خواص رزماری: 40 خاصیت رزماری برای سلامتی،زیبایی و درمان+مضرات
تمام گیاهان دارویی سرشار از خاصیت هستند. رزماری هم از جمله گیاهانی است که خواص بسیاری دارد. در این نوشتار از مهم ترین خواص رزماری برای سلامتی برایتان میگوییم که مطمئنا برایتان جالب است. پس با ما همراه باشید و پس از مطالعهی این مطلب، رزماری را به رژیم غذاییتان اضافه کنید.
خواص رزماری
“رزماری برای حافظه خوب است: دعا کن، عشق بورز، به یاد داشته باش.” این خط از هملت نشان میدهد که شکسپیر، نویسندهی مشهور، برخی از مزایای جادویی رزماری را میدانستهاست.
مدتها پس از زمان شکسپیر، مطالعات مختلف دیگری نیز بسیاری از خواص رزماری را تایید کردند، خواه به صورت تازه مصرف شود، خواه به صورت خشک یا به شکل روغن.
رزماری دارای آنتیاکسیدانهای قوی است، و خاصیت ضدعفونیکننده، ضد سرطان، ضد التهاب دارد.
این گیاه همچنین چند نوع ویتامین و مواد معدنی، مانند ویتامین A و C، تیامین (ویتامین ب ۱)، ریبوفلاوین (ویتامین ب ۲)، فولات، آهن، منیزیم، فسفر، روی و مس دارد.
رایحهی چوبهای معطر و عطر شبیه به مرکبات روغن رزماری در محصولات زیبایی یافت میشود و در آروماتراپی مورد استفاده قرار میگیرد.
رزماری به غیر از کاربردی که برای سلامتی و زیبایی دارد، گیاه محبوبی برای آشپزی است. این گیاه را میتوان به صورت تازه یا خشک به سوپ، ساندویچ، سالاد و دیپها اضافه کرد و حتی برای ساخت روغن جذبشده از آن استفاده کرد. به علاوه، چای رزماری یک نوشیدنی محبوب است.
در این نوشتار با ۴۰ خاصیت رزماری برای سلامتی، زیبایی و درمان آشنا خواهید شد.
۱. حافظه را تقویت میکند.
رزماری به عنوان یک محرک شناختی موثر عمل میکند، و برای بهبود حافظه و تمرکز ذهنی مفید است. این گیاه حتی در افزایش فعالیت امواج مغزی و حفاظت در برابر اختلالات عصبی مانند بیماری آلزایمر موثر است. در مطالعهای که در سال ۲۰۱۲ در ژورنال پیشرفتهای درمانی در روان داروشناسی (Therapeutic Advances in Psychopharmacology) منتشر شد، محققان دریافتند که قرار گرفتن در معرض عطر رزماری میتواند عملکرد شناختی و خلق و خوی فرد را بهبود بخشد.
مطالعهای که در سال ۲۰۰۳ در مجلهی بینالمللی علوم اعصاب (International Journal of Neuroscience) منتشر شد نیز خواص رزماری را برای تقویت حافظه نشان داد.
– دو تا سه قطره روغن رزماری را به دستمالتان اضافه کنید یا در دستگاه بخور بریزید و عطر آن را استنشاق کنید.
– همچنین میتوانید چای رزماری تهیه شده از برگهای تازه یا خشک بنوشید. برای تهیهی این چای، یک تا یک و نیم قاشق چایخوری از این گیاه را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید، روی فنجان را بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه دم بکشد.
۲. جریان خون را تحریک میکند.
رزماری یک گیاه بسیار عالی برای بهبود گردش خون است. این گیاه به نوبهی خود، به تامین مواد مغذی حیاتی برای همهی اندامهای حیاتی کمک میکند و فعالیتهای متابولیکی را در بدنتان افزایش میدهد.
– برای بهبود گردش خونتان به صورت منظم چای رزماری بنوشید.
– اگر اغلب به علت گردش خون ضعیف دائما دست و پایتان سرد است، آنها را مدام با روغن جذب شدهی رزماری ماساژ دهید.
خواص رزماری ۳: با استرس و اضطراب مقابله میکند.
عطر شیرین رزماری ذهنتان را آرام میکند و باعث میشود از استرس رها شوید. طبیعت آرامبخش آن حتی به شل شدن عضلات منقبض کمک میکند.
در مطالعهای که در سال ۲۰۱۳ در مجلهی ساینتیا فارماکاتیکا (Scientia Pharmaceutica) منتشر شد، محققان اثرات استنشاق روغن رزماری بر احساسات ذهنی و فعالیت سیستم عصبی را مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند که قرار گرفتن در معرض روغن رزماری برای حدود ۱ ساعت به شرکتکنندگان کمک کرد که سرحالتر، هشیارتر و شادتر شوند.
برای مبارزه با استرس و اضطراب، چند قطره اسانس رزماری در دستگاه بخور یا رایحهدرمانی بریزید.
خواص رزماری ۴: سردرد را تسکین میدهد.
ضد درد و ضد التهابی بودن نیز خاصیت رزماری است. بنابراین، میتواند به درمان سردرد کمک کند. این گیاه حتی میتواند به کاهش درد و شدت میگرن کمک کند.
– خیلی راحت پیشانی و شقیقههایتان را با چند قطره روغن رزماری مخلوط با ۱ قاشق غذاخوری روغن حامل ماساژ دهید.
– حتی استشمام عطر رزماری موجب تسکین سردرد میشود.
– برای سردردهای همراه با احتقان بینی یا سرماخوردگی، چند قطره روغن رزماری را به یک وان آب داغ اضافه کنید و بخار آب را استنشاق کنید.
خواص رزماری ۵: موجب تحریک رشد مو میشود.
این گیاه دارویی فوقالعاده همچنین موجب تحریک رشد مو میشود. رزماری گردش خون را در پوست سر بهبود میدهد، و این باعث میشود که مواد مغذی بیشتری به فولیکولهای مو برسند و رشد مو تقویت شود.
مطالعهای که در سال ۱۹۹۸ در ژورنال Archives of Dermatology منتشر شد، اشاره میکند که آروماتراپی نیز که دیگر خاصیت رزماری است میتواند برای درمان طاسی منطقهای استفاده شود. علاوه بر این، خواص ضد باکتریایی آن با ملایمت مو را تمیز میکند و از خارش و شوره سر جلوگیری میکند.
– یک مشت رزماری تازه را به ۲ تا ۳ فنجان آب گرم اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. آن را صاف کنید و اجازه دهید که این مایع خنک شود. سپس چند بار در هفته آن را برای آبکشی موهایتان استفاده کنید.
– همچنین میتوانید چند قطره اسانس رزماری را به روغن زیتون یا نارگیل گرم اضافه کنید و ۲ یا ۳ بار در هفته پوست سرتان را با آن ماساژ دهید. حتی میتوانید قبل از شستن موهایتان، چند قطره روغن رزماری را به شامپویتان اضافه کنید.
– ۴ قاشق چایخوری روغن هستهی انگور، ½ قاشق چایخوری روغن جوجوبا، ۳ قطره روغن رزماری و ۳ قطره روغن اسطوخودوس، ۲ قطره روغن آویشن و دو قطره روغن چوب سدر را با هم ترکیب کنید. پوست سرتان را با این ترکیب ماساژ بدهید. روی موهایتان را با یک حوله گرم بپوشانید. اجازه بدهید تمام شب یا دست کم ۴۰ دقیقه روی موهایتان بماند. صبح روز بعد، مثل همیشه موهایتان را شامپو کنید. این کار ۲ یا ۳ بار در هفته انجام دهید.
خواص رزماری ۶: التهاب را کاهش میدهد.
رزماری به لطف خواص ضد التهابی و ضد دردی که دارد، برای کاهش درد و التهاب مفید است. این گیاه به تسکین درد آرتریت (التهاب مفصل)، درد عصب سیاتیک، درد نقرس، درد پشت و گردن کمک میکند. با توجه به خاصیت رزماری در ضد اسپاسمی بودن، همچنین میتواند به کاهش درد قاعدگی کمک کند.
– ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در مایکروویو به مدت چند ثانیه گرم کنید. ۲ تا ۳ قطره روغن رزماری را با آن مخلوط کنید. منطقهی آسیب دیده را به مدت ۵ دقیقه با این روغن ماساژ دهید. ۲ تا ۳ بار در روز این عمل را تکرار کنید تا زمانی که تسکین بیابید.
– ۱ تا ۲ فنجان چای رزماری آماده کنید، یک لیف حمام را در آن خیس کنید و آن را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی منطقه آسیب دیده قرار دهید. برای درمان درد عضلانی، این کار را چند بار در روز انجام دهید.
خاصیت رزماریخواص رزماری ۷: سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
دیگر خاصیت رزماری این است که کمکتان میکند تا در برابر بیماریها و عوامل بیماریزای مختلفی که ممکن است تاثیر منفی روی سیستم ایمنی بدنتان بگذارند، دفاع قدرتمندی داشته باشید
این گیاه شامل مواد شیمیایی گیاهی مانند رزمارینیک اسید، بتولینیک اسید، کارنوسول و کافئیک اسید و همینطور آنتیاکسیدان و خواص ضد سرطان و ضد التهابی است. این ترکیبات نقش مهمی در خنثیسازی رادیکالهای آزاد، که میتوانند باعث بروز استرس اکسیداتیو و آسیب سلولی شوند، بازی میکنند.
۱ تا ۲ فنجان چای رزماری به صورت روزانه بنوشید تا سالم و سلامت بمانید و از سرماخوردگی، سرفه و سایر مشکلات بهداشتی دوری کنید.
خاصیت رزماریخواص رزماری ۸: مشکلات تنفسی را درمان میکند.
شما همچنین میتوانید این گیاه دارویی معطر را به دلیل خواص آرامشبخش، ضد باکتری، و ضد اسپاسم آن، برای درمان عفونتهای تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و، عفونت سینوس و آسم استفاده کنید. رزماری همچنین بوی بد دهان را از بین میبرد.
– چند قطره روغن رزماری را با ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون و یا هر روغن حامل دیگری مخلوط کنید. قفسه سینهتان را با این روغن چند بار در روز ماساژ دهید.
– ۲ یا ۳ قطره روغن رزماری را روی یک دستمال کاغذی بریزید و عطر آن را برای رهایی از مشکلات تنفسی استنشاق کنید.
– گزینهی دیگر این است که ۲ یا ۳ بار در روز چند قطره روغن رزماری را در یک کاسه آب داغ بریزید و بخار آن را استشاق کنید.
خواص رزماری ۹: باعث بهبود فرآیند هضم میشود.
رزماری برای معدهتان عالی است چرا که ترشح صفرا را تنظیم میکند و پاتوژنهای منتقله از غذا را مهار میکند. از جمله خواص رزماری این است که این گیاه همچنین اشتها را تحریک میکند، سوء هاضمه را درمان میکند؛ و نفخ شکم، باد معده و یبوست را از بین میبرد.
– ۱ تا ۲ قاشق چایخوری رزماری خشک را در یک فنجان آب گرم بریزید. اجازه بدهید به مدت ۵ دقیقه دم بکشد. این چای گیاهی را ۲ یا ۳ بار در روز بنوشید.
– برای از بین بردن یبوست نیز میتوانید چند قطره روغن رزماری را با ۲ قاشق غذاخوری روغن حامل ترکیب کنید و ناحیه شکمتان را با آن ماساژ دهید.
خاصیت رزماریخواص رزماری ۱۰: از بالا رفتن قند خون جلوگیری میکند.
افراد مبتلا به دیابت میتوانند از این خاصیت رزماری در تنظیم سطح قند خونشان استفاده کنند. عصارهی رزماری میتواند قند خون پلاسما در حالت ناشتا و سطح کلسترول را پایین بیاورد؛ این امر به کنترل دیابت نوع ۲ و دیگر اختلالات سوخت و ساز بدن کمک میکند.
مطالعهای که در سال ۲۰۱۴ در ژورنال کشاورزی و شیمی مواد غذایی (Journal of Agricultural and Food Chemistry) منتشر شد، خواص ضد دیابت گیاهانی مانند رزماری و پونهی کوهی را ثابت میکند. این گیاهان آنزیم پپتیداز IV dipeptidyl را که مانع ترشح انسولین میشود، مهار میکند.
روزی یک فنجان چای رزماری بنوشید. زمانی که این گیاه را برای کنترل دیابت مصرف میکنید، حتما سطح قند خونتان را کنترل کنید. همچنین، مصرف داروهای تجویز شدهی خود از سوی پزشکتان را ادامه دهید.
۱۱. دردهای عضلانی و ماهیچه ای را تسکین میدهد
رزماری به دلیل داشتن کارنوسول یک داروی ضددرد، ضدالتهاب و ضد تورم محسوب میشود. حتما از قدیم الایام پمادهای موضعی با بوی تند رزماری را خاطرتان هست که پدر بزرگ و مادربزرگ ها به دست و پایشان میمالیدند. این گیاه به طور ستنی به عنوان یک درمان برای کاهش درد عضلانی، درد مفاصل، و درمان علائم آرتریت و روماتیسم استفاده شده است.
۱۲. سرفه، سرماخوردگی و آنفولانزا را درمان میکند
عامل مشترک سرفه سرماخوردگی و آنفولانزا ویروسی است کهوارد بدن تان شده و مشغول خرابکاری است و رزماری توانایی مبارزه با این ویروس را دارد و هنگام استنشاق رزماری انواع عفونت ها و باکتریها و ویروسها را از شما دور میکند.
۱۳. به مبارزه با سرطان کمک میکند
تحقیقات زیادی در حال انجام است تا اثر روغن رزماری بر سرطان را آزمایش کند. کارنوزول، که یکی از اجزای روغن رزماری است، اثرات امیدوارکنندهای در مبارزه با سرطان نشان داده است . تحقیقات گسترده ای اثر مثبت رزماری برای درمان سرطان های روده بزرگ، پانکراس، پستان، پروستات، گردن رحم، مثانه، تخمدان و لوسمی را ثابت کرده است. همچنین نشان داده شده که رزماری مانع گسترش کارسینوم کبدی شده و منجر به کاهش رشد تومورها شده است.
۱۴. نابودکننده هر بوی بدی است
همه ما می دانیم که روغن رزماری یک رایحه دوست داشتنی را به فضا می بخشد که با هر عطر و بوی دیگر متفاوت است. اما آنچه شما احتمالا نمی دانید این است که ترکیبات رزماری از عنصر میرسن مشتق شده است که باعث این عطر خوشایند است. روغن رزماری به طور گسترده ای در شمع های معطر، خوشبوکننده های هوا، هواسازها، و نیز انواع و اقسام لوازم آرایشی و بهداشتی و مخصوص حمام استفاده میشود.
۱۵. از بروز بیماری های مقاربتی و آمیزشی جلوگیری میکند
اسانس رزماری شامل دو ترکیب بسیار مهم بتا-پینن و لیمونن است که دارای خواص ضد ویروسی هستند. این دو عنصر برای تخریب عفونت ویروس هرپس که منجر به بیماری های مقاربتی میشوند واقعاشگفت انگیز عمل میکنند.
۱۶. سلامت دهان و دندان را افزایش میدهد
مخلوط نصف قاشق چایخوری روغن رزماری در یک فنجان آب به عنوان دهانشویه عالی عمل می کند. فعالیت ضد باکتری روغن رزماری کمک می کند تا از فضای دهان، لثه ها و ایجاد پلاک روی دندان ها به خوبی محافظت به عمل آید. جلوگیری شود. حتی رزماری از انتشار باکتری استرپتوکوک سابرینوس را هم که باعث گسترش پوسیدگی در ریشه دندان میشود جلوگیری میکند.
۱۷. به سم زدایی از کبد و تقویت عملکرد آن کمک می کند
تحقیقات متعدد نشان داده است که خواص آنتی اکسیدانی رزماری در بهبود سلول های آسیب دیده کبدی بسیار موثر است. همچنین گسترش سلول های سرطانی را در سلول های کبدی در شرایط آزمایشگاهی متوقف می کند و از طرفی به سم زدایی از کبد و بهبود عملکرد این عضو مهم بدن کمک بسیار زیادی میکند.
۱۸. عملکردهای شناختی را بهبود میدهد
دفعه بعدی که مشغول درس خواندن یا فراگیری چیزی بودید چند قطره روغن رزماری را در فضای اتاقتان پخش کنید یا مقداری از آن را به قسمتی از بدنتان بزنید که با هر حرکت عطر و رایحه اش در هوا پخش شود. خواهید دید که چگونه عطر این گیاه فوق العاده به تمرکز بیشتر شما و افزایش قدرت حافظه تان کمک خواهد کرد.
۱۹. جلوی فشارهای عصبی و خستگی و کسالت را میگیرد
استنشاق روغن رزماری هنگامی که شما احساس خستگی یا تنش و فشار عصبی می کنید به عنوان یک محرک قوی عمل می کند و به افزایش فشار خون، ضربان قلب و میزان تنفس کمک می کند. همچنین باعث میشود شما احساس مثبت تری نسبت به خودتان پیدا کنید و با انرژی و پرطراوت شوید.
۲۰. به عنوان داروی ضد افسردگی عمل میکند
یکی دیگر از خواص رزماری که عالی و منحصر به فرد است کمک به سلامت روحی شما است. رزماری به عنوان یک داروی ضد افسردگی عمل می کند. اسید کارنوزول و بتولینیک موجود در روغن رزماری اثرات ضد افسردگی ایجاد می کنند. در رایحه درمانی با کمک اسانس رزماری علایم افسردگی و خستگی و اندوه را از افراد دور میکنند.
۲۱.آکنه و علائم پیری را از بین می برد
کاربرد موضعی روغن رزماری برای کاهش التهاب ناشی از آکنه و همچنین از بین بردن پف و سیاهی اطراف چشم یکی از خواص عالی رزماری است. ترکیبات رزماری باعث افزایش گردش خون در زیر پوست صورت تان میشود و از پیری و فرسودگی پوست جلوگیری میکند.
۲۲. منجر به دفع پشه ها و حشرات موذی از اطراف شما میشود
فصل بهار و تابستان در پیش است و شما نگران هجوم پشه ها به اتاق خوابتان هستید؟ نگران نباشید! داشتن عنصر لیمونن در رزماری باعث دفع هر نوع حشره ای مخصوصا پشه میشود. کافی است هنگام خواب چند قطره از رزماری را در دستگاه هواساز یا بخور بریزید و بگذارید عطرش در تمام فضای اتاق پخش شود. یا اینکه قسمتهای بدون لباس بدنتان را با روغن رزماری آغشته کنید و حتم داشته باشید هیچ پشه ای جرات نزدیکی به شما را ندارد.
۲۳. باعث تیرگی رنگ مو میشود
۳ قاشق چایخوری برگهای خشک شدهی رزماری را با ۱ لیوان آب داغ مخلوط کنید و بعد آن را بجوشانید. پس از آن، این مخلوط را صاف کنید و بگذارید خنک شود. بعد موهایتان را شامپو کنید و مخلوط را به موهایتان بمالید. حالا، موهایتان را ماساژ بدهید و به مدت ۵ دقیقه صبر کنید. در نهایت آن را با آب بشویید.
۲۴. تاندونیت (التهاب تاندون) را درمان میکند
۲۵۰ سانتیمتر مکعب الکل اتیلیک و ۲۵ گرم رزماری را مخلوط کنید. حالا، مخلوط به دست آمده را داخل یک بطری بریزید و درب آن را محکم ببندید. سپس، یگذارید ۷ روز بماند و بعد آن را صاف کنید. در نهایت ناحیهی آسیب دیده را با محلول حاصله ماساژ بدهید.
۲۵. گری (جرب) را درمان میکند
خواص ضد التهابی و ضد میکروبی این گیاه از عفونت بیشتر ناحیههای آسیب دیده جلوگیری میکند. به علاوه، رزماری میتواند احساس حساسیت و ناراحتی را کاهش و سرعت فرایند درمان را افزایش دهد. شما برای انجام این درمان به رزماری و آب نیاز خواهید داشت.
۲۶. باعث تقویت رشد موی صورت میشود
روغن رزماری و روغن نارگیل بکر را به نسبت ۱ به۱۰ با هم مخلوط کنید. بعد، از گلولههای پنبهی تمیز برای مالیدن آن روی پوستتان استفاده کنید. بگذارید این مخلوط به مدت ۱۵ یا ۲۰ دقیقه بماند. نهایتا پوستتان را با آب بشویید. از این مخلوط دو مرتبه در روز استفاده کنید تا موهای صورتتان پر پشت شود.
۲۷. به کاهش وزن کمک میکند
چند قطره روغن رزماری را به روغن نارگیل یا روغن زیتون اضافه و آنها را با هم مخلوط کنید. سپس، این مخلوط را روی ناحیهای که چربی بیشتری دارد به مدت 30 دقیقه ماساژ بدهید. بعد، مخلوط روغن را با آب تمیز بشویید.
۲۸. ترک دستها را درمان میکند
یک دوم فنجان روغن زیتون را داغ کنید و بگذارید خنک شود. بعد چند قطره رزماری به آن اضافه کنید. سپس، این مخلوط را روی ناحیهی آسیب دیده ماساژ بدهید. به مدت ۳۰ دقیقه منتظر بمانید و سپس دستهایتان را با آب ولرم بشویید.
۲۹. بوی بد پا را از بین میبرد
ابتدا، داخل یک لگن یا تشت آب جوش بریزید. ۱ قاشق چایخوری از هر یک از برگهای رزماری و مریم گلی را به آب تمیز اضافه کنید. حالا بگذارید خیس بخورد و به صورت طبیعی گرم شود. بعد، پایتان را حداقل به مدت ۳۰ دقیقه درون لگن بگذارید. از این درمان دو بار در روز استفاده کنید.
۳۰. پوست شکم را سفت میکند
رزماری به بهبود جریان خون در کل بدن کمک میکند، که این امر برای سفت کردن پوست اطراف شکم بعد از کاهش وزن مفید است. برای آماده کردن این درمان به رزماری، عسل و فندق افسونگر نیاز دارید.
۳۱. عفونت زرد زخم را درمان میکند
خیلی ساده است، ۲ فنجان آب تمیز را بجوشانید و یک چهارم فنجان از هر یک از برگهای رزماری و آویش به آن اضافه کنید. جوشاندن آن را به مدت ۱۵ دقیقه ادامه دهید. از این محلول برای پاک کردن ناحیهی مبتلا شدهی کودکان به زرد زخم استفاده کنید.
۳۲. موی آسیب دیده را ترمیم میکند
برای انجام این درمان، به روغن کرچک، روغن زیتون، روغن رزماری، روغن ریحان مقدس، و روغن گزنه نیاز دارید.
– ابتدا روغن کرچک و روغن زیتون را مخلوط و گرم کنید
– در مرحلهی دوم روغن رزماری، روغن ریحان مقدس و همچنین روغن گزنه را به این مخلوط اضافه کنید
– سپس از این مخلوط برای ماساژ دادن پوست و موی سر استفاده کنید
– بگذارید حدود یک ساعت بماند
– نهایتا موهایتان را مثل همیشه شامپو کنید و بشویید
– این مراحل را حداقل یک بار در هفته انجام دهید
– هر هفته به انجام این کار ادامه دهید تا زمانی که ناراحتی و مشکلتان برطرف شود.
۳۳. خارش واژن را درمان میکند
انجام این درمان خیلی ساده است، کمی برگ رزماری را در آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه بخیسانید. بعد، این آب را صاف کنید و بگذارید خنک شود. حالا از این آب برای شستشوی ناحیهی تناسلی (واژن) خود چند بار در هفته استفاده کنید.
۳۴. احتقان سینه را درمان میکند
میتوانید از بخار روغنهای معطر برای درمان احتقان سینه استفاده کنید. برای انجام این درمان باید روغن نعناع فلفلی، روغن رزماری، روغن اکالیپتوس، و آب جوش فراهم کنید.
– ابتدا، کاسهای بزرگ را از آب جوش پر کنید و بعد تمام روغنهای معطر فوقالذکر را درون آن بریزید.
– سپس، صورتتان را روی کاسه بگیرید و سرتان را با یک حوله بپوشانید تا بخار هدر نرود.
– حالا عمیقا نفس بکشید.
– یا اینکه، میتوانید مرتبا حمام یا دوش آب داغ نیز بگیرید.
۳۵. بی حسی (کرختی) را درمان میکند
خیلی ساده است، چند قطعه روغن رزماری را به میوه یا سالاد مورد علاقهی خود اضافه کنید و از آن بخورید. گزینهی دیگر این است که، میتوانید ناحیهی بی حس شده را با این روغن ماساژ بدهید. این فرایند را هر روز و تا ۲ ماه تکرار کنید تا از این مشکل رهایی یابید.
۳۶. سلولیت را درمان میکند
روغن رزماری و رازیانه را با هم مخلوط کنید و بعد آن را بر روی ناحیهای از پوستتان که آسیب دیده است بمالید. تا زمانی که عفونتتان به طور کامل درمان میشود به استفاده از این ترکیب ادامه بدهید.
۳۷. باعث لختی (صاف شدن) مو میشود
نصف فنجان ژل گرفته شده از برگ آلوئه ورا تهیه کنید و نصف فنجان روغن زیتون گرم شده به آن اضافه کنید. همچنین میتوانید ۶ قطره روغن رزماری و روغن چوب صندل به آن اضافه کنید. حالا، آنها را درون یک کاسه با هم مخلوط کنید و این ماسک را روی پوست سرتان بگذارید. از یک کلاه حمام برای پیچیدن موهایتان استفاده کنید و ۱ تا ۲ ساعت منتظر بمانید. نهایتا، آن را کاملا با آب سرد و شامپو بشویید. این روش را به طور منظم یک بار در هفته و به مدت چند هفته تکرار کنید تا صاحب موهایی صاف و لخت بشوید.
۳۸. رگ به رگ شدگی یا پیچ خوردگی مچ پا را درمان میکند
ابتدا، برگهای رزماری را حسابی ریز ریز کنید و بعد برگهای خرد شده را داخل یک ظرف شیشهای بریزید. حالا الکل خالص روی آن بریزید و روی ظرف را با درپوش بپوشانید. بعد آن را به مدت حداقل یک ماه در جایی خنک قرار دهید. بعد از آن، با توری مخصوص پنیرزنی برگها را صاف کنید. بعد تنتور به دست آمده را در یک بطری تیره رنگ ذخیره کنید. حالا میتوانید هر وقت لازم شد از این تنتور برای مالش غوزک پای رگ به رگ شده استفاده کنید.
۳۹. باعث جوانسازی پوست میشود
برای هیدراته کردن پوستتان آن را با روغن رزماری ماساژ بدهید. این کار چین و چروک و پف کردگیهای روی پوستتان را از بین میبرد، در نتیجه آن را سالم و زیبا نگه میدارد. خواص جوانسازی سلولها در روغن رزماری به درمان مشکلات پوستی آشکار و جایگزین کردن بافتهای آسیب دیده کمک میکند، که در کاهش زخمها و لکهها موثر است.
۴۰. چربی مو را بر طرف میکند
۲ قاشق غذاخوری برگ رزماری یا یک چای کیسهای را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و آن را برای حدود ۲۰ دقیقه بخیسانید. بگذارید خنک شود و چای به دست آمده را بعد از شامپو کردن موهایتان روی آنها بمالید تا کم کم چربی موهایتان بر طرف شود.
عوارض و مضرات رزماری
۱. از مصرف روغن رزماری در دوران بارداری پرهیز کنید و همچنین اگر دچار صرع، فشار خون یا اختلالات خونریزی هستید، نباید این گیاه را مصرف کنید.
۲. اگر داروهای هومیوپاتی مصرف کنید، این گیاه را استفاده نکنید.
۳. قبل از اینکه روغن رزماری را روی پوستتان استفاده کنید، برای رد احتمال واکنش آلرژیک روی قسمت کوچکی از پوستتان آن را امتحان کنید.
۴. از مصرف مقادیر زیاد رزماری بپرهیزید، چرا که ممکن است سبب ایجاد التهاب معده و روده و همچنین آسیب کلیوی شود.
نگهداری رزماری
رزماری را در یک ظرف در دار و در یک محل خنک، تاریک و خشک نگهداری کنید.