۱۱ توصیه کارآفرینان درباره زبان بدن در مذاکره که موفقیت تان را تضمین میکند

اگر زبان بدن شما تحت کنترل‌تان نباشد، دیگر مهم نیست چه‌قدر برای یک مذاکره آماده باشید.مذاکره موفق به چیزهایی بیش‌تر از فقط گفتن حرف‌های درست بستگی دارد: زبان بدن یک تاکتیک ضروری کسب و کار است و سال‌ها است که درباره‌اش مطالعه می‌شود – اما تسلط بر آن می‌تواند یک چالش باشد. ما از ۱۱ کارآفرین موفق در انجمن کارآفرینان جوان بهترین توصیه‌شان را درباره زبان بدن در مذاکره پرسیده‌ایم. با بازده همراه باشید.

توصیه کارآفرینان درباره زبان بدن در مذاکره

۱. حرکات‌شان را تقلید کنید

تقلید حرکات یعنی یک فرد زبان بدن، تن صدا، و رفتار فرد دیگری را اقتباس کند، که باعث ایجاد تفاهم می‌شود. مثلا، اگر مشتری احتمالی جذب شما شده‌باشد به سمت جلو متمایل می‌شود و حرکات شما را دنبال می‌کند. اگر این‌طور نیست و آن شخص خیلی به عقب متمایل شده و دست به سینه است، مطمئنا باید راهی پیدا کنید تا دل آن فرد را دوباره به‌دست بیاورید و از او بپرسید مشکل چیست.

– کنی نگوین، Big Fish Presentations

۲. سرتان را تکان دهید

من پس از زیر نظر گرفتن رییس‌جمهور اوباما این ترفند مذاکره را از او اقتباس کردم: اوباما حتی وقتی با مخالفت مواجه می‌شود یا به تندی از او انتقاد می‌شود، سرش را تکان می‌دهد و ارتباط چشمی را حفظ می‌کند. من متوجه شدم همین کار در مذاکرات، حتی در طول مکالمات ستیزه‌جویانه، تنش را از بین می‌برد و هم‌سویی ایجاد می‌کند.

– کریستوفر کلی، Convene

۳. به دست‌هایتان توجه کنید

هنگامی که آدم‌ها عصبی هستند یا استرس دارند، این حالت اغلب در دست‌هایشان مشاهده می‌شود. هنگامی که در حال مذاکره هستید، مطمئن شوید دست‌هایتان اعتماد به نفس و وقار را به نمایش می‌گذارد. بی‌قراری یا گره کردن دست‌های در یک‌دیگر نشان می‌دهد شما عصبی هستید. طرف مقابل می‌تواند از این موضوع به نفع خودش استفاده کند. سعی کنید دست‌هایتان را درست پایین قفسه سینه قرار دهید و وقتی می‌خواهید با اعتماد به نفس نکته‌ای را خاطرنشان کنید، انگشتان را در کنار هم قرار دهید.

– ناتالی مک‌نیل، She Takes on the World

۴. پایتان را ثابت نگه دارید

صورت، سر، و دست‌ها جزء آن دسته از اعضای بدن هستند که بدیهی است هنگام مذاکره باید آنها را کنترل کنید. اما پاها چه‌طور؟ نه خیلی. پاها را مستحکم روی زمین قرار دهید تا نشان دهید مصمم هستید. این هم‌چنین اطمینان می‌دهد دمدمی یا سرسخت دیده نمی‌شوید و کمک می‌کند اعتماد به نفس‌تان را نیز حفظ کنید.

– دنی وونگ، Blank Label

۵. بدن‌تان را آرام کنید

ممکن است مذاکره دشوار باشد، بنابراین حالت بدن آرام به خود بگیرید تا به تسکین تنش کمک کند. این زبان بدن را با اظهار نظر ملایم و غیرپرخاشگرانه تکمیل کنید. این می‌تواند به اعتمادسازی کمک کند و به مذاکراتی موثرتر بینجامد.

– اندرو شراژ، moneycrashers

رپورتاژ

۶. لبخند را به یاد داشته‌باشید

مهم است که فضا بیش از حد سنگین نباشد. برای این‌که توافق موفقیت‌آمیز باشد، به احتمال زیاد مذاکره طولانی خواهدبود، و اگر از سوی هر دو طرف دوستانه نباشد چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

– جردن فلیگل، CoachUp

۷. حالت بدن‌تان باید باز و پذیرنده باشد

دلنشینی و جذابیت خودتان را حفظ کنید. تکیه کنید و طوری که رفتار کنید که نشان دهید مجذوب شده‌اید، و حالت ایستادن‌تان باید باز و پذیرنده باشد. آدم‌ها باید احساس کنند توافق درباره‌ی آنها (یا حداقل شامل آن‌ها) است، حتی اگر کاملا به نفع‌شان نیست. بنابراین شاید دقیقا چیزی را که می‌خواهند به‌دست نیاورند، اما قطعا می‌خواهند بدانند شما به افکار و احساسات‌شان نسبت به موضوع مذاکره احترام می‌گذارید. در غیر این صورت مذاکره را قطع می‌کنند.

– اندی کاروزا، bransbudee

۸. آشفتگی‌تان را پنهان کنید

در طول مذاکره بی‌قرار نباشید. هرگونه نشانه‌ای از آشفتگی یا اضطراب می‌تواند یک پرچم قرمز باشد. پاهایتان را تکان ندهید، روی پایتان ضربه نزنید، یا صورت‌تان را لمس نکنید. شما باید در برابر کسی که با او مذاکره می‌کنید، آرام و با اعتماد به نفس ظاهر شوید.

– هدر هیومن، Come Recommended

۹. هیچ حسی را در چهره‌تان نشان ندهید

در زمینه زبان بدن در مذاکره مهم است هیچ حسی را در چهره‌تان نشان ندهید. من زمانی شنیدم که فردی می‌گفت: “طوری مذاکره نکنید که انگار تونی سوپرانو هستید مگر این‌که در دست‌تان اسلحه داشته‌باشید.” این حقیقت دارد. آدم‌ها فکر می‌کنند مجبور هستند در یک مذاکره مانند گوردن گکو صحبت کنند. بهترین‌ها قبل از مذاکره به خوبی تحقیق و مطالعه می‌کنند، و با داده‌ها و واقعیت‌های محکم می‌آیند، و دست‌شان را رو نمی‌کنند.

– دنی بیوس‌، Speek

۱۰. صبوری‌تان را نشان دهید

هنگام مذاکره وانمود کنید که با مادربزرگ‌تان نشسته‌اید. شما باید تمرکز کنید چون ممکن است او به آرامی صحبت کند، و قطعا باید در توضیح مسائل صبور باشید چون موضوعاتی که برای شما بدیهی است (مثل فیس‌بوک و اپلیکیشن‌های موبایل) ممکن است برای او بیگانه باشد. هم‌چنین اطمینان حاصل کنید که خیلی لبخند می‌زنید. و روی طرف مذاکره‌تان تمرکز کنید؛ روی نیازهای او تاکید کنید.

– هارون شوارتز، Modify Watches

۱۱. ارتباط چشمی را حفظ کنید

هرچند عوامل زبان بدن دیگری وجود دارد که می‌تواند مهارت‌های مذاکره‌ی شما را تقلیل دهد، اما ارتباط چشمی نصفه و نیمه بیش‌ترین آسیب را می‌زند. این گفته که چشم‌ها پنجره‌ی روح هستند درباره‌ی برقراری ارتباط موثر نیز صدق می‌کند. حفظ نکردن ارتباط چشمی حس معذب بودن، و نیز عدم اعتماد به نفس و اطمینان را القا می‌کند – خصوصیاتی که در مذاکره‌کنندگان قوی وجود ندارد.

– فابیان کامپفر، Chocomize

نوشته‌های مرتبط