۳۰ بهترین مواد غذایی ضد سرطان که باید در رژیم غذایی تان باشد
قبل از اینکه درباره مواد غذایی ضد سرطان بگوییم باید بیان کنیم که سرطان، یک بیماری ترسناک است که در آن تقسیم سلولی به شکلی سریع و غیر قابل کنترل اتفاق میافتد و به رشد غیرطبیعی سلول ها و حمله به بافتهای سالم و یا جایگزین کردن آنها میانجامد. به طور کلی، ژنهایی در بدن ما وجود دارند که رشد سلولها و بافتها را تنظیم میکنند.
این ژنها، آنکوژن نام دارند. زمانی که این ژنها به هر دلیلی تغییر میکنند، نمیتوانند رشد سلولها را تنظیم کنند. در نتیجه، تقسیم سلولی سریع و غیر قابل کنترل، باعث ایجاد تومور – که همان سرطان است –میشود.
سرطان، بسته به نوع تقسیم سلولی و بافتی که تحت تاثیر قرار میدهد، تقسیم بندی متنوعی دارد.
دلایل زیادی برای ایجاد سرطان وجود دارد که در این میان میتوان به برخی مواد شیمیایی، پرتودرمانی، عفونت، عوامل فیزیکی، عوامل ارثی و حتی رژیم غذایی اشاره کرد.
بله، حتی یک رژیم غذایی اشتباه نیز میتواند باعث سرطان بدخیم شود. اما نگران نباشید زیرا خوراکیهایی وجود دارند که با سرطان مبارزه میکنند.
فهرست ۳۰ بهترین مواد غذایی ضد سرطان که باید در رژیم غذایی تان باشد را در اینجا آوردهایم. با ما همراه باشید.
۱. آب
در مورد سرطان، آب، اندامهای حیاتی بدن مانند مثانه، روده بزرگ و بافت سینه را نجات میدهد.
تحقیقی که در مجله Clinical Oncology به چاپ رسید نشان داد که هر چه آب بیشتری بنوشید، خطر ابتلا به سرطان کمتر میشود.
نوشیدن ۳-۲ لیتر آب در روز را به یک عادت تبدیل کنید. حتی در زمستانها نیز آب، بهترین راه برای دفع رادیکالهای آزاد از بدن است.
۲. کلم بروکلی
کلم بروکلی، علاوه بر خواص زیادی که برای سلامتی دارد، بهترین سبزیجات برای مبارزه با سرطان است زیرا حاوی مواد ضد سرطانی طبیعی است که رشد سلولهای سرطانی را مهار میکنند.
بنابراین به کلم بروکلی به عنوان یک شیمی درمانی طبیعی نگاه کنید.
یک تحقیق نشان داد خطر ابتلا به انواع سرطان در افرادی که روزانه حداقل دو وعده کلم بروکلی خوردند، تا ۵۰٪ کاهش یافت.
۳. توت فرنگی
توت فرنگی مانند دیگر انواع میوههای توتی دارای الاژیک اسید است که از سرطان پوست و سینه جلوگیری میکند.
الاژیک اسید در پزشکی نیز برای مبارزه با سلولهای سرطانی به کار میرود. این ماده باعث میشود سلولهای سرطانی بدون آسیب زدن به سلولهای سالم بدن، وارد فرآیند طبیعی آپوپتوز (کشتن سلولهای سرطانی) شوند.
۴. گوجه فرنگی
رنگ گوجه فرنگی به دلیل وجود مادهای به نام لیکوپن است که به مهار رادیکالهای آزاد – عوامل ایجاد سلولهای سرطانی – کمک میکند.
تحقیقات نشان دادهاند که لیکوپن به جلوگیری از سرطانهای ریه و معده کمک میکند.
۵. گردو
خوردن گردو میتواند به توقف طبیعی رشد سلولهای سرطانی کمک کند.
گردو حاوی فیتونوترینتهای نادر و قوی است که در خوراکیهای کمی یافت میشوند. از این مواد شگفت انگیز که به داشتن خواص ضد سرطانی شهرت دارند، میتوان به Quinone Juglone و فلاونول مورین ۴ اشاره کرد.
۶. سیر
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد سیر در درمان سرطان پانکراس بسیار موثر است.
یک مطالعه که در خلیج سانفرانسیسکو انجام شد دریافت که خطر ابتلا به سرطان پانکراس در افرادی که مقدار بیشتری سیر مصرف کردند – در مقایسه با افرادی که سیر کمی مصرف کردند – ۵۴ درصد کاهش یافت.
۷. لوبیا
سالها است که ارتباطی میان لوبیا و کاهش خطر ابتلا به سرطان یافت شده است.
در یک مطالعه جامع و روشنگرانه که سالها پیش انجام شد و دادههای ۴۰ کشور را جمع آوری کرده بود، محققان دریافتند که مصرف منظم لوبیا، تعداد مرگ و میر ناشی از سرطان سینه و پروستات را کاهش داد.
در طی این سالها محققان بسیاری ادعا کردند که لوبیا یکی از بخشهای مهم رژیم غذایی برای مبارزه با سرطان است.
۸. سیب
سیب، حاوی ترکیبی به نام فلاونوئید است.
تحقیقات بسیاری اثبات کردهاند که فلاونوئید با انواع تومور و سرطان از جمله سرطانهای سینه، ریه، پانکراس، روده بزرگ و پروستات مبارزه میکند.
۹. زغال اخته
زغال اخته نیز مانند سیب دارای نوعی فلاونوئید به نام آنتوسیانین است. این ترکیب، مسئول رنگ میوههای توتی و سیب است و به مهار رادیکالهای آزاد از بدن کمک میکند.
با استناد به گفته لارا نیوتن، استادیار دانشکده علوم تغذیه در دانشگاه خودگردان بارسلونا و یک متخصص رژیم غذایی که به درمان بیماران سرطانی مشغول است:
مطالعات بسیاری نشان میدهند که آنتی اکسیدانهایی مانند فلاونوئید و آنتوسیانین، به جلوگیری از آسیب سرطانی ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکنند.
باقی خوراکیها:
بدن ما اکسیژن دارد که میتواند برای ما مضر باشد زیرا واکنشپذیر است و باعث ایجاد موادی به نام رادیکالهای آزاد میشود. رادیکالهای آزاد باعث ایجاد سرطان میشوند اما آنتی اکسیدانها، رادیکالهای آزاد را مهار میکنند.
۹ خوراکی بالا، مهمترین خوراکیها برای مهار رادیکالهای آزاد هستند اما این فهرست ادامه دارد:
۱۰. سویا
۱۱. چای
۱۲. غلات کامل
۱۳.سبزیجات با رنگ سبز تیره
۱۴. انگور
۱۵. آکای بری
۱۶. تمشک
۷. هویج
۱۸. گلابی
۱۹. پرتقال
۲۰. حبوبات
۲۱. فلفل تند
۲۲. کلم و دیگر سبزیجات سبز رنگ
۲۳ قارچ
۲۴. پیاز
۲۵. پاپایا
۲۶. انار
۲۷. اسفناج
۲۸. هندوانه
۲۹. سیب زمینی شیرین
۳۰. گل کلم