ثبت تغییرات شرکت دانش بنیان چگونه است؟
شرکت دانش بنیان شرکتی است که برخلاف شرکت های تجاری دیگر بر پایه نیروی انسانی با دانش و متخصص خود به تولید علم و دانش میپردازد. این شرکت ها نیز نظیر سایر شرکت ها جهت ثبت میبایست از سامانه ثبت شرکت ها استفاده نماید. علاوه بر ثبت در سامانه ثبت شرکت، لازم است تا این شرکت ها در سامانه ثبت شرکت های دانش بنیان نیز ثبت شوند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه راه اندازی شرکت دانش بنیان و نحوه ثبت تغییرات در این شرکت ها تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
شرکت دانش بنیان چیست؟
شرکت های دانش بنیان شرکت های خصوصی یا تعاونی هستند که برای افزایش علم و ثروت، توسعه بر پایه دانش، محقق شدن اهداف علمی و اقتصادی از طریق اختراع و نوآوری، تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری و با ایجاد ارزش افزوده تشکیل میشوند. شرکت های دانش بنیان برخلاف شرکت های تجاری ممکن است هیچ محصول مادی و قابل لمسی را نداشته باشد و تنها بر پایه علم و پژوهش فعالیت کند. چون جنبه علمی و پژوهشی بودن این شرکت در مقایسه با جنبه تجاری آن ها بیشتر است، میتوان شرکت های دانش بنیان را به دو دسته زیر تقسیم کرد:
- شرکت های دانش بنیانی که فقط اعضا هیأت علمی در آن حضور دارند. اگر سهم دانشگاه در سهام شرکت کمتر از 50 درصد باشد، شرکت دانش بنیان خصوصی خواهند بود.
- شرکت هایی که دانشگاه ها هم در آن مالکیت دارند و سهام دانشگاه در سهام شرکت بیش از 50 درصد باشد، شرکت دانش بنیان دولتی میگویند.
می توان شرکت دانش بنیان را واسط یا پلی میان ایده های ناب تولیدی و تجاری سازی و تولید انبوه در نظر گرفت. پراهمیت ترین دارایی های این شرکت ها نیروی انسانی متخصص و حاذق آن به شمار میرود.
ویژگی های شرکت دانش بنیان
شرکت های دانش بنیان اصولاً کالا تولید نمیکنند. این شرکت ها حتی سرمایه خاصی نظیر زمین یا ماشین آلات ویژه و خاصی ندارند. اغلب شرکت دانش بنیان را مجموعه ای از افراد تحصیل کرده تشکیل میدهند که با تبدیل اطلاعات خود به دانش درآمدزایی میکنند. از آنجا که دارایی شرکت دانش بنیان نظیر سایر شرکت ها چندان قابل لمس و ملموس نیست، برای این شرکت ها ثبت مالکیت معنوی اهمیت زیادی دارد و نیروی انسانی متخصص و دانشمند در این شرکت ها بزرگترین سرمایه به شمار میرود.
میتوان شاخص های شناخت یک شرکت دانش بنیان را در دو دسته کلی عمومی و اختصاصی تقسیم کرد. شاخص های عمومی شرکت دانش بنیان شامل موارد ذیل است:
- 66 درصد از اعضای شرکت یا حدود دو سوم اعضای شرکت حداقل دو عدد از ویژگی های زیر را داشته باشند. دارای مدرک کارشناسی باشند، حداقل 3 سال سابقه کار علمی یا سابقه مدیریتی داشته باشند، حداقل یک اختراع دشته باشند که ارزیابی و ثبت شده باشد. نیمی از درآمد شرکت دانش بنیان ناشی از فروش فناوری ها و اطلاعات و دانش تولید شده باشد.
شاخص های اختصاصی شرکت دانش بنیان شامل موارد ذیل است:
- شرکت دانش بنیان میبایست بتوانند کالاهای دانش بنیان تولید کنند. این کالاها توسط کارگروهی مشخص شده است. معیارهای تشخیص محصولات دانش بنیان دارای ویژگی هایی چون تحقیق و توسعه هدفمند، پیچیدگی فنی زیاد، تولید توسط تیم فنی خبره و … است.
زمینه کاری شرکت های دانش بنیان
از جمله زمینه های کاری اغلب شرکت های دانش بنیان میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- انجام تحقیقات زیستی در حوزه های پزشکی
- انجام پژوهش های زیستی، کشاورزی، غذایی
- تولید محصولات بر پایه فناوری نانو
- تولید محصولات پیشرفته پلیمری
- حوزه آی تی یا فناوری اطلاعات
- تولید نرم افزارهای کاربردی
- تولید تجهیزات پیشرفته و بالا دستی نفت و گاز
- پژوهش و تحقیق در حوزه انرژی های هسته ای و انرژی خورشیدی
- تولید فناوری های فضایی مانند پهپادها و ماهواره ها
حمایت از شرکت های دانش بنیان
به منظور توسعه و گسترش شرکت های دانش بنیان حمایت هایی نظیر موارد زیر برای حمایت این شرکت ها انجام میگیرد:
- معافیت مالیاتی و گمرکی
- بهره گیری از تسهیلات مالی صندوق نوآوری شکوفایی
- حضور راحت تر این شرکت ها در مناقصات
- تسهیلات نظام وظیفه و کسری خدمت پسرانی که در این شرکت ها مشغول به کار هستند.
- حمایت سازمان بورس از ورود شرکت های دانش بنیان به بازار بورس
- …
مراحل ثبت شرکت دانش بنیان
ثبت شرکت دانش بنیان شبیه به ثبت شرکت تجاری است، تنها تفاوت آن است که از مرحله ای برای ثبت دانش بنیان بودن میبایست مراحل خاصی انجام گیرد. از مراحل لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ثبت نام در سامانه ارزیابی شرکت ها و موسسات دانش بنیان
- ثبت در اداره سازمان های ثبت اسناد و املاک کشور
- رجوع به مرکز شرکت های دانش بنیان و ثبت شرکت به نام شرکت دانش بنیان
- مشخص کردن نام محصول و کاربرد محصول فناورانه در بخش صنعت و فناوری به منظور ثبت شرکت دانش بنیان.
الزامات لازم برای ثبت تغییرات شرکت دانش بنیان
بعد از اینکه شرکتی با عنوان شرکت دانش بنیان ثبت گردید، ممکن به دلیل تغییرات شرکت در اساسنامه، لازم باشد تا تغییرات در دفاتر اسناد رسمی ثبت و اگهی شده باشد. از جمله مواردی که تغییر در ثبت شرکت دانش بنیان را طلب میکند، میتوان به تغییر در نام، تغییر در موضوع شرکت دانش بنیان، تغییر در اعضا هیأت مدیره، تغییر در میزان سرمایه شرکت، ورود و یا خروج اعضا جدید به شرکت و انحلال شرکت و … اشاره کرد.
پیشتر برای اینکه افراد بتوانند شرکت خود را ثبت کرده و یا تغییرات مورد نظر در اساسنامه خود را ثبت نمایند، لازم بود تا حضوراً به اداره ثبت شرکت ها مراجعه کرده و مدارک و مستندات لازم را به سازمان ارائه میکردند. با توجه به الکترونیکی شدن فرایندهای تجاری و ایجاد سامانه های مختلف، ثبت شرکت ها و یا ثبت تغییرات در این شرکت ها به صورت الکترونیکی و در سامانه ثبت شرکت ها به آدرس irsherkat.ssaa.ir انجام میگیرد. از طریق این سامانه علاوه بر ثبت شرکت دانش بنیان و یا آخرین تغییرات شرکتها در این شرکت ها میتوان ثبت اظهارنامه را نیز در این سامانه انجام داد.
تفاوتی که شرکت های دانش بنیان با دیگر شرکت ها دارند در این است که این شرکت ها بعد از ثبت تغییرات خود در سامانه ثبت شرکت ها به آدرس اینترنتی بالا، لازم است تا تغییرات شرکت خود را در سامانه شرکت های دانش بنیان به آدرس daneshbonyan.ist.ir نیز ثبت نمایند.
ثبت تغییرات در سامانه ثبت شرکت ها
همانطور که بیان شدن ثبت تغییرات در شرکت های دانش بنیان، ابتدا در سامانه ثبت شرکت ها و بعد در سامانه شرکت های دانش بنیان میبایست انجام گیرد. متقاضی برای ثبت تغییرات شرکت بهتر است مراحل زیر را طی کند:
- مراجعه به سامانه ثبت شرکت به نشانی ssaa.ir و کلیک بر گزینه صورتجلسه تغییرات
- لزوم وارد کردن شناسه ملی شرکت و ثبت تصویر امنیتی و مراجعه به صفحه بعد
- ثبت اطلاعات مربوط به جلسه تغییرات شرکت دانش بنیان مانند ساعت شروع و پایان جلسه، حد نصاب و …
- مشخص کردن نوع تغییرات شرکت
- مشخص کردن نام افراد حاضر در جلسه و وارد کردن سمت آن ها
- در این صفحه متن صورتجلسه تغییرات شرکت نشان داده میشود.
- در ادامه کد رهگیری 18 رقمی صادر میشود که نماینده قانونی شرکت از طریق این کد میتوانند ثبت صورتجلسه تغییرات را پیگیری نمایند.
- لازم به ذکر است پس از ثبت تغییرات در سامانه ثبت شرکت ها لازم است تا تغییرات در سامانه شرکت دانش بنیان ثبت گردد.
اگر نیاز به ثبت شرکت دانش بنیان و یا ثبت تغییرات شرکت خود دارید با موسسه حقوقی سفیر صلح تماس حاصل نمایید تا کارشناسان خبره این موسسه شما را یاری نمایند. 0912-3093823