بازاریابی سبز چیست: green marketing

بازاریابی سبز، بازاریابی محصولات و خدمات سازگار با محیط زیست است. از آن‌جا آدم‌های بیش‌تر نگران مسائل زیست‌محیطی هستند و تصمیم می‌گیرند پول‌شان را به شیوه‌ای مهربانانه‌تر برای کره‌ی زمین خرج کنند، این نوع بازاریابی در حال رواج یافتن است.

بازاریابی سبز می‌تواند شامل چیزهایی از این قبیل باشد: محصولات سازگار با اکوسیستم، استفاده از بسته‌بندی سازگار با اکوسیستم، در پیش گرفتن شیوه‌های کسب و کار پایدار، یا تمرکز تلاش‌های بازاریابی روی پیام‌هایی که مزایای سبز محصول را ترویج می‌کند.

ممکن است این نوع بازاریابی گران‌تر باشد، اما در عین حال به علت افزایش تقاضا می‌تواند سودآور نیز باشد. مثلا محصولاتی که به صورت محلی در امریکای شمالی ساخته شده‌است معمولا گران‌تر از محصولاتی است که خارج از این کشور با استفاده از نیروی کار ارزان‌تر ساخته شده‌است، اما ردپای کربن در آنها خیلی کم‌تر است چون برای رسیدن به این کشور نباید در سراسر دنیا پرواز کنند. برای برخی مصرف‌کنندگان و صاحبان کسب و کار، بهره‌ی زیست‌محیطی بر تفاوت قیمت غلبه می‌کند.

سبک زندگی‌های سلامتی و پایداری

مصرف‌کنندگانی که ترجیح می‌دهند محصولات سبز بخرند، هرچند ممکن است گران‌تر باشد، در گروه سبک زندگی‌های سلامتی و پایداری

قرار می‌گیرد. بر اساس تعریف ویکی پدیا:

” سبک زندگی‌های سلامتی و پایداری توصیف‌کننده‌ی بازاری یک‌پارچه و دارای رشد سریع است و برای مصرف‌کنندگانی است که حس زیست‌محیطی و مسئولیت اجتماعی روی تصمیمات خریدشان موثر است جذابیت دارد.”

رپورتاژ

این مصرف‌کنندگان حامیان فعال سلامت زیست‌محیطی، و مهم‌ترین خریداران محصولات سبز و هم‌سو با مسئولیت اجتماعی هستند. آنها قدرت تاثیر گذاشتن روی دیگر مصرف‌کنندگان را نیز دارند.

روش‌های بازاریابی سبز چیست

صاحبان کسب و کار فراتر از ساختن محصولات سازگار با محیط زیست، می‌توانند به عنوان بخشی از تلاش‌های بازاریابی‌شان کارهای دیگری بکنند. تمام موارد زیر می‌تواند بخشی از یک استراتژی بازاریابی سبز باشد:

  • استفاده از کاغذ و جوهر سازگار با اکوسیستم برای مفاد بازاریابی چاپی
  • کنار گذاشتن کامل مفاد چاپی و رفتن به سوی بازاریابی الکترونیکی
  • داشتن برنامه‌ی بازیافت و شیوه‌های مسئولانه‌ی دفع زباله
  • استفاده از بسته‌بندی سازگار با اکوسیستم برای محصولات
  • استفاده از روش‌های بسته‌بندی و ارسال کارآمد
  • استفاده از منابع انرژی سازگار با اکوسیستم
  • گام برداشتن در جهت جبران اثرات زیست‌محیطی

“سبزشویی”

برخی بازاریاب‌ها سعی می‌کنند با در پیش گرفتن رویکرد بازاریابی سبز برای محصولاتی که در غیر این‌صورت سبز محسوب نمی‌شوند، تعداد مصرف‌کنندگان سبز را بالا ببرند و از این طریق نفع ببرند. آنها سعی می‌کنند محصولات‌شان را گزینه‌ای بهتری برای محیط سبز جلوه دهند، در حالی که واقعا این‌طور نیست. یک مثال آن زمانی است که یک شرکت از رنگ سبز در بسته‌بندی‌اش، یا کلمه‌ی سبز در پیام‌اش استفاده می‌کند، در حالی که محصول‌اش هیچ سازگاری مشخصی با اکوسیستم ندارد، و نسبت به محصولات رقیب نیز سازگاری بیش‌تری با اکوسیستم ندارد. سبزشویی نه‌تنها گمراه‌کننده است، بلکه می‌تواند به شهرت شرکت به شدت آسیب بزند.

اگر مصرف‌کنندگان می‌خواهند مطمئن باشند که واقعا یک محصول سبز می‌خرند، باید به دنبال تاییدیه‌های رسمی روی بسته‌بندی محصول باشند.

منبع شاپیفای
نوشته‌های مرتبط