علائم ایدز در زنان: 10 نشانه ایدز در زنان که نباید سرسری گرفت
اگر می خواهید علائم ایدز در زنان را بدانید با بازده در این نوشتار همراه باشید تا ۱۰ نشانه ایدز در زنان که نباید سرسری گرفت رابدانید. علائم اولیه عفونت اچ آی وی ممکن است خفیف و سبک باشد. اما حتی یک فرد آلوده که علائم قابلتوجهی ندارد هم میتواند ویروس را به دیگران منتقل کند. این یکی از دلایلی است که باید بدانید آیا به این بیماری مبتلا هستید یا نه.
اگر شما یک زن هستید، ممکن است به این فکر کنید که نشانههای اچآیوی در شما چه تفاوتی با نشانههای اچآیوی در مردان دارد. بسیاری از علائم اچآیوی برای مردان و زنان یکسان است، اما نه همهی آنها. در این نوشتار یک فهرست از ۱۰ علامت شایع این بیماری وجود دارد، از جمله مواردی که مخصوص زنان است.
۱. علائم اولیه
در هفتههای اولیه پس از آلوده شدن به ویروس اچآیوی، افراد مبتلا ممکن است هیچ نشانهای از خود بروز ندهند و این البته غیرعادی نیست. برخی از افراد ممکن است علائم خفیفِ آنفلوآنزا مانند داشته باشند از جمله:
– تب
– سردرد
– کمبود انرژی
اغلب این علائم در عرض چند هفته از بین میروند. در بعضی موارد، ممکن است ۱۰ سال طول بکشد تا علائم شدید این بیماری پدیدار شود.
مطلب مرتبط: علائم ایدز در مردان: ۱۱ نشانه ایدز در مردان که باید جدی گرفت
۲. پدیدار شدن راش و زخم روی پوست
اکثر افراد مبتلا به اچآیوی مشکلات پوستی دارند. راش شایعترین علامت اچآیوی است. در فرد مبتلا به اچآیوی، پوست ممکن است در مواجهه با مواد تحریککننده و نور خورشید بسیار حساس و آسیبپذیر باشد. راش ممکن است به شکل یک لکهی مسطح قرمز با جوشهای کوچک ظاهر شود و پوست ممکن است پوسته پوسته شود.
زخمها یا ضایعات ممکن است بر روی پوست، دهان، اندام تناسلی و مقعد ایجاد شود و درمان آنها ممکن است دشوار باشد. افراد مبتلا به اچآیوی نیز در معرض خطر پدیدار شدن تبخال و ابتلا به زونا هستند. با داروی مناسب میتوان از شدت مشکلات پوستی کم کرد.
علائم ایدز در زنان ۳: تورم غدد
ما گرههای لنفی را در سراسر بدنمان داریم، از جمله گردن، پشت سر، زیر بغل و کشالهی ران. گرههای لنفاوی ما به عنوان بخشی از سیستم ایمنی بدن، با ذخیرهسازی سلولهای ایمنی بدن و فیلتر کردن مواد مضر از عفونت جلوگیری میکنند. در هنگام اینکه عفونت اچآیوی شروع به گسترش میکند، سیستم ایمنی بدن نیز فعالتر میشود. نتیجه این است که غدد لنفاوی بزرگ میشوند و معمولا به عنوان غدد متورم شناخته میشوند. این اتفاق اغلب یکی از نخستین نشانههای اچآیوی است. در افراد مبتلا به اچآیوی، تورم غدد ممکن است چند ماه طول بکشد.
علائم ایدز در زنان ۴: عفونت
اچآیوی سبب میشود که برای سیستم ایمنی بدن مبارزه با میکروبها سختتر باشد، بنابراین عفونتهای فرصتطلب آسانتر میتوانند تاثیر خود را بگذارند. برخی از این عفونتها عبارتند از پنومونی (سینهپهلو)، سل و هپاتیت C. افراد مبتلا به اچآیوی بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به عفونتهای پوست، چشمها، ریهها، کلیهها، دستگاه گوارش و مغز هستند. همچنین درمان بیماریهای شایعی مانند آنفولانزا ممکن است در آنها بسیار مشکل باشد.
رعایت نکات احتیاطی، از جمله شستشوی مکرر دستها و مصرف داروهای اچآیوی، میتواند به جلوگیری از برخی از این بیماریها و عوارض آنها کمک کند.
۵. تب و عرق ریختن شبانه
افراد مبتلا به اچآیوی ممکن است دورههای طولانی مدت تب پایین را تجربه کنند. درجه حرارت بین ۹۹.۸ درجه فارنهایت و ۱۰۰.۸ درجه فارنهایت (۳۷.۶ درجه سانتیگراد و ۳۸.۲ درجهسانتیگراد) به عنوان تب پایین در نظر گرفته میشود. هنگامیکه چیزی اشتباه است، بدن شما تب میکند، اما علت آن همیشه آشکار نیست. از آنجایی که این تب پایین است، کسانی که از ابتلای خود به اچآیوی اطلاعی ندارند، ممکن است این علائم را نادیده بگیرند. گاهی اوقات عرقهای شبانه که میتواند در خواب تداخل ایجاد کند ممکن است با تب همراه باشد.
مطلب مرتبط: ۱۶ مهمترین نشانه ایدز که شاید مبتلا شده اید
علائم ایدز در زنان ۶: تغییرات دوران قاعدگی
زنان مبتلا به اچآیوی میتوانند تغییراتی را در چرخهی قاعدگی خود تجربه کنند. دورهی شما ممکن است سبکتر یا سنگینتر از حد معمول باشد، یا ممکن است یک ماه اصلا دورهی قاعدگی را نداشته باشید. ممکن است علائم شدید قبل از قاعدگی نیز داشته باشید.
۷. عفونتهای باکتریایی و قارچی
۸. عفونتهای منتقله از راه جنسی (STIs)
اچآیوی همچنین خطر ابتلا به عفونتهای منتقله از راه جنسی را افزایش میدهد، از جمله:
– کلامیدیا
– تریکومونیازیس
– عفونت گونوره
– ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) که میتواند منجر به بروز زگیلهای تناسلی یا حتی سرطان دهانهی رحم شود.
اگر تبخال تناسلی دارید، ممکن است بدتر شود و مکررا اتفاق بیفتد. همچنین بدن شما ممکن است نسبت به روشهای درمان تبخال نیز واکنشی نشان ندهد.
علائم ایدز در زنان ۹: بیماری التهابی لگن (PID)
PID نوعی عفونت است که در رحم، لولههای فالوپ و تخمدانها رخ میدهد. درمان PID در زنان مبتلا به اچآیوی ممکن است سختتر باشد. همچنین علائم این بیماری ممکن است بیشتر از حد معمول طول بکشد یا مدام عود کند.
۱۰. علائم پیشرفتهی اچآیوی و ایدز
با پیشرفت اچآیوی، علائم میتوانند شامل موارد زیر باشند:– اسهال
– تهوع و استفراغ
– کاهش وزن
– سردرد شدید
– درد مفاصل
– دردهای عضلانی
– تنگی نفس
– سرفهی مزمن
– مشکل بلع
در مراحل بعد، اچآیوی میتواند منجر به موارد زیر شود:– از دست دادن حافظهی کوتاه مدت
– روانآشفتگی
– کما
اهمیت دادن آزمایش اچآیوی
تنها راه اطمینان یافتن از اینکه به اچآیوی مبتلا هستید یا نه این است که آزمایش بدهید. آزمایش اچآیوی آسان است و شما میتوانید آن را به صورت ناشناس انجام دهید. میتوانید در مطب پزشکتان آزمایش را انجام دهید، به یک آزمایشگاه محلی بروید یا کیت آزمایش تهیه کنید و در خانه آزمایش بدهید.
کاهش خطر ابتلا به اچآیوی
اچآیوی از طریق مایعات بدن منتقل میشود. این اتفاق میتواند در اثر به کار بردن سوزن مشترک در طول استفاده از مواد مخدر یا از طریق رابطهی جنسی رخ دهد. راههای کلیدی برای کاهش خطر ابتلا به عفونت اچآیوی عبارتند از:
– اگر از داروهای وریدی استفاده میکنید، سوزن را به صورت مشترک با کسی استفاده نکنید.
– همیشه از کاندوم استفاده کنید و از آن به درستی استفاده کنید، مگر اینکه شریک زندگیتان به اچآیوی مبتلا نباشد (البته تا زمانی که شما تنها شریک زندگی او هستید).
– پس از رابطهی جنسی از دوش واژینال استفاده نکنید چرا که این کار هیچ حفاظتی در مقابل انتقال اچآیوی برای شما فراهم نمیکند. همچنین استفاده از دوش واژینال میتواند تعادل باکتریهای طبیعی در واژن را تغییر دهد، خطر ابتلا به اچآیوی و بیماریهای منتقله از راه جنسی را افزایش دهد یا عفونت موجود را بدتر کند.
با پزشکتان صحبت کنید
اگر هر کدام از این علائم دارید و نگران هستید که شاید به اچآیوی مبتلا باشید، گام اولی که باید بردارید این است که با پزشکتان صحبت کنید. بیشتر علائم اچآیوی میتواند در اثر عوامل دیگری نیز ایجاد شود و پزشک شما میتواند تعیین کند که آیا عامل دیگری این علایم را در شما ایجاد میکند یا خیر. او همچنین میتواند شما را برای انجام آزمایش اچآیوی راهنمایی کند و برای درمان علائم کمکتان کند صرف نظر از اینکه علت بروز این علائم چیست.