8 مزیت ورق رنگی که نمی دانید!

از زمانی که اولین فلز‌ها در دست بشر قرار گرفتند، از آن‌ ها استفاده‌ های زیادی شده است. فلز‌ها را می‌ توان در دسته آهن، فولاد، آلومینیوم، گالوانیزه و… قرار داد که هر‌کدام بنا بر ویژگی‌ هایی که دارند، کاربردی داشته و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌ گیرند. هر‌کدام از فلزات را می‌ توان به‌ صورت ورق در آورده و شکل استفاده از آن‌ ها را تغییر داد. یکی از این فلز‌ها، گالوانیزه است که در شکل ورق و بیشتر به‌ صورت رنگی برای صنایع و محیط‌ های گوناگون به‌ کار می‌ رود.

ورق رنگی، از جمله محصولات پر کاربرد در صنعت

پایه ورق رنگی، ورق گالوانیزه است؛ در واقع می توان گفت بیس ورق رنگی، ورق گالوانیزه است که با توجه به میزان کاربرد و مصارف آن در صنایع مختلف، به واسطه رنگ های مختلف پوشش داده می شود. بررسی انواع ورق رنگی (شادولاین، سفال، ذوزنقه، کره کرده ای و سینوسی) از تولید تا کاربرد در صنایع می تواند به منزله اطلاعات پایه برای به کارگیری این ورق در صنایع مختلف به خصوص ساخت و ساز شود. چرا ورق رنگی در انواع و شکل های متفاوتی در کارخانه ها تولید و به بازار مصرف ارائه می گردد.

ورق رنگی موجود در بازار با پوشش رنگ الکترواستاتیک و با ضخامت، طرح و رنگ‌های مختلف تولید می شوند. مزیت ورق رنگی در مقایسه با صفحه‌ های گالوانیزه معمولی و دیگر فلزات بسیار بیشتر است.

وقتی حرف از این نوع ورق به میان می‌ آید ذهن اغلب افراد به سمت خانه‌ هایی با سقف شیروانی می‌ رود که به‌ طور معمول می‌توان آن‌ها را در شمال کشور مشاهده کرد. برخی افراد گمان می‌ کنند که از آن تنها برای همین کار استفاده می‌ شود که باعث می شود رنگ و جلایی تازه به خانه‌ ها می‌ دهد؛ اما ماجرا همینجا تمام نمی‌ شود. ورق رنگی علاوه‌ بر زیبایی که به خانه‌ ها می‌ بخشد، در مقایسه با گالوانیزه‌ های معمولی از استحکام و مقاومت بیشتری برخوردار است. در این مطلب می‌خواهیم به توضیح مزایای ورق رنگی بپردازیم، توصیه می کنیم در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر، ما را همراهی کنید.

 

کاربرد های ورق رنگی

مزیت ورق رنگی را می‌ توان در میزان کاربردی‌ بودن آن مشاهده کرد. از ورق رنگی نه‌ تنها برای سقف خانه‌ ها در شمال، بلکه برای سقف ساختمان‌ های تجاری بزرگ و صنعتی هم استفاده می‌ شود؛ دلیل آن هم قیمت مناسب ورق رنگی و کارایی بسیار بالای آن است. کاربرد ورق‌ ها با توجه به آلیاژ به‌ کار‌ رفته در آن مشخص می‌ شود؛ برای مثال در برخی از آن‌ ها مس و در برخی دیگر قلع یا روی به‌ کار می‌ رود. تجهیزات و وسایل حمل‌ و‌ نقل، ساخت صنایع لوازم خانگی، ساخت بدنه رایانه، صنایع فلزی، ساخت کانتینر و تولید کابینت، از دیگر کاربرد‌های ورق های رنگی است.

از آنجایی‌ که چنین ورق های فولادی دارای ویژگی مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌ زدگی هستند، برای سقف خانه‌ های شیروانی مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

 

مزایای ورق رنگی که باید با آن ها آشنا شوید!

همان طور که اشاره شد ورق رنگی نوعی ورق گالوانیزه است که هم مانند بسیاری اوراق فلزات دیگر دارای مزایایی است که سبب کاربرد بیشتر آن می‌ شوند. مزیت ورق رنگی محدود به چیز‌هایی که گفته شد نیست و ما در اینجا قصد داریم تنها 8 مورد از این مزایا را نام ببریم.

ضد زنگ بودن ورق رنگی در تمام شرایط آب و هوایی

رنگ به‌کار‌ رفته در ورق‌ های رنگی دارای عنصر آلومینیوم است که همین عنصر می‌ تواند از نفوذ هوا و رطوبت به داخل فلز جلوگیری کند. چیزی که توانسته صفحه رنگی را تا این حد خاص جلوه دهد و از اکسیده‌ شدن آن در برابر هوا جلوگیری کند، وجود آلومینیوم در رنگ موجود بر روی آن است. فرآیند شیمیایی به‌ کار‌ رفته در ساخت رنگ روی ورق گالوانیزه بسیار پیچیده است.

این ویژگی را می‌ توان برای حفظ ورق رنگی در برابر باد‌های شدید یا برخورد مستقیم نور و اشعه خورشید هم مفید دانست. این لایه رنگی به عوامل طبیعی اجازه نمی‌ دهد که سبب خوردگی و زنگ‌ زدگی در ورق شوند. مزیت ورق رنگی در این مورد باعث می‌ شود که رنگ روی کار هم به‌ خوبی حفظ شود.

  1. وزن کم و پایین ورق رنگی، ویژه و با اهمیت

در مقایسه این نوع ورق رنگی با ورق های دیگر در همان حجم می‌ توان گفت به دلیل اینکه این ورق از جنس آلومینیوم یا گالوانیزه بوده و آن‌ ها هم فلزی بسیار سبک هستند، وزن نسبتا پایین با همان حجم را دارند. این فلز را می‌ توان در دسته فلز‌های بسیار سبک صنعتی و تجاری قرار داد. مس و فولاد به‌ کار‌ رفته در آن تنها یک ‌سوم نا‌خالصی‌ ها را در بر می‌ گیرد. از این رو همین ویژگی باعث شده ورق رنگی انتخاب بسیاری از کسب و کارها و صنایع باشد. به این ترتیب، برای ساخت بسیاری از تجهیزات و وسایل به کار گرفته می شود.

 

رپورتاژ

ایمن بودن در عین پر کاربرد بودن ورق رنگی

ایمن‌ بودن ورق رنگی به این معنا است که وقتی خورشید به‌ صورت مستقیم به آن تابید، بتواند آن را منعکس کند؛ این موضوع برای رعد‌ و‌ برق هم صدق می‌ کند. مزیت ورق رنگی در چنین موردی برای این است که در زمان تابش خورشید و منعکس‌شدن آن، دیگر نیازی به خنک‌کردن ورق نیست. تمامی این موارد به دلیلی وجود ترکیب گالوانیوم و روی در رنگ چنین وسایلی است. گالوانیوم ترکیبی از آلومینیوم و روی است؛ روی دارای خاصیت با‌دوام‌ بودن و آلومینیوم دارای خاصیت ضد‌ زنگ‌ بودن است.

غیر اشتعال و حریق بودن ورق رنگی

ضد‌حریق‌ بودن این ورق را می‌ توان به دلیل وجود آلومینیوم در رنگ دانست؛ آلومینیوم فلزی اشتعال نا‌پذیر است. از این رو با استفاده از ورق رنگی در سازه ها و سوله ها می توان آن ها را در برابر آتش ایمن ساخت.

نصب راحت و آسان ورق رنگی

وقتی صفحه آلومینیومی یا گالوانیزه‌ ای رنگی دارای وزن پایین، استحکام بالا و ضخامت پایین باشد، نصب آن هم به‌ طبع آسان انجام می‌ شود. چنین مزیت ورق رنگی در مقایسه با نصب متریال دیگر بسیار خود‌نمایی می‌ کند؛ چرا که متریال قدیمی از وزن بسیار بالایی برخوردار بودند. فشار‌ن یاوردن آن به سقف یکی از ویژگی‌ هایی است که مربوط به وزن پایین و همچنین خم‌ نشدن ورق رنگی می ‌‎شود. به همین دلیل تقاضا برای آن زیاد بوده و بسیاری از افراد، سقف خانه‌ های خود را با آن می‌ پوشانند.

ایجاد زیبایی برای سقف با استفاده از ورق رنگی

در کنار تمامی مزایای بیان شده برای ورق رنگی، چیزی که از همه بیشتر اهمیت دارد، موضوع زیبایی است که رنگ‌ ها به خانه‌ ها می‌ بخشند. هر فرد می‌ تواند برای داشتن سقفی رنگی، ابعاد مورد د‌نظر و رنگ دلخواه خود را سفارش دهد و از زیبایی آن لذت ببرد. مزیت ورق رنگی در این مورد تنها به همین بخش محدود نشده و سقف رستوران‌ ها، هتل‌ ها، دفاتر اداری یا فرودگاه‌ ها را هم در‌ بر می‌ گیرد.

سازگاری ورق رنگی با طبیعت و محیط زیست

مبحث سازگاری ورق رنگی با محیط زیست مربوط به بازیافتی‌ بودن آن می‌ شود. در مراحل بازیافت آلومینیوم، تنها به 3 تا 5 درصد از انرژی نیاز است که در زمان تولید آن به‌ کار‌ رفته است. این موضوع مربوط به نقطه ذوب پایین آلومینیوم می‌ شود. در نتیجه ورق رنگی به لیل کارایی بالایی که دارد، بعد از طی مدت زمانی طولانی فرسوده می شود.

پایداری و دوام بالا ورق رنگی

یکی از اصلی‌ ترین مزایا، مربوط به دوام و پایداری می‌ شود که خود را در کنار وزن کم اثبات می‌ کند. در دمای بالا می‌ توان چنین متریالی را از لحاظ سازگاری و در دمای پایین آن را از لحاظ استحکام کششی بالا مورد بررسی قرار داد.

قیمت صفحه رنگی چگونه مشخص می شود؟

ورق رنگی بنابر میزان و نوع کارکردی که در صنایع مختلف دارد به صورت رول، برش خورده، کرکره طراحی و تولید می شود. بعد از عملیات فرمینگ ورق، امکان تغییر ورق رنگی به اشکال مختلف وجود دارد. اصلی‌ ترین موضوعی که می‌ تواند قیمت ورق رنگی را تعیین و مشخص کند، قیمت روز آهن و میزان آهن به‌ کار‌ رفته در آن است.

از دیگر مواردی که می تواند بر قیمت ورق رنگی اثر می گذارد، ابعاد ورق، نوع فرمینگ، رنگ به کار گرفته شده و همچنین ویژگی های ساختاری خود ورق می باشد. از این رو برای خرید ورق رنگی باید به این موارد دقت داشت. البته لازم به ذکر است کارخانه های متعددی در ایران در حال تولید ورق رنگی می باشند؛ که هر کدام دارای کیفیت اختصاص به خود هستند. در نتیجه می توان گفت از دیگر عواملی که بر قیمت ورق رنگی اثر می گذارد، نام برند تولید کننده یا کارخانه تولید کننده ورق رنگی می باشد که می تواند عاملی بر کیفیت نهایی محصول تولیدی باشد.

اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در مورد ورق رنگی و قیمت و نحوه خرید آن نیاز دارید
، پیشنهاد می کنید به اینجا مراجعه کنید.

نوشته‌های مرتبط