تست ۱ دقیقه ای سرطان تیروئید در خانه

تیروئید یک غده‌ی پروانه‌ای شکل است که در جلوی گلو قرار دارد. این غده نقش بسیار مهمی در بدن دارد و چندین هورمون‌ به نام‌های تیروکسین (تی۴) تری‌یدوتیرونین (تی۳) ترشح می‌کند. این هورمون‌ها سوخت‌وساز بدن، رشد و نمو و دمای بدن را تنظیم می‌کنند. آنها همچنین روی عملکرد قلب و سیستم گوارش، کنترل ماهیچه‌ای، نمو مغز و حفظ استخوان‌ها تاثیر دارند.

بر طبق گزارش انجمن تیروئید امریکا، بیش از ۱۲% از جمعیت امریکا در طول زندگی با مشکلات تیروئید مواجه خواهندبود، و این میزان برابر با میلیون‌ها نفر است. طبق برآوردها، حدود ۱۵ میلیون نفر در امریکا درحال‌حاضر مبتلا به نوعی از اختلالات تیروئیدی هستند.

این مقاله درباره‌ی سرطان تیروئید و روش انجام آزمایش تیروئید توسط خود شخص است؛ این آزمایش می‌تواند به تشخیص رشد غیرمعمول غده‌ی تیروئید کمک کند.

سرطان تیروئید

هرچند سرطان تیروئید یک مشکل جدی برای سلامتی است، اما شناسایی آن آسان است و اگر زود تشخیص داده‌شود به راحتی قابل درمان است.

بر طبق آماری که توسط انجمن سرطان امریکا منتشر شده‌است، در سال ۲۰۱۵ بیش از ۶۰۰۰۰ مورد سرطان تیروئید در ایالات متحده تشخیص داده شده‌است، و ۱۹۵۰ مرگ ناشی از این بیماری ثبت شده‌است. هرچند این اعداد ممکن است تکان‌دهنده باشند، اما سرطان تیروئید یکی از کم‌خطرترین انواع سرطان باشد، و علی‌رغم بهبود روند تشخیص بیماری‌ها در سال‌های اخیر، آمار مرگ‌ومیر در اثر آن نسبتا ثابت است.

سرطان تیروئید‌ ۴ نوع اصلی دارد، که برخی رایج‌تر از بقیه هستند.

انواع سرطان تیروئید‌ و میزان شیوع آن‌ها:

  • سرطان تیروئید‌ پاپیلاری و/یا سرطان ترکیبی پاپیلاری/فولیکولر: ~ ۸۰%
  • سرطان تیروئید‌ فولیکولر و/یا هرتل سل ~ ۱۵%
  • سرطان تیروئید‌ مدولری ~ ۳%
  • سرطان تیروئید‌ آناپلاستیک ~ ۲%

تشخیص سرطان تیروئید رو به افزایش است، و این امر غالبا از پیشرفت‌های مدرن فناوری ناشی می‌شود که تشخیص به موقع را برای پزشکان آسان‌تر کرده‌است.

شما باید علائم و عوامل خطر سرطان تیروئید‌ را بشناسید تا بتوانید برای حفظ سلامتی غده‌ی تیروئید‌تان هشیار و آگاه باشید.

علائم سرطان تیروئید‌

در برابر علائم زیر هشیار باشید، چون ممکن است نشان‌دهنده‌ی سرطان تیروئید‌ باشند:

رپورتاژ
  • وجود یک غده‌ در گردن که ممکن است دردناک باشد
  • درد در ناحیه‌ی گردن که تا گوش‌ها هم حس می‌شود
  • وجود مشکل در زمان بلعیدن یا نفس کشیدن
  • صدای دورگه یا گوش‌خراش
  • سرفه کردنی که به دلیل بیماری یا عوامل دیگری مثل سیگار کشیدن نباشد

سرطان تیروئید- عوامل خطر

اگر شما یکی از عوامل خطر زیر را دارید، شاید بهتر باشد درباره‌ی علائم سرطان تیروئید‌ هشیار باشید:

  • جنسیت (زنان بیش از مردان مبتلا به سرطان پستان می‌شوند).
  • سن- سرطان تیروئید‌ در همه‌ی گروه‌های سنی می‌تواند رخ بدهد، هرچند بعد از سی سالگی شایع‌تر است، و سرعت رشد آن با افزایش سن، بیش‌تر می‌شود.
  • قرار گرفتن در معرض پرتو، به خصوص درناحیه‌ی گردن و بالاتنه ( ممکن است در اثر اسکن اشعه‌ی ایکس قبل از انجام اقدامات امنیتی پیشرفته، پرتودرمانی در دهه‌ی ۱۹۵۰ و قبل از آن، یا به دلیل حادثه‌ی هسته‌ای رخ بدهد)
  • ژنتیک و سابقه‌ی خانوادگی سرطان تیروئید‌

تست ۱ دقیقه ای سرطان تیروئید در خانه

برای این‌که غده‌ی تیروئید‌ را برای احتمال وجود انباشتگی غیرطبیعی -خوش‌خیم یا بدخیم- آزمایش کنید، فقط نیاز به یک فنجان آب است و یک آینه که بتوانید نمای کامل گردن‌تان را در آن ببینید. در ادامه روش انجام آزمایش را می‌بینید:

مرحله‌ی ۱: یک فنجان آب و یک آینه بردارید

یک فنجان را پر از آب کنید و روبه‌روی یک آینه‌ی شفاف که نمای کاملی از کل گلو (از ترقوه تا چانه) در آن مشخص است، بایستید. باید بدانید که ناحیه‌ای که قرار است آزمایش کنید یعنی تیروئید، در بالای ترقوه قرار دارد و به شکل یک پروانه گلوی‌تان را دربر گرفته‌است، درست زیر حنجره، و در یک-سوم انتهایی گلو.

مرحله‌ی ۲: یک جرعه آب بخورید و نگاه کنید

یک جرعه از آب را بخورید و سرتان را به عقب ببرید تا چانه‌تان بالا بیاید، و در حالی که آب را قورت می‌دهید نگاه‌تان باید به گلو و گردن‌تان باشد.

شاید لازم باشد چند بار این کار را انجام بدهید تا دید کاملی از گردن‌تان در زمان قورت دادن آب داشته باشید- بالا نگه داشتن چانه و نگاه کردن به پایین برای دیدن گلو در آینه ممکن است در ابتدا دشوار باشد.

زمانی که آب را قورت می‌دهید، ناحیه‌ی تیروئید‌ را نگاه کنید و دقت کنید که در قسمتی که غده‌ی تیروئید‌ قرار دارد، برآمدگی ایجاد می‌شود یا خیر. آیا زمانی که آب را قورت می‌دهید این ناحیه قرینه است، یا تفاوتی بین طرفین وجود دارد.

پس از انجام آزمایش چه کار باید بکنیم

اگر بین طرفین عدم تقاورن یا نزدیک غده‌ی تیروئید‌ هرگونه برآمدگیِ نامناسبی وجود دارد که در هنگام قورت دادن آب مشخص می‌شود، باید نتیجه را با پزشک در میان بگذارید. یک متخصص غدد در زمینه‌ی ارزیابی و درمان غده‌هایی مثل تیروئید‌ تخصص دارد و می‌تواند مشخص‌کند که آیا شما سرطان تیروئید‌ دارید، یا دچار نوع دیگری از اختلالات تیروئیدی هستید.

نوشته‌های مرتبط