خواص چای سبز: ۳۰ فایده چای سبز برای سلامتی،لاغری، زیبایی+مضرات
خواص چای سبز را چقدر می شناسید؟ امروزه، چای سبز به خاطر فواید فراواناش مسلما محبوبیت زیادی به دست آورده است. این جوشاندهی پر خاصیت که ریشه در کشور چین دارد هزاران سال است در سرتاسر قارهی آسیا به عنوان یک دارو به کار میرود. این نوشیدنی گیاهی، چه به خاطر تاثیرش در آب کردن چربیهای سرسخت شکم و چه برای حفظ سلامت قلب یا حفظ جوانی پوست، از جهات فراوانی دارای خاصیتها و فواید زیادی است. برگهای گیاه کاملیا سیننسیس را در دمای بسیار زیاد با بخار آب حرارت میدهند تا از آن چای سبز تولید کنند. در این نوشتار با بازده همراه باشید تا ۳۰ شگفت انگیزترین خواص چای سبز برای سلامتی ، لاغری، زیبایی و درمان را برایتان بگوییم.
به غیر از چایهای (دمنوشهای) گیاهی، تمام دیگر انواع چای نظیر چای سیاه، چای سبز، و چای اولونگ نیز فقط با استفاده از همین گیاه درست میشوند. ولی چای سبز بر خلاف سایر چایها کمتر فرآوری میشود و دارای ارزش غذایی بالاتری است. این چای مملو از آنتیاکسیدانها، پتاسیم، ویتامینهای B، منیزیوم، منگنز، کافئین، و غیره است. بنابراین، میتوانید این نوشیدنی سالم را جایگزین سایر نوشیدنی معمولی کنید، و از تاثیرات باورنکردنی آن بهرهمند شوید. در این مقاله، برخی فواید شگفتانگیز چای سبز را برای سلامتی و زیبایی فهرست کردهایم.
خواص چای سبز برای سلامتی
۱. کمک به کاهش وزن
پلیفنل موجود در چای سبز سرعت متابولیسم (سوخت و ساز) را بالا میبرد و از انباشت چربی در بدن پیشگیری میکند. به علاوه، اجزای تشکیل دهندهی کافئین در این دمنوش گیاهی در کاهش وزن بدن نقش مهمی ایفا میکنند. دستکم روزی سه فنجان از این نوشیدنی سالم را در رژیم غذاییتان بگنجانید تا شاهد نتایج قابل توجهی باشید. همچنین میتوانید برای خوش طعم کردن این چای، مقداری آب لیمو و زنجبیل نیز به آن بیفزایید.
مطلب مرتبط : مضرات چای سبز: ۲۴ عارضه جانبی چای سبز که حتما باید بدانید
۲. درمان اختلالات معده
یک فنجان چای سبز میتواند بسیاری از امراض گوارشی را درمان کند. پلیفنلهای موجود در این نوشیدنی گیاهی به عنوان عاملی برای سرعت بخشیدن به فرایند گوارشی شناخته میشوند. این چای گازهای موجود در دستگاه گوارش را خنثی میکند باعث تسکین نفخ میشود. همچنین میتوانید برای خلاصی از شر زخم معده چای سبز سرد نوش جان کنید. این چای همچنین در مبارزه علیه گرفتگی معده، آنفولانزا، و التهاب نیز به شما کمک میکند.
۳. مبارزه علیه پوکی استخوان
پوکی استخوان به دلیل کاهش تراکم استخوانی ناشی از ضعف استخوانها ایجاد میشود. این مشکل در میان زنان بسیار شایع است. چای سبز حاوی مقادیر زیادی فلورید است که باعث بهبود سلامت استخوانها و حفظ استحکامشان میشود.
۴. کاهش بیماریهای قلبی
مصرف روزانهی چای سبز خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. این چای سرشار از آنتیاکسیدانهایی است که سطوح کلسترول بد را کاهش و لیپوپروتئین پر تراکم را در بدن افزایش میدهند.
۵. پیشگیری از بیماری آلزایمر
بیماری آلزایمر در واقع یک اختلال مغزی است که به ضعف حافظه منجر میشود. طبق یافتههای علمی، چای سبز دارای خاصیت محافظتی برای سلولهای عصبی است. این چای حاوی ال تیانین و کافئین است که میتوانند عملکرد شناختی را افزایش دهند، و از این رو، فرایند تفکر را بهبود ببخشند.
مطلب مرتبط: ۵ دلیل که باید چای سبز بنوشید
خواص چای سبز ۶: ضد افسردگی
چای سبز حاوی تیانین است که باعث آرامش ذهن، کاهش استرس بدنی، و تسکین افسردگی میشود. هر روز یک فنجان از این نوشیدنی بنوشید تا از تاثیر آن در بهبود خلق و خویتان بهرهمند شوید.
۷. کنترل دیابت
طبق یافتههای علمی، چای سبز تاثیر مثبتی بر روی بیماری دیابت دارد. این چای سطوح قند خون را کاهش میدهد و حساسیت به انسولین را در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود میبخشد.
۸. ضد سرطان
این نوشیدنی گیاهی سرشار از آنتیاکسیدانی به نام کاتچین است که از رشد سلولهای سرطانی پیشگیری میکند. از این رو، این چای میتواند از بدن در برابر تمام انواع سرطانهایی نظیر پستان، روده، مثانه، مری، معده، رودهی بزرگ، پروستات، ریه، پوست، و تخمدان مراقبت کند. روزی یک فنجان چای سبز را در برنامهی غذایی ضد سرطانیتان بگنجانید.
۹. مراقبت از سلامت لثه و دندان
برای کاهش تجمع باکتریهای عامل پلاک دندان، تورم لثه و دیگر مشکلات دندانی میتوانید شکلات حاوی چای سبز بجوید یا یک فنجان از این چای بسیار پر خاصیت را بنوشید.
خواص چای سبز ۱۰: رفع زگیل
آنتیاکسیدانهای موجود در چای سبز اثر شگفتانگیزی روی زگیل دارند. روزانه ۲ الی ۳ فنجان چای سبز بنوشید. یا اینکه، یک چای کیسهای سبز را در آب بسیار داغ – ولی نه آب جوش – بخیسانید؛ سپس اجازه دهید کیسهی چای سبز خنک شود و آنگاه آن را مستقیما به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی زگیل بگذارید تا از شر آنها خلاص شوید.
۱۱. تنظیم فشار خون
فلاونوئیدهای موجود در چای سبز فشار خون را پایین میآورند. مصرف مرتب چای سبز از ایجاد لختههای خونی پیشگیری میکند، گردش خون را به حالت طبیعی در میآورد، و باعث آرامش رگهای خونیتان میشود. از این رو، مصرف چای سبز میتواند سلامت قلبی و عروقی را بهبود ببخشد.
۱۲. سمزدایی از بدن
چای سبز به عنوان یک عامل سمزدای فوقالعاده در بدن عمل میکند. زیرا این چای حاوی پلیفنلهایی است که به خلاصی بدن از شر رادیکالهای آزاد کمک میکنند؛ رادیکالهای آزاد برای بدن سمی هستند و میتوانند باعث آسیبهای سلولی شوند.
۱۳. تقویت دستگاه ایمنی
پلی فنلها، آنتیاکسیدانهای موجود در چای سبز، باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن میشوند. روزتان را با یک فنجان از این جوشاندهی گیاهی شروع کنید و برای شیرین کردن طعم آن، مقداری عسل به آن بیفزایید. چای سبز از بدنتان در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند و ویروس آنفولانزا را به همراه سایر عفونتهای باکتریایی از بین میبرد.
مطلب مرتبط: ۸ دلیل که چای سبز به جای قهوه بنوشید
۱۴. تسکین آرتروز
چای سبز دارای خواص ضد التهابی است که میتواند التهاب ناشی از روماتیسم مفصلی را تسکین دهد.
۱۵. مبارزه علیه عفونت مجاری ادراری
دستگاه مجاری ادراری نقش مهمی در دفع مواد زائد از بدن ایفا میکند. چای سبز به درمان عفونت مجاری ادراری و حفظ سلامتی مجاری ادراری کمک میکند. این چای نه تنها باکتریهای بد را از بین میبرد، بلکه همچنین تعداد باکتریهای خوب بدن را افزایش میدهد.
خواص چای سبز ۱۶: پیشگیری از بوی بد دهان
چای سبز دارای این قابلیت است که بوی بد دهان را از بین ببرد. این قابلیت به دلیل وجود فلورید طبیعی در چای سبز است که نه تنها بوی بد دهان را محدود میکند، بلکه همچنین میزان تشکیل پلاکها را کاهش میدهد.
خواص چای سبز ۱۷. درمان آلرژیها (حساسیتها)
چای سبز حاوی آنتیاکسیدان قدرتمندی به نام اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) است که مواد شیمیایی عامل آلرژیها را مسدود میکند. روزی ۲ الی ۳ فنجان چای سبز بنوشید تا از ایجاد آلرژیها پیشگیری کنید.
خواص چای سبز ۱۸: بهبود قوهی بینایی
آنتیاکسیدانهای موجود در چای سبز توسط چشمها جذب میشوند و میتوانند رادیکالهای آزاد را خنثی نمایند. به علاوه، ویتامین C، ویتامین E، زآگزانتین، و لوتئین موجود در این جوشانده از بافتهای چشمهایتان در برابر آب سیاه و سایر امراض چشم محافظت میکند.
خواص چای سبز ۱۹: کاهش شدت حملات آسم
تئوفیلین موجود در چای سبز با محافظت از نایژهها (مجاری برونش) از شدت حملات آسم میکاهد. روزانه یک فنجان چای سبز بنوشید تا ماهیچههایتان را در آرامش نگه دارید.
مطالب مرتبط :خواص دمنوش گزنه: ۲۸ فایده شگفتانگیز چای گزنه برای سلامتی
خواص چای سبز برای زیبایی
خواص چای سبز ۲۰: درمان آفتاب سوختگی
خواص ضد التهابی چای سبز اثرات آفتاب سوختگی را تسکین میدهند. مقداری چای سبز دم کنید و اجازه دهید خنک شود. تکه پارچهی تمیزی را به آن آغشته کنید و به عنوان کمپرس سرد بر روی نواحی آفتاب سوخته بگذارید. همچنین میتوانید از کیسههای مرطوب و خنک چای سبز به عنوان کمپرس سرد استفاده کنید.
۲۱. ضد پیری
چای سبز سرشار از آنتیاکسیدانهایی است که از پوست در برابر رادیکالهای آزادی محافظت میکنند که میتوانند در نتیجهی محروم کردن سلولها از اکسیژن، به سلامت آنها آسیب برسانند؛ اکسيژنرسانی به سلولهای پوست برای جوان ماندن آن بسیار ضروری است.
مطلب مرتبط : چای بابونه: 40 خاصیت چای بابونه برای سلامتی، درمان و زیبایی
خواص چای سبز ۲۲: درمان آکنه (جوش)
کاتچینها، آنتیاکسیدانهای موجود در چای سبز، با آکنه (جوش) مبارزه میکنند و میزان تحریک هورمونهای پوستی را کاهش میدهند. ماسک چای سبز راه موثری در خلاصی از شر جوشها به شمار میرود.
خواص چای سبز ۲۳:کاهش پف زیر چشم
چای سبز سرشار از ویتامین K است که میتواند به کاهش پف و لکهای سیاه زیر چشمها کمک کند. دو تکه پنبه را به چای سبز آغشته کنید و آنها را روی چشمهایتان قرار دهید. اجازه دهید این پنبهها ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی چشمهایتان بمانند.
خواص چای سبز ۲۴: لایهبرداری از پوست
چای سبز یک لایهبردار طبیعی است. یک قاشق چای خوری چای سبز را با ۳ قاشق چای خوری ماست مخلوط کنید؛ این مخلوط را به پوستتان بمالید و به آرامی ماساژ دهید. سپس، بعد از ۵ دقیقه پوستتان را با آب ولرم بشویید.
مطالب مرتبط : خواص چای سفید: ۱۷ خاصیت شگفت انگیز چای سفید
۲۵. پیشگیری از موخوره
مطالعات نشان دادهاند، دکسپانتنول موجود در چای سبز از ایجاد مو خوره پیشگیری میکند. به علاوه، ویتامین C و ویتامین E موجود در این چای به عنوان یک نرمکننده عمل میکنند و گیسوانتان را نرم و شفاف مینمایند. ۳ تا ۴ عدد چای سبز کیسهای را در یک لیتر آب جوش خالی کنید؛ اجازه دهید ذرات چای کیسهای یک ساعت در آب خیس بخورند. سپس، موهایتان را با آن آب بشویید.
خواص چای سبز ۲۶: تونر پوست
چای سبز به عنوان یکی از بهترین تونرهای پوست به شمار میرود زیرا سرشار از خواص ضد التهابی است. یک فنجان چای سبز آماده کنید؛ اجازه دهید خنک شود و آنگاه آن را روی صورتتان بپاشید. سپس صورتتان را با آب خیلی سرد بشویید.
مطلب مرتبط : خواص چای سیاه: ۳۱ فایده چای سیاه برای سلامتی، پوست و مو + مضرات
۲۷. سلامت ناخنها
مواد مغذی و آنتیاکسیدانهای قدرتمند موجود در چای سبز باعث استحکام ناخنهایتان میشوند و از شکنندگیشان پیشگیری میکنند. ناخنهایتان را در این جوشاندهی گیاهی که از برگهای خشک چای سبز تهیه کردهاید، بخیسانید تا ناخنهای شفافی داشته باشید.
۲۸. کنترل ریزش مو
ریزش مو از مشکلات شایعی است که بسیاری از آدمها در هر مکان و در هر سن ممکن است با آن مواجه شوند. کاتچین موجود در چای سبز ریزش مو را کنترل میکند و رشد دیهیدروتستوسترون، عامل اصلی ریزش مو، را کند میکند. به علاوه، خواص ضدعفونیکنندگی چای سبز میتوانند بسیاری از مشکلات مربوط به موهایتان را حل کنند.
مطالب مرتبط : خواص چای دارچین: ۱۲ فایده شگفتانگیز چای دارچین برای سلامتی
۲۹. تحریک رشد مو
چای سبز باعث تحریک فولیکولهای مو میشود و به رشد موها سرعت میبخشد. زیرا این چای حاوی ویتامین C، ویتامین E، و پلیفنلهایی است که باعث تقویت موهایتان میشوند. با استفاده از برگهای خشک شدهی چای سبز یک شویندهی گیاهی درست کنید و بعد از شستشوی گیسوانتان را شامپو، آنها را با این شوینده نیز بشویید. همچنین میتوانید برای افزایش اثربخشی این راه درمانی، روزی سه فنجان از این چای گیاهی بنوشید.
خواص چای سبز ۳۰: درمان شورهی سر
به منظور درمان شوره و خارش سر، موهایتان را با چای سبز بشویید. چای سبز پوست خشک سرتان را لایهبرداری میکند و از ایجاد شورهی سر پیشگیری مینماید. همچنین میتوانید پوست تراشیدهی لیمو و روغن لیمو را نیز به آن اضافه کنید تا اثربخشیاش افزایش یابد.
عوارض و مضرات چای سبز
مثل هر چیز دیگری زیاده روی یا استفاده نادرست چای سبز یا دلایل دیگر ممکن است عوارض و مضراتی را به بدن تحمیل کند.
مضرات چای سبز هم به اندازه فواید آن زیاد و پرشمار هستند. سالهاست که همه میگویند مصرف چای سبز کلید سلامتی است و ما هم مصرف چای سبز را شروع کردیم. همه چیز خوب بود، تا زمانی که بعضی از افراد در برخی از آزمایشگاهها، تحقیقاتی را انجام دادند و تمام افکار و برنامههای ما را نقش بر آب کردند. در ادامه مهم ترین مضرات چای سبز آمده است. برای آشنایی با تمام مضرات چای سبز به نوشتار زیر رجوع کنید.
مطلب مرتبط : مضرات چای سبز: ۲۴ عارضه جانبی چای سبز که حتما باید بدانید
۱. مشکلات معده
کافئین میتواند شایعترین عامل بروز این مشکلات باشد. اگر چه مقدار کافئین چای سبز کمتر از انواع دیگر چای است، اما باز هم میتواند مشکلاتی ایجاد کند. زیرا کافئین میزان اسید درگیر در فرآیند گوارش را افزایش میدهد. این امر میتواند درد یا حالت تهوع ایجاد کند.
همچنین، اگر چه همواره گفته میشود که چای سبز از سرطان، به ویژه سرطان معده جلوگیری میکند، اما مطالعات نشان میدهند که در این زمینه اطلاعات کافی وجود ندارد.
مطابق با گزارش منتشر شده توسط مرکز پزشکی دانشگاه روچستر، اگر پس از نوشیدن چای سبز، دچار درد معده میشوید، به پزشکتان مراجعه کنید.
مضرات چای سبز ۲: کمبود آهن و کمخونی
مطابق با یک مطالعهی تایوانی، از مضرات چای سبز این است که مصرف بیش از حد چای سبز میتواند به کمخونی فقر آهن منجر شود. مهمتر اینکه، مصرف چای سبز پس از غذای غنی از آهن سبب میشود که ترکیبات اصلی چای به آهن متصل شوند. اگر این اتفاق بیفتد، چای سبز توانایی خود را به عنوان یک آنتیاکسیدان از دست میدهد.
EGCG (اپیگالوکتشین گالات) ترکیب اصلی چای سبز است. گفته میشود که این ترکیب آنزیمی را به نام میلوپراکسیداز، که ممکن است باعث التهاب شود، مهار میکند. اما زمانی که چای همراه با غذاهای غنی از آهن مصرف میشود، EGCG توانایی خود را برای مهار فعالیت التهابی میلوپراکسیداز از دست میدهد، و در نتیجه سبب بروز التهاب میشود. به عبارت دیگر، موضوع به آنچه میخورید محدود نمیشود، بلکه مهم این است که چای سبز را همراه با چه چیزی میخورید، و آنچه مزایای این چای را تعیین میکند، همین است.
چای سبز حاوی تانن است که جذب آهن را از مواد غذایی و مکملهای غذایی مسدود میکند.
برخی منابع میگویند که اضافه کردن لیمو به چای سبز یا نوشیدن آن بین وعدههای غذایی میتواند با این موضوع مقابله کند. تحقیقات بیشتر اضافه میکنند که مصرف چای میتواند جذب آهن از منابع گیاهی را کاهش دهد (به میزان ۶۴ درصد). برای کاهش چنین تاثیری، میتوانید چای را دست کم یک ساعت قبل یا بعد از غذا بخورید و همچنین غذاهای غنی از ویتامین C را بیشتر در رژیم غذاییتان بگنجانید زیرا ویتامین C به جذب آهن کمک میکند.
مطالعهی دیگری که در تایوان انجام شده، مصرف بیش از حد چای (به ویژه چای سبز) را به کاهش جذب آهن و کمخونی ناشی از آن ارتباط دادهاست. و بر اساس یک گزارش از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، آنتیاکسیدانهای پلیفنول موجود در چای سبز میتوانند جذب آهن را مهار کنند. این اتفاق زمانی رخ میدهد که پلیفنلها در سلولهای روده به آهن متصل میشوند و مانع وارد شدن آن به جریان خون میشوند. مجموعهی پلیفنول-آهن در نهایت از بدن دفع میشود.
مطلب مرتبط: ۴ راه خوش طعم شدن چای سبز
۳. سردرد
باز هم، به دلیل وجود کافئین، چای سبز ممکن است سبب بروز سردرد خفیف تا شدید شود. سردرد همچنین میتواند ناشی از کمبود آهن باشد و همانطور که قبلا دیدیم، میتواند از طریق مصرف بیش از حد چای سبز اتفاق بیفتد.
چای سبز به غیر از سردرد، میتواند باعث سرگیجه هم بشود. و مطابق با مطالعات صورت گرفته، حداکثر دوز مناسب چای سبز برای انسان ۹.۹ گرم در روز است که تقریبا با ۲۴ فنجان از این نوشیدنی در روز برابر است. نکتهی مهمیکه باید یادآوری کنیم این است که اگر چه عصاره چای سبز در بیش از ۱۰۰ مکمل گیاهی بدون نسخه در دسترس است، اما استفاده از آن به عنوان درمان هر اختلالی به طور کامل توسط FDA تایید نمیشود. همچنین بدون خطر بودن مصرف طولانی مدت عصارهی چای سبز به طور مشخصی تعریف نشدهاست.
از مضرات چای سبز این است که میتواند یک حالت لرزش و رعشه ایجاد کند، که این اثر جانبی ممکن است در مورد محصولات چای سبز بدون کافئین صادق نباشد.
مضرات چای سبز ۴: بیخوابی
یکی دیگر از اثرات نامطلوب چای سبز ایجاد مشکل در خواب است. با محدود کردن مصرف چای سبز میتوانید از این مشکل جلوگیری کنید، زیرا دوز تاثیرگذار کافئین موجود در چای سبز برای تاثیر روی کیفیت خواب، روزانه ۱۰ تا ۱۴ گرم است.
مصرف چای سبز در ساعات آخر روز نیز میتواند این اثر را ایجاد کند. یک دلیل بسیار واضح برای این تاثیر، کافئین است که سیستم عصبی را تحریک میکند و میتواند خواب فرد را تحت تاثیر قرار دهد. مهمتر از همه اینکه زنان باردار و شیرده باید مصرف چای سبز خود را محدود کنند زیرا ممکن است وارد شیر مادر شود و باعث بیخوابی نوزاد شود.
یک گزارش از دانشگاه ایلینوی نشان میدهد که از مضرات چای سبز این است که میتواند باعث اختلالات خواب دیگری نیز شود، در صورتی که به میزان بیش از حد مصرف شود.
۵. ضربان قلب نامنظم
باز هم تقصیر کافئین است. کافئین باعث تحریک قلب نیز میشود. این ماده موجب میشود سرعت ضربان قلب شما به سرعت افزایش یابد، و در نتیجه موجب ضربان قلب تند و نامنظم میشود – یک بیماری به نام تاکیکاردی (تندتپشی). این اختلال میتواند سبب شود که احساس کنید انگار قلبتان در قفسهی سینه میکوبد. در واقع ضربان قلب را بیشتر از حد معمول احساس میکنید. این اختلال که تپش قلب نیز نامیده میشود حتی میتواند باعث ایجاد درد در قفسه سینه یا آنژین صدری شود. تغییر ضربان قلب طبیعی شما، میتواند یک تهدید جدی برای سلامتیتان باشد.
بر اساس یک گزارش دیگر از دانشگاه بهداشت و سلامت یوتا، در صورتی که به بیماری قلبی یا تپش قلب مبتلا هستید باید در مصرف کپسول چای سبز تجدید نظر کنید.
مضرات چای سبز ۶: استفراغ
مطابق با یک مطالعه که در هند انجام شد، از مضرات چای سبز این است که پلیفنول موجود در چای سبز میتواند باعث استرس اکسیداتیو شود. مصرف بیش از حد کافئین، از جمله کافئین موجود در چای سبز، باعث تهوع و استفراغ میشود.
مقادیر متوسط کافئین به میزان ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیگرم در روز تعریف میشود. اگر مقدار مصرفتان بیش از حد باشد، ممکن است منجر به عوارض جانبی خاص، از جمله استفراغ شود.
۷. اسهال
در صورتی که مصرف چای سبز را به تازگی شروع کرده باشید، اسهال نیز ممکن است رخ دهد. مدفوع شل میتواند یکی از عوارض جانبی خفیف این نوشیدنی باشد (به علت کافئین موجود در آن)، که در نهایت بعد از آنکه به چای عادت کردید، رفع میشود.
اسهال همچنین میتواند با مصرف بیش از حد چای سبز اتفاق بیفتد. یک راه برای متوقف کردن اسهال این است که مصرف چای را کاهش دهیم. راه دیگر این است که اطمینان حاصل کنید که چای سبز را با معدهی خالی ننوشید. به جای این کار میتوانید چای را همراه با یک وعده غذای کامل مصرف کنید. چنین تاثیری به این دلیل است که وجود غذا در معده به طور بالقوه میتواند اثرات نامطلوب کافئین را (از جمله کافئین) کاهش دهد.
شما همچنین میتوانید اواخر روز ترجیحا بعد از ظهرها چای سبز را امتحان کنید. با این کار کمتر احتمال دارد که دچار اثرات جانبی از جمله مشکلات گوارشی شوید.
در مورد اسهال شدید، مصرف چای سبز را متوقف کنید و بلافاصله با پزشکتان مشورت کنید. اسهال خفیف ممکن است شایع باشد. اما قطعا اسهال شدید ربطی به این چای ندارد. همچنین از ارائهدهندهی مراقبتهای بهداشتی خود بخواهید تا احتمال وجود بیماری سندروم رودهی تحریک پذیر یا سندرم رودهی التهابی را بررسی کند.
طبق گزارش کتابخانهی ملی پزشکی ایالات متحده، چای سبز از جمله گیاهان دارویی که دارای کافئین هستند، محسوب میشود. و به همین دلیل است که میتواند باعث اسهال شود.
چای سبز علاوه بر اسهال، میتواند گاز معده نیز ایجاد کند. کافئین همچنین باعث تحریک عضلات دستگاه گوارش میشود. این میتواند در افراد دارای کولون حساس سبب بروز مشکل شود. به همین دلیل است که اگر سابقه مشکلات کولون داشته باشید قبل از مصرف چای سبز باید با یک متخصص مشورت کنید.
۸. لرزش و انقباضات عضلانی
مصرف کافئین بیش از حد با بروز اسپاسم و فشردگی عضلانی مرتبط است. و افراد مبتلا به ریتم غیر طبیعی سینوس باید مصرف کافئین را محدود کنند.
همچنین گفته میشود که کافئین با سندرم پای بیقرار ارتباط دارد. اگر مبتلا به این اختلال در حد خفیف تا متوسط هستید، بهتر است به میزان مصرف چای سبزتان (یا کافئین) دقت کنید. یکی از نشانههای رایج سندرم پای بیقرار، این است که وقتی فرد غیر فعال است، علائمی پدیدار میشوند. این اتفاق ممکن است شبها هنگام رفتن به رختخواب رخ بدهد، یا ممکن است عصرها درد شدیدی داشته باشید، یا شبها پاها را مدام تکان بدهید. کافئین میتواند هر یک از این علائم، از جمله اسپاسم عضلانی را تشدید کند.
۲۴۰ میلیلیتر چای سبز حاوی حدود ۲۵ میلیگرم کافئین است و بر اساس یک گزارش، این کافئین میتواند باعث لرزش شود.
مضرات چای سبز ۹: سوزش سر دل
چای سبز اسیدی است، و از این رو میتواند باعث تحریک پوشش مری و ایجاد ریفلاکس اسید یا سوزش سر دل شود. اگر یک فرد در معرض سوزش سر دل (یا ریفلاکس اسید) باشد، این اختلال میتواند بدتر شود. اگرچه چای سبزی که به شیوهی معمولی دم شده نمیتواند به اندازه کافی قوی باشد، اما چای سبز که در بطری به فروش میرسد، میتواند یک تهدید واقعی باشد چرا که بسیاری از این چای سبزها با یک نگهدارندهی اسیدی مانند اسید اسکوربیک تقویت میشوند. این نگهدارنده میتواند عضلهی پایینی مری را شل کند، و به این ترتیب احتمال رفلاکس اسید افزایش مییابد.
برخی از چای سبزهای داخل بطری با طعم مرکبات هستند و همین باعث اسیدیتر شدن آنها میشود.
و در صورتی که شما ترجیح میدهید از کپسول چای سبز استفاده کنید، از قبل حتما با پزشکتان صحبت کنید زیرا عصارهی چای سبز کپسولی نیز ممکن است علائم سوزش معده را بدتر کند. همچنین، دقت کنید که قرصهای با کیفیت را از یک فروشگاه معتبر خریداری کنید.
مطابق با یک مطالعهی ژاپنی، مصرف چای سبز را با GERD یا بیماری بازگشت اسید به مری معده مرتبط دانست. همچنین مشخص شد که کافئین موجود در چای سبز اسید معده را افزایش میدهد، و همین میتواند منجر به گاستریت (ورم معده) شود.
۱۰. گیجی
از مضرات چای سبز این است که ثابت شدهاست که مصرف کافئین به مدت طولانی و به میزان بیش از ۱.۵ گرم در روز میتواند منجر به علائم خاصی شود، از جمله سرگیجه و گیجی.
۱۱. وزوز گوش
با توجه به انجمن وزوز گوش امریکا، نوشیدنیهایی که حاوی کافئین هستند، باعث تشدید وزوز گوش میشوند. چای سبز، به عنوان یکی از منابع کافئین، میتواند منجر به بروز این اختلال شود.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیررضا مصطفایی
منبع: homeremedyhacks
خواص چای سبز: ۳۰ فایده شگفت انگیز چای سبز برای سلامتی و زیبایی
برچسب ها homeremedyhacksامیررضا مصطفاییخواص خوراکیها و آشامیدنیهاخواص چای سبزفایده چای سبزچای سبز
- مطلب قبلی تست خودشیفتگی: ۵۰ راه تشخیص اینکه نامزدتان خودشیفته است
- مطلب بعدی سران اتحادیه اروپا درباره لغو برجام به آمریکا هشدار دادند