مضرات زیره: 9 جدی ترین عوارض زیره برای سلامتی

تصور کردن آشپزخانه بدون وجود زیره تقریبا غیر ممکن است! دستورهای غذایی مختلف از زیره به خاطر طعم شاخص‌اش به عنوان یکی از ارکان اصلی تهیه‌ی غذا استفاده می‌کنند. اما خوب است که درباره مضرات زیره برای سلامتی هم بدانید. در این نوشتار با ما همراه باشید تا ۹ جدی ترین عوارض زیره برای سلامتی را بدانید.

زیره یک گیاه مخصوص آشپزی و بومی قاره‌ی آسیا است. زیره در اصل میوه‌ی درخت زیره است، اما دانه‌های آن وقتی حاصل می‌شوند که درخت خشک شده باشد. زیره ادویه‌ی ارزشمندی است چون فایده‌های پزشکی زیادی برای سلامتی دارد، به خصوص برای ناراحتی‌ها و مشکلاتی مانند شکم درد، بدگوارشی، و نفخ شکم. با وجود این، مصرف زیره می‌تواند عوارض جانبی و مضرات بسیاری نیز داشته باشد، بنابراین قبل از استفاده‌ی از آن با مقاصد درمانی حتما با پزشک مشورت کنید.

مانند هر چیز دیگری، زیره نیز اثرات و عوارض جانبی خاص خودش را دارد. در اینجا به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

۱. سوزش سر دل

زیره به خاطر خواص برطرف کنندگی گاز معده‌ای که دارد معروف است، اما در کمال تعجب ممکن است باعث یکی از رایج‌ترین مشکلات گوارشی نیز بشود؛ یعنی سوزش سر دل! در کتاب «راهنمای جیبی طب گیاهی» گفته شده است که زیره باعث راندن گاز بیشتری به داخل دستگاه گوارشی می‌شود.

مضرات زیره ۲: آروغ زدن

اثر باد شکنی و ضد نفخ زیره ممکن است باعث آروغ زدن بیش از حد نیز بشود. گاهی به آروغ «باد گلو» یا «رچک» نیز می‌گویند که شامل خروج گاز و باد شدید از روده و معده به داخل دهان می‌شود. آروغ زدن گاهی بوی بد و صدای مختص به خود را دارد. هرچند فی نفسه مشکل جدی به حساب نمی‌آید، اما آروغ زدن می‌تواند به خجالت کشیدن شدید فرد در جمع و فضاهای عمومی منجر شود!

۳. آسیب کبدی

روغن موجود در دانه‌های زیره بسیار فرار است و اگر در دراز مدت به مقادیر زیادی مصرف شود می‌تواند باعث آسیب کبدی و کلیوی شود. روغن زیره برای جلوگیری یا رفع اسپاسم‌های عضلانی در حیوانات استفاده می‌شود.

۴. تاثیر در سقط جنین

زیره ممکن است در سقط جنین زنان باردار نیز تاثیر داشته باشد. این به معنی آن است که مصرف مقدار زیادی از زیره می‌تواند به سقط جنین یا زایمان زودرس منجر شود.

مضرات زیره ۵: اثرات مخدر
رپورتاژ

زیره دارای خواص مخدر (یا مسکن) است. باید زیره را با احتیاط مصرف کرد چون می‌تواند اعتیاد آور باشد. سایر عوارض جانبی زیره مه‌آلودگی مغز (کمبود حافظه)، خواب آلودگی و حالت تهوع هستند.

۶. چرخه قاعدگی سنگین

زیره ممکن است به خونریزی شدید در دوره‌ی قاعدگی منجر شود. اگر زیره به مقدار زیاد مصرف شود، در آن صورت داشتن چرخه‌ی قاعدگی سنگین و شدید نسبت به قاعدگی‌های معمول می‌تواند از عوارض آن باشد.

مضرات سیاه دانه: ۵ مهمترین عوارض جانبی سیاه دانه

۷. سطح قند خون پایین

مصرف زیره به مقدار زیاد می‌تواند سطح قند خون بدن را پایین بیاورد. اگر قرار است در آینده‌ی نزدیک عمل جراحی شوید این نکته ی مهم را به خاطر داشته باشید. در طول عمل جراحی بسیار مهم است که سطح قند خون حفظ شود. پس ممکن است پزشک‌تان به شما توصیه کند حداقل دو هفته قبل از عمل جراحی خوردن زیره را متوقف کنید چون لازم است سطح قند خون‌تان در طول عمل جراحی و بعد از آن تحت کنترل باشد.

۸. مضر برای دیابتی‌ها

بیماران دیابتی باید سطح قند خون‌شان را تحت کنترل داشته باشند. آنها برای حفظ سلامتی باید سطح قند خون عادی داشته باشند. سطح قند خون متغیر چیزی است که بیشتر بیماران دیابتی باید به شدت از آن جلوگیری کنند. همان طور که پیشتر اشاره شد، زیره ممکن است سطح قند خونتان را به سرعت کاهش دهد و می‌تواند به ناراحتی قند خون پایین منجر شود. بنابراین، کسانی که دیابت دارند باید از مصرف زیره اجتناب کنند و اگر مجبور هستند که از آن استفاده کنند باید اعتدال و میانه روی را در این زمینه رعایت کنند تا از عوارض آن در امان بمانند.

۹. ایجاد آلرژی

مصرف زیره می‌تواند باعث جوش‌‌های پوستی و آلرژی نیز بشود. بنابراین کسانی که آلرژی پوستی دارند اگر ناگزیر به استفاده از زیره باشند باید به مقدار کم زیره مصرف کنند.

نگران نباشید! شیشه‌ی زیره‌ای که در خانه دارید بی‌خطر است! خطر فقط موقعی شما را تهدید می‌کند که به مقدار بیش از حد زیره مصرف کنید چون این کار به عوارض جانبی جدی منجر می‌شود. بنابراین، به لذت بردن از این ادویه‌ی محبوب آشپزخانه‌تان ادامه دهید!

شما چطور و چقدر زیره مصرف می‌کنید؟ آیا تا به حال با یکی از این مضرات زیره که در بالا ذکر شد روبه‌رو شده‌اید؟

نوشته‌های مرتبط