چگونه جاب آفر بگیریم؟ بهترین کشور برای دریافت جاب آفر کدام است

کسانی که به دنبال مهاجرت کاری هستند به‌خوبی با اصطلاح جاب آفر (Job offer) آشنایی دارند. جاب آفر، «پیشنهاد شغلی» یا «پیشنهاد کاری» در واقع نامه یا درواقع دعوتنامه‌ای رسمی است که از طرف یک شرکت یا کارفرمای خارجی برای فرد متقاضی صادر می‌شود. در این دعوتنامه، کارفرما تمایل خود را به استخدام مخاطب نامه در یک موقعیت شغلی خاص اعلام می‌کند.

دریافت جاب آفر نشان می‌دهد که ما حتی پیش از مهاجرت به کشور مقصد، شغلی در آنجا داریم. البته این دعوتنامه کاری به‌تنهایی کافی نیست و باید با اخذ ویزای کار همراه شود. در بسیاری از کشورها، داشتن جاب آفر یکی از الزامات اخذ ویزای کار است.

در ادامه به مقدمات و مراحل کلی دریافت جاب آفر به مقصد کشورهای خارجی نگاهی می‌اندازیم.

مهاجرت از طريق جاب آفر برای چه کسانی مناسب است؟

مهاجرت به واسطه جاب آفر به کسانی که تحصیلات عالیه دارند یا آن‌هایی که در حوزه‌های پیچیده و منحصربه‌فرد فعالیت می‌کنند محدود نمی‌شود یا حتما قرار نیست که استاد دانشگاه باشیم تا بتوانیم از کارفرمای خارجی، پیشنهاد شغلی بگیریم. مثلا در بسیاری از کشورها، مهندس و آشپز هر دو فرصت دریافت پیشنهادهای کاری خوب را دارند.

به‌طور خلاصه، مهاجرت با جاب آفر می‌تواند برای اقشار زیر انتخاب مناسبی باشد:

نیروی کار متخصص: بسیاری از کشورها در حوزه‌های خاص به دنبال جذب نیروی کار متخصص هستند. اگر در کشوری برای تخصص شما تقاضای خوبی وجود دارد، ممکن است در آنجا جاب‌آفرهای ارزشمندی در انتظارتان باشند.

فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های مطرح: در خیلی موارد، داشتن مدرک تحصیلی از دانشگاه‌های معتبر، شانس دریافت جاب آفر و اخذ ویزای کار را افزایش می‌دهد.

کسانی که به زبان انگلیسی مسلط هستند: تسلط به زبان‌های خارجی باعث می‌شود که راحت‌تر با محیط سازگار شوید و بهتر با کارفرما و همکاران ارتباط برقرار کنید. بنابراین چنانچه تسلط خوبی بر انگلیسی یا دیگر زبان‌های رسمی کشورهای موردنظرتان دارید، بد نیست که به مسیر مهاجرت با جاب آفر فکر کنید.

متاهلین: بعضی کشورها برنامه‌های مهاجرتی خاصی برای افراد متاهل دارند. در خیلی موارد، از طریق جاب آفر می‌توانید همسر و فرزندانتان را نیز با خود به آنجا ببرید.

برای اخذ جاب آفر به چه پیش نیازهایی نیاز داریم

پیش‌نیازهای اخذ جاب آفر از جایی به جایی دیگر فرق می‌کنند و مواردی مثل: کشور مقصد، نوع شغل و شرایط متقاضی روی آن اثر می‌گذارند. همچنین باید ببینیم که اصولا کارفرماهای خارجی به دنبال چه تخصص‌ها و چه نیروهایی هستند.

به‌طورکلی بعضی از شروط دریافت جاب آفر عبارتند از:

سابقه کار: شاید مهم‌ترین شرط برای رسیدن به جاب آفر، داشتن سابقه کاری مرتبط، متناسب و قابل اثبات باشد. هرچه نباشد، کارفرمایان به دنبال استخدام افرادی هستند که تجربه کافی و مهارت‌های لازم را برای انجام وظایف محول‌شده داشته باشند. دراین‌بین، سوابق کاری راضی‌کننده در حکم مهر تاییدی بر باتجربه و ماهر بودن فرد است.

تسلط به زبان کشور مقصد: تسلط به انگلیسی یا زبان‌های دیگری که در سرزمین مقصد رایج هستند، برای خیلی از کارفرماها اهمیت بالایی دارد. در بسیاری مواقع، این تسلط چیزی بیش از کف‌های تعیین‌شده در ویزاهای مختلف است. بنابراین شاید صرف نمره‌هایی مانند آیلتس ۵ و ۶ برای این منظور کفایت نکند. در اغلب موارد، انتظار می‌رود که فرد آن‌قدر به زبان موردنظر مسلط باشد که بتواند به‌طور روان به زبان آن کشور صحبت کند تا مشکلی در ارتباط درست با کارفرما، همکاران و مشتریان پیش نیاید.

مدرک تحصیلی مرتبط: مسلما برای بعضی از مشاغل، مانند مهندسی عمران، به مدرک دانشگاهی مرتبط نیاز خواهد بود. در این موارد، بسته به نظر کارفرما، ممکن است حداقل مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد از متقاضی درخواست شود.

گواهینامه فنی-آموزشی: برای برخی کارها احتمال دارد کارفرما گواهینامه‌های فنی یا غیرفنی خاصی را از متقاضی درخواست کند.

تمکن مالی: دراین‌باره در ادامه توضیح خواهیم داد.

نمونه کار: نمونه‌کار یکی از مواردی است که می‌تواند نشان‌دهنده میزان مهارت و تجربه فرد باشد. در مشاغلی مانند طراحی گرافیک، داشتن نمونه‌کار ضروری است.

ارتباطات خوب: این مورد نیاز به توضیح ندارد. در هرجای دنیا، برخورد خوب و برقراری ارتباط قوی جزو کلیدهای موفقیت در کار و زندگی است.

شناخته‌شده بودن: این مورد بیشتر برای اقشاری مانند استادان دانشگاه و مهندسین صدق می‌کند. کارشناسان یا دانشمندانی که در حوزه به‌خصوصی کار می‌کنند، احتمال دارد مرتبا از دانشگاه‌ها و مراکز علمی جاب آفر داشته باشند.

مدارک شناسایی، مالی و غیره: برای اخذ جاب آفر، باید مدارک مختلفی را به کارفرما و مقامات مهاجرتی ارائه دهید؛ مدارکی مانند گذرنامه، گردش حساب و…

وضعیت سلامتی: در برخی مناطق و بعضی موقعیت‌های شغلی، فرد باید از لحاظ سلامتی شرایط خاصی را داشته باشد و مثلا گواهی عدم ابتلا به بیماری‌های خاص ارائه بدهد.

رپورتاژ

عدم سوءپیشینه: در بعضی کشورها داشتن سوءپیشینه می‌تواند مانع دریافت ویزای کار شود.

رزومه کاری-تحصیلی رضایت‌بخش: که چکیده‌ای از موارد بالا است.

برای اطلاع از شرایط دریافت جاب آفر باید از منابع به‌روز و رسمی، به‌ویژه وب‌سایت سفارت یا کنسولگری کشور موردنظرتان، استفاده کنید.

ترجیحا پیش از اقدامات عملی از طریق فرم‌های ارزیابی مهاجرت پتانسیل موفقیت پروسه مهاجرت خود را بسنجید. برای کسب اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید:

https://namnak.com/immigration-assessment-form.p93137

آیا برای جاب آفر به تمکن مالی نیاز داریم؟

بله. اصولا، به‌ویژه ما ایرانی‌ها، برای دریافت هر نوع ویزا، ازجمله ویزای کار، به سطحی از تمکن مالی نیاز خواهیم داشت. البته درمورد ویزای کار با جاب آفر یا همان دعوتنامه کارفرما، این سطح پایین‌تر است و مثلا ارقام آن با ویزای سرمایه‌گذاری اصلا قابل مقایسه نیست.

در ویزای جاب آفر، بیشتر هزینه‌ها با کارفرما است. همچنین ما از همان ماه‌های ابتدایی ورود به کشور، حقوق دریافت می‌کنیم. درنتیجه، وضعیت نسبت به سایر ویزاها، که در آن‌ها به‌طور متوسط به زمانی بین ۳ تا ۶ ماه جهت جا افتادن و پیدا کردن کار نیاز داریم، متفاوت خواهد بود. بااین‌حال باید وضعیت مالی قابل‌قبولی داشته باشیم تا برای اقامت، فرستادن فرزند به مدرسه و… مشکلی برایمان پیش نیاید.

دراین‌بین شروط لازم برای تمکن مالی نسبت به کشور مقصد، نوع شغل، شهر یا منطقه محل سکونت، شرایط متقاضی و غیره متفاوت خواهند بود.

بهترین کشورها برای جاب آفر کدامند

در فهرست بهترین کشورها برای مهاجرت با جاب آفر چنین نام‌هایی به چشم‌مان می‌خورد:

آلمان: این کشور با مزیت‌هایی مانند: اقتصاد قدرتمند، تقاضای زیاد برای نیروی کار ماهر و حقوق و مزایای بالا، مقصد مناسبی، به‌ویژه برای مهندسین و متخصصین فنی، محسوب می‌شود.

کانادا: مهاجرپذیری بالا، وسعت زیاد، اقتصاد خوب، تنوع فرهنگی و جمعیت بزرگ ایرانیان خارج از کشور، باعث شده تا کانادا گزینه خوبی برای کار، از جمله در حوزه‌هایی مانند سلامت و فناوری اطلاعات، باشد.

استرالیا: اقتصاد قوی، مهاجردوستی، آب‌وهوای کم‌وبیش سازگار برای ما ایرانی‌ها، طبیعت زیبا و غنی و نیاز فراوان به نیروی کار در حوزه‌های مختلف، مانند: عمران، معدن و کشاورزی، از استرالیا سرزمینی ایده‌آل برای جاب آفر ساخته‌اند.

باتوجه‌به کمبود نیروی کار متخصص در استرالیا، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که با جاب آفرهای بیشتر و استقبال بهتر کارفرمایان از نیروی متخصص، روبه‌رو شویم؛ البته نیرویی با تحصیلات مرتبط و سابقه کار متناسب که تسلط کافی به زبان انگلیسی داشته باشد. به‌طورکلی شاید اخذ ویزا از استرالیا نسبت به کشورهای دیگر آسان‌تر نباشد، ولی دریافت جاب آفر (که باید با ویزای کار همراه شود) به احتمال زیاد راحت‌تر خواهد بود؛ درصورتی‌که بتوانیم تعداد زیادی از کارفرماها را مجاب کنیم که ما را جذب کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دریافت جاب آفر استرالیا به لینک زیر مراجعه کنید.

uniquevisa.net/visa-australia/australia-job-offer-visa

مراحل اخذ جاب آفر که پیش از اقدام باید بدانید

مراحل دریافت جاب آفر برای هر کشور و هر شغلی، متفاوت است و ازقضا با گذر زمان هم تغییر می‌کند. برای این کار می‌توانید خودتان مستقیما اقدام کنید یا آنکه از یک وکیل معتبر در امور مهاجرت کمک بگیرید.

درحالت‌کلی مراحل اخذ جاب آفر از این قرار هستند:

  • انتخاب کشور موردنظر برای مهاجرت، باتوجه‌به شرایط بازار کار آنجا، شرایط دریافت ویزای کار از طریق جاب آفر و البته وضعیت و ترجیحات خودتان.
  • برآورد مهارت‌ها و تخصص‌های خود، مقایسه آن‌ها با پیش‌نیازهای کشور مقصد و درصورت‌نیاز، تکمیل مهارت‌ها و دریافت گواهینامه‌ها یا مدارک لازم.
  • تلاش برای شبکه‌سازی و ارتباط با کسانی که در حوزه کاری موردنظرتان در کشور مقصد فعالیت می‌کنند.
  • جستجوی مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی یا تخصص خود در مقصد از طریق سرویس‌های کاریابی آنلاین معتبر و ارسال رزومه خود به کارفرماهای مناسب.
  • انجام مصاحبه آنلاین با شرکت یا کارفرماهایی که تمایل به جذب شما دارند.
  • ارسال مدارک برای کارفرما یا شرکت خارجی، قبل و بعد از دریافت پیشنهاد شغلی.
  • انجام مراحل اخذ ویزای کار با جاب آفر.

در نتیجه باید گفت روند دریافت جاب آفر و مهاجرت با ویزای کاری روند سختی نیست و قابل انجام است اما همیشه چالش‌هایی در مسیر است و همینطور ممکن است زمانبر باشد. امیدواریم این مطلب توانسته باشد به روند مهاجرت شما کمک کرده باشد. انتخاب شما جاب آفر چه کشوری است؟

نوشته‌های مرتبط