درمان خانگی یبوست: ۳۳ روش سریع و قطعی درمان یبوست شدید
ناقص
درمان خانگی یبوست می تواند واقعا مشکل مزاجی شما را حل کند و عوارض خاصی را برایتان به همراه نداشته باشد. یبوست نوعی اختلال گوارشی است که برنامهی معمول زندگیتان را مختل میکند. مصرف ناکافی مایعات، سبک زندگی نشسته، رژیم غذایی با فیبر پایین، عدم انجام ورزش منظم، برخی داروهای خاص، به تعویق انداختن نیاز فوری به دستشویی برای حرکات رودهای، افسردگی، استرس، اختلالات سوخت و ساز، چاقی، عدم تعادل هورمونی، سندرم رودهی تحریکپذیر، پرکاری تیروئید و غیره، برخی دلایل اصلی یبوست را تشکیل میدهند.
نشانههای یبوست عبارتند از: نفخ و گاز، تهوع، زخم دهان، از دست دادن اشتها، احساس پُر بودن شکم، مشکل دفع مدفوع، سوزش سردل، زور زدن برای دفع مدفوع و غیره. اگر تغییراتی در رژیم روزانه و سبک زندگیتان ایجاد کنید، یبوست کاملا قابل درمان و قابل کنترل است. در ادامه به چند درمان خانگی یبوست اشاره میکنیم.
۱. روغن کرچک
خواص ملینی روغن کرچک با تحریک رودهی کوچک و رودهی بزرگ به بهبود حرکات روده کمک میکند. هر روز صبح ۱-۲ قاشق چایخوری روغن کرچک را به صورت ناشتا مصرف کنید. شما میتوانید روغن کرچک را همراه با آبمیوه مصرف کنید تا طعم آن بهتر شود. راه دیگر این است که یک قاشق چایخوری روغن کرچک را به یک لیوان شیر گرم اضافه کنید، خوب هم بزنید و بنوشید.
نکته: این درمان خانگی یبوست را به مدت طولانی استفاده نکنید زیرا ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشد.
درمان یبوست ۲: لیمو
اسید سیتریک موجود در لیمو موجب سمزدایی بدن میشود و حرکت روده را منظم میکند. آب نصف یک لیمو را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. کمی عسل و نصف قاشق چایخوری نمک یا سنگ نمک به آن اضافه کنید. هر روز با شکم خالی مصرف کنید.
۳. عسل
دو قاشق چایخوری عسل را سه مرتبه در روز مصرف کنید تا علاوه بر درمان یبوست، از آن نیز جلوگیری کند. به جای آن میتوانید، یک قاشق چایخوری آب لیمو و عسل را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. صبح با شکم خالی میل کنید.
۴. رازیانه
تخم رازیانه حرکت ماهیچهها را در دستگاه گوارش تسهیل میکند و به درمان سندرم رودهی تحریکپذیر، یبوست، نفخ و سوء هاضمه کمک میکند. یک فنجان تخم رازیانه را بو بدهید و آن را بکوبید. آن را در یک شیشه نگهداری کنید. نصف قاشق چایخوری از آن را با آب گرم میل کنید.
درمان یبوست ۵: انجیر
انجیر یک ملین طبیعی است و سرشار از فیبر است. انجیر به رهایی از یبوست کمک میکند. انجیر تازه را با پوست مصرف کنید. یا انجیر خشک را با ۲-۳ عدد بادام به مدت ۴-۵ ساعت بخیسانید. پوست بادامها را بگیرید و آنها را با انجیرها بکوبید. خمیر به دست آمده را شب با ۱ قاشق غذاخوری عسل مصرف کنید.
۶. تخم کتان
تخم کتان بهخاطر اسیدهای چرب امگا-۳ و فیبری که دارد بهترین درمان یبوست است (از یبوست خفیف گرفته تا یبوستهای شدید). برای بهبود حرکات رودهای، یک قاشق غذاخوری تخم کتان را در یک لیوان آب بریزید. اجازه دهید ۲-۳ ساعت به همین شکل بماند. هر روز قبل از خواب این ترکیب را بنوشید. راه دیگر این است که ۲-۳ قاشق غذاخوری دانهی کوبیده شده کتان را با یک لیوان آب مصرف کنید.
۷. اسفناج
اسفناج منبع فیبر است. اسفناج به پاکسازی تمام سیستم رودهای کمک میکند. فرقی نمیکند بهصورت پخته مصرف شود یا خام. ترکیب نصف لیوان آب اسفناج با نصف لیوان آب دو بار در روز میتواند یبوست شدید را درمان کند. این درمان را چند روز تکرار کنید.
۸. شیره چغندر یا لبو
شیره به تسهیل حرکات روده کمک میکند. قبل از خواب ۱ قاشق چایخوری شیره چغندر قند مصرف کنید. همچنین میتوانید آن را با آب آلو بخارا، آب میوه یا شیر ترکیب کنید تا طعم آن بهتر شود. اگر با این کار بهتر نشدید میزان شیره چغندر قند را به ۱-۲ قاشق غذاخوری افزایش دهید.
همچنین میتوانید بهعنوان یک روش جایگزین، شیره چغندر قند (۲-۳ قاشق غذاخوری) را با مقدار مساوی کره بادام زمینی ترکیب کنید. صبحها میل کنید.
نکته: از آنجا که شیره چغندر قند کالری بالایی دارد، آن را بهصورت روزانه مصرف نکنید.
درمان خانگی یبوست ۹: آب
کم آبی بدن یکی از دلایل اصلی یبوست است. حداقل ۸-۱۰ لیوان آب مصرف کنید تا مدفوعتان نرمتر شود. برای این که نتیجهی بهتری بگیرید، شب هنگام یک پارچ مسی را آب کنید. صبح روز بعد آن آب را با شکم خالی میل کنید. برای بهبود این وضعیت میتوانید از آب میوهها و سبزیجات نیز در کنار آب استفاده کنید.
۱۰. انگور
هر روز نصف لیوان آب انگور (تازه) مصرف کنید. یا بهجای آن هر روز انگور مصرف کنید. یا میتوانید ۱۰-۱۲ حبهی انگور (کشمش) بیدانه را چند دقیقه در شیر بجوشانید. این شیر را میل کنید. این درمان برای کودکان مبتلا به یبوست عالی است.
همچنین میتوانید کشمش را به مدت ۲۴-۴۸ ساعت در آب بخیسانید. صبح این کشمشها را مصرف کنید. آبی که این کشمشها در آن خیس خوردهاند را نیز میل کنید.
درمان خانگی یبوست ۱۱: گلابی
هر روز آب گلابی بنوشید یا گلابی بخورید تا نشانههای یبوست مزمن بهبود بیابند. این کار باعث میشود با انقباض دیوارهی روده، حرکت روده بهبود یابد.
۱۲. گواوا
هر روز ۱-۲ گواوا میل کنید تا مدفوعتان نرمتر شود و به صورت طبیعی از شر یبوست خلاص شوید.
۱۳. بذرک
قبل از وعدههای غذایی، یک قاشق چایخوری بذرک را با آب میل کنید. این کار باعث لیز شدن دیوارهی روده میشود و حرکت در رودهها را تسهیل میکند.
۱۴. پرتقال
مصرف پرتقال یا آب پرتقال به بررسی اجتماع باقیماندهی غذا در روده (کولون) کمک میکند. این کار باعث تحریک حرکات لولهی گوارش میشود و در نتیجه یبوست را از بین میبرد.
وقتی آب پرتقال را با مقدار مساوی روغن زیتون مخلوط کنید به لیز شدن روده و پاکسازی دستگاه گوارش کمک میکند.
درمان خانگی یبوست ۱۵: سیب
فیبر قابل حل و غیرقابل حل موجود در سیب به تسهیل حرکات روده کمک میکند. سیب همچنین با تشکیل ژل محافظت کننده در دیوارهی روده از رسوب کلسترول بد جلوگیری میکند.
۱۶. پاپایا
نصف یک پاپایای اندازهی متوسط را در وعدهی صبحانه مصرف کنید تا مدفوعتان نرم شود و به راحتی از بدن خارج شود.
۱۷. قهوه
۱-۲ فنجان قهوه در روز ميتواند به تحریک شدن روده و خلاص شدن از شر یبوست کمک کند. ولی در این کار زیادهروی نکنید، زیرا ممکن است به عوارض جانبی آن مبتلا شوید.
۱۸. توتها
فیبر غیرقابل حل موجود در توتها به روان شدن شکم و بهبود تحرکات آن کمک میکند. بنابراین هر روز حداقل یک کاسه توت مصرف کنید.
۱۹. برنج قهوهای
برنج قهوهای سرشار از فیبر است و از اینرو به بهبود یبوست کمک میکند.
۲۰. آب آلوبخارا
ویژگی ملین بودن و فیبر موجود در آلوبخارا به درمان یبوست کمک میکند. شما همچنین میتوانید آلوبخارا را به صورت خشک شده، خام یا آب آن را میل کنید.
۲۱. نمک اپسوم
۲ قاشق چایخوری نمک اپسوم را در یک فنجان آب میوه یا آب مخلوط کنید و بنوشید. اگر تغییری حاصل نشد یک فنجان دیگر بنوشید.
نکته: برای کودکان تنها از نصف قاشق چایخوری نمک اپسوم استفاده کنید.
۲۲. دانه کنجد
۱۴.۲ گرم (و نه بیشتر) دانه کنجد را با آب فراوان میل کنید تا بدنتان را سمزدایی کنید.
۲۳. جوش شیرین
جوش شیرین به خنثی کردن اسیدیته بدن میپردازد و بدن را قلیایی میکند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که (۱ قاشق چایخوری) جوش شیرین را به ۱/۴ فنجان آب گرم اضافه کنید. این محلول را سریعا بنوشید. این کار باعث پاکسازی رودههایتان میشود.
۲۴. لوبیا
لوبیای خوب پخته شده مانند لوبیای سیاه، لوبیای لیما، لوبیا قرمز مشکل یبوست را کاهش میدهد. پس لوبیا را در رژیم غذاییتان بگنجانید.
درمان یبوست ۲۵: روغنها
روغن دانهی سویا، روغن کاجیره و دیگر روغنهای گیاهی ملینهای خوبی برای روده هستند. هر روز ۲-۳ قاشق غذاخوری روغن مصرف کنید تا نشانههای یبوست را از بین ببرد.
۲۶. آب کلم
برای درمان خانگی یبوست روزانه نصف فنجان آب کلم بنوشید تا با مشکل یبوست مقابله کنید.
درمان های گیاهی برای درمان یبوست
۲۷. ریشهی قاصدک
ریشه قاصدک با افزایش تولید صفرا در بدن بهصورت طبیعی یبوست را درمان میکند. ریشه تازهی قاصدک را (۲ قاشق غذاخوری) در یک فنجان آب بجوشانید. آن را صاف کرده و میل کنید. یا ۲۵۰-۵۰۰ میلیگرم عصارهی آن را با غذا مصرف کنید.
۲۸. آلوورا
آلوورا یک درمان گیاهی بسیار خوب برای درمان یبوست است. آلوورا را با مقداری آب مخلوط کنید. دو بار در روز با شکم خالی در صبح و شب (بعد از شام) مصرف کنید. این کار باعث تنظیم شدن تحرکات رودهتان میشود.
نکته: ممکن است پس از استفاده از این روش به اسهال یا گرفتگی شکم مبتلا شوید پس در مصرف آن دقت کنید.
۲۹. بائل
بائل یا سیب چوبی به خاطر ویژگیهای ملین بودنش، یک عامل ضدیبوست فوقالعاده است. برای درمان یبوست مزمن به مدت ۲-۳ ماه بهصورت روزانه میوهی بائل را قبل از شام میل کنید
۳۰. پوسته پسیلیوم
۱ قاشق غذاخوری پوسته پسیلیوم را در یک لیوان آب حل کنید. صبحها بهصورت ناشنا این محلول را بنوشید تا از یبوست جلوگیری کنید.
۳۱. فلوس
میوهی رسیدهی فلوس دارای خواص ملین بودن است، به همین دلیل بهصورت طبیعی یبوست را درمان میکند. از آنجاییکه هیچ عارضهی جانبی ندارد، زنان باردار و کودکان نیز میتوانند از آن استفاده کنند.
۳۲. هلیله سیاه
هلیله سیاه یک ملین متوسط است. کمی سنگ نمک روی پالپ آن بپاشید و آن را مصرف کنید. همچنین میتوانید پالپ آن را با دارچین و سیر طعمدار کنید. برای اینکه بهترین نتیجه را از آن بگیرید بهصورت منظم مصرف شود.
۳۳. ریواس
ریواس یکی از بهترین درمانهای خانگی یبوست که گیاهی است. ریواس را بپزید و آن را بهصورت پوره دربیاورید. به آن عسل اضافه کنید و مصرف کنید.
کارهایی که برای درمان خانگی یبوست باید انجام دهید:
– هر روز فیبر زیاد مصرف کنید و آب زیاد بنوشید.
– بهصورت منظم ورزش کنید. تمرینات یوگا را انجام دهید تا فرآیند هضم را بهبود دهید.
– غذایتان را به خوبی و به آرامی بجوید.
– در فواصل منظم غذاهای سبک مصرف کنید.
– ۳-۴ ساعت قبل از خواب غذایتان را مصرف کنید.
کارهایی که نباید انجام دهید:
– نیاز فوری به استفاده از دستشویی را نادیده نگیرید.
– از مصرف الکل و مصرف بیش از اندازهی نوشیدنیهای کافئیندار اجتناب کنید.
– از مصرف غذاهای فرآوری شده و هله و هوله اجتناب کنید. همچنین از مصرف خوراکیهای حاوی شکر تصفیه شده و چربی مانند پنیر، بیسکویت، پاستیل و غیره پرهیز کنید.
– زنان باردار باید از مصرف داروهایی که بدون نسخه فروخته میشوند و ملینها پرهیز کنند زیرا ممکن است به زایمان زودهنگام بیانجامد.
میوه مفید برای معده: ۱۶ میوه و سبزیجات عالی برای سلامتی معده