13 فایده علمی رژیم غذایی بدون گوشت برای سلامتی
وگانها و وجترینها (گیاهخوار) بنابه دلایلی، انواع رژیم غذایی بدون گوشت را درست میکنند. به جز دلیل مذهبی، دلیل سلامتی نیز هست. خوب، آنها معقدند که میتوانند با این سبک زندگی، از فواید رژیم غذایی بدون گوشت برای سلامتی بهرهمند شوند.
گیاهخواران، ماهی، مرغ و گوشت نمیخورند اما بر خلاف وگانها از محصولات لبنی مانند تخممرغ، شیر، کره و پنیر استفاده میکنند. محصولات لبنی، پروتئین آنها را تامین میکند. رژیم غذایی بدون گوشت فواید بسیاری برای سلامتی دارد.
فواید رژیم غذایی بدون گوشت برای سلامتی
گفته میشود رژیم بدون گوشت، تاثیر سریعی بر شما میگذارد. همچنین، برای سلامتی نیز بسیار مفید است. بنابراین، فواید سلامتی رژیم غذایی بدون گوشت در اینجا آمده است:
۱. خلق و خو را بهبود میبخشد
برخی محققان چنین گفتهاند که گیاهخواران، نسبت به افراد گوشتخوار، خلق و خوی بهتری دارند. میتوان این را به تازگی میوه و سبزیجات ربط داد. به علاوه، گیاهخواران، سطح پایینتری از اسید آراشیدونیک دارند که با نوسانات خلق و خو در ارتباط است.
۲. علائم پسوریازیس را کاهش میدهد
یکی از فواید رژیم بدون گوشت برای سلامتی، کاهش علائم بیماری پسوریازیس است. با استناد به تحقیق انجام شده در دانشگاهی در برزیل، رژیم غذایی بدون گوشت، علائم بیماری پسوریازیس مانند قرمزی، خارش و خشکی پوست را کاهش میدهد.
۳. خطر دیابت را کاهش میدهد
دانشگاه لوما لیندا در کالیفرنیا و دانشگاه جورج واشنگتن تایید کردند که رژیم غذایی بدون گوشت میتواند دیابت را کاهش دهد. در رژیم غذایی بدون گوشت، خطر ابتلا به دیابت یک و نیم برابر از رژیم غذایی با گوشت کمتر است.
۴. از پیشرفت آب مروارید جلوگیری میکند
رژیم بدون گوشت برای جلوگیری از بیماریهای چشمی عالی است. این مسئله با نتایج بخش پزشکی دانشگاه آکسفورد همخوانی دارد که به این نتیجه رسیدهاند که ارتباطی قوی میان پیشرفت آب مروارید و عادت خوردن گوشت وجود دارد.
بنابرین، جایگزین کردن گوشت با انواع گیاهان حاوی پروتئین، خطر پیشرفت آب مروارید را کاهش میدهد. رژیم غذایی بدون گوشت، بینایی را افزایش داده و خطر بیماری تباهی لکه زرد را کاهش میدهد. زیرا، از میوهها و سبزیجات موجود در رژیم غذایی خود، آنتی اکسیدان کافی را دریافت خواهید کرد.
۵. از بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری میکند
دانشگاه JCU ارتباطی را میان رژیم غذایی بدون گوشت گیاهخواران و بیماریهای قلبی عروقی پیدا کرد. خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در گیاهخواران کمتر است زیرا آنها میوه و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان مصرف میکنند.
۶. کلسترول را پایین نگه میدارد
کسانی که رژیم غذایی بدون گوشت میگیرند معمولا کلسترول پایینی دارند. این مسئله توسط محققین کرهای مورد بررسی قرا گرفت که تاثیر بلندمدت کلسترول بر گیاهخواران را مورد مطالعه قرار دادند.
۷. در مقابل سرطان از فرد محافظت میکند
نخوردن گوشت، فواید بسیاری برای سلامتی دارد. یکی از این فواید، مراقبت از شما در برابر سرطان است. یک تحقیق نشان داد که رژیم غذایی بدون گوشت میتواند از بعضی سرطانها مانند سرطان پوست، سرطان سینه و غیره جلوگیری کند.
۸. از چاقی جلوگیری میکند
گیاهخواران فیبر زیادی را از میوهها و سبزیجات دریافت میکنند و عادت غذایی احساسی ندارند. عادت غذایی احساسی به این معناست که شما غذا میخورید نه به این دلیل که گرسنهاید بلکه به این دلیل که فقط میل خود را ارضا کنید. این مسئله، نقش مهمی در چاقی دارد.
۹. باعث کاهش وزن میشود
افرادی که رژیم غذایی بدون گوشت میگیرند، معمولا کالری کمی دریافت میکنند. به همین دلیل است که اندام مناسبی دارند. آنها نسبت به کسانی که گوشت مصرف میکنند، فیبر رژیمی بیشتری دریافت میکنند.
۱۰. سمیت کمتری دارد
خوردن میوه و سبزیجات، نسبت به خوردن گوشت، خطر سمیت کمتری دارد. همانگونه که میدانیم، گوشت، مرغ و ماهی، سطح بالاتری از باکتری، انگل و سمیت شیمیایی دارند.
۱۱. برای پوست خوب است
ویتامینها و کلاژن، برای پوست ضروری هستند. بنابراین، حذف گوشت و خوردن سبزیجات، میوه و لوبیاها میتواند شما را از فواید رژیم غذایی بدون گوشت بهرهمند کرده و جوانی و شادابی را به پوست شما بدهد.
۱۲. خطر سنگ کلیه را کاهش میدهد
ارتباط میان سنگ کلیه و رژیمغذایی بدون گوشت توسط مرکز پزشکی لانگون در دانشگاه نیویورک تایید شده است. گفته میشود جایگزین کردن پروتئین حیوانی توسط پروئین گیاهی، باعث بالا رفتن pH ادارار شده و که از تشکیل سنگ جلوگیری میکند.
۱۳. شما را سیر میکند
فیبر رژیمی سبزیجات و گیاهان، به مدت طولانیتری شما را سیر نگه میدارد. مواد مغذی موجود در سبزیجات و میوه میتواند بیشتر از کربوهیدرات و گوشت، سیرتان کند.
احتیاطات در مورد گرفتن رژیم غذایی بدون گوشت
خوردن سبزیجات بسیار و کنار گذاشتن گوشت ممکن است برای سلامتی شما خوب باشد. به هرحال، ممکن است مضراتی نیز داشته باشد. بنابراین، هشدارهایی که باید قبل و هنگام رژیم غذایی بدون گوشت رعایت کنید را در اینجا آوردهایم:
کمبود اسید آمینه
گوشت، بیشترین اسید آمینه را دارد. اسیدهای آمینه، دلیل نیاز ما به پروتئین هستند، زیرا در متابولیسم مناسب نقش دارند، به ساخت ماهیچه کمک میکنند و سلامت سلول و ترمیم آنها را افزایش میدهند. در واقع، اسیدهای آمینه، بسیار ضروری هستند. حذف گوشت از رژیم غذایی میتواند اسیدهای آمینه را نیز حذف کند.
کمبود ویتامین B۱۲
ویتامین B۱۲ برای تناسب اندام ضروری است. کمبود آن میتواند باعث ضعف و خستگی شود. B۱۲ با خوردن گوشت تامین میشود. به هر حال، میتواند توسط منابع دیگر پروتئین لبنی مانند شیر، پنیر و کره نیز تامین شود. بنابراین، برای جلوگیری از کمبود ویتامین B۱۲، باید مصرف محصولات لبنی را محاسبه کنیم.
کربوهیدرات بسیار بالا
مردم تمایل دارند گوشت را حذف کرده و کربوهیدرات بیشتری را در رژیم بگنجانند تا احساس سیری کنند. میدانید که خوردن سبزیجات و میوه، به راحتی شما را سیر نمیکند. از سوی دیگر، خوردن زیاد کربوهیدرات ممکن است باعث رشد زیاد باکتری کاندیدا و مخمر و افزایش وزن شود. بهتر است، مصرف کربوهدرات را در رژیم غذایی خود متعادل کنید.
انرژی پایین
چون گوشت دارای ویتامینها و مواد معدنی بسیار است، برای تناسب اندام ما ضروری است. ویتامینهای گروه B، روی و دیگر مواد معدنی موجود در گوشت، در تولید انرژی نقش دارند. بنابراین، اگر تصمیم دارید رژیم غذایی بدون گوشت بگیرید، باید مطمئن باشید که انرژی از غذاهای دیگر تامین میشود.
عدم توانایی ساخت ماهیچه
پروتئین، برای ساخت ماهیچه ضروری است. حذف گوشت از رژیم غذایی میتواند روی ماهیچههای شما تاثیر بگذارد. برای رفع این مشکل، بهتر است از گیاهان با پروتئین بالا مانند ادامامه استفاده کنید و از فواید آن بهرهمند شوید.
توصیههایی برای رژیم غذایی بدون گوشت
برای بهرهمندی از فواید رژیم غذایی بدون گوشت، توصیههای مفیدی را در اینجا آوردهایم. نخستین کاری که باید انجام دهید استفاده از میوهها و سبزیجات متنوع است.
میتوانید سبزیجات و غلات را جایگزین گوشت کنید. میتوانید از میوهها برای جایگزینی شکر هم استفاده کنید. دوم، میتوانید غذاهای خام بیشتری مصرف کرده و مواد مغذی بیشتری دریافت کنید. منظور از غذای خام در اینجا، سبزیجات نپخته نیست.
غذای خام در اینجا به غذاها و سبزیجاتی اشاره میکنند که در حرارت بالای ۴۶° سانتیگراد پخته نشدهاند. و در آخر، نیاز به پروتئین را با مصرف گیاهان دارای پروتئین و چربی تامین کنید. میتوانید گوشت را با مغزها، لوبیاها، دانهها و هر غذایی که از لوبیا درست میشود مانند تمپه یا کیک دانه سویا جایگزین کنید.