8 علت جوش ندان دستگاه اینورتر جوشکاری چیست؟
همه جوشکاران و کسانی که در کارگاه های خود دستگاه جوش دارند برای این است که از آن در کارهای جوشکاری استفاده کنند. اما گاهی این مشکل پیش می آید که دستگاه، جوش نمی دهد و باید ریشه یابی کرد که چرا دستگاه جوش چنین مشکلی دارد و چگونه باید آن را برطرف کرد. علت جوش ندادن دستگاه جوش به عوامل متعددی بستگی دارد و با شناخت این موارد می توانیم مانند یک فنی کار همیشه اینورتر خود را سالم نگه داریم.
- ایراد در تغذیه اصلی دستگاه
- خرابی یا قطعات و اتصالات
- اختلال در ولتاژ ورودی
- خرابی یا سوختن فیوزها
- مشکل در مدار قدرت
- مشکل در مدار کنترل
- خرابی در قسمت تغذیه اصلی دستگاه
- خرابی چراغ O.C
این موارد که در بالا گفتیم در جوش ندادن اینورتر جوشکاری نقش دارند. در این مطلب قصد داریم درباره علت جوش ندادن دستگاه جوش توضیحاتی را بدهیم تا منشا آن را پیدا کنید. البته لازم به ذکر است که در زمان وجود این مشکل بهتر است به تعمیرگاه های مجاز نمایندگی خدمات در شهر خود مراجعه کنید.
ایراد در تغذیه اصلی دستگاه
اولین دلیل در جوش ندادن دستگاه جوش مربوط به ایرادات در تغذیه اصلی است. اگر در قسمت تغذیه اصلی دستگاه، انرژی و جریان لازم برای جوشکاری تامین نشود اینوتر جوش نمی دهد و یا جوش مطلوبی به وجود نمی آید. برای رفع این ایراد باید فیوز ها، رله ها و ترانسفورماتور ها تعمیر و تقویت شوند.
راه حل این کار به این صورت است که قطعات تعمیر و یا تعویض شوند. برای این کار کمک گرفتن از افراد فنی ضروری است. اگر قطعه سالم و با کیفیت نصب نشود ممکن است به دستگاه آسیب های جدی وارد شود.
بررسی قطعات و اتصالات
در زمان جوش ندادن دستگاه جوش اولین کاری که باید انجام دهیم این است که تمام قطعات و اتصالات را بررسی کنیم. این کار برای این است که ابتدا علائم ظاهری را پیدا کنیم. یکی از نشانه ها بوی سوختگی سیم است که می توان به سادگی متوجه آن شد.
اگر سیم ها و یا اتصالات شل شده بودند می توانیم با دقت آنها را سفت کنیم و اگر از جای در آمده بودند و یا آسیب دیده اند باید به نمایندگان خدمات مراجعه کنیم.
بررسی ولتاژ ورودی
اگر اختلال در ولتاژ ورودی بود ابتدا با یک ولت متر ورودی دستگاه جوش را بررسی می کنیم. برای این کار بهتر است ابتدا دفترچه راهنمای محصول را با دقت مطالعه کنید. ولتاژ ورودی باید با ولتاژ ذکر شده در دفترچه راهنمای دستگاه مطابقت داشته باشد. اگر ولتاژ ورودی خیلی کم یا خیلی زیاد است، مشکل را باید از منبع برق ورودی پیدا کنید.
بررسی فیوزها
فیوزهای دستگاه را مورد بررسی قرار دهید تا مطمئن شوید که سالم هستند. در صورت خرابی فیوز، باید آن را با یک فیوز با همان آمپر تعویض کنید.
بررسی مدار قدرت
مدار قدرت شامل ترانسفورماتور، دیودها، خازن ها و IGBT ها است. هر یک از این قطعات می تواند آسیب دیده و باعث خرابی دستگاه شود. برای بررسی مدار قدرت نیاز به دانش و تخصص فنی و همچنین تجهیزات مناسب مانند مولتی متر و اسیلوسکوپ است.
بررسی مدار کنترل PWM
یکی از قسمت های مهم در اینوتر جوشکاری برد کنترل آن است. برد کنترل روی فرایند جوش نقش موثری دارد. هر گونه خرابی و یا اختلال در این قسمت عملکرد دستگاه جوش را ضعیف و یا از کار می اندازد. برای تعمیر این قسمت باید قطعات الکترونیکی از قبیل: میکروکنترل ها، برد الکترونیکی و برد کنترل را تعویض کرد.
نکات مهم در زمان جوش ندادن دستگاه جوش
زمانی که دستگاه جوش دچار خرابی می شود و یا جوش نمی دهد بهترین کار این است که دستگاه را خاموش کنیم. در قدم بعدی باید دستگاه را به نمایندگی خدمات برده و توسط افراد ماهر تعمیر کنیم. اگر اطلاعات فنی دارید و دستگاه شما شمامل گارانتی است توصیه می شود که خودتان دست بکار نشوید و از گارانتی محصول استفاده کنید.
انتخاب برند اینوتر جوشکاری مناسب
در این قسمت لازم است به این نکته اشاره کنیم انتخاب برند برتر اینورتر جوشکاری که استاندارد های جهانی را دارد به شما کمک می کند تا به مدت زمان طولانی از دستگاه خود استفاده کنید. برند های برتر تولید کننده دستگاه جوش با رعایت تمامی مراحل کنترل و تضمین کیفیت محصولی با کیفیت ارائه می دهند.
جمع بندی
دستگاه جوش پس از مدتی قطعاتش دچار خرابی و یا فرسودگی می شود و یا ممکن است به دلیل استفاده های نادرست با مشکل روبرو شود. یکی از مشکلات در زمان خرابی و یا استفاده های نامناسب باعث جوش ندادن دستگاه جوش می شود. این مشکلات در همه دستگاه ها رایج است و بهترین کار برای ریشه یابی این است ابتدا یک برند معتبر و مطرح انتخاب کنیم و اگر دستنگاه هم خراب شد به نمایندگی های مجاز خدمات مراجعه کنیم.
علت جوش ندادن دستگاه جوش به عوامل مختلفی بستگی دارد که در این مقاله به آنها اشاره کردیم. شما می توانید مانند یک مهندس عیب دستگاه خود را پیدا کنید و در صورتی که مهارت تعمیر دارید دستگاه خود را تعمیر کنید.