روش درختکاری: ۱۲ مرحله برای کاشتن درخت در باغ و باغچه تان

ناقص

درخت هدیه ایست ماندگار. طبیعت پیرامون ما چه در شهر و چه در روستاها نیاز به کمک ما انسان ها برای احیای مجدد دارد. اگر علاقمند هستید با کاشت درخت و ترویج درختکاری و توسعه آن به طبیعت کمک کنید، نوشتار روش درختکاری و درواقع ۱۲ مرحله برای کاشتن درخت در باغ و باغچه تان را در سایت بازده مطالعه کنید.

۱. درختی مناسب منطقه‌ی جغرافیایی‌تان انتخاب کنید

اولین قدم برای درختکاری این است که درختی را انتخاب کنید که به خوبی بتواند در منطقه‌ی جغرافیایی‌تان رشد کند، و از وجود فضای کافی عمودی و افقی برای رشد شاخ و برگ‌ها و هم‌چنین ریشه‌ی درخت اطمینان حاصل کنید.

۲. دست‌کم چاله‌ای به پهنای دو برابر ریشه‌های درخت حفر کنید

نکته مهم بعدی در درختکاری این است که چاله‌ای مربع شکل حفر کنید که عمق آن از توپ ریشه‌ی درخت بیش‌تر نباشد. این کار باعث می‌شود ریشه‌ها در عمقی بیش‌تر از حد نیازشان کاشته نشوند و هم‌زمان به ریشه‌ها امکان نفوذ را در خاک اطراف خواهد داد.

۳. چاله‌ی خالی را پر از آب کنید و میزان نفوذ آب را در خاک بررسی کنید

چنان‌چه بعد از گذشت ۲۴ ساعت، هم‌چنان داخل چاله آب باقی مانده باشد، باید مکان دیگری را برای کاشتن درخت انتخاب کنید. اگر ریشه‌های درخت برای دوره‌های طولانی مدت زیر آب باشند، درخت از بین خواهد رفت.

۴. درخت را به ندرت، و فقط بر حسب نیاز هرس کنید

فقط شاخه‌ها و ریشه‌های خشکیده، شکسته، و بیماری را که له شده، در جای نامناسبی روییده، یا از اطراف ساقه‌ی اصلی رشد کرده‌اند را از درخت جدا کنید. حتی جدا کردن بخش کوچکی از شاخه‌ها و ساقه‌های سالم می‌تواند به کند شدن رشد ریشه‌ها و تاخیر در رشد کامل درخت منجر شود. درختی که اساسا به صورت حساب شده انتخاب و پرورش یافته باشد، نیازی به هرس نخواهد داشت.

۵. درخت را به گونه‌ای در چاله قرار دهید که یقه‌ی ریشه (حد فاصل بین ریشه و تنه) دیده شود یا کمی بالاتر از سطح طبیعی‌اش باشد

هنگام درختکاری ، کاشتن درخت در عمق بسیار زیاد یکی از علت‌های اصلی خشک شدن درخت‌های تازه کاشته شده به شمار می‌رود. درخت را از تنه بلند نکنید. بلکه همیشه باید آن را با محفظه‌ی مخصوص یا توپ ریشه جا با جا کنید.

۶. تمام زوائد خارجی چسبیده به توپ ریشه را جدا کنید

این زوائد خارجی شامل سیم‌، طناب، نخ، باقی مانده‌های محفظه‌ی نگهدارنده‌ی درخت و کیسه‌های پلاستیکی و غیر قابل تجزیه می‌شوند. اگر می‌خواهید درختی را بکارید و ریشه‌های‌اش داخل کیسه‌ای پارچه‌ای پیچیده شده‌اند، تا آن‌جا که می‌توانید سعی کنید کیسه‌ی پارچه‌ای را از اطراف ریشه‌ها خارج کنید. این کار باعث می‌شود آب به راحتی به ریشه‌ها برسند و درخت رشد مناسبی داشته باشد.

رپورتاژ

۷. چاله را به آرامی، با همان خاکی پر کنید که از داخل چاله خارج کرده‌اید

هیچ چیز دیگری به خاک اضافه نکنید. فقط روی آن آب بریزید. پر کردن بیش از اندازه‌ی چاله نیز باعث آسیب دیدن و شکستن ریشه‌های نازک می‌شود. هنگام درختکاری این مورد را مدنظر قرار دهید.

۸. در صورت نیاز، درخت را با یک چوب راست نگه دارید

اگر احساس می‌کنید درخت برای راست ایستادن نیاز به یک تکیه‌گاه دارد، در این مورد با یک متخصص مشورت کنید. چوب کمکی نباید بیش‌تر از یک سال در کنار درخت باقی بماند.

۹. دست‌کم تا محدوده‌ی سایه‌ی مستقیم درخت، به عمق ۵ الی ۸ سانتی‌متر اطراف آن را کود ارگانیک بریزید؛ ولی نباید دقیقا پای تنه‌ی درخت کود بریزید.

خرده‌های چوب، پوست درخت کاج، خاک برگ، و علف خشک از جمله‌ کودهای مناسب به شمار می‌روند. کوددهی باعث ثابت ماندن دمای خاک، بهبود حفظ رطوبت خاک، و جلوگیری از رشد علف‌های هرز می‌شود. کودهای ارگانیک، هنگام تجزیه شدن، باعث افزودن مواد مغذی به خاک می‌شوند.

۱۰. دست‌کم طی دو سال نخست، درخت را آبیاری کنید؛ ولی در این کار افراط نکنید

درختی که به تازگی کاشته شده است، به ازای هر ۳ سانتی‌متر از ضخامت تنه، در هر هفته، به ۶ الی ۸ گالن آب نیاز دارد. خیس شدن کامل خاک اطراف درخت، از آبیاری سبک ولی با دفعات زیاد بهتر است. این نکته را در درختکاری فراموش نکنید.

۱۱. از درخت در برابر حیوانات و انسان‌ها محافظت کنید

دست‌کم، نیم متر اطراف درخت را با ارتفاع یک متر و بیست سانتی‌متر فنس‌کشی کنید تا از حمله‌ی حیوانات وحشی و اهلی به درخت جلوگیری کنید. هم‌چنین، این کار از برخورد تیغه‌ی دستگاه‌های چمن‌زنی به تنه‌ی درخت نیز پیشگیری می‌کند. برخورد تیغه‌ی دستگاه‌های چمن‌زنی به تنه‌ی درخت جوان به آسانی می‌تواند به آن آسیب برساند.

۱۲. در طول نخستین فصل رشد درخت، از کود شیمیایی استفاده نکنید

این یکی دیگر از اصول درختکاری است. نیتروژن بیش از اندازه می‌تواند ریشه‌های جوان درخت را بسوزاند، از رشد آن جلوگیری کند، و باعث به تاخیر انداختن بالندگی آن شود.

مشاور کسب و کار: 50 بهترین مشاوره برای راه اندازی کسب و کار خودتان

منبع southernforests
نوشته‌های مرتبط