درمان میگرن: ۳۵ روش علمی برای درمان سریع میگرن

حملات سردرد میگرنی واقعا ناتوان‌کننده هستند به طوری که فرد حس می‌کند که انگار با یک چکش دائم روی سرش ضربه می‌زنند. کنار آمدن با این درد آزاردهنده می‌تواند بسیار دشوار باشد، به خصوص اگر درد غیر قابل تحمل و مکرر باشد. مردم معمولا وقتی که سردرد جزئی یا حتی میگرن دارند، کج‌خلق و تحریک‌پذیر می‌شوند. در ادامه این نوشتار چند روش خانگی عالی برای درمان میگرن آمده است. با ما همراه باشید تا ۳۵ روش علمی برای درمان سریع میگرن را بدانید.

علت میگرن

چند عامل وجود دارد که می‌تواند موجب تحریک درد میگرن و غیر قابل‌تحمل شدن آن شود، مانند تغییرات هورمونی در زنان، گرسنگی، الکل، بوها یا عطرها، سیگار کشیدن، استرس، صدای بلند یا نور شدید، کمبود خواب و خوردن بیش از حد غذاهای فرآوری شده.

این درد معمولا یک طرفه است و علائم آن از فردی به فرد دیگر تفاوت دارد. اختلال بینایی علامت هشداردهنده‌ی حمله‌ی میگرنی است. علائم دیگر عبارتند از حالت تهوع، خمیازه، درد چشم و غیره. در حالی که شما ممکن است داروهایی مانند ایبوپروفن یا پانادول را برای از بین بردن درد مصرف کنید اما در بلندمدت مصرف زیاد داروهای مسکن، ممکن است به کلیه‌ها آسیب برساند. بنابراین بهتر است از آن‌ها اجتناب کنید. آیا در این فکر هستید که چگونه از سردرد میگرنی بدون مصرف دارو خلاص شوید؟ خوب، در این نوشتار با روش‌های درمانی طبیعی آشنا خواهید شد که از بروز سردردهای میگرنی جلوگیری می‌کنند.

روشهای خانگی برای درمان میگرن

۱. سرکه سیب

مقداری سرکه سیب را در یک کاسه بریزید و یک پارچه را داخل آن خیس کنید. ۲۰ دقیقه آن را در یخچال قرار دهید. پس از گذشت این مدت کمپرس سرکه را روی سر و گردن‌تان قرار دهید. این روش درمانی را چند بار انجام دهید.

– روش دیگر این است که می‌توانید، برای تسریع روند بهبودی، مقدار برابری از آب و سرکه را با هم ترکیب کنید و بجوشانید. حالا، بخاری را که از روی ترکیب بلند می‌شود استنشاق کنید.

۲. قهوه

یک فنجان قهوه می‌تواند به شما کمک کند تا سردرد میگرنی را تسکین دهید. چرا که قهوه حاوی کافئین است که عروق خونی را باز می‌کند و بنابراین درد را کاهش می‌دهد.

توجه: مصرف بیش از حد کافئین مضر است.

۳. گندم سیاه

هنگامی ‌که پای داروهای خانگی درمان میگرن به میان می‌آید، حتما باید گندم سیاه را امتحان کنید زیرا فلاونوئیدهایی دارد که به عنوان روتین شناخته می‌شوند. این فلاونوئیدها دارای خواص آنتی‌اکسیدانی قدرتمندی هستند که باعث جلوگیری از آسیب به سلول‌های بدن می‌شوند و همچنین تورم را که ممکن است باعث سردرد شود،‌ کاهش می‌دهند.

۴. کرم کپسایکین

کرم کپسایسین از فلفل کایین ساخته می‌شود که بسیار قوی است و برای پیشگیری از میگرن داروی ایده‌آلی محسوب می‌شود. به سادگی مقداری کرم را در دو طرف سوراخ بینی‌تان قرار دهید.

۵. طب فشاری

طب فشاری یک روش درمان از طب چین باستانی است که طی آن فشارهای ملایمی اعمال می‌شود بر روی نقاط خاصی از بدن که به طور مستقیم با عضله‌ای که در آن فرد درد را تجربه می‌کند، ارتباط دارند. بهترین حالت این است که ماساژ طب فشاری را توسط یک فرد حرفه‌ای دریافت کنید.

۶. منیزیم

منیزیم ماده‌ای معدنی است که اعصاب شما را آرام می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهند سطح منیزیم در بدن افرادی که از میگرن رنج می‌برند، پایین‌تر است. بنابراین، باید مواد غذایی حاوی منیزیم را به میزان زیادی مصرف کنید، غذاهایی مانند اسفناج، شیر سویا، کلم بروکلی و لوبیا.

۷. آب‌درمانی

آب پتانسیل درمان بسیاری از بیماری‌ها، از جمله میگرن را دارد. در آب‌درمانی از آب گرم و سرد برای کاهش درد مرتبط با این بیماری استفاده می‌شود. ۳ دقیقه با آب داغ (به اندازه‌ای که بدن‌تان می‌تواند آن را تحمل کند) دوش بگیرید و سپس ۳ دقیقه با آب سرد (به میزانی که بدن‌تان بتواند آن را تحمل کند) دوش بگیرید. این کار را بیست دقیقه ادامه دهید. این روش درمانی یکی از بهترین داروهای خانگی برای درمان میگرن است و مطمئنا انتخاب خوبی برای کسانی است که حملات مکرر این بیماری را تجربه می‌کنند.

۸. لیمو

یک تکه لیمو را به چای سبز اضافه کنید یا هر وقت درد را تجربه می‌کنید، خمیری از پوست لیمو را روی پیشانی‌تان قرار دهید. در واقع خواص ضد التهابی پوست لیمو درد شما را بهبود می‌بخشد.

۹. روغن ماهی

روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای قلب مفید هستند. این ماده به کاهش التهاب، لخته شدن خون و فشار خون کمک می‌کند. شما می‌توانید کپسول روغن ماهی را استفاده کنید یا روغن ماهی مایع را به میزان یک قاشق غذاخوری به آب پرتقال‌تان اضافه کرده و بعد میل کنید.

۱۰. سیب

سیب می‌تواند شدت حملات میگرنی را کاهش دهد. گرچه خوردن سیب سودمند است، اما بوی آن نیز می‌تواند به درمان درد میگرن کمک کند.

۱۱. سیب‌زمینی خام

یک سیب‌زمینی خام را با پوست برش بزنید و چند برش را لای یک پارچه‌ی نازک قرار دهید. حالا پارچه را روی پیشانی و گیجگاه‌تان بگذارید تا از درد میگرن خلاص شوید.

درمان‌های گیاهی برای درمان میگرن

۱۲. چای فلفل کاین و نعناع فلفلی

یک تکه زنجبیل تازه، کمی فلفل کاین و یک قاشق چایخوری پودر نعناع فلفلی را آماده کنید. تمام این مواد را با دو فنجان آب جوش مخلوط کنید. اجازه بدهید ترکیب به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. ترکیب را صاف کنید و برای بهبود طعم و مزه‌ی آن کمی عسل هم اضافه کنید. این چای گیاهی را بنوشید تا علائم مرتبط با سردرد میگرنی را کاهش دهد.

* به همین ترتیب، چای نعنا نیز نتایج موثری را ارائه می‌دهد. چند برگ نعنا را در یک فنجان بگذارید و آب گرم روی آن‌ها بریزید. اجازه دهید مخلوط به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد و سپس آن را صاف کنید. در نهایت عسل را اضافه کنید تا دمنوش‌تان شیرین شود.

۱۳. تخم کتان

گاهی اوقات ممکن است سردرد ناشی از یک آسیب جزئی در ناحیه‌ی سر باشد. در چنین مواردی، تخم کتان یک انتخاب عالی است زیرا باعث کاهش التهاب می‌شود. چای را با اضافه کردن یک قاشق چایخوری تخم کتان به یک فنجان آب جوش دم بگذارید. اجازه بدهید کمی بماند تا دم بکشد. در نهایت ترکیب را صاف کنید و نوشیدنی حاصل را دست کم دو بار در روز بنوشید. روش دیگر این است که می‌توانید عضلات را با این دمنوش ماساژ دهید.

۱۴. اسطوخودوس

خواص ضد درد اسطوخودوس عصب‌های دچار آسیب را تسکین می‌دهد و از میزان التهاب در رگ‌های خونی می‌کاهد. یک فنجان گل خشک این گیاه را در یک فنجان آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه دم بگذارید. بعد از آن محلول را صاف کنید و دمنوش حاصل را در طول روز بنوشید. در صورت تمایل می‌توانید به دمنوش‌تان عسل اضافه کنید.

* روش جایگزین این است که می‌توانید از روغن اسطوخودوس استفاده کنید. خیلی ساده این روغن را به صورت موضعی استعمال کنید یا ۲ تا ۴ قطره روغن را به ۳ فنجان آب جوش اضافه کرده و بخار روی آن را استنشاق کنید.

نکته: روغن اسطوخودوس را هرگز به صورت خوراکی مصرف نکنید.

۱۵. روغن نعناع فلفلی

تعداد زیادی از مردم زمانی دچار سردرد میگرنی می‌شوند که سرماخوردگی دارند. به این دلیل که موکوس مجاری هوایی را مسدود می‌کند و تنفس را دشوار می‌کند. نعناع فلفلی یک گیاه دارویی مناسب برای تسکین میگرن است چرا که به علت خواص فراخ‌کننده‌ی عروقی که دارد، جریان خون را در بدن کنترل می‌کند. چند قطره از این روغن را به مقداری آب داغ اضافه کنید و بخار آن را استنشاق کنید یا چند قطره از آن را روی یک حوله بریزید و در هنگام خواب آن را کنار خودتان بگذارید

۱۶. چای برگ تمشک قرمز

این چای درمان فوق‌العاده‌ای برای درد میگرن مخصوص در زنان است زمانی که دوره‌ی ماهانه‌شان را سپری می‌کنند. نوشیدن یک فنجان چای برگ تمشک قرمز نه تنها باعث کاهش شدت حملات میگرنی می‌شود، بلکه علائم دیگر را نیز کاهش می‌دهد.

۱۷. ریحان

ریحان دارای بوی بسیار تندی است که به طور موثر سردرد مرتبط با میگرن را درمان می‌کند. ریحان را به چند شیوه می‌توانید برای درمان میگرن استفاده کنید. روغن ریحان به عنوان آرامبخش عضلات عمل می‌کند و بنابراین درد بدن را درمان می‌کند. چند قطره روغن ریحان را روی گیجگاه و پیشانی‌تان بمالید و آرام ماساژ دهید.

* روش دیگر این است که، هر بار درد را تجربه می‌کنید، چند برگ تازه ریحان را میل کنید.

* علاوه بر این، با استفاده از چند برگ ریحان و جوشاندن آن در آب به مدت ۱۰ دقیقه چای ریحان آماده کنید. سپس ترکیب را صاف کنید و دمنوش حاصل را بنوشید.

* علاوه بر این، کمپرس با استفاده از ریحان و فندق افسونگر نیز عالی عمل می‌کند. ۳ فنجان آب را بجوشانید و ۲ قاشق چایخوری ریحان خشک را به آن اضافه کنید. تا زمانی که آب خنک شود، اجازه بدهید دم بکشد. در مرحله‌ی بعد ۲ قاشق غذاخوری از فندق افسونگر را به چای اضافه کنید. حالا یک تکه پارچه را در محلول خیس کنید، آب اضافی آن را بگیرید و پارچه را روی پیشانی‌تان قرار دهید.

۱۸. بابونه گاوی

بابونه‌ی گاوی  بیش‌تر در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما به طور موثر باعث درمان میگرن نیز می‌شود. استفاده از بابونه‌ی گاوی با پوست بید سفید می‌تواند بسامد و شدت حملات میگرنی را کاهش دهد. چند برگ تازه از این گیاه را بجوید، اما مراقب باشید که در این کار زیاده‌روی نکنید زیرا ممکن است جوانه‌های چشایی شما را تحت تاثیر قرار دهد.

* روش دیگر این است که می‌توانید، مقداری از این گیاه دارویی را در یک قوری قرار داده و آب داغ به آن اضافه کنید. چند دقیقه صبر کنید. سپس ترکیب را صاف کرده و کمی عسل به آن اضافه کنید تا طعم و مزه‌اش بهتر شود.

توجه داشته باشید که:

زنان باردار باید از مصرف این گیاه دارویی پرهیز کنند. این گیاه دارویی دارای چند عارضه‌ی جانبی است از جمله آفت دهان و حتی استفراغ. پس از متوقف کردن مصرف این گیاه دارویی، ممکن است درد مفصل و مشکل خواب را تجربه کنید.

۱۹. پوست درخت بید

پوست درخت بید حاوی سالیسین است که برای تولید آسپیرین استفاده می‌شود و بنابراین یک گیاه تسکین‌دهنده‌ی خوب برای درد میگرن است. چند  تکه پوست درخت بید را به یک قوری حاوی آب اضافه کنید و آن را جوش بیاورید. حرارت را کاهش دهید و اجازه دهید که ترکیب به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه آرام بجوشد. قوری را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید به مدت نیم ساعت دم بکشد. دمنوش  به دست آمده را به میزان ۳ تا ۴ فنجان در روز بنوشید.

* توجه داشته باشید که:

– افرادی که به آسپرین حساسیت دارند، باید از دمنوش پوست بید پرهیز کنند زیرا ممکن است خارش و راش را تجربه کنند و همچنین معده‌شان دچار ناراحتی شود.

رپورتاژ

– مصرف این گیاه دارویی برای کودکان زیر ۱۶ سال توصیه نمی‌شود.

۲۰. گیاه دارویی سایبان یا باباآدم جنگلی

خواص ضد التهابی و ضد اسپاسم باباآدم جنگلی شدت سردردهای میگرنی را کاهش می‌دهد چرا که گردش خون را در مغز متعادل می‌کند. علاوه بر این، این گیاه دارویی فشار خون را کنترل و اسپاسم در مویرگ‌ها را مهار می‌کند. گیاه دارویی باباآدم جنگلی در بسیاری از فروشگاه‌های گیاهان دارویی در فرم‌های مختلف مانند کپسول، پودر و مایع موجود است.

* نکته: از مصرف کپسول‌های که حاوباباآدم جنگلی که حاوی پیرولوزیدین آلکالوئیدها (PA) هستند، اجتناب کنید زیرا ممکن است موجب بروز سرطان شود و به کلیه‌ها و کبد آسیب برساند. محصولات دارای PA را برای ماساژ روی پوست استفاده نکنید.

۲۱. گیاه دارویی کهندار

کهندار یک گیاه عالی برای درمان میگرن است. این گیاه دارویی باعث افزایش جریان اکسیژن و خون به مغز می‌شود و به این ترتیب سردرد را کاهش می‌دهد. برگ این گیاه به صورت عصاره موجود است. علاوه بر این، کپسول و قرص کهندار نیز قابل دسترسی هستند.

۲۲. رزماری

روغن رزماری همراه با سایر روغن‌های معطر دیگر می‌توانند از حملات میگرنی جلوگیری کنند زیرا این روغن گردش خون را نرمال می‌کند. شما همچنین می‌توانید برگ رزماری تازه را به یک فنجان چای اضافه کنید و آن را بنوشید.

* روش دیگر این است که می‌توانید یک قطره روغن رزماری را روی یک تکه پارچه بریزید و عطر آن را استنشاق کنید.

* علاوه بر این، می‌توانید پیشانی‌تان را با روغن رزماری ماساژ دهید.

۲۳. سنبل‌الطیب

سنبل‌الطیب به درمان بسیاری از بیماری‌ها مانند درد قفسه‌ی سینه، اضطراب، سوء هاضمه و بی‌خوابی کمک می‌کند. گرچه میگرن را درمان نمی‌کند، اما به بدن‌تان آرامش می‌دهد و به عنوان آرام‌بخش عمل می‌کند. این گیاه دارویی نیز مانند بسیاری از گیاهان دیگر به عنوان دمنوش استفاده می‌شود.

۲۴. بابونه

خواص ضد اسپاسم و ضد التهابی گیاه بابونه اثر تسکین‌دهنده‌ای روی بدن دارد و مشکلات میگرن را از بین می‌برد. ۲-۳ قاشق چایخوری از گل‌های بابونه را بردارید و آن‌ها را در یک فنجان آب داغ دم بگذارید. سپس، ترکیب را صاف کرده و لیمو و عسل به آن اضافه کنید. این این چای گیاهی را سه بار در روز بنورید.

۲۵. زنجبیل

زنجبیل به جلوگیری از میگرن کمک می‌کند، زیرا سنتز پروستاگلاندین را که باعث انقباض عضلات می‌شود مهار می‌کند. زنجبیل را به غذاهایی که می‌پزید بیزفزایید. با آن را در ۲ فنجان آب جوش بجوشانید و دمنوش آن را تهیه کنید. اجازه بدهید زنجبیل به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد و بعد ترکیب را صاف کنید. در نهایت آن را بنوشید.

۲۶. تخم گشنیز

آب را در یک کتری بجوشانید. حالا مقداری تخم گشنیز را در یک قوری بریزید و آب جوش را روی آن‌ها اضافه کنید. بخاری را که از روی ترکیب بلند می‌شود،‌ استنشاق کنید. روش دیگر این است که، می‌توانید آن‌ها را به صورت خام بخورید یا فرم پودری این دانه‌ها را به غذاهایی که می‌پزید،‌ اضافه کنید.

۲۷. دونگ کوئی

دونگ کوئی ریشه یک گیاه است و به خانواده‌ی دیگر ریشه‌های خوراکی مانند جعفری، هویج و کرفس تعلق دارد. خیلی ساده کرمی‌ که حاوی دونگ کوئی است را استفاده کنید و آن را روی پیشانی‌تان استعمال کنید. این روش درمانی قطعا درد ناشی از میگرن را کاهش خواهد داد.

* روش دیگر این است که می‌توانید گیاه دونگ‌ کوئی را همراه با ۲ فنجان آب داخل یک قوری بریزید. در قوری را بگذارید و آن را به مدت ۱۵ دقیقه روی گرمای متوسط ​​حرارت بدهید تا به نقطه‌ی جوش برسد. حرارت را کاهش دهید و اجازه دهید که ترکیب به مدت ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که مقدار آن به نصف کاهش می‌یابد، بجوشد. یک فنجان از این چای را برای خودتان بریزید و مقداری عسل هم به آن اضافه کنید.

* توجه داشته باشید که:

– مادران شیرده و زنان باردار نباید از این گیاه دارویی استفاده کنند.

– همچنین در دوران قاعدگی از این گیاه استفاده نکنید.

– قبل از استفاده از این گیاه، حتما آن را با آب بشویید.

۲۸. گیاه دارویی نمدار

چند برگ از گیاه نمدار را به یک قوری حاوی آب جوش اضافه کنید و اجازه بدهید به مدت چند دقیقه روی حرارت پایین آرام بجوشد. سپس دمنوش را صاف کنید و هر بار که درد مرتبط با میگرن را تجربه می‌کنید، آن را بنوشید.

۲۹. ترب کوهی

ترب کوهی برای درمان عفونت‌های کلیه، آرتریت، عفونت‌های مثانه، فشار عضلانی و عفونت‌های دستگاه تنفسی استفاده می‌شود. این گیاه دارویی دارای توانایی باز کردن رگ‌های خونی است که به نوبه‌ی خود باعث کاهش درد ناشی از میگرن می‌شود.

۳۰. پیچ امین‌الدوله

خواص طبیعی ضد درد و ضد التهابی این گیاه دارویی باعث تسکین و کاهش شدت سردرد می‌شود و بسیاری از عفونت‌های روده را کاهش می‌دهد.

۳۱. گل ماهور

خواص آرام‌بخشی که در این گیاه دارویی وجود دارد، به طور موثری میگرن را درمان می‌کند. چای تهیه شده از گل ماهور باعث کاهش اسپاسم عضلات می‌شود و به عنوان یک تسکین‌دهنده‌ی درد عمل می‌کند. یک قاشق غذاخوری از برگ خشک‌شده‌ی گل ماهور را آماده کنید و آن‌ها را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید. به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. در صورت نیاز می‌توانید، عسل هم به آن اضافه کنید.

۳۲. بومادران

تحقیقات نشان می‌دهند که گیاه دارویی بومادران دارای خواص ضد میکروبی، ضد اضطراب و تسکین‌دهنده‌ی درد است و بنابراین باعث کاهش درد می‌شود. شما می‌توانید کپسول‌ها، عصاره‌ها یا تنتورهای این گیاه دارویی را مصرف کنید. اما قبل از استفاده از آن با پزشک‌تان مشورت کنید. علاوه بر این، چای تهیه شده از بومادران خشک می‌تواند نتایج مؤثری را به بار آورد.

* توجه: زنان باردار نباید این گیاه دارویی را مصرف کنند.

۳۳. گیاه دارویی سنبله‌ای آفیسینالیس

این گیاه دارویی بیش‌تر به شکل چای استفاده می‌شود و جایگزینی برای چای سیاه است. گیاه سنبله‌ای آفیسینالیس دارای خواص آرام‌بخشی است که در درمان مشکلاتی مانند میگرن، درد صورت، گرفتگی‌های قاعدگی، استرس و اضطراب بسیار موثر است. این گیاه دارویی در عیم حال علائم سینوزیت را کاهش می‌دهد. از برگ‌های خشک گیاه سنبله‌ای برای آماده کردن دمنوش استفاده کنید.

۳۴. گیاه دارویی رازک

گیاه دارویی رازک به علت خواص آرام‌بخشی که دارد مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما هنوز به طور کامل معلوم نیست که چگونه می‌تواند به راحتی درد میگرن را کاهش دهد. با این وجود، این گیاه دارویی می‌تواند کمک‌تان کند خواب آرامی داشته باشید. شما می‌توانید تنتور یا جوشانده‌ی رازک را استفغاده کنید.

* توجه: توصیه می‌شود قبل از استفاده از گیاه دارویی رازک با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید.

۳۵. گیاه دارویی اوودیا

تحقیقات نشان می‌دهند که مواد شیمیایی خاص موجود در در اوودیا برای بدن مفید هستند. این گیاه دارویی از سردرد مکرر جلوگیری می‌کند.

* توجه: زنان باردار باید از مصرف این گیاه دارویی پرهیز کنند.

قبل از به کار بردن هر یک از داروهای گیاهی، توصیه می‌شود که با پزشک‌تان مشورت کنید.

* بایدها

– به منظور رسیدن به آرامش یوگا و مراقبه کنید.

– سه وعده غذای متعادل در روز مصرف کنید چرا که گرسنگی بیش از حد سبب بروز سردرد می‌شود.

– غذاهای غنی از ویتامین B6 و نیاسین بخورید مانند شیر، مرغ و ماهی.

– با خوردن گوشت قرمز، بوقلمون و حبوبات، تریپتوفان را در رژیم غذایی‌تان قرار بدهید. برای این منظور می‌توانید از مکمل هم استفاده کنید.

– به منظور دوری از کم شدن آب بدن، مقدار زیادی آب بنوشید.

– پوست کف سرتان را ماساژ بدهید.

– به طور منظم ورزش کنید.

* نبایدها

– هنگامی ‌که یک حمله‌ی میگرن را تجربه می‌کنید روی کامپیوتر کار نکنید.

– از خوردن غذاهایی که حاوی MSG (مونوسدیم گلوتامات) هستند، پرهیز کنید.

– از الکل، شکلات، شکر تصفیه‌شده، نوشیدنی‌های دارای کافئین، غلات حاوی گلوتن، پنیرهای کهنه، غذاهای اصلاح شده به لحاظ ژنتیکی، نوشیدنی‌های گازدار، ترشی، مرکبات، سرکه، موز، مواد غذایی فرآوری‌شده و بادام زمینی دور بمانید.

نوشته‌های مرتبط