7 بهترین روش پس انداز با درآمد کم در شرایط بد اقتصادی

جهان دوران بسیار سختی را پشت سر می گذارد و بیماری کرونا چند میلیارد انسان کره‌ی زمین را با سختی ها و چالشهای زیادی همراه کرده است. در این بین موج بیکاری افراد، کاهش درآمدها، تعدیل نیرو، دورکاری به شکل گسترده و اجتناب کسب و کارها از استخدام افراد جدید باعث کاهش درآمد بسیاری از افراد به خصوص در کشورهایی نظیر ایران که با مشکلات تحریم نیز روبرو هستند شده است. در این شرایط افراد نه تنها به پس انداز فکر نمیکنند بلکه برای برآورده کردن نیازهای روزانه خود هم با مشکلات زیادی دست به گریبان هستند. اما در این نوشتار به شما میگوییم که حتی با داشتن درآمد کم هم میتوانید پس انداز داشته باشید و ۷ بهترین روش پس انداز با درآمد کم در شرایط بحران اقتصادی را برای شما بازگو می کنیم شاید انجام برخی از این روش ها بتواند مشکلات اقتصادی شما را کاهش دهد.

۱. صبحانه و ناهار خانگی را جایگزین هر خرید دیگری بکنید

همکاری داشتم که هر روز صبح برای اینکه تایم بیشتری بخوابد و از طرفی سر زمان مقرر در محل کار حاضر شود هر روز از سوپرمارکت سرخیابان یک شیشه شیر و دو تا کیک شکلاتی میخرید و به عنوان صبحانه میخورد. پس از حدود یکسال و نیم که این برنامه منظم زندگیش بود دچار مشکلات گوارشی شدید شد و ترجیح داد مدتی را با نان و پنیر و نان کره‌ی خانگی سپری کند. ماه اول پس از داشتن این رژیم غذایی علاوه بر اینکه اوضاع سلامت دستگاه گوارشش بهبود یافت حدود ۳۰۰ هزار تومان در مخارج ماهیانه اش صرفه جویی شده بود! حالا فکرش را بکنید این عادت با ناهار خانگی هم جایگزین شود و شما هزینه های گزاف رستوران گردی را به عنوان پس انداز در حساب بانکی تان نگه دارید.

۲. در زمان خرید برای خودتان محدودیت زمانی بگذارید

خریدهای‌تان را زمانی انجام دهید که مجبورید در فاصله‌ی زمانی اندکی در جای دیگری حاضر شوید. اینطوری از خریدهای بیهوده و ولخرجی های آنی جلوگیری میکنید. یک راه دیگر این است که برای خرید، زمان مشخصی تعیین کنید. اگر بدانید تنها برای خرید ۵ قلم کالا زمان دارید با وسوسه‌ی کمتری مواجه می‌شوید. و بسیاری از خریدهای غیرضروری که فقط به واسطه زیبایی قفسه فروشگاه ها انجام داده اید را ترک میکنید.

۳. دنبال تفریحات رایگان باشید

یکی از سخت‌ترین بخش‌های بودجه‌بندی و پس انداز با درآمد کم این است که بعد از اختصاص پول کافی برای هزینه‌های ماهیانه به فهرست بودجه بندی نگاه کنید و ببینید چیز زیادی برایتان نمانده است.

خب این خیلی بد است امانباید باعث شود شما از تفریحات خود غافل شوید. تفریح کردن هم خوب است اما نباید باعث شود شما به حساب پس اندازتان دستبرد بزنید! پس باید چه کار کرد؟ از تفریحات رایگان بهره برد. در شرایط کنونی که خیلی از جاها هم بسته هستند و کرونا فرصت بسیاری از تفریحات را از شما گرفته زمان مناسبی است که خودتان را عادت دهید مثلا به جای رفتن به کنسرت گرانقیمت خواننده محبوب تان برنامه کوهنوردی بگذارید یا به جای رفتن به مجموعه ورزشی گرانقیمت با دوستان تان اطراف دریاچه چیتگر دوچرخه سواری کنید.

۴. قانون ۵۰/۲۰/۳۰ را حتما امتحان کنید

حالا که فهرست مخارج‌تان را نوشته‌اید می‌دانید که هر ۱۰۰۰ تومانی از پولتان کجا باید خرج شود و به این ترتیب با توجه به قاعده ۵۰/۲۰/۳۰ باید عمل کنید

۵۰ درصد: نیازهای ضروری: این نیازها شامل اجاره مسکن، غذا و قبوض آب و برق هستند.

رپورتاژ

۲۰ درصد: تعهدات مالی: وام‌های دانشجویی، وام مسکن، بیمه یا سایر تعهدات مالی که دارید.

۳۰ درصد: خریدهای شخصی: خرید هر آنچه که برایتان ضروری است را در این فهرست بنویسید

۵. آیکون اسنپ یا تپسی را روی تلفن‌تان پنهان کنید

چون این ابزارک فقط با یک لمس ساده کار می‌کند، هر زمان که حس پیاده‌روی یا استفاده از وسایل نقلیه‌ی عمومی را ندارید خیلی راحت یک ماشین می‌گیرید. اگر آن را در جایی بگذارید که پیدا کردن‌اش کمی سخت باشد، به مغزتان فرصت لازم را می‌دهید تا تعیین کند آیا واقعا به ماشین گرفتن نیاز دارید یا نه. استفاده از این دو نرم افزار تاکسی بسیار ارزان و مقرون به صرفه است اما به هر حال پیاده روی از هر چیزی ارزان تر است!

۶. دورهمی های دوستانه را اول بخاطر کرونا و دوم بخاطر پس انداز تعطیل کنید!

هر هفته دیدار با دوستان آن هم برای شام، ناهار یا صبحانه ای مثل کله پاچه به هزینه‌های‌تان اضافه می‌کند. برای صرفه‌جویی و پس انداز ماهانه ، حداقل یکی از این ملاقات‌ها را که ریسک بیماری شما را نیز افزایش می دهد بدون صرف هزینه بگذرانید. می‌توانید برای دویدن با دوستان‌تان به پارک بروید یا در محوطه ی بیرونی مراکز تفریحی با هم دیدار کنید و ساعتی گفتگو کنید. به این شکل پولی را که ممکن بود خرج کنید، پس انداز می‌کنید.

۷. خلاقیت داشته باشید

اگر احساس می‌کنید نمی‌توانید به اندازه‌ی کافی به اهداف کوتاه مدت‌تان برسید، برای تقویت پس‌اندازتان باید راه‌های خلاقانه را مد نظر قرار دهید. مثلا می‌توانید لباس‌ها یا وسایلی را که دیگر از آن‌ها استفاده می‌کنید، در سایت دیوار به فروش برسانید. یک قلک نیز تهیه کنید و به صورت روزانه نیز کمی به پس‌اندازهای‌تان بیفزایید. اگر در آینده‌ی نزدیک برنامه‌ی سفر دارید، از یک یا دو ماه قبل به جای رفتن به رستوران یا تهیه‌ی غذا از خارج از خانه، خودتان آشپزی کنید. اگر برای خرید یک خودرو برنامه‌ریزی می‌کنید، حتی بعد از آن‌که تمام اقساط خودرو به پایان رسید نیز هم‌چنان به پرداخت قسط – در حساب پس‌انداز مربوط به خرید خودرو – ادامه دهید. این مبلغ می‌تواند پیش‌ قسط بسیار مناسبی برای خرید خودروی بعدی‌تان باشد.

هرگز نمی‌توانید پیش‌بینی کنید چه اتفاقاتی در آینده خواهند افتاد یا چه اهدافی در آینده برای‌تان به وجود خواهد آمد تا برای‌شان پس‌انداز کنید. برنامه‌ریزی برای اهداف بلند مدت و پس‌انداز برای اهداف کوتاه مدت آمادگی‌تان را برای رو به رو شدن با هر اتفاقی در آینده تضمین می‌کنند.


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – پریسا جعفری

منبع: forbes

۷ بهترین روش پس انداز با درآمد کم در شرایط بد اقتصادی


 

نوشته‌های مرتبط