3 راه ساده برای بهتر شدن حال تان در هنگام افسردگی

افسردگی از آن‌چه بیش‌تر آدم‌ها فکر می‌کنند، پیچیده‌تر است. افسردگی فقط به معنی اندوهگین بودن نیست، و قطعا ارتباطی با تنبلی ندارد. بلکه این‌ها فقط سوء برداشت‌های رایجی هستند که گاهی اوقات از تلاش تان برای بهتر شدن حال تان در هنگام افسردگی جلوگیری می‌کنند.

حتی وقتی دچار افسردگی شده‌اید، شناسایی نوع احساسات و هیجان‌های‌تان می‌تواند دشوار باشد، و برداشتن گام‌هایی برای بهبود خلق‌وخو و چشم‌انداز آینده‌تان نیز در لحظه می‌تواند برای‌تان سخت شود.

به همین خاطر نیز این مقاله را برای‌تان تهیه کرده‌ایم – تا در مسیر مقابله با علائم بیماری‌تان به شما کمک کنیم. درک بهتری از احوالات‌تان و اقدامات لازم برای مقابله با این وضعیت می‌تواند شما را برای داشتن یک زندگی با کیفیت، حتی در هنگام ابتلا به افسردگی‌، توانمند سازد.

راه ساده برای بهتر شدن حال تان در هنگام افسردگی

۱. درک هیجان‌ها

برخی از آدم‌ها هنگام ابتلا به افسردگی، بیش‌تر زودرنج می‌شوند تا اندوهگین؛ سایر آدم‌ها نیز احساس گناه یا بیچارگی می‌کنند. و با این‌که به گفته‌ی برخی از آدم‌ها، هیجان‌های‌شان تقریبا همیشه ثابت و مشخص است، برخی دیگر معتقدند، افسردگی باعث می‌شود هیجان‌های آن‌ها به سرعت تغییر کنند.

پیش از تصمیم‌گیری درباره‌ی بهتری روش‌ها برای مقابله با افسردگی یا انتخاب نوع روش درمانی، لازم است درک بهتری از هیجان‌هایی که هم‌اکنون تجربه‌شان می‌کنید، به دست بیاورید.

سپس، می‌توانید برنامه‌ای را برای مقابله با هر یک از هیجان‌هایی که با آن‌ها مواجه می‌شوید، ایجاد کنید. آن‌چه هنگام احساس اضطراب می‌تواند برای رسیدن به آرامش در شما کارساز باشد، شاید هنگام احساس سرخوردگی برای‌تان مفید نباشد.

یادگیری نحوه‌ی شناسایی عوامل هیجانی که با آن‌ها مواجه می‌شوید، می‌تواند در ایجاد استراتژی برای بهتر شدن سریع‌تر حال‌تان به شما کمک کند. و با این‌که علائم افسردگی در آدم‌های مختلف ممکن است کمی با هم فرق داشته باشند، رسیدن به درک بهتری از هیجان‌هایی که با آن‌ها مواجه می‌شوید، می‌تواند در تشخیص بهترین مهارت‌های مقابله‌ای به شما کمک کند.

۲. برداشتن گام‌هایی کوچک

افسردگی باعث مي‌شود شما به این باور برسید که هیچ چیز نمی‌تواند حال‌تان را بهتر کند. افسردگی به شما می‌گوید استفاده از روش‌های درمانی هیچ فایده‌ای برای‌تان ندارد و برداشتن هر گامی جهت بهبود وضعیت هیجانی‌تان کاملا بی‌فایده خواهد بود.

رپورتاژ

افسردگی به شما می‌گوید مصرف دارو نیز عقلانی نیست، زیرا هیچ اثری بر وضعیت‌تان نمی‌گذارد. یا افسردگی‌تان ممکن است باعث شود به این باور برسید که نباید با یک روانشناس صحبت کنید، زیرا این کار نیز هیچ کمکی به شما نخواهد کرد. در نتیجه، شما ممکن است هیچ اقدامی برای بهتر شدن حال‌تان انجام ندهید.

این همان تاثیراتی است که افسردگی بر مغزتان می‌گذارد – افسردگی باعث می‌شود افکار غیر واقعی و منفی به سراغ‌تان بیایند.

ولی حقیقت این است، تا وقتی استراتژی‌های مختلف را امتحان نکرده باشید، نخواهید دانست آیا برای‌تان مفید هستند یا خیر. در تلاش برای بهتر کردن حال‌تان نیازی به برداشتن گام‌های دشوار و سنگین نیست (زیرا به نظر می‌رسد انجام کارهای سخت و پیچیده در هنگام افسردگی می‌تواند باعث آشفتگی و خستگی‌تان شود). در عوض، می‌توانید گام‌های کوچکی بردارید و ببینید آیا هر یک از این استراتژی‌های خاص می‌توانند حال‌تان را بهتر کنند یا خیر.

یکی از بهترین جمله‌هایی که می‌توانید دائما در ذهن‌تان تکرار کنید (مانترا) این است: “‌امتحان‌اش کن!‌”‌ حتی اگر افسردگی دائما سعی می‌کند شما را از انجام اقدامات مثبت دور کند، همیشه به خودتان یادآور شوید تا وقتی یک استراتژی را دست‌کم یک بار امتحان نکرده باشید، نمی‌توانید بفهمید آیا برای‌تان مفید است یا خیر.

با وجود این، برای انجام این کار باید گاهی اوقات بر خلاف آن‌چه مغزتان به شما می‌گوید، عمل کنید. برای مثال، شاید افسردگی مجبورتان کند کل روز را در تخت‌خواب‌تان بمانید. ولی ماندن در تخت‌خواب فقط باعث می‌شود بیش از پیش در افسردگی فرو بروید.

باید خودتان را مجبور کنید بلند شوید، لباس بپوشید، راه بروید یا با یکی از دوستان‌تان تماس بگیرید. با این‌که شاید فکر کنید هیچ یک از این کارها کمکی به بهتر شدن حال‌تان نمی‌کند (یا این‌که شاید حتی فکر کنید این کارها حال‌تان را بدتر می‌کنند)، فعال بودن می‌تواند اندکی از علائم افسردگی‌تان را کاهش دهد – البته اگر اراده‌ای برای آن داشته باشید.

انواع مختلف استراتژی‌های مقابله‌ای را امتحان کنید. برخی از آن‌ها ممکن است حال‌تان را بهتر کنند، و برخی دیگر نیز شاید لزوما برای وضعیت شما کارساز نباشند. ولی هر چه استراتژی‌های بیش‌تری را امتحان کنید، فرصت بیش‌تری را برای شناسایی استراتژی‌هایی به دست می‌آورید که می‌توانند به بهترین شکل ممکن علائم افسردگی‌تان را بهبود ببخشند.

۳. کمک گرفتن از متخصص

با این‌که کمک گرفتن از افراد متخصص نظیر روانپزشک یا مشاور، برای کنترل علائم افسردگی از اهمیت بالایی برخوردار است، استراتژی‌های فراوانی برای تسکین افسردگی وجود دارند که می‌توانید آن‌ها را در خانه امتحان کنید.

مقاله‌هایی که در این بخش به شما معرفی می‌کنیم، حاوی برخی نکات و استراتژی‌هایی برای مقابله با جوانب مختلف افسردگی هستند. اگر این توصیه‌ها را امتحان کنید، متوجه خواهید شد آن‌ها چه‌قدر در تسکین علائم افسردگی کارساز هستند.

در مقاله‌ی ۱۰ روش مقابله با افسردگی زمستان در زنان و مردان به توصیه‌هایی برای مقابله با اختلال عاطفی فصلی اشاره می‌کنیم؛ هم‌چنین، ۱۳ روش درمان افسردگی بدون دارو و به طور طبیعی نیز کمک‌تان می‌کند به سالم‌ترین شکل ممکن به مقابله با افسردگی بپردازید.

 

نوشته‌های مرتبط