همه چیز درباره راهاندازی نانوایی سنتی و فانتزی + نحوه مدیریت هزینهها
نانواییها در چرخه غذایی مردم تأثیر زیادی دارند. نوع، مزه و کیفیت نان تولید شده میتواند در سلامت کلی ما اثرات مثبت و منفی زیادی داشته باشد؛ از این رو راهاندازی نانوایی سنتی و فانتزی به عنوان یکی از حیاتیترین کسب و کارها، از مراحل مختلفی تشکیل شده و از اهمیت بالایی برخودار است.
در این مطلب برای آشنایی با جنبههای مختلف صفر تا صد راهاندازی نانوایی سنتی و فانتزی، به بررسی بخشهای مختلف این دسته از کسب و کارها میپردازیم. اگر شما هم قصد راهاندازی نانوایی را دارید، بهتر است تا انتهای محتوای زیر را دنبال کنید!
برای راه اندازی نانوایی سنتی و فانتزی به چه میزان سرمایه نیاز داریم؟
پیش از هرگونه اقدام برای پایهگذاری هر کسب و کاری، نیاز است که سرمایه مورد نیاز خود را از جنبههای مختلفی بسنجیم. در این بین، پارامترهای گوناگونی بر میزان سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی نانوایی سنتی و نانوایی فانتزی وجود دارد. از جمله این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقیاس و اندازه نانوایی
- نوع نان
- مواد اولیه
- محل نانوایی
- تجهیزات
- هزینه نیروی کار
- هزینههای جاری
به طور کلی، هر چقدر اندازه کسب و کار نانوایی افزایش یابد، هزینههای راه اندازی نانوایی نیز بیشتر میشود. طبق گزارشهای منتشر شده از سازمانهای رسمی و نانواییها در سرتاسر کشور، به سرمایهای بین ۷۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان برای راه اندازی نانوایی سنتی و فانتزی نیاز دارید.
آشنایی با انواع نانوایی سنتی و فانتزی برای راهاندازی آن
با توجه به افزایش نیازهای مردم، شاهد فعالیت انواع نانوایی در پیرامون محیط زندگی خود هستیم. تفاوتهای ایجاد شده در انواع نانوایی سنتی و فانتزی به عواملی چون نوع نان پخته شده، خدمات ارائه شده، مدل کسب و کار نانوایی و غیره بستگی دارد. در ادامه برای آشنایی بیشتر شما با انواع نانوایی سنتی و فانتزی و بهرهگیری از اطلاعات مفید آنها در راه اندازی نانوایی، به معرفی هر یک از این نقاط تمایز میپردازیم:
- نوع نان: در حال حاضر، نانواییهای سنتی بیشترین سهم بازار نانوایی را در ایران بر عهده دارند. دو دسته دیگر از انواع نانوایی شامل نانواییهای خاص و نانواییهای قومی است. نانواییهای تخصصی و خاص را میتوان به ندرت در اطراف خود پیدا کرد که بیشتر به پخت نانهای بدون گلوتن، نان ترش و غیره میپردازند. نانواییهای قومی نیز در شهرستانهای مختلف وجود دارند و به پخت فطیر و سایر نانهای محلی میپردازند.
- خدمات ارائه شده: با توجه به حجم نان تولید شده در روز و مقصد ارائه خدمات، نانواییهای سنتی و فانتزی به دو دسته کلی خردهفروشی و عمدهفروشی تقسیم میشوند. به طور معمول، نانواییهای خردهفروشی محصولات و خدمات خود را به شکل مستقیمی عرضه میکنند و این در حالی است که اغلب نانواییهای عمدهفروشی، نانهای خود را به مراکز زنجیرهای ارائه میکنند.
- مدل کسب و کاری نانواییها: عمده نانواییهای موجود در ایران، به شکل مستقلی فعالیت میکنند و کمتر شاهد نانواییهای زنجیرهای، تعاونی و حتی خانگی هستیم؛ بنابراین، لازم است که پیش از راه اندازی نانوایی، مطالعهای بر انواع مدلهای کسب و کاری نانواییها داشته باشیم و سپس به خرید تجهیزات و سایر موارد بپردازیم.
مهارتهای مورد نیاز برای راه اندازی نانوایی سنتی و فانتزی
میتوان پیشبینی کرد که ابتداییترین مهارت در راه اندازی نانوایی، مهارت آشپزی و فنی نانوایی است. شما باید توانایی و تجربه پخت نان با کیفیت را داشته و بر شیوه کار تجهیزات گوناگون تسلط کافی داشته باشید. در گام بعدی، کسب و بهبود مهارتهای تجاری است. در این راستا، شما باید دانش خود را در زمینه ارتباط با مشتری، مدیریت کسب و کار از جنبههای مالی و سایر موارد تقویت کنید؛ پس، برای توسعه کسب و کار نانوایی سنتی یا فانتزی خود و بهینهسازی فرآیند راه اندازی نانوایی، نیاز است که محاسبات مالی خود را به شکل دقیقی پیش ببرید.
آشنایی با وظایف اصلی نانوا پیش از راه اندازی نانوایی سنتی و فانتزی
برای پخت نان، باید مراحل گوناگونی را پشت سر بگذارید و به همین خاطر، اغلب وظایف اصلی نانوا در مراحل تولید نان خلاصه میشود. برای آشنایی با این دسته از وظایف، ادامه محتوا را دنبال کنید:
- دستور پخت نان: پیش از هرگونه اقدام برای پخت نان، نیاز است که به ایجاد یا استفاده از یک دستور پخت کلی از اینترنت بپردازیم؛ بنابراین، یکی از وظایف اصلی نانواها توسعه و تنظیم دستور پخت با توجه به نیازهای مشتریان است.
- تهیه مواد اولیه: نان از جمله اصلیترین خوراکهای روزانه مردم محسوب میشود و نیاز است که از مواد باکیفیتی در فرآیند پخت آن استفاده شود؛ بدین ترتیب، لازم است که در کنار سفارش مواد اولیه مرغوب، به مدیریت موجودی آن نیز بپردازید و برای حفظ کیفیت هرچه بیشتر مواد، آنها را در محل مناسبی نگهداری کنید.
- آمادهسازی خمیر: طبق دستور پختی که تهیه میکنید، نانوا باید به آمادهسازی خمیر بپردازد. در برخی از نانواییها، فرآیند آمادهسازی خمیر بدون تجهیزات یا با تجهیزات ساده است و در نانواییهای بهروزتر، آمادهسازی خمیر توسط تجهیزات صنعتی پیشرفتهای صورت میگیرد.
- پخت نان: پس از آمادهسازی خمیر، باید به پخت خمیر در تنور بپردازید. برای پخت نان، باید تجربه کافی را در شکل دادن به خمیر و آمادهسازی دما و محیط مورد نیاز برای پخت داشته باشید. علاوه بر این، برای اضافه کردن ارزش افزوده به نانهای خود، میتوانید از کنجد، سبوس، سبزیجات و غیره بر روی نانهای خود استفاده کنید.
- کنترل کیفیت: با توجه به افزایش نانهای پخته شده در طول روز، نیاز است که بر کیفیت محصولات ارائه شده نظارت کافی داشت؛ از این رو، ایجاد تغییرات لازم در تنور، شیوه پخت و ارزیابی طعم نان از وظایف اصلی یک نانوا محسوب میشود.
- ارائه خدمات به مشتری: از عوامل موفقیت اکثر نانواییها که پیش از راهاندازی آن باید توجه کافی را داشته باشید، ارائه خدمات مناسب به مشتریان خود است. تقویت مهارتهای ارتباطی و پخت و ارائه نان در زمان کوتاه، میتواند جزو وظایف اصلی یک نانوا باشد.
مزایا و معایب راه اندازی نانوایی سنتی و فانتزی
هر کسب و کاری در هر حوزهای، مزایا و معایب خاص خود را دارد؛ از این رو میتوان متوجه شد که نانواییها نیز مزایا و معایب به خصوص خود را شامل شده و باید پیش از راه اندازی نانوایی به ارزیابی آنها بپردازیم.
مزایا و فواید راه اندازی نانوایی سنتی و فانتزی
یکی از اصلیترین مزیتهای راه اندازی نانوایی و فعالیت در این حوزه، داشتن تقاضای ثابت است. نان یکی از عناصر اصلی در تغذیه افراد محسوب میشود و همیشه برای آن تقاضای بالایی وجود دارد. همچنین، پخت نان و داشتن ارتباط با مشتری، از جمله فعالیتهای رضایتبخش است؛ بنابراین، شما میتوانید با کسب تجربه و فعالیت در این حوزه، سود خود را افزایش دهید که لازمه این توسعه کسب و کاری، محاسبه مالی دقیق و همگام شدن با تکنولوژی است.
معایب و چالشهای راه اندازی نانوایی
نانواها باید در طول روز ساعات طولانی را بایستند و به پخت نان مشغول باشند؛ از این رو، یکی از چالشهای راه اندازی نانوایی سنتی و فانتزی، خستگی ناشی از کار فیزیکی است. همچنین، نانواییها حاشیه سود کمی دارند و این امر ممکن است با تورم موجود در کشور، نانواییها را با خطرات مالی همراه کند. برای رفع این چالشها نیز لازم است مهارتهای خود را از لحاظ مالی و کارآفرینی بهبود داده و به تحلیل درآمد و هزینههای خود بپردازید.
تجهیزات مورد نیاز در راه اندازی نانوایی سنتی و فانتزی
با توجه به اندازه کسب و کار و نوع خدمات ارائه شده، تجهیزات مورد نیاز در راه اندازی نانوایی متفاوت است. اما به طور کلی، برخی از تجهیزات اصلی مانند فر، مخلوطکن و خمیرگیر را نیاز دارید. در حین تهیه دستگاههای مورد نیاز خود، لازم است که آنها را از جهات مختلفی مانند دوام، کارایی، ایمنی و سهولت استفاده بسنجید. همچنین، دستگاهها تأمینکنندگان متفاوتی دارند و شما میتوانید پیش از خرید، قیمت هر یک از تجهیزات را بررسی کنید.
بازار کار، درآمد و آینده شغلی نانوایی سنتی و فانتزی
با توجه به مسئله ثابت بودن تقاضا برای نانواییها و انحصار نداشتن این دسته از کسبوکارها در مناطق، آینده شغلی و بازارکار نانوایی از وضعیت مطلوبی برخوردار است. همچنین، تخمین زده میشود که آینده شغلی نانوایی نوسان خاصی را تجربه نکند و به همین منوال ثابت بماند. درآمد نانوایی نیز بسته به میزان نان فروخته شده شما در طول ماه بستگی دارد و هرچه خدمات ارائه شده شما بیشتر و بهتر باشد، درآمدتان نیز افزایش خواهد یافت. در این بین، برای بهینهسازی فرآیندهای مالی و افزایش فروش، میتوانید از مهارتهای مدیریت مالی استفاده کنید.
مدیریت هزینههای نانوایی به کمک نرمافزار حسابداری محک
برای ردیابی هزینهها و شناسایی فرصتهای موجود در کاهش هزینهها و افزایش درآمد، نیاز است که از طریق یک نرمافزار حسابداری اقدام کنیم. به کمک نرمافزارهای حسابداری میتوانید گزارشهای مالی را آماده کنید و وضعیت کسب و کار خود را به شکل بهتری ارزیابی کنید. همچنین، استفاده از نرمافزارهای حسابداری معتبری مانند محک میتواند دقت و انضباط را به کار شما اضافه کند.
نرمافزار حسابداری محک به مدیران و بنیانگذاران نانوایی کمک میکند تا با استفاده از اطلاعات موجود در برنامه، تصمیمهای منطقیتری را اتخاذ کنند؛ از این رو، در فرآیند و پروسههای مختلف راهاندازی نانوایی کمتر دچار خطا خواهیم شد و میتوان در آیندهای نزدیک، سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص داد.