خواص ویتامین D (دی): ۲۸ فایده حیرت انگیز ویتامین د برای پوست، مو، و سلامتی

همه‌ی ما در مدرسه آ، ب، ث، د خود را یاد گرفته‌ایم. این روزها یک مجموعه‌ی دیگر از آ، ب، ث، د ها نیز وجود دارد که بسیار معروف و همچنین قابل خوردن هستند! این‌ها چیزی نیستند مگر ویتامین‌های A، B، C، D و غیره. ویتامین‌ها فایده‌های بی حد و حصری دارند و ما از بیشتر دانستن درباره‌ی آ‌ن‌ها قطعا لذت خواهیم برد. بیایید نگاهی به خواص ویتامین D (دی) بیندازیم و اینکه چگونه می‌توانیم آن را در رژیم غذایی روزانه‌مان بگنجانیم.

ویتامین D چیست؟

– ویتامین D گروهی از استروئیدهای محلول در چربی است که به جذب کلسیم و فسفات توسط روده‌ها کمک می‌کند.

– بر خلاف سایر ویتامین‌ها، ما مجبور نیستیم حتما ویتامین D را از خوراکی‌ها بگیریم. منبع اصلی ویتامین D از خود بدن ما و به کمک نور خورشید ساخته می‌شود. بدن ما با قرار گرفتن به میزان کافی در معرض نور خورشید می‌تواند به سنتز ویتامین D کمک کند.

– کسانی که مقدار مناسبی نور آفتاب دریافت می‌کنند به مصرف مکمل‌های ویتامین D نیازی ندارند چون نور آفتاب سنتز ویتامین‌ D را به میزان کافی در بدن بهبود می‌بخشد.

۵ شکل ویتامین D وجود دارد و در مجموع تحت عنوان کلسیفرول شناخته می‌شوند.

۱. ویتامین D1 که ترکیب مولکولی ارگوکالسیفرول با لومیسترول است.

۲. ویتامین D2 که از ارگوسترول ساخته شده است. این ماده در بی‌مهرگان، قارچ‌ها، و گیاهان در واکنش به نور آفتاب تولید می‌شود. انسان‌ها و سایر مهره‌داران ویتامین D تولید نمی‌کنند.

۳. ویتامین D3 هنگامی در پوست ساخته می‌شود که ۷ دی‌هیروکلسترول با نور ماوراء بنفش واکنش نشان می‌دهند. یک انسان به ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار گرفتن در معرض نور آفتاب دست کم ۲ بار در هفته بر روی صورت، دست‌ها و پشت بدون کرم ضد آفتاب‌های حاوی بیش از شاخاص UV (۳) برای سنتز مقادیر مناسب ویتامین D3 نیاز دارد.

۴. ویتامین D4 یک دی‌هیدروئگوکلسیفرول است.

۵. ویتامین D5 از ۷ دی‌هیدروئگوکلسیفرول تشکیل شده است.

از میان این ویتامین‌ها، ویتامین D2 و D3 از همه مهمتر هستند. هرچند ویتامین D معمولا یک ویتامین نامیده می‌شود، اما لزوما یک ویتامین رژیمی نیست چون می‌تواند به مقدار کافی توسط اکثر پستانداران به غیر از گربه‌ها و سگ‌ها سنتز شود. یک ترکیب ارگانیک را فقط در صورتی می‌توان ویتامین  نامید که نتواند به نسبت و اندازه‌های کافی سنتز شود و باید از رژیم غذایی به دست بیاید. پیش از آنکه به سراغ فایده‌ّهای ویتامین D برویم، نگاهی می‌اندازیم به خطرات شایع کمبود این ویتامین و همچنین علائم کمبود آن:

در این‌جا ۷ عامل خطر شایع را برای کمبود ویتامین D می‌بینید:

– داشتن پوست تیره

– سالمند بودن

– داشتن اضافه وزن یا چاق بودن

– نخوردن ماهی و لبنیات به میزان کافی

– زندگی دور از خط استوا که در آن نور خورشید کم است.

– استفاده از کرم ضد آفتاب هر بار که بیرون از خانه می‌روید.

– مدام در داخل خانه یا فضاهای بسته بودن.

احتمال کمبود این ویتامین در کسانی که در نزدیکی استوا زندگی می‌کنند و به میزان کافی در معرض نور خورشید قرار دارند، کم است، زیرا پوست آن‌ها به‌اندازه‌ی کافی ویتامین D برای تامین نیاز بدن‌شان تولید می‌کند.

اکثر مردم نمی‌دانند که مبتلا به کمبود ویتامین دی هستند، چرا که علائم کمبود ویتامین D معمولا خفیف است. ممکن است علائم کمبود ویتامین D را به راحتی تشخیص ندهید، حتی اگر روی کیفیت زندگی‌تان تاثیر منفی داشته باشند.

علائم کمبود ویتامین D

در این‌ نوشتار با ۸ نشانه و علائم کمبود ویتامین D آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید!

۱. بیمار شدن یا دچار عفونت شدن به طور مکرر

یکی از مهم‌ترین نقش‌های ویتامین D، حفظ قدرت سیستم ایمنی بدن شماست تا بتوانید با ویروس‌ها و باکتری‌هایی که باعث بیماری می‌شوند، مبارزه کنید.

این ویتامین به طور مستقیم با سلول‌هایی که مسئول مبارزه با عفونت‌هستند، تعامل دارد.

اگر به طور مکرر بیمار می‌شوید، به خصوص در صورتی که دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا می‌شوید، کم بودن سطح ویتامین D در بدن‌تان ممکن است عامل تعیین‌کننده باشد.

چندین مطالعه‌ی مشاهده‌ای ارتباط بین این کمبود و عفونت دستگاه تنفسی مانند سرماخوردگی، برونشیت و پنومونی را نشان داده‌اند.

تعدادی از مطالعات نشان داده‌اند که مصرف مکمل‌های ویتامین D در دوزهای روزانه تا ۴۰۰۰ IU ممکن است خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه تنفسی را کاهش دهد.

در یک مطالعه که روی افراد مبتلا به اختلال مزمن انسدادی ریوی COPD صورت پذیرفت، تنها افرادی که به شدت کمبود ویتامین D داشتند پس از مصرف یک مکمل با دوز بالا به مدت یک سال بهبود قابل‌توجهی را تجربه کردند.

خلاصه

ویتامین D نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی دارد. یکی از شایع‌ترین علائم کمبود ویتامین D ، افزایش خطر بیماری یا عفونت است.

۲. خستگی و فرسودگی

احساس خستگی می‌تواند علل زیادی داشته باشد و کمبود ویتامین D هم می‌تواند یکی از آن‌ها باشد.

اما متاسفانه این کمبود اغلب به عنوان یک علت بالقوه نادیده گرفته می‌شود.

مطالعات موردی نشان داده‌اند که سطح بسیار پایین این ویتامین در خون می‌تواند باعث خستگی شود و متعاقبا اثر منفی شدیدی بر کیفیت زندگی دارد.

در یک مورد، سطح ویتامین D در خون زنی که از خستگی مزمن روزمره و سردرد شکایت داشت، تنها ۵.۹ نانوگرم در میلی‌لیتر  بود. این رقم بسیار پایین است، زیرا هر چیزی که کم‌تر از ۲۰ نانوگرم در میلی‌لیتر  باشد، کم‌تر از حد نرمال تلقی می‌شود.

هنگامی که این زن مکمل ویتامین D دریافت کرد، سطح این ویتامین در خون او به ۳۹ نانوگرم در میلی‌لیتر  افزایش یافت و علائم و نشانه‌هایی که تجربه می‌کرد، از بین رفت.

با این حال، حتی در صورتی که سطح این ویتامین در خون بیش از حد پایین نباشد، باز هم ممکن است تأثیر منفی روی سطوح انرژی شما داشته باشد.

یک مطالعه‌ی بزرگ مشاهده‌ای رابطه‌ی بین ویتامین D و خستگی را در زنان جوان مورد بررسی قرار داد.

این مطالعه نشان داد که احتمال بروز خستگی در زنانی که سطوح این ویتامین در خون‌شان پایین‌تر از ۲۰ نانوگرم در میلی‌لیتر  یا ۲۱ تا ۲۹ نانوگرم در میلی‌لیتر بود، در مقایسه با افرادی که سطح این ویتامین در خون‌شان بیش از ۳۰ نانوگرم در میلی‌لیتر بود، بیش‌تر است.

یکی دیگر از مطالعات مشاهده‌ای در پرستاران زن، ارتباط قدرتمندی را میان کم بودن ویتامین D و خستگی پیدا کرده‌است.

علاوه بر این، محققان دریافتند که ۸۹ درصد پرستاران کمبود ویتامین D دارند.

برای کسب اطلاعات بیش‌تر در مورد چگونگی کاهش دادن خستگی، مروری بر مقاله‌ی ۵ خوراکی عالی برای کاهش خستگی و افزایش انرژی را بخوانید.

خلاصه

خستگی و فرسودگی بیش از حد ممکن است علائم کمبود ویتامین D باشد. مصرف مکمل‌ها می‌تواند به بهبود سطح انرژی کمک کند.

۳. درد استخوان و پشت

ویتامین D به شیوه‌های مختلف به حفظ سلامت استخوان کمک می‌کند.

اول این‌که، جذب کلسیم را توسط بدن بهبود می‌بخشد.

درد استخوان و کمر درد ممکن است نشانه‌ای از ناکافی بودن سطح ویتامین D در خون باشد.

مطالعات مشاهده‌ای بزرگ بین کمبود این ویتامین و کمردرد مزمن ارتباطی را پیدا کرده‌اند.

یک مطالعه رابطه‌ی بین ویتامین D و درد پشت را در بیش از ۹۰۰۰ زن مسن مورد بررسی قرار داد.

محققان این مطالعه دریافتند افرادی که کمبود ویتامین D دارند، مستعد ابتلا به کمر درد، از جمله درد شدید کمر هستند، اختلالی که فعالیت روزانه‌ی آن‌ها را محدود می‌کند.

در یک مطالعه کنترل شده مشخص شد که احتمال بروز درد استخوان در پاها، دنده‌ها و مفاصل افراد مبتلا به کمبود ویتامین D تقریبا دو برابر کسانی است که سطح این ویتامین در خون‌شان در محدوده‌ی طبیعی قرار دارد.

خلاصه

پایین بودن سطح ویتامین D در خون ممکن است عامل بروز درد استخوان و کمر درد باشد.

۴. افسردگی

افسردگی ممکن است علائم کمبود ویتامین D باشد.

در مطالعات مروری، محققان کمبود ویتامین D را، به ویژه در افراد مسن به افسردگی ارتباط داده‌اند.

در یک تجزیه و تحلیل، ۶۵ درصد از مطالعات مشاهده‌ای ارتباط بین سطح پایین این ویتامین در خون و افسردگی را نشان داده‌اند.

از سوی دیگر، بسیاری از آزمایش‌های کنترل شده که نسبت به مطالعات مشاهده‌ای از بار علمی بیش‌تری برخوردار هستند، ارتباطی بین این دو نشان ندادند.

با این حال، محققانی که این مطالعات را تجزیه و تحلیل کردند، اظهار نمودند که دوز ویتامین D در مطالعات کنترل شده غالبا بسیار کم بوده‌است.

علاوه بر این، آن‌ها مشاهده کردند که برخی از مطالعات به لحاظ زمانی آن‌قدر طولانی نبوده‌اند که تأثیر مصرف مکمل‌ها را بر خلق و خوی مشاهده کنند.

برخی از مطالعات کنترل شده نشان داده‌اند که دادن ویتامین D به افرادی که با کمبود این ویتامین مواجه هستند، به بهبود افسردگی کمک می‌کند، از جمله افسردگی فصلی که در ماه‌های سردتر سال رخ می‌دهد.

خلاصه

افسردگی با کم بودن سطح ویتامین D ارتباط دارد و برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف مکمل این ویتامین باعث بهبود خلق و خو می‌شود.

۵. اختلال در روند بهبود زخم

کند بودن روند بهبودی زخم پس از عمل جراحی یا آسیب‌دیدگی ممکن است نشانه‌ای از وجود مشکل کمبود ویتامین D شما باشد.

نتایج حاصل از یک مطالعه‌ی درون‌کشتگاهی نشان می‌دهد که این ویتامین باعث افزایش تولید ترکیباتی است که برای تشکیل پوست جدید به عنوان بخشی از روند بهبود زخم حیاتی هستند.

یک مطالعه روی افرادی که جراحی دندان داشتند، نشان داد که برخی از جنبه‌های بهبودی با کمبود ویتامین D دچار مشکل می‌شوند.

همچنین اعتقاد بر این است که نقش ویتامین D در کنترل التهاب و مبارزه با عفونت برای التیام کامل و مناسب اهمیت دارد.

یک تحلیل روی بیماران مبتلا به عفونت‌های پای دیابتی صورت گرفت.

این مطالعه نشان داد احتمال بالا بودن سطح نشانگرهای التهابی در افرادی که دچار کمبود شدید ویتامین D هستند بیش‌تر است. التهاب روند بهبودی زخم را با اختلال مواجه می‌کند.

متاسفانه در حال حاضر تحقیقات بسیار کمی در مورد اثرات مکمل‌های ویتامین D در بهبود زخم در افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند، وجود دارد.

با این حال، یک مطالعه نشان داد که وقتی بیماران مبتلا به کمبود ویتامین D که روی پای‌شان زخم داشتند، با ویتامین درمان شدند، میزان زخم به طور متوسط ​​۲۸ درصد کاهش یافت.

خلاصه

سطح ناکافی ویتامین D ممکن است منجر به کند شدن روند بهبودی بعد از جراحی، آسیب یا عفونت شود.

۶. تحلیل رفتن استخوان

ویتامین D نقش مهمی در جذب کلسیم و متابولیسم استخوان دارد.

بسیاری از افراد مسن که تحلیل رفتن استخوان در آن‌ها تشخیص داده می‌شود، باید کلسیم بیش‌تری مصرف کنند. با این حال، ممکن است سطح ویتامین D نیز در آن‌ها با کمبود مواجه باشد.

پایین بودن تراکم معدنی استخوان نشان می‌دهد که استخوان‌های شما کلسیم و سایر مواد معدنی را از دست داده‌اند. این مشکل باعث می‌شود افراد مسن‌تر، به ویژه زنان، بیش از قبل مستعد بروز شکستگی باشند.

محققان در یک مطالعه‌ی بزرگ مشاهده‌ای روی بیش از ۱۱۰۰ خانم میانسال در معرض یائسگی یا بعد از یائسگی، ارتباطی قوی بین سطح کم ویتامین D و کم بودن تراکم معدنی استخوان پیدا کردند.

با این وجود، یک مطالعه‌ی کنترل شده نشان داد که زنان دچار کمبود ویتامین D پس از  مصرف مکمل‌های این ویتامین با دوز بالا، بهبودی در تراکم معدنی استخوان را تجربه نکردند، با وجود این‌که سطح این ویتامین در خون‌شان افزایش پیدا کرد.

صرف نظر از این یافته‌ها، مصرف کافی ویتامین D و حفظ سطح آن در خون در محدوده‌ی بهینه ممکن است یک استراتژی خوب برای محافظت از تراکم استخوانی و کاهش خطر شکستگی باشد.

خلاصه

کم بودن تراکم معدنی استخوان ممکن است علائم کمبود ویتامین D باشد. مصرف کافی این ویتامین برای حفظ توده‌ی استخوانی در حین بالا رفتن سن بسیار مهم است.

۷. ریزش مو

ریزش مو اغلب به استرس وابسته است، که قطعا یک علت شایع بروز این مشکل است.

با این حال، هنگامی که ریزش مو شدید باشد، ممکن است در اثر یک بیماری یا کمبود مواد مغذی باشد.

ریزش مو در زنانی که سطح ویتامین D در آن‌ها کم است، رخ می‌دهد، هرچند تا به امروز تحقیقات بسیار کمی در این رابطه وجود دارد.

کمبود این ویتامین با راشیتیسم هم مرتبط است، اختلالی که باعث نرم شدن استخوان‌ها در کودکان می‌شود.

سطوح پایین ویتامین D با آلوپسی یا طاسی منطقه‌ای مرتبط است و ممکن است عامل خطری برای توسعه‌ی این بیماری باشد.آلوپسی یا طاسی منطقه‌ای یک بیماری خودایمنی است که در اثر آن قسمتی از موی سر و سایر قسمت‌های بدن می‌ریزد.

یک مطالعه در افراد مبتلا به آلوپسی نشان داد که سطح پایین ویتامین D با ریزش شدید مو مرتبط است.

در یک مطالعه‌ی موردی، استفاده‌ی موضعی از فرم مصنوعی این ویتامین، ریزش مو را در یک پسر جوان دچار نقص در گیرنده‌ی ویتامین D بود، درمان کرد.

بسیاری از غذاها و مواد مغذی دیگر هم ممکن است روی سلامتی موها تاثیر بگذارند. اگر ریزش مو را تجربه می‌کنید، شاید بد نباشد نگاهی به این مقاله در رابطه با بهترین شیوه‌های جلوگیری از ریز مو داشته باشید.

خلاصه

رپورتاژ

ریزش مو ممکن است علائم کمبود ویتامین D در ریزش موی الگوی زنانه یا اختلال خودایمنی آلوپسی است.

۸. درد عضلانی

پیدا کردن علل بروز درد عضلانی اغلب کار دشواری است.

برخی شواهد وجود دارد که نشان می‌دهند کمبود ویتامین D ممکن است علت بالقوه‌ی بروز درد عضلانی در کودکان و بزرگسالان باشد.

در یک مطالعه‌ ۷۱٪ از کسانی که درد مزمن داشتند، با کمبود این ویتامین در خون‌شان مواجه بودند.

گیرنده‌ی ویتامین D در سلول‌های عصبی به نام گیرنده‌ی درد یا دردگیرنده وجود دارد که درد را حس می‌کنند.

یک مطالعه روی موش‌ها نشان داد که کمبود این ویتامین باعث درد و حساسیت ناشی از تحریک دردگیرنده‌ها در عضلات می‌شود.

چند مطالعه نیز نشان داده‌است که استفاده از دوزهای بالای ویتامین D می‌تواند انواع مختلف درد را در افرادی که سطح این ویتامین در بدن‌شان کم است، کاهش دهد.

یک مطالعه روی ۱۲۰ کودک مبتلا به کمبود ویتامین D که دچار دردهای شدید بودند، نشان داد که یک دوز از این ویتامین به میزان ۵۷٪ درد آن‌ها را کاهش داد.

۱۲ بیماری ناشی از کمبود ویتامین D

محققان هنوز در حال تلاش هستند تا نحوه‌ی عملکرد ویتامین دی در بدن و چگونگی تاثیر آن را بر سلامتی‌مان کاملا درک کنند، اما تصور می‌شود بین فقر ویتامین دی و تعداد زیادی از بیماری‌ها ارتباطی وجود داشته باشد.

۱. پوکی استخوان

مقدار کافی کلسیم و ویتامین دی برای حفظ تراکم و استحکام استخوان مهم است. کمبود ویتامین دی منجر به ایجاد استخوان‌های تهی از کلسیم می‌شود که بیش‌تر استخوان‌ها را ضعیف می‌کند و خطر شکستگی استخوان را افزایش می‌دهد.

۲. آسم

یک بیماری ناشی از کمبود ویتامین D آسم است. کمبود ویتامین دی با عملکرد ضعیف ریه و کنترل بدتر آسم، به ویژه در کودکان، در ارتباط است. ویتامین دی می‌تواند با مسدود کردن پروتئین‌های ایجادکننده‌ی التهاب در ریه، و تولید پروتئین‌های دیگری که اثرات ضدالتهابی دارند، کنترل آسم را بهبود دهد.

۳. سلامت قلب

کمبود ویتامین دی ممکن است با خطر بیش‌تر فشار خون بالا (هایپرتنشن) و هم‌چنین خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی‌وعروقی در ارتباط باشد.

۴. التهاب

مشخص شده است که کمبود ویتامین دی با التهاب، پاسخ منفی وسیستم ایمنی، در ارتباط است. کمبود ویتامین دی به تعدای از بیماری‌های التهابی، از جمله آرتریت روماتوئید، لوپوس، بیماری التهابی روده (آی‌بی‌دی) و دیابت نوع ۱ ارتباط داده می‌شود.

۵. کلسترول

ویتامین دی سطح کلسترول خون را تنظیم می‌کند: یافته‌ها نشان می‌دهد بدون قرار گرفتن در معرض نور آفتاب به مدت کافی، مواد پیش‌ساز ویتامین دی به جای ویتامین دی تبدیل به کلسترول می‌شوند.

۶. حساسیت‌ها

حساسیت هم یک بیماری ناشی از کمبود ویتامین D است. مطالعات نشان می‌دهد کودکانی که سطح ویتامین دی کمتری دارند، بیش‌تر احتمال دارد به حساسیت های غذایی چندگانه مبتلا باشند.

۷.  آنفلوآنزا

برخی مطالعات ارتباط بین کمبود ویتامین دی و عفونت‌های تنفسی رایج را نشان داده است، و مشخص کرده است افرادی که کمترین سطح ویتامین دی را داشته‌اند، به طرز قابل توجهی بیش از سایرین به سرماخوردگی و آنفلوآنزا مبتلا شده‌اند.

۸.  افسردگی

کمبود ویتامین دی با افسردگی در ارتباط است: گیرنده‌های ویتامین دی در بسیاری از نواحی مغز حضور دارند و در فرآیندهای مغزی زیادی شرکت دارند.  به همین خاطر مکن است ویتامین دی با افسردگی در ارتباط باشد و مکمل‌های ویتامین دی نقش مهمی در درمان افسردگی دارند.

۹. دیابت نوع ۲

مطالعات ارتباط بین سطح پایین ویتامین دی و شکل‌گیری دیابت نوع ۲ را نشان داده است. مطالعات مختلف، شواهدی ارائه می‌دهند که ویتامین دی ممکن است با تاثیر بر ترشح انسولین و حساسیت نسبت به آن، به تحمل گلوکز کمک کند.

۱۰. سلامت دهان و دندان

چندین گزارش جدید ارتباط قوی بین سلامت دهان و دندان و مصرف ویتامین دی را نشان می‌دهد. هم‌چنین نرخ از دست دادن دندان در بیماران مسنی که سطح ویتامین دی پایینی دارند بیش از سایرین است.

۱۱. آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید هم بیماری ناشی از کمبود ویتامین D است. مطالعات نشان داده است زنانی که ویتامین دی بیش‌تری دریافت می‌کنند، کمتر از در معرض ابتلا به آرتریت روماتوئید قرار دارند. هم‌چنین در میان کسانی که به این بیماری مبتلا هستند، کسانی که سطح ویتامین دی کمتری دارند علائم فعال‌تری نشان می‌دهند.

۱۲. سرطان

کمبود ویتامین دی ممکن است با سرطان هم در ارتباط باشد: مطالعه‌ی خاصی نشان داده است که بیش از ۷۵٪ افرادی که به انواع سرطان‌ها مبتلا بودند، سطح پایینی از ویتامین دی داشتند و کم‌ترین سطوح به کسانی مربوط می‌شد که سرطان پیشرفته داشتند. با این حال تحقیقات بیش تری لازم است تا مشخص شود آیا سطوح بالاتر ویتامین دی با کاهش موارد وقوع سرطان یا نرخ مرگ‌ومیر در ارتباط است یا خیر.

در صورت کمبود ویتامین دی چه کار کنیم؟

اگر در مورد سطح ویتامین دی دریافتی‌تان از خورشید و مواد غذایی نگران هستید، با پزشک‌تان صحبت کنید. یک آزمایش خون ساده می‌تواند تعیین کند آیا کمبود ویتامین دی دارید یا خیر. پزشک‌تان می‌تواند در صورت نیاز برای شما مکمل ویتامین دی تجویز کند. در مورد سطح ویتامین دی مورد نیاز برای برخورداری از سلامت مطلوب هیچ اتفاق نظری وجود ندارد، و با توجه به سن و وضعیت سلامتی متفاوت است.

و حالا ۲۸ برترین فایده‌های ویتامین D برای پوست، مو، و سلامتی انسان‌ها

فایده‌های ویتامین D برای سلامتی

۱. کمک به جذب مواد مغذی

این ویتامین به روده‌ها کمک می‌کند مواد مغذی، کایبم و فسفر را جذب کنند. این امر باعث استحکام استخوان‌ها و داشتن سیستم ایمنی قدرتمند می‌شود.

۲. پیشگیری از نرمی استخوان

ویتامین D از نرمی‌ استخوان پیشگیری می‌کند، مشکلی که باعث ضعیف شدن سیستم عضلانی و شکنندگی استخوان‌ها می شود. این بیماری بیشتر در بزرگسالانی که کمبود ویتامین D دارند شایع است.

۳. حفظ تعادل کلسیم بدن

ویتامین D تعادل کلسیم بدن را حفظ و از ابتلا به آرتروز جلوگیری می‌کند.

۴. تنظیم فشار خون

ویتامین D فشار خون را تنظیم می‌کند و استرس و تنش را کاهش می‌دهد. همچنین دردها و ناراحتی‌ها بدن را با کاهش اسپاسم‌های عضلانی تسکین می‌بخشد. همچنین عفونت دستگاه تنفسی را کاهش می‌دهد.

۵. مبارزه با افسردگی

ویتامین D همچنین به تمایز بین سلول‌ها، ترشح انسولین و مبارزه با افسردگی کمک می‌کند.

۶. پیشگیری از پره اکلامپسی

ویتامین D برای درمان چندین و چند بیماری مختلف به بیماران توصیه می‌شود. این ویتامین ممکن است با بهبود وضعیت عملکرد کلیه‌ها از ابتلا به پره اکلامپسی پیشگیری کند.

۷. پیشگیری از سرطان

این ویتامین با کنترل تکثیر غیر عادی سلول‌های سرطانی از ابتلای به این بیماری پیشگیری می‌کند. در تحقیق‌های انجام شده اشاره شده است آدم‌های مبتلا به کمبود ویتامین D در مقایسه با افرادی که سطح کافی ویتامین D در بدنشان دارند، خطر ابتلاء شان به سرطان به طرز چشمگیری بالاتر است.

۸. پیشگیری از چاقی

ویتامین D توانایی جذب سایز مواد مغذی مفید برای کاهش وزن را نیز بهینه‌سازی می‌کند، به ویژه کلسیم را. اگر بدن‌‌مان کمبود کلسیم داشته باشد، این امر می‌تواند به ۵ برابر شدن سنتز اسیدهای چرب منجر شود، آنزیمی که کالری‌ها را به چربی تبدیل می‌کند. با تامین ویتامین D بدن، می‌توانید تا حدود ۶۰٪ به فرایند کاهش وزن‌تان کمک کنید.

۹. تقویت سیستم ایمنی بدن

مصرف ویتامین D راه مهمی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مسلح کردن آن در برابر اختلالاتی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا است.

۱۰. تقویت بینایی

ویتامین D همچنین قدرت بینایی کودکان را افزایش می‌دهد. یکی دو ساعت در روز را بیرون از منزل گذراندن باعث می‌شود رشد کره‌ی چشم‌های کودکان به نحو صحیح و درستی پیش برود و از ابتلای آن‌ها به نزدیک بینی جلوگیری شود.

۱۱. کاهش خطر ابتلا به اسکلروز

این ماده همچنین به کاهش خطر ابتلا به اسکلروز (تصلب بافت‌ها) کمک می‌کند. ام اس در مناطق گرمسیری که تابش آفتاب فراوانی دارند شیوع بسیار کمتری دارد.

۱۲. حفظ فعالیت مغز

ویتامین D مغز را حتی در مراحل پایانی زندگی فعال نگه می‌دارد. همچنین به حفظ و کنترل وزن بدن نیز کمک می کند.

۱۳. کاهش شدت و کثرت علائم آسم

این ویتامین می‌تواند از شدت و کثرت علائم بیماری آسم بکاهد.

۱۴. پیشگیری از آسیب‌های جدی

نوعی از ویتامین D هست که در برابر آسیب ناشی از کمبود قرار گرفتن در معرض تشعشعات آفتاب از بدن محافظت می‌کند.

۱۵. بهبود بیماری سل

دوز بالای ویتامین D به افراد کمک می‌کند تا آنجا که ممکن است به سرعت از این بیماری رهایی و بهبود پیدا کنند.

۱۶. کمک به وضوح و شفافیت ذهن

ویتامین D به بهبود وضوح و شفافیت ذهنی نیز کمک می‌کند. کسانی که خوراکی‌های سرشار از ویتامین D مصرف می‌کنند نسبت به کسانی که سطوح ویتامین پایین‌تری دارند از توانایی های پردازش اطلاعات و قدرت حافظه‌ی بسیار بالاتری برخوردار هستند.

۱۷. پیشگیری از حملات قلبی

سطح پایین ویتامین D ممکن است خطر حملات قلبی و مرگ زودهنگام را افزایش دهد. بنابراین برای پیشگیری از رخداد چنین مشکلاتی بهتر است میزان مصرف ویتامین D را افزایش دهیم.

فایده های ویتامین D برای پوست

۱۸. مفید برای سلامت پوست

ویتامین‌های D2 و D3 از همه برای سلامت پوست مفید‌تر هستند.

۱۹. درمان پسوریازیس

کرم و مکمل‌های ویتامین D می‌تواند برای درمان پسوریازیس مفید و موثر باشند.

۲۰. درمان آسیب‌های پوستی

ویتامین D همچنین سیب‌های پوستی را ترمیم و از عفونت‌هایی که ممکن است به خاطر این جراحات پوستی به وجود بیایند پیشگیری می‌کند و باعث جوانسازی پوست می‌شود.

۲۱. درمان علائم پسوریازیس

یکی از شناخته‌شده‌ترین کاربردهای ویتامین D برای پوست درمان پسوریازیس است. علائم پسوریازیس شامل پوسته پوسته شدن و خارش پوست می‌شود، که می‌توان آن‌ها را با استعمال موضعی کرم‌های ویتامین D یا با مصرف مکمل‌های ویتامین D بر طرف کرد.

۲۲. خواص ضد التهابی

ویتامین D3 حاوی خواص ضد التهابی قوی است که آن را به درمانی موثر برای رفع سوختگی‌ها، جراحات پوستی، آسیب‌های پوستی و ترک‌های پوستی تبدیل می‌کند. در نتیجه ویتامین D به اکثر کرم‌ها و لوسیون‌ها افزوده می‌شود چون دارای خواص ضد التهابی است.

۲۳. پیشگیری از پیری زودرس

آنتی اکسیدان موجود در ویتامین D ، هنگامی که به عنوان مکمل مصرف یا به رژیم غذایی افزوده می‌شود، از آسیب پوستی و پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کند. قرار گرفتن به مدت کافی در معرض نور آفتاب می‌تواند این علائم  را تبرطرف کند.

۲۴. رفع کمبود ویتامین D

دانشمندان دیدگاهشان این است که ویتامین D جذب شده از طریق قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض آفتاب ممکن است با تقویت پوست از آسیب‌های پوستی و آفتاب سوختگی پیشگیری کند. مخالفان این نظریه معتقدند که قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور آفتاب می‌تواند از علل اصلی ابتلا به سرطان‌های پوست باشد. این مسئله باعث به وجود آمدن اختلافی عمیق در جامعه‌ی علمی شده است. در نتیجه اکثر متخصصان پزشکی توصیه می‌کنند که کمتر در معرض نور آفتاب قرار بگیرید و برای رفع یا پیشگیری کمبود ویتامین D مکمل آن را مصرف کنید.

۲۵. کمک به درمان اگزما

ویتامین D همچنین اگزما را درمان می‌کند و کمکی موثر برای بیماران مبتلا به آکنه روزاسه به حساب می‌آید. آنزیم‌های پوست مبتلایان به آکنه روزاسه می‌تواند باعث شود به شکل غیر عادی پپتیدهای ضد میکروبی تولید کنند.

فایده‌های ویتامین D برای مو

۲۶. تقویت و پرپشت کردن موها

کمبود ویتامین D می‌تواند باعث ریزش مو نیز بشود. ویتامین D در فولیکول‌های سالم مو یافت می‌شود و عموما در فولیکول‌های ناسالم وجود ندارد. ویتامین استرس را کاهش می‌دهد، و اغلب افسردگی و ریزش مو و مشکلات مختلف دیگر را با هم مرتبط می‌دانند. مصرف این ویتامین همیشه راه خوبی برای کاهش استرس و داشتن یک زندگی شاد و سالم است.

۲۷. کمک به بهبود چرخه رشد مو

ویتامین D یکی از عوامل کمک کننده به بهبود چرخه رشد مو نیز هست. ویتامین D بر روی کراتینوسیت ها عمل می‌کند تا باعث شروع چرخه‌ی فولیکول مو شود و رشد مو را تقویت کند.

۲۸. تنظیم چرخه‌ی فولیکول مو

ویتامین D وقتی به کبد می‌رسد به کلسیدیول تبدیل می‌شود. بعد توسط کلسیتریول‌ کلیه‌ها که یک گونه از ویتامین D فعال است تغییر پیدا می‌کند. این امر آپوپتوز سلولی را تنظیم می‌کند که آن هم باعث تنظیم چرخه‌ی فولیکول مو می‌شود.

منبع stylecraze
نوشته‌های مرتبط