره در حوزه‌ی نیازهای تشکیل خانواده به مشتریان خود خدمت‌رسانی می‌کند و هر نوع خدمتی از انجماد تخمک‌ها گرفته تا لقاح مصنوعی و مراقبت‌های پزشکی زنان از بیماران را ارائه می‌دهد. این شرکت دارای بیش از ۳۰۰ کلینیک شخصی در سرتاسر ایالات متحده است. جینا بارتازی، مدیر عامل کایندبادی که این شرکت را در ۲۰۱۸ تاسیس کرد، بنیانگذار پراجنی، یک پلتفرم مزایای باروری نیز هست؛ نام این پلتفرم به عنوان یکی از ۵۰۰۰ شرکت آمریکایی با سریع‌ترین رشد بین ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ در فهرست نشریه‌ی Inc. قرار گرفت.

کایندبادی ارزش صندوق سرمایه‌ی خود را از طرف سرمایه‌گذاران در مجموع تا ۱۲۵ میلیون افزایش داد؛ ۶۲ میلیون دلار از این سرمایه‌گذاری مربوط به سری C است – این بزرگ‌ترین افزایش سرمایه‌ای است که یک شرکت باروری در تاریخ به نام خود ثبت کرده است.

۳. آلارا هلث (Allara Health)

رپورتاژ

آلارا هلث یک پلتفرم مراقبت مجازی از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) است که به تازگی در ژوئن ۲۰۲۱ راه‌اندازی شده و دارای پنج کارمند است. انگیزه‌ی بنیانگذار این شرکت، ریچل بلانک، مدیر عامل سابق شرکت Ro، از تاسیس آلارا هلث این بوده که خودش نیز با سندرم تخمدان پلی‌کیستیک دست و پنجه نرم کرده است. وی در این مورد می‌گوید، “‌بیماران مبتلا به این سندرم سال‌ها است که به دنبال راه‌حلی برای خلاصی از آن می‌گردند، زیرا نیازهای‌شان توسط سیستم مراقبت‌های پزشکی سنتی برطرف نمی‌شوند.‌” آلارا سرمایه‌ی بذری (کشت ایده) خود را به میزان بیش از ۲.۵ میلیون دلار از موسسه‌ی گلوبال فاندرز کپیتال به دست آورد.

ریچل بلانک در مصاحبه با Inc. گفت، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های آلارا معرفی مفهوم جدیدی از مراقبت‌های پزشکی به بازار و آگاه‌سازی سرمایه‌گذاران در مورد تاثیرات واقعی این بیماری بود. این اختلال تولید مثل به عنوان یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها تلقی می‌شود که از هر ۱۰ زن در سنین باروری در دنیا یک نفر به آن مبتلا است.

۴. تیا (Tia)

شرکت تیا که در ۲۰۱۷ راه‌اندازی شد، به دنبال ارائه‌ی گزینه‌های ترکیبی از خدمات پزشکی شخصی و مجازی به زنان است. این شرکت در آوریل سال جاری اعلام کرد، به منظور راه‌اندازی گروهی از کلینیک‌های پزشکی با برند تیا در سراسر ایالات متحده، با شبکه‌ی پزشکی کاتولیک کامان‌اسپریت هلث همکاری خواهد کرد.

به گزارش موسسه‌ی سرمایه‌گذاری پیچ‌بوک، شرکت تیا در سال گذشته، بیش از ۲۴ میلیون دلار سرمایه‌ی سری A به دست آورد. این شرکت در حال حاضر دارای کلینیک‌های حضوری در لس‌آنجلس و نیویورک است، و در سال جاری قصد دارد کلینیک‌هایی را در فونیکس و سانفرانسیسکو نیز افتتاح کند.

از نظر کارولین ویت، مدیر عامل شرکت تیا، بزرگ‌ترین چالش‌شان ایجاد یک تعریف جدید از “‌سلامت زنان‌”‌ در ذهن مصرف‌کنندگان، سرمایه‌گذاران، و سیستم‌های بهداشتی و پزشکی بوده است. وی به نشریه‌ی Inc. گفته است، “‌زنان فقط اندام‌های تولید مثل نیستند، بلکه انسان‌های کاملی‌اند که نیازمند و شایسته‌ی مراقبت‌های متصل و جامع هستند: یعنی از لحاظ جسمی، روحی، و هیجانی. وقتی بتوانیم سیستم مراقبت‌های پزشکی‌مان را با مرکزیت زنان بازطراحی کنیم، می‌توانیم مراقبت‌های پزشکی را برای همه‌ی آدم‌ها – زنان، خانواده‌ها، و جوامع – بهبود ببخشیم.‌”‌

۵. بیومیلک (BioMilq)

بیومیلک از سلول‌های شیری مادران شیر سفارشی و کشت‌شده تولید می‌کند. ماموریت بیومیلک، به عنوان نخستین شرکت موفق در بازتولید شیر مادر در آزمایشگاه، ارائه‌ی یک جایگزین مناسب شیرخشک برای مادران شاغل است. این استارت‌آپ که در ۲۰۱۹ در شهر دورهام، کارولینای شمالی راه‌اندازی شد، در سال گذشته توانست بیش از ۳.۵ میلیون دلار سرمایه‌ی سری A را از آن خود کند.

به گفته‌ی میشل ایگر، یکی از بنیانگذاران این شرکت، بیومیلک در تلاش است نخستین نمونه از محصول‌اش را با یک قیمت رقابتی با شیر خشک روانه‌ی بازار کند. وی در این مورد می‌گوید، “‌کاهش قیمت همواره یکی از چالش‌های کلیدی و انگیزه‌ی اصلی‌مان برای جلو بردن فرایند پژوهش‌های‌مان بوده است. ما می‌خواهیم مواد مغذی موجود در شیر مادر برای همه‌ی والدین، فارغ از شرایط و مقتضیات آن‌ها، در دسترس‌شان قرار بگیرند.‌”‌

۶. اولا (Oula)

اولا، یک پلتفرم مراقبت‌های زایمان از راه دور، به دنبال ارائه‌ی بهترین خدمات مربوط به زنان، زایمان، و مامایی به متقاضیان است. این شرکت که خدمات مراقبت‌های پیش از زایمان و آموزش‌های مامایی را به صورت مجازی و حضوری ارائه می‌دهد، برای به دنیا آوردن نوزادان با بیمارستان مانت سانایی وست همکاری می‌کند. این شرکت که در ۲۰۱۹ به وسیله‌ی آدریان نیکرسون و الین پارسل راه‌اندازی شد، در اکتبر سال گذشته توانست بیش از ۳.۲ میلیون دلار سرمایه‌ی بذری را به خود اختصاص دهد.

۷. الوی (Elvie)

الوی یکی از سازندگان پیشرو در محصولات فم‌تک از قبیل شیردوش هوشمند و آموزش مجازی برای پرورش ماهیچه‌ی دیافراگم لگنی به شمار می‌رود. تانیا بولر، یکی از بنیانگذاران الوی، این شرکت را در ۲۰۱۳ در لندن تاسیس کرد، و اکنون با دو شعبه در بریتانیا و نیویورک، بیش از ۱۰۰ کارمند دارد. الوی در ۲۰۱۹ توانست بیش از ۴۴ میلیون دلار را به صورت سرمایه‌ی سری B به دست بیاورد – این مبلغ بیش‌ترین سرمایه‌ای است که یک شرکت فم‌تک تاکنون توانسته است از آن خود کند.

نوشته‌های مرتبط