11 مهمترین علل کم خونی و کمبود گلبول های قرمز

کم خونی که به عنوان آنمی نیز شناخته شده‌است، زمانی رخ می‌دهد، که تعداد گلبول های قرمز خون تان کم‌تر از حد طبیعی است یا زمانی که گلبول های قرمز خون تان هموگلوبین کافی ندارند. در این نوشتار با ما همراه باشید تا ۱۱ مهمترین علل کم خونی و کمبود گلبول های قرمز را بدانید. همچنین اگر می‌خواهید از روش های درمان کم خونی باخبر شوید مقاله ۲۲ درمان طبیعی و غذایی کم خونی را حتما مطالعه کنید و برای شناختن نشانه های کم خونی مقاله ۲۰ مهمترین علائم کم خونی که به شما هشدار می‌دهند را مطالعه کنید.

سه دلیل اصلی وجود دارد که ممکن است کم خونی در اثر کافی نبودن تعداد گلبول قرمز ایجاد شود:

– گلبول‌های قرمز خون را به میزان کافی تولید نمی‌کنید
– به علت آسیب‌دیدگی، قاعدگی یا سایر اختلالاتی که سبب خونریزی می‌شوند، خون زیادی را از دست داده‌اید.
– بدن شما به علت رخ دادن تغییر در سیستم ایمنی، در حال از بین بردن گلبول‌های قرمز خون است.

فاکتورهای خطر و علل کم خونی عبارتند از:

۱. کمبود آهن یا ویتامین B۱۲

این اتفاق زمانی می‌تواند رخ بدهد که شما به اندازه‌ی کافی غذا نمی‌خورید، یک رژیم غذایی محدود دارید، یا در صورتی که گیاه‌خوار یا وگان هستید و از مصرف محصولات حیوانی (آن‌ها منابع خوبی از آهن و ویتامین B هستند) پرهیز می‌کنید. بدن شما به منظور تولید مقادیر مناسب هموگلوبین و گلبول‌های قرمز، به آهن کافی، ویتامین ۱۲B، فولات و سایر مواد مغذی از مواد غذایی که می‌خورید نیاز دارد.

مطلب مرتبط: رژیم غذایی مخصوص گروه خونی o

۲. زن بودن

چرا که زنان بیش‌تر از مردان دچار کم خونی می‌شوند.

۳. بیماری پرنشیوز

افرادی که دچار کم خونی پرنشیوز هستند، ویتامین B۱۲ کافی دریافت می‌کنند اما قادر به متابولیزه کردن آن یا استفاده از آن نیستند. به همین دلیل، بدن آن‌ها نمی‌تواند به اندازه‌ی کافی هموگلوبین تولید کند.

۴. بالا بودن سن

تحقیقات نشان می‌دهند احتمال بروز کم خونی در افراد بالای ۶۵ سال بیش‌تر است

۵. بارداری

رپورتاژ

حاملگی نیز می‌تواند خطر ابتلا به کم خونی را افزایش دهد.

۶. کاندیدا

بیماری کاندیدا که می‌تواند روی جذب مواد مغذی از جمله ویتامین‌های B توسط بدن شما تاثیر بگذارد.

۷. بیماری‌های خودایمنی

بیماری‌های دیگر از قبیل یک بیماری خود ایمنی (به عنوان مثال لوپوس)، HIV / AIDS، آرتریت روماتوئید، بیماری‌های کلیوی و سرطان می‌توانند سبب بروز ‌کم خونی شوند. اگر شما مشکلات کلیه و کم خونی دارید، اریتروپوئتین شما – یک گلیکوپروتئین که تولید گلبول‌های قرمز خون را کنترل می‌کند- ممکن است فعالیتی نداشته باشد. عدم تولید آن به میزان کافی توسط کلیه، ممکن است منجر به بروز کم خونی در شما شود.

مطلب مرتبط: چه‌چیز گروه خونی O منحصر به‌فرد است

۸. مشکلات گوارشی

داشتن یک مشکل گوارشی که جذب مواد غذایی را مختل می‌کند، مانند بیماری التهابی روده، بیماری کرون و زخم معده.

۹. مصرف مسکن

مصرف مکرر داروهای ضد درد بدون نسخه مخصوصا آسپیرین که برخی مواد مغذی را مسدود می‌کنند.

۱۰. کم خونی ارثی

گاهی اوقات کم خونی ارثی است و برای همین احتمال کمی وجود دارد که در اثر فاکتورهای سبک زندگی یا رژیم غذایی‌تان ایجاد شود. کم‌خونی آپلاستیک (بدن شما به اندازه‌ی کافی گلبول قرمز تولید نمی‌کند)، بیماری‌های مغز استخوان مانند سرطان خون و میلوفیبروزیس، کم‌خونی همولیتیک (گلبول‌های قرمز خون سریع‌تر از زمانی که مغز استخوان بتواند جایگزین آن‌ّها را تولید کند، از بین می‌روند) و کم‌خونی داسی‌شکل (داشتن یک فرم معیوب هموگلوبین که گلبول‌های قرمزی تولید می‌کند که نمی‌توانند مورد استفاده قرار گیرند و باعث می‌شود سلول‌های خون خیلی زود از بین بروند). اختلال ژنتیکی فاویسم نیز ممکن است به کم خونی کمک کند.

۱۱. تالاسمی

تالاسمی یکی دیگر از بیماری‌هایی است که می‌تواند منجر به کم خونی شود. نشانه‌ی این بیماری ارثی خونی کم بودن گلبول‌های قرمز و هموگلوبین است که می‌توانند باعث کم‌خونی شوند.

نوشته‌های مرتبط