10 اختلال رفتاری و روانی در کودکان

سلامت روان بخش مهمی از سلامت و رفاه کلی کودکان است. سلامت روان شامل بهزیستی روانی، عاطفی و رفتاری کودکان است. این بر نحوه تفکر، احساس و عمل کودکان تأثیر می گذارد. همچنین در نحوه مدیریت استرس، ارتباط با دیگران و انتخاب سالم کودکان نقش دارد. روش های مختلفی برای ارزیابی و شناخت انواع مشکلات رفتاری کودکان وجود دارد. از جمله نظرسنجی‌هایی مانند بررسی سلامت کودکان برای توصیف وجود شاخص‌های مثبت سلامت روانی کودکان و درک تعداد کودکان مبتلا به اختلالات روانی تشخیص داده شده و اینکه آیا آنها تحت نظارت مرکز مشاوره قرار گرفته‌اند یا خیر وجود دارد.

در این نوع نظرسنجی، والدین در مورد شاخص‌های سلامت روانی مثبت و همچنین هر تشخیصی را که فرزندشان از مشاوره کودک و یا مشاوره خانواده دریافت کرده است، گزارش می‌دهند. اطلاعات موجود در این صفحه داده‌هایی را در مورد شاخص‌های سلامت روان مثبت در کودکان و اختلالات سلامت روان که در کودکان شایع‌تر است، ارائه می‌کند.

سلامت روان کودکان چیست؟

سلامت روانی در دوران کودکی به معنای رسیدن به نقاط عطف رشد و عاطفی و یادگیری مهارت های اجتماعی سالم و نحوه مقابله با مشکلات است. کودکانی که از نظر روانی سالم هستند کیفیت زندگی مثبتی دارند و می توانند در خانه، مدرسه و جوامع به خوبی عمل کنند.

اختلالات روانی در کودکان به‌عنوان تغییرات جدی در نحوه یادگیری، رفتار یا کنترل احساسات کودکان توصیف می‌شود که باعث پریشانی و مشکلاتی در گذراندن روز می‌شود. بسیاری از کودکان گهگاه دچار ترس و نگرانی می شوند یا رفتارهای مخرب از خود نشان می دهند. اگر علائم جدی و مداوم باشد و در مدرسه، خانه یا فعالیت های بازی تداخل داشته باشد، ممکن است کودک دچار اختلال روانی تشخیص داده شود.

مهم ترین اختلال روانی کودکان چیست؟

ADHD، مشکلات اضطرابی، مشکلات رفتاری و افسردگی شایع ترین اختلالات روانی تشخیص داده شده در کودکان هستند. در اینجا 10 اختلال روانی و رفتاری شایع در بین کودکان را نام می بریم:

  • اختلال کمبود توجه / بیش فعالی 9،8% (تقریباً 6.0 میلیون)
  • اضطراب 9.4% (تقریباً 5.8 میلیون)
  • مشکلات رفتاری 8.9% (تقریباً 5.5 میلیون)
  • افسردگی 4.4% (تقریباً 2.7 میلیون)

عمده ترین اختلالات تشخیص داده شده و انواع مشکلات رفتاری کودکان نیز که برای درمان باید به مشاوره کودک مراجعه کرد، شامل موارد زیر می شود:

  • اختلال طیف اوتیسم (ASD).
  • اختلالات اشتها.
  • اختلالات خلقی.
  • اختلال استرس پس از سانحه (PTSD).
  • روان‌گسیختگی.
  • اختلال نافرمانی مقابله ای (ODD)

علائم اختلالات روانی در کودکان

علائم مهم ترین اختلالات روانی در کودکان چیست؟

علائم اختلالات روانی کودکان در طول زمان با رشد کودک تغییر می کند و ممکن است شامل مشکلاتی در نحوه بازی، یادگیری، صحبت کردن، و رفتار کودک یا نحوه برخورد کودک با احساسات خود باشد. علائم اغلب در اوایل کودکی شروع می شود، اگرچه برخی از اختلالات ممکن است در سال های نوجوانی ایجاد شوند. تشخیص اغلب در سال های مدرسه و گاهی زودتر انجام می شود. با این حال، برخی از کودکان مبتلا به اختلال روانی ممکن است تشخیص داده نشوند که این اختلال را دارند.

آیا اختلالات روانی در کودکان قابل درمان است؟

مهمترین اختلالات روانی در کودکان قابل درمان و مدیریت است. گزینه های درمانی زیادی بر اساس بهترین و جدیدترین شواهد پزشکی وجود دارد. والدین و پزشکان باید با تمام افرادی که در درمان کودک دخیل هستند – معلمان، مربیان، درمانگران مرکز مشاوره خانواده، مشاور کودک و سایر اعضای خانواده از نزدیک همکاری کنند. استفاده از تمام منابع موجود به والدین، متخصصان بهداشت و مربیان کمک می کند تا کودک را به سمت موفقیت هدایت کنند. تشخیص زودهنگام و خدمات مناسب برای کودکان و خانواده های آنها می تواند در زندگی کودکان مبتلا به اختلالات روانی تغییر ایجاد کند.

اختلالات روانی کودکان بر چه کسانی تاثیر می گذارد؟

انواع مشکلات رفتاری کودکان بر بسیاری از خانواده ها و اطرافیان کودک تأثیر می گذارد. کودکان در هر سنی و پیشینه های قومی و نژادی، اختلالات روانی را تجربه می کنند.

تاثیر اختلالات روانی کودکان چیست؟

سلامت روان برای سلامت کلی فرد مهم است. اختلالات روانی شرایط مزمن سلامتی هستند. شرایطی که برای مدت طولانی دوام می‌آورند و اغلب به طور کامل از بین نمی‌روند. این شرایط می‌توانند در طول عمر ادامه پیدا کنند. بدون تشخیص و درمان زودهنگام، کودکان مبتلا به اختلالات روانی می توانند در خانه، مدرسه و در ایجاد روابط دوستانه دچار مشکل شوند. اختلالات روانی همچنین می تواند در رشد سالم کودک باعث اختلال شود و مشکلاتی را ایجاد کند که می تواند تا بزرگسالی ادامه یابد.

انواع مشکلات رفتاری کودکان

در برابر انواع مشکلات رفتاری کودکان چه باید کرد؟

والدین شما فرزندتان را بهتر می شناسید. اگر در مورد نحوه رفتار فرزندتان در خانه، مدرسه یا با دوستان خود نگرانی دارید، با متخصص مراقبت های بهداشتی فرزندتان صحبت کنید. می توانید از مراکز مشاوره خانواده کمک بگیرید. مشاوره کودک در این مورد کمک حال خوبی برای شما خواهد بود.

مراقبت از سلامت روان به همان اندازه مهم است که از سلامت جسمی خود مراقبت کنید. اگر عصبانی، نگران یا غمگین هستید، از صحبت در مورد احساسات خود نترسید و با یک دوست یا بزرگسال قابل اعتماد تماس بگیرید.

تشخیص زودهنگام و درمان مناسب بر اساس دستورالعمل های به روز بسیار مهم است. منابعی برای کمک به تشخیص و درمان اختلالات روانی کودکان وجود دارد. مراکز مشاوره از جمله این منابع مهم و قابل دسترسی هستند.

در این بین معلمان و مدیران مدرسه موظف هستند که با مشاوره کودک همکاری لازم را داشته باشند. شناسایی زودهنگام بسیار مهم است تا کودکان بتوانند کمک مورد نیاز خود را دریافت کنند. اگر در مورد سلامت روان یک کودک در مدرسه خود نگرانی دارید، با خانواده ها و متخصصان مشاوره خانواده در تماس باشید.

بهداشت عمومی شامل چیست؟

حمایت از سلامت روانی کودکان حمایت از بهداشت عمومی است. همچنین شامل اطمینان از رسیدن کودکان به نقاط عطف رشد، درک اقداماتی که باید در صورت وجود نگرانی انجام شود، حمایت از راهبردهای فرزندپروری مثبت و بهبود دسترسی به مراقبت است.

از هر 8 نفر در جهان یک نفر با یک اختلال روانی زندگی می کند. اختلالات روانی شامل اختلالات در تفکر، تنظیم هیجانی یا رفتار است. انواع مشکلات رفتاری کودکان و بزرگسالان در طیف اختلالات روانی وجود دارد. گزینه های پیشگیری و درمان نیز وجود دارد. اما اکثر مردم به مراقبت موثر دسترسی ندارند.

نوشته‌های مرتبط