درمان جوش صورت: 50 درمان خانگی جوش صورت که واقعا موثر هستند

درمان جوش مخصوصا درمان جوش صورت و پس از آن درمان جای جوش حقیقتا این روزها تبدیل به مشکل بزرگی شده است. مواد غذایی فراوری شده، چربی های اشباع شده، استرس و ناراحتی های روزمره و بسیاری موضوعات دیگر هر روز باعث می‌شوند که وقتی صبح از خواب بیدار می‌شوید جوش های ناراحت کننده‌ای روی صورت تان ببینید. در این مقاله با بازده همراه شوید تا از راه های درمان جوش و البته ۵۰ درمان خانگی جوش صورت که فوری و راحت است باخبر شوید.

درمان جوش صورت

۱. برش‌های سیب‌زمینی

آب سیب‌زمینی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و به خاطر قدرت درمانی‌اش برای سلامت پوست مفید است.

دستورالعمل

یک سیب‌زمین تازه بردارید و آن را به برش‌های نازک تبدیل کنید. آن‌ها را مستقیما روی ناحیه‌ی‌اسیب‌دیده‌ی پوست بگذارید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه بماند. می‌توانید پوست را با این برش‌ها ماساژ دهید. سپس صورت‌تان را با آب گرم بشویید.

مطلب مرتبط: روش ارگانیک کشیدن پوست صورت

۲. ماسک نعناع و آب

مواد لازم:

الف. به اندازه‌ی یک مشت برگ نعناع
ب. یک تکه پارچه نخی

دستورالعمل:

الف. برگ‌های نعناع را خوب بکوبید و با استفاده از پارچه‌ی نخی آب آن را صاف کنید.
ب. آب نعناع را روی جای جوش‌های‌تان بمالید.
پ. اجازه دهید آب نعناع مدتی روی پوست‌تان خشک شود، سپس آن را با آب سرد بشویید.
ت. هر وقت که متوجه‌ی رویش جوش روی صورت‌تان شوید، می‌توانید از این روش درمانی استفاده کنید.

برگ‌های نعناع دارای خاصیت ضد جوش هستند که می‌توانند آن‌ها را خشک کنند و منافذ صورت را تمیز نمایند. هم‌چنین نعناع می‌تواند به حفظ نرمی و انعطاف پذیری پوست کمک کند. نعناع حاوی ویتامین A است که به کنترل چربی بیش از اندازه‌ی پوست که می‌تواند باعث بروز جوش شود،‌ کمک می‌کند.

۳. ماسک خیار و ماست

لبنیات دارای آلفا هیدروکسی اسید طبیعی هستند، محصولات لبنی مشتقات شیر بوده و به طورمشابه با موارد ذکر شده در احیای پوست و از بین بردن جوش موثر هستند. خیار غنی از ویتامین Aو B۱، C است که کمک می‌کند میزان لکه‌های پوست کم شود. به علاوه خاصیت تسکین بخشی دارد.

دستورالعمل

خیار را بردارید و آب آن را بگیرید.ماست یا یک نوع لبنیات که انتخاب شماست به آن اضافه کنید.مخلوط یکنواختی از اینها درست کنید.روی محل جوش‌ها بمالید.بگذارید ۱۵-۲۰ دقیقه باقی بماندو با آب معمولی بشویید.

۴. جوش شیرین و آب

جوش شیرین به خاطر تاثیر پوسته‌ریزی که دارد، یک راه حل رایج برای رهایی از شر جوش است. می‌توان به راحتی از جوش شیرین استفاده کرد تا پوست را لایه‌برداری کند و حضور جای جوش‌ها را به حداقل برساند.

دستورالعمل درمان جوش

۲ الی ۳ قاشق چایخوری جوش شیرین و ۲ قاشق چایخوری آب را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر غلیظ به دست آید. آن را روی نواحی آسیب‌دیده بگذارید و با حرکات دورانی ماساژ دهید. اجازه دهید ۳ دقیقه بماند. سپس صورت را با آب سرد بشویید. متوجه می‌شوید پوست‌تان صاف و درخشان شده است.

توجه: این خمیر را بیش از ۸ دقیقه روی پوست نگذارید. صورت‌تان را با آب سرد بشویید.

۵. ماسک روغن درخت چای

مواد لازم:

الف. ۵ یا ۶ قطره روغن درخت چای
ب. یک عدد گوش پاک کن

دستورالعمل:

الف. یک عدد گوش پاک کن را بردارید و نوک آن را به مقداری روغن درخت چای آغشته کنید.
ب. سپس آن را با ملایمت روی جای جوش‌ها بمالید و بگذارید یک شب به همین صورت بماند.
پ. صبح فردا صورت‌تان را با آب بشویید و سپس کمی مرطوب کننده (ترجیحا طبیعی مانند روغن نارگیل) به پوست‌تان بزنید.
ت. این درمان را به طور مرتب انجام دهید تا جای جوش‌ها به سرعت از روی صورت‌تان محو شوند.

روغن درخت چای جزء روغن‌های گیاهی است که برای درمان جوش (آکنه) و علائم آن به کار می‌رود. روغن درخت چای دارای خاصیت ضد باکتری است؛ به همین دلیل، این روغن یکی از بهترین گزینه‌ها برای از بین بردن باکتری‌هایی است که باعث ایجاد جوش می‌شوند.

۶. چوب صندل

مواد لازم:

الف. ۲ قاشق غذاخوری پودر چوب صندل
ب. ۲ یا ۳ قطره آب لیمو
پ. ۱ قاشق چای خوری گلاب

دستورالعمل:

الف. ۲ قاشق غذاخوری پودر چوب صندل را با ۱ قاشق چای خوری گلاب، و چند قطره آب لیمو در ظرف مخلوط کنید و از آن‌ها خمیر تهیه نمایید.
ب. این خمیر را روی صورت‌تان بمالید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید.
پ. سپس صورت‌تان را با آب سرد بشویید.
ت. این کار را می‌توانید ۳ بار در طول یک هفته انجام دهید.

خواص قوی ضد باکتری موجود در چوب صندل به طرز موثری می‌تواند علیه باکتری‌ها و قارچ‌ها مبارزه کند، و هم‌چنین از ایجاد جوش‌ها (آکنه‌ها) و کورک‌ها پیشگیری ‌نماید.

توجه: استفاده‌ی بیش از اندازه از آب لیمو روی صورت می‌تواند باعث ایجاد ناراحتی روی پوست‌تان شود. پیش از مالیدن آب لیمو روی صورت،‌ حتما مقداری کمی از آن را روی پوست‌تان آزمایش کنید تا از وجود هر گونه واکنش حساسیتی آگاه شوید.

۷. روغن یا کپسول ویتامین E

مواد لازم:

الف. روغن یا کپسول ویتامین E

دستورالعمل:

الف. روغن موجود در کپسول ویتامین E را خارج نمایید.
ب. با استفاده از بخار آب، منافذ روی پوست صورت‌تان را باز کنید.
پ. روغن ویتامین E را روی صورت‌تان بمالید و به مدت ۱۰ دقیقه با حرکت دایره‌وار پوست‌تان را ماساژ دهید.
ت. سپس اجازه دهید روغن ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی پوست‌تان خشک شود.
ث. در آخ، با استفاده از صابون‌های ملایم پوست‌ صورت‌تان را بشویید.
ج. هفته‌ای یک بار پوست صورت‌تان را با روغن ویتامین E ماساژ دهید تا به نتیجه‌ی خوبی برسید.

روغن یا کپسول ویتامین E می‌تواند به التیام زخم‌ها کمک کند. این روغن حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان و خواص قوی برای جوان سازی پوست است؛ همین مسئله آن را به یکی از موثرترین راه های درمان جوش از روی صورت تبدیل کرده است.

توجه: حتما پیش از استفاده‌ی کامل از روغن ویتامین E، اندکی آن روی پوست‌تان آزمایش کنید تا از بروز واکنش‌های حساسیتی جلوگیری نمایید.

۸. شیر دلمه شده (یا کشک)

مواد لازم:

الف. شیر دلمه شده (که در زبان انگلیسی به آن Curd می‌گویند؛ در واقع با کشک تفاوت دارد، ولی کشک نیز برای سلامتی پوست مفید است .م)

دستورالعمل درمان جوش :

الف. شیر دلمه شده را به صورت‌تان بمالید و حدود ۱۰ دقیقه دایره‌وار پوست‌تان را ماساژ دهید.
ب. سپس صورت‌تان را با آب سرد بشویید.
پ. صورت‌تان را روزی یک بار با شیر دلمه شده ماساژ دهید و سپس صورت‌تان را بشویید. اگر پوست صورت‌تان چرب است، این کار را به هفته‌ای سه مرتبه کاهش دهید.

این محصول لبنی منبع خوبی برای اسید لاکتیک به شمار می‌رود؛ اسید لاکتیک تا حدودی دارای خاصیت سفید کنندگی است. تاثیر اسید لاکتیک موجود در شیر دلمه شده بر روی پوست از تاثیر اسید سیتریک خفیف‌تر است. همین مسئله شیر دلمه شده را به گزینه‌ی عالی برای افرادی تبدیل کرده است که دارای پوست حساسی هستند.

هم‌چنین این محصول لبنی فواید دیگری نیز برای سلامتی پوست انسان به همراه دارد. چربی موجود در این ماده‌ی طبیعی به عنوان مرطوب‌ کننده‌ی خوبی برای پوست به شمار می‌رود؛ و هنگامی هم که روی پوست خشک می‌شود، باعث سفت شدن آن خواهد شد. این ویژگی به کاهش خطوط روی صورت که ناشی از افزایش سن هستند، کمک می‌کند.

۹. آرد نخودچی

مواد لازم:

الف. ۲ قاشق غذاخوری آرد نخودچی
ب. ۲ قاشق چای خوری گلاب

دستورالعمل درمان جوش :

الف. آرد نخودچی را با گلاب در ظرفی با یکدیگر مخلوط کنید.
ب. این خمیر را روی صورت‌تان بمالید و اجازه دهید خشک شود.
پ. صورت‌تان را با آب سرد بشویید.
ت. از این روش درمان جوش می‌توانید به صورت مرتب استفاده کنید.

آرد نخودچی یکی از مواد کلیدی در همه‌ی درمان‌های خانگی برای لایه برداری از پوست‌های مرده به شمار می‌رود. استفاده از آرد نخودچی به ویژه برای پوست‌های خشک بسیار مفید است، زیرا می‌تواند با لایه برداری از سلول‌های مرده‌ی پوست باعث جایگزین شدن لایه‌ی تازه و جوانی از پوست شود. ترکیب آرد نخودچی و گلاب به بر طرف شدن جای جوش و درخشندگی پوست صورت کمک می‌کند.

۱۰. آب نارگیل سبز

مواد لازم:

الف. ۱ لیوان آب تازه‌ی نارگیل سبز

دستورالعمل درمان جوش :

الف. هر روز یک لیوان آب نارگیل (چه نارگیل با پوست سبز و چه نارگیل با پوست خشک و قهوه‌ای) بنوشید و تاثیر شگفت‌انگیزش را بر پوست‌تان ببینید.

مصرف آب نارگیل سبز نه تنها برای سلامتی‌تان مفید است، بلکه هم‌چنین مالیدن آن روی صورت به بر طرف شده جای جوش نیز کمک می‌کند. آب نارگیل لایه‌ی پوست مرده را از بین می‌برد و پوست‌تان را نرم و درخشان می‌کند. به همین دلیل، می‌تواند درمان جای جوش‌ها را بر روی صورت‌تان تسریع کند.

۱۱. گوجه فرنگی و خیار

مواد لازم:

الف. ۱ قاشق چای خوری آب گوجه فرنگی
ب. ۱ قاشق چای خوری آب خیار

دستورالعمل درمان جوش :

الف. آب خیار و گوجه فرنگی را در ظرفی با هم مخلوط کنید.
ب.  ترکیب این دو را به صورت‌تان بمالید و ۳۰ دقیقه صبر نمایید.
پ. صورت‌تان را با آب سرد بشویید.
ت. این کار را هفته‌ای سه مرتبه انجام دهید تا پوست آسیب دیده‌تان ترمیم شود.

گوجه فرنگی غنی از ویتامین A، ویتامین C، و گوگرد است؛ هم‌چنین خیار نیز سرشار از ویتامین A، ویتامین C، و ویتامین‌های B1 و B2 است. هر دوی این مواد در پاکسازی آلودگی‌ها از منافذ پوست و هم‌چنین کمک به جوانی و بازسازی آن بسیار مفید و موثر هستند. هم‌چنین این روش درمانی به سفت شدن پوست، کنترل ترشح چربی و بازسازی پوست آسیب دیده کمک می‌کند.

۱۲. دارچین

مواد لازم:

الف. ۱ قاشق چای خوری پودر دارچین
ب. ۱ قاشق چای خوری عسل

دستورالعمل درمان جوش :

الف. پودر دارچین و عسل را در ظرفی بریزید و از آن‌ها خمیر درست کنید.
ب. آن را پیش از خواب روی لکه‌های صورت بمالید و اجازه دهید یک شب روی صورت‌تان بماند.
پ. هنگام صبح صورت‌تان را با آب ولرم بشویید.
ت. این درمان موثر برای بر طرف شدن جوش و جای جوش را مرتبا به مدت دو هفته انجام دهید.

دارچین ابزار درمانی فوق‌العاده‌ای برای بر طرف کردن جوش‌ و کورک است که آن‌ها را هم از زیر پوست و هم از روی پوست درمان می‌کند. این ادویه دارای خاصیت ضد میکروبی است که می‌تواند با لکه‌های صورت مبارزه کند و به پوست‌تان درخشندگی و سلامتی هدیه دهد.

۱۳. خمیر دندان

فلوراید درون خمیر دندان به خشک کردن منافذ و کشتن باکتری‌هایی که باعث جوش زدن می‌شوند کمک می‌کند. بهتر است از خمیردندان‌های ژله‌ای مثل کلوز-آپ استفاده کنید. خمیردندان را روی ناحیه‌ی آسیب دیده بمالید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه باقی بماند. بعد با آب سرد آن را بشویید و پوست‌تان را آهسته خشک کنید.

۱۴. نعناع

کمی برگ نعناع را بکوبید و روی ناحیه‌ی مبتلا به جوش بگذارید. بعد از ۲۰ دقیقه آن را با آب سرد بشویید. نعناع می‌تواند به درمان جوش کمک کند. از این درمان یک روز در میان استفاده کنید.

مطلب مرتبط : جوش صورت: ۴۱ درمان خانگی جوش صورت(کیستی)

۱۵. آب لیمو

در حالی که رویکردهای متفاوتی برای درمان جوش وجود دارد، شاید هیچ‌کدام مانند استفاده از آب لیمو مقرون به صرفه و خانگی نباشد. آب لیموی تازه حاوی اسید ال‌آسکوربیک است. این اسید یک قابض متداول است که التهاب جوش را خشک می‌کند، و به خاطر آنتی‌باکتریال بودن، مبارزه علیه باکتری‌های مولد جوش را تشدید می‌کند. آب لیمو اگر درست استفاده شود می‌تواند به شدت موثر باشد. هنگام استفاده از آب لیمو از آفتاب دوری کنید. زیرا می‌تواند به پوست آسیب بزند!

۱۶. سرکه‌ی سیب

سرکه‌ی سیب یک آنتی بیوتیک طبیعی است که به متعادل نگه داشتن سطح pH پوست کمک می‌کند. یک قاشق غذاخوری سرکه را با دو قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و آن را در یخچال بگذارید. این مخلوط را پس از هر بار شستشو برای درمان جوش روی صورت‌تان بمالید.

۱۷. ماسک عسل

رپورتاژ

عسل به کشتن و کاهش باکتری‌های پوستی که باعث جوش می‌شوند کمک می‌کند. صورت خود را پاک کنید و عسل خام را با انگشت روی آن بمالید و به مدت چند دقیقه ماساژ بدهید. بگذارید این ماسک به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست بماند و بعد آن را بشویید.

مطلب مرتبط: ۱۰ بهترین ماسک عسل برای انواع پوست

۱۸. زردچوبه

در ایران زردچوبه تقریبا در هر آشپزخانه‌ای یافت می‌شود، درست کردن یک غذای ایرانی بدون این ادویه تقریبا غیرممکن است. این ماده همچنین به خاطر خواص ضد باکتری‌اش در سراسر جهان معروف است. یک دوم قاشق چایخوری زردچوبه را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و هر روز به صورت ناشتا بنوشید تا جوش صورت یا  کیستی را از بین ببرید.

مطلب مرتبط: فواید زردچوبه : با خوردن روزانه زردچوبه این ۶ اتفاق در بدن می‌افتد

۱۹.سفیده‌ی تخم‌مرغ

سفیده‌ی تخم‌مرغ به عنوان یک عامل شفابخش جوش صورت یا کیستی معروف است. با استفاده از انگشت‌تان، به آرامی سفیده‌ی تخم‌مرغ را روی صورت‌تان بمالید و بگذارید به مدت چند دقیقه باقی بماند. آن را پاک کنید و صورت‌تان را با یک محلول شستشو دهنده‌ی صورت بشویید.

۲۰. بخار

دو بار در هفته یا یک روز در میان حمام بخار بگیرید. این کار به پاک کردن منافذ پوستی و عاری نگه داشتن صورت‌تان از چربی‌ها کمک خواهد کرد.

۲۱. ماسک آسپرین

چند عدد قرص آسپرین را پودر کنید، و برای درست کردن خمیر به آن آب اضافه کنید و روی ناحیه‌ی آسیب دیده بمالید. بعد از ۱۵ دقیقه صورت‌تان را با آب گرم بشویید و آن را خشک کنید. در حالی که از آسپرین استفاده می‌کنید، باید به خاطر داشته باشید که آسپرین به هر شکلی که باشد خطرناک است، چون بدن آن را خیلی راحت جذب می‌کند. بنابراین، از این روش به عنوان آخرین راه چاره برای پیشگیری از جوش زدن استفاده کنید.

مطلب مرتبط: ۵ درمان خانگی برای از بین بردن جای جوشها

۲۲. کمپرس نمک

نمک باعث تسکین درد حاصل از التهاب می‌شود. یک فنجان آب را با یک دوم قاشق چایخوری نمک مخلوط کنید. یک تکه پارچه را در این محلول خیس کنید و روی ناحیه‌ی آسیب دیده بگذارید. این کمپرس را به مدت ۱۵ دقیقه اعمال کنید و بعد با آب سرد آن را بشویید.

۲۳. نشاسته‌ی ذرت

از ترکیب کردن نشاسته‌ی ذرت با آب، خمیر درست کنید. مخلوط حاصل را با استفاده از انگشت روی صورت‌تان بمالید. بگذارید تا یک ونیم ساعت باقی بماند و بعد آن را با آب سرد بشویید. به مدت یک هفته و حداقل سه بار در روز از این ماسک استفاده کنید، و آن وقت متوجه تغییرات به وجود آمده در پوست‌تان خواهید شد.

۲۴. انبه

انبه به باز کردن منافذ پوست کمک می‌کند و با انجام این کار، باعث درخشندگی و نرمی پوست‌تان می‌شود. برای درست کردن ماسک انبه، یک انبه رسیده را بردارید و آب آن را بگیرید. کمی آب به آن اضافه کنید و ماسکی را که درست کرده‌اید روی صورت‌تان بگذارید. بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، با آب گرم آن را بشویید و تفاوت را احساس کنید. در صورت امکان هر روز یا یک روز درمیان این عمل را تکرار کنید.

مطلب مرتبط: ۱۰درمان خانگی برتر برای رفع چین و چروک پوست

۲۵.ماسک سیب زمینی

سیب زمینی غنی از ویتامین‌ها است که التهاب و قرمزی را کاهش می‌دهد. همچنین تمام چربی‌های اضافی را از منافذ پوست بیرون می‌کشد. برای درست کردن ماسک سیب زمینی، چند عدد سیب زمینی را پوست بکنید و در یک مخلوط کن آنها را با هم مخلوط کنید. آب آن را صاف کنید و با استفاده از پنبه روی صورت‌تان بمالید. بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه باقی بماند و بعد آن را با آب گرم بشویید. این ماده هیچ عارضه‌ی جانبی ندارد، در نتیجه می‌توان هر روزه از آن برای جوش صورت یا کیستی استفاده کرد.

۲۶.گوجه فرنگی

گوجه فرنگی سرشار از ویتامین‌های K، A، و C است و همچنین به داشتن آنتی اکسیدان‌ها معروف است. یک گوجه فرنگی را ببرید و قطعات آن را روی ناحیه‌ی آسیب دیده بگذارید. می‌توانید با رنده کردن چند گوجه فرنگی خمیر درست کنید و بعد آن خمیر را روی صورت‌تان و روی جوش صورت یا کیستی بمالید.

۲۷. دارچین

یک قاشق چایخوری پودر دارچین را با عسل مخلوط کنید و خمیر به‌دست آمده را شب‌ها قبل از خواب روی صورت‌تان بمالید. و صبح آن را بشویید.

۲۸.پوست پرتقال و نارنگی

پرتقال و نارنگی سرشار از ویتامین c هستند. پوست این میوه‌ها را به مدت چند روز خشک کنید، تا زمانی که رطوبت درون آنها تبخیر شود، و بعد آن را پودر کنید. یک قاشق غذاخوری از این پودر را با مقدار یکسانی از عسل یا آب مخلوط کنید و روی صورت‌تان بمالید. بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه باقی بماند، و بعد صورت‌تان را با آب گرم بشویید.

۲۹.ماسک گل سرشور

گل سرشور یا رس رنگ زدا حاوی مقدار زیادی کلرید منیزیم است که در کاهش لکه و جوش بسیار موثر است. این ماده سلول‌های پوستی مرده را بر می‌دارد و پوست تان را نرم می‌کند. افرادی که پوستی چرب دارند می‌توانند از گل سرشور استفاده‌های فراوانی ببرند، چون این ماده برای گرفتن چربی پوست بسیار خوب است. برای درست کردن ماسک، کمی گل سرشور را داخل یک کاسه بریزید، و چند قطره گلاب به آن اضافه کنید. آن را خوب مخلوط کنید و روی صورت‌تان بمالید. بگذارید این ماسک کاملا خشک شود، و بعد آن را با آب سرد بشویید. اگر گلاب نداشتید، می‌توانید از آب معمولی استفاده کنید. کسانی که پوستی خشک دارند، بهتر است چند قطره شیر به این مخلوط اضافه کنند. شما می‌توانید هر روز از این ماسک استفاده کنید چون هیچ عوارض جانبی ندارد.

۳۰. روغن زیتون

مخلوط روغن زیتون و آب لیمو می‌تواند جوش صورت یا کیستی را ریشه کن کند. یک هشتم قاشق چایخوری آب لیمو را به یک چهارم قاشق چایخوری روغن زیتون اضافه کنید. کمی نمک به آن اضافه کنید و آن را روی صورت‌تان بمالید. بگذارید چند دقیقه بماند و بعد آن را با آب گرم بشویید.

مطلب مرتبط: از بین بردن جوشهای سرسیاه

۳۱. پوست موز

پوست موز یک آنتی اکسیدان خوب است که به تقویت رشد سلول‌ها کمک می‌کند. بعد از خوردن موز(که برای شما خوب است، بخصوص اگر از یبوست رنج می‌برید)، پوست آن را در حرکتی دایره‌ای روی صورت‌تان بمالید. بگذارید نیم ساعت بماند و بعد صورت‌تان را بشویید.

۳۲. ماسک چای سبز

داروهای طبیعی می‌توانند به درمان التهاب‌های پوست بر اثر استفاده از مواد آرایشی کمک کند.می توانید از چای سبز به عنوان یک آنتی اکسیدان برای پوستی نرم و عاری از لک استفاده کنید.

۳۳. فلفل تند

کمی فلفل تند را در آفتاب خشک کنید و بعد آن را به صورت پودر در آورید. یک قاشق چایخوری فلفل تند را با یک قاشق چایخوری آب مخلوط کنید و آن را روی صورت‌تان بمالید.

۳۴. پاپایا

در بسیاری از محصولات زیبایی از عصاره‌ی پاپایا استفاده می‌کنند، چون درمانی طبیعی برای پوست‌های مستعد جوش است. پاپایا به زدودن تمام سلول‌های پوستی مرده کمک می‌کند و مانع تشکیل چرک می‌شود. برای درست کردن ماسک پاپایا، نصف پاپایا را برداشته و آن را به شکل مکعب‌های کوچک ببرید. آن را بکوبید و خمیر به‌دست آمده را مستقیما روی صورت‌تان بگذارید. بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، آن را بشویید.

۳۵.پودر بادام

پودر بادام برای برداشتن جوش‌های سرسیاه فوق‌العاده خوب است. پودر بادام و گلاب را با هم مخلوط و از آن خمیر درست کنید و آن را روی ناحیه‌ی آسیب دیده بمالید. بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه باقی بماند، و بعد صورت‌تان را بشویید.

۳۵. محلول شستشوی چای سبز

چای سبز تولید سبوم را کاهش می‌دهد. می‌توانید محلول شستشوی چای سبز را از داروساز محله ی خود بخرید یا با استفاده از برگ‌های چای سبز خودتان در منزل یک محلول شستشو درست کنید. خیلی راحت چند برگ از چای سبز را به کمی آب جوش اضافه کنید و بگذارید مدتی خیس بخورد. وقتی آب سرد شد، می‌توانید از آن به عنوان شستشو دهنده‌ی صورت استفاده کنید. نوشیدن چای سبز هم برای بدن و هم برای پوست خوب است.

مطلب مرتبط: درمان طبیعی آکنه

۳۶. توت فرنگی

از آنجا که توت فرنگی بافت زبری دارد و مملو از اسید سالیسیلیک است، برای تمیز کردن پوست بسیار خوب است. این میوه به باز کردن منافذ کمک می‌کند. در یک کاسه، سه عدد توت فرنگی را بکوبید و ۲ قطره عسل به آن اضافه کنید. آن را خوب مخلوط کنید و روی صورت‌تان بمالید. بعد از ۲۰ دقیقه صورت‌تان را با آب سرد بشویید.

۳۷. آواکادو

مغز یک نصفه آواکادو را بکوبید و چند قطره عسل به آن اضافه کنید. آن را خوب مخلوط کنید و روی صورت‌تان بمالید. بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه بماند و بعد آن را با آب گرم بشویید.

۳۸. ماست

ماست حاوی اسید لاکتیک است که به زدودن سلول‌های پوستی مرده و احیای پوست به شکل طبیعی‌اش کمک می‌کند. این ماده به کاهش خارش حاصل از جوش صورت یا کیستی کمک می‌کند. ۲ قاشق غذاخوری ماست، ۱ قاشق غذاخوری شیر و چند قطره عسل را با هم مخلوط کنید. آن را خوب هم بزنید و روی صورت‌تان بمالید؛ بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه بماند. صورت‌تان را بشویید و با دستمال آن را آهسته خشک کنید.

۳۹. زاج

زاج به عنوان یک گندزدا عمل می‌کند و از به وجود آمدن جوش صورت کیستی و جوش‌های سر سیاه جلوگیری می‌کند. به آرامی یک تکه زاج را روی ناحیه‌ی مبتلا به جوش صورت کیستی بمالید. بعد از چند دقیقه صورت‌تان را با آب سرد بشویید و آن را خشک کنید.

۴۰. روغن نارگیل تصفیه نشده

روغن نارگیل برای مرطوب کردن پوست خوب است. کمی روغن نارگیل را صبح و قبل از دوش گرفتن روی پوست صورت‌تان بمالید. اجازه بدهید قبل از شستشو پوست روغن را به خود جذب کند.

مطلب مرتبط: ۶ فن آسان برای جوانسازی پوست

۴۱. گشنیز

کمی برگ گشنیز را در یک هاون بکوبید ؛ مقداری زردچوبه و کمی آب به آن اضافه کنید. با استفاده از انگشت آن را روی صورت‌تان بمالید.

۴۲. جوز هندی

از ترکیب پودر جوز هندی و شیر خمیر درست کنید(مطمئن شوید که شیر جوشیده نباشد). آن خمیر را روی قسمت آسیب دیده بمالید. بعد از ۲۰ دقیقه، آن را بشویید. از این خمیر استفاده و تفاوت را احساس کنید.

۴۳. گل همیشه بهار

همیشه بهار یک گیاه گندزدا است که علائم مربوط به جوش صورت کیستی را درمان می‌کند. این گل را خشک کنید و به عنوان چای استفاده کنید، اما آن را ننوشید. بلکه، صورت‌تان را با آن بشویید.

۴۴. برگ‌های رزماری

چند برگ رزماری را بکوبید. روی آن آب بریزید و بگذارید چند دقیقه دم بکشد. چای را صاف کنید و بگذارید سرد شود و از آن به عنوان یک محلول شسشوی صورت استفاده کنید.

۴۵. خیار

خیار برای پوست فوق‌العاده است. می‌توانید برای درمان‌های پوست صورت به راحتی از این ماده استفاده کنید. خیار نه تنها مرطوب‌کننده است، بلکه حاوی ویتامین‌ها و منیزیوم است که برای پوست بسیار مفید است.

دستورالعمل درمان جوش

اگر می‌خواهید از این درمان استفاده کنید، باید یک خیار تهیه کنید و به برش‌های نازک تبدیل کنید و روی ناحیه‌ی آسیب‌دیده بگذارید. بعد از ۳۰ دقیقه فقط برش‌ها را بردارید و صورت‌تان را با آب بشویید.

۴۶. شیر و زردچوبه

زردچوبه و شیر دارای خواص پرشماری برای پوست هستند. از آن میان می توان به ترکیب این دو برای درمان جوش صورت اشاره کرد.

دستورالعمل

۲ قاشق چایخوری پودر زردچوبه بردارید و با یک قاشق چایخوری شیر مخلوط کنید. آن را روی جای جوش‌ها بزنید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند. بعد صورت‌تان را بشویید.

۴۷. ماسک گلاب (عصاره‌ی گل سرخ) و چوب صندل

مواد لازم:

الف. ۱ قاشق چای خوری پودر چوب صندل
ب. ۱ قاشق چای خوری گلاب

دستورالعمل:

الف. گلاب را با پودر چوب صندل مخلوط کنید و خمیر حاصل را روی جای جوش‌های بمالید. این کار را پیش از خواب انجام دهید و تا صبح فردا صورت‌تان را نشویید.
ب. هنگام صبح صورت‌تان را با آب سرد بشویید. به سرعت، متوجه‌ی تفاوت خواهید شد.
ج. هر روز می‌توانید از این روش درمانی استفاده کنید.

گلاب می‌تواند باکتری‌های ایجاد کننده‌ی جوش پوست را از بین ببرد و پوست را تقویت نماید. خمیر چوب صندل نیز باعث خنک شدن پوست می‌شود و التهاب آن را کاهش می‌دهد.

۴۸. برگ چریش

برگ چریش سرشار از آنتی بیوتیک‌های طبیعی بوده و به همین دلیل در درمان جوش و ازبین بردن جای جوش موثر است. ابتدا برگ‌های خشک چریش را پودر کرده سپس با آب مخلوط کنید. این ترکیب را بعنوان ماسک روی پوستتان قرار دهید و سپس با آب بشویید.

۴۹. ماسک شیر و عسل

ترکیبات اصلی برای تهیه ماسک شیر و عسل عبارتند از: عسل، زردچوبه، شیر و گلاب. تهیه این ماسک و استفاده از آن بسیار آسان است. ۲ قاشق سوپخوری عسل، شیر و نصف قاشق سوپخوری زردچوبه را مخلوط کرده تا ترکیبی به‌دست بیاید. سپس چند قطره گلاب به آن اضافه کنید. این ماسک را به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست قرار دهید. روغن زیتون نیز یکی از موثرترین ترکیبات برای درمان جوش شناخته شده است.

۵۰. ماسک ترکیبی چوب صندل و گلاب مخصوص پوست

یک راه درمان جوش تهیه ماسک چوب صندل است. ماسک چوب صندل دارای خاصیت شفابخشی و درمان کنندگی برای پوست بوده و براحتی می‌توان آن را در خانه تهیه کرد. ترکیبات این ماسک عبارتند از پودر چوب صندل و گلاب. ۳ قاشق سوپخوری پودر چوب صندل را با گلاب ترکیب کرده تا ماده‌ای خمیری به‌دست بیاید. آن را روی پوست قرار داده و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند. درصورت تکرار این درمان، پوست شما نرم شده و جای جوش‌ها از بین خواهد رفت.

نوشته‌های مرتبط