خواص کندر: 40 خاصیت کندر و روغن کندر برای سلامتی

ممکن است نام کندر برای بعضی از شما ناآشنا باشد و از این رو درباره خواص کندر و خواص روغن کندر چیزی نشنیده باشد. کندر یک صمغ معطر است که از درخت جنس بوسولیا بیرون می‌آید. درخت بوسولیا یک درخت کوچک و درختچه مانند است. این درخت گل‌های سفید دارد و پوست آن صمغی به رنگ شیر تولید می‌کند که بعدا به نارنجی – قهوه‌ای تبدیل شده و برای تهیه روغن معطر به کار می‌رود. چهار نوع گونه درخت بوسولیا وجود دارد که کندر تولید می‌کنند.

کندر با برش زدن پوست درخت بیرون می‌آید. درخت را برش زده و اجازه می‌دهند صمغ از آن بیرون زده و سفت شود. به صمغ سفت شده درخت بوسولیا، اشک می‌گویند. کیفیت کندر به زمان برداشت آن مرتبط است و صمغ‌های باکیفیت برداشت می‌شوند. شرایط مختلف خاک و آب و هوا نیز بر کیفیت کندر تاثیر می‌گذارند.

تاریخچه کندر

تحقیقات نشان می‌دهند که مردم قدیم به ویژه مصریان، یونانی‌ها، فرانسوی‌ها و مردم آسیا در برخی از مراسمات مذهبی از جمله مراسم دور کردن ارواح شیطانی از کندر استفاده می‌کردند. مردم قدیم، شیطان را دلیل بسیاری از بیماری‌ها می‌دانستند و ما پس از شناخت خواص کندر فهمیدیم که چرا آن‌ها از کندر استفاده می‌کردند.

کندر، برای بیش از ۵۰۰۰ سال، محصول مهمی بود که از شبه جزیره عربستان و شمال آفریقا تجارت می‌شد. مصریان، مردمانی بودند که کندر را از مکانی به نام پونت تجارت کرده و از آن در مراسمات ملکه حتشپسوت که در ۱۴۵۸ قبل از میلاد درگذشت استفاده می‌کردند. پس از آن کندر به اروپا رسید.

کیفیت و کاربردهای کندر

کندر بسته به رنگ، خلوص، بو و قدمت، درجه‌بندی‌های کیفی مختلفی دارد. کندر نقره‌ای و کندر حجاری بالاترین کیفیت را در بین انواع کندر دارند. اعراب به‌ویژه مردم عمان کندر نقره‌ای را بهتر از نوع حجاری می‌دانند و کیفیت آن بسته به مورد استفاده، متفاوت است.

کندر نقره‌ای در کشورهای گرم و خشک عربی یافت شده و کندر حجاری در آب و هوای سرد و مرطوب مانند کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی یافت می‌شود. صمغ کندر برای تولید روغن معطر به کار می‌رود و در صنعت عطرسازی نیز کاربرد دارد. مصری‌ها کندر را پودر کرده و از آن برای سرمه کشیدن استفاده می‌کنند. سرمه به عنوان خط چشم مشکی در آرایش کردن به کار رفته  و در مصر، یک ماده هنری نیز به شمار می‌آید.

خواص کندر برای سلامتی

کندر حاوی روغن فرار و دیگر ترکیبات شیمیایی مانند ۱۳.۱٪ مونوترپن (دکانول،  آلفا ترپینئول، لینالول، استرها، بورنیل استات، نریل استات، استات گرانیل)، ۱٪ سسکی ترپن و ۴۲.۵٪  دی‌ترپن است. این ترکیبات فعال شیمیایی خواص زیادی برای سلامتی انسان دارند که برخی از آن‌ها اثبات شده و برخی دیگر هنوز اثبات نشده‌اند. کندر، موهبتی شگفت انگیز از سوی خداوند است. خواص کندر برای سلامتی را در زیر آورده‌ایم.

۱ محافظت از کبد

مطالعه انجام شده در ۲۰۱۳ نشان داد که کندر به عنوان عصاره درخت بوسولیا در کنار گلیسیریزین، به محافظت از کبد موش‌های مبتلا به جراحت کبدی کمک کرد. به این معنا که کندر در برابر جراحت و آسیب رادیکال آزاد از کبد محافظت می‌کند.

۲. درمان تب‌خال

بر اساس مطالعه‌ای که در ۲۰۰۳ توسط بادریا و همکارانش انجام شد، ترکیب فعال موجود در کندر به نام تری‌ترپنوئید، خاصیت ضد ویروس هرپس و تقویت کننده سیستم ایمنی دارد. نتایج این مطالعه نشان داد که کندر در درمان تبخال مفید بوده و از تاثیر این ویروس که می‌تواند پوست و اندام‌های جنسی را درگیر کند جلوگیری می‌کند.

۳. تقویت سیستم ایمنی

مطالعه انجام شده توسط شارما و سینگ در ۱۹۸۹ نشان داد که مصرف کندر می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کرده و سطح سلول‌های سفید خون و تولید پادتن را افزایش ‌دهد که در نتایجه باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود. این خاصیت کندر اثبات شده است و به همین دلیل است که بسیاری از افراد، کندر را بهترین درمان برای برخی از بیماری‌ها می‌دانند.

۴. درمان بیماری التهابی روده

به گفته گریلشتین (۲۰۰۱)، صمغ درخت بوسولیا یا همان کندر تاثیرات درمانی بر بیماری التهابی روده دارد ، البته این مورد هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز دارد. یک مطالعه دیگر، گزارش کرد که کندر می‌تواند التهابی که در دستگاه گوارش ایجاد می‌شود را درمان کند.

۵. جلوگیری از رشد تومور

با استناد به مطالعه انجام شده توسط هوآن و همکارانش در ۲۰۰۰، کندر حاوی ترکیب فعالی به نام بتا-بوسولیک اسید است که فعالیت ضد تومور و ضد هیپرگلیسمی دارد. این ماده می‌تواند جلوی انتشار سلول‌های تومور را بگیرد و تومور سرطانی که در بافت‌های بدن رشد می‌کند را بکشد.

۶. کاهش علائم آرتریت

صمغ درخت بوسولیا یا کندر می‌تواند از الاستاز سلول‌های خونی که می‌تواند باعث علائم آرتریت شود جلوگیری کند. این خاصیت به دلیل خواص ضد آرتریتی و ضد التهابی کندر است. مطالعه انجام شده توسط بدریا در ۲۰۰۴ نشان داد که پس از یک ماه درمان بیماران مبتلا به آرتریت با روغن کندر، کاهش قابل توجهی در درد مفاصل این بیماران مشاهده شد.

۷. کاهش فشار خون

کندر، اسید نداشته و خاصیت آرام‌بخش و مسکن دارد و در دوزهای بالا می‌تواند فشار خون را – به ویژه در بیماران مبتلا به پرفشاری خون –پایین بیاورد. فشار خون بالا یکی از دلایل اصلی بیماری قلبی است که قاتل شماره یک در دنیا محسوب می‌شود.

۸. کاهش درد

روغن کندر می‌تواند به میزان قابل توجهی درد را کاهش دهد زیرا خاصیت ضدالتهابی دارد. این ماده درد را کاهش داده و شما را آرام می‌کند.

رپورتاژ

۹. جلوگیری از دیابت

بر اساس مطالعه انجام شده توسط آدریان در ۱۹۹۸، صمغ درخت بوسولیا یا همان کندر به دلیل داشتن خاصیت ضد هیپرگلیسمی می‌تواند برای درمان دیابت به کار رود و به حفظ قند خون طبیعی کمک کند.

۱۰. جلوگیری از بیماری قلبی

کندر با پایین آوردن فشار خون و حفظ سلامت رگ‌های خونی، خطر بیماری قلبی را تا ۲۰٪ کاهش می‌دهد. این خبر خوبی برای افرادی است که دوست دارند از روغن کندر اسفاده کنند.

۱۱. درمان اختلالات پوستی

مطالعه انجام شده توسط آدریان در ۱۹۹۸ نشان داد که ترکیبات فعال موجود در کندر می‌توانند مشکلات پوستی مانند اگزما یا عفونت قارچی پوست را تا حدی درمان کنند.

۱۲. درمان آسم برونشیال

بادریا در ۲۰۰۲ و گوپتا در ۱۹۹۸ گزارش کردند که کندر می‌تواند به درمان آسم برونشیال در برخی از افراد کمک کند. بر اساس مطالعه، بیماران مبتلا به این بیماری به مدت ۶ هفته به طور منظم کندر مصرف کرده و پس از ۶ ماه، تاثیرات شگفت انگیزی را مشاهده کردند. بیماران مبتلا به آسم برونشیال که کندر مصرف کردند در مقایسه با بیمارانی که کندر مصرف نکردند، مشکلات تنفسی کمتری داشتند.

۱۳. درمان هپاتیت C

مطالعه‌ای که در مصر انجام شد نشان داد که افراد مبتلا به هپاتیت C که مدت ۱۸ ماه هر روز کندر مصرف کردند، شاهد بهبودی قابل توجهی بودند. کندر در جلوگیری از ایجاد عفونت ویروسی هپاتیت در بدن نیز موثر است.

۱۴. به تعویق انداختن پیری پوست

برخی از محصولات ضد پیری حاوی کندر هستند زیرا ثابت شده است که کندر می‌تواند تولید کلاژن را افزایش داده و سلول‌های پوستی را جوان کند و درنتیجه باعث جوانی و سفتی پوست شود.

۱۵. درمان سرطان

مطالعه انجام شده توسط مارتین وات در ۲۰۱۴ نشان داد ترکیبات تولوئن موجود در کندر می‌توانند از رشد سلول‌های سرطانی و بافت سرطانی در بدن جلوگیری کنند.

خواص روغن کندر

گفته می‌شود که مالیدن روغن کندر روی دست‌ها، سر، گردن و بدن، خواص زیر را نیز دارد اما هیچ مدرک علمی برای آن وجود ندارد:

  • ۱. کمک به بهبودی پس از زایمان
  • ۲. بهبود تنفس
  • ۳. کاهش زخم‌های دهانی
  • ۴. درمان افسردگی
  • ۵. تسریع بهبود زخم
  • ۶. از بین بردن جای زخم
  • ۷. درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
  • ۸. جلوگیری از آلزایمر
  • ۹. کاهش بیماری پارکینسون
  • ۱۰. بهبود خلق و خو
  • ۱۱. کاهش اضطراب
  • ۱۲. آرام کردن اعصاب
  • ۱۳. مرطوب کردن پوست خشک
  • ۱۴. درمان راش
  • ۱۵. کاهش سندرم پای بی‌قرار
  • ۱۶. مرطوب کردن موی خشک
  • ۱۷. تسکین استخوان‌های آسیب دیده
  • ۱۸. درمان تب‌های همراه با خونریزی
  • ۱۹. درمان اختلالات عصبی
  • ۲۰. درمان اسهال خونی
  • ۲۱. درمان سیروز
  • ۲۲. بهبود بینایی
  • ۲۳. درمان گزش حشرات
  • ۲۴. درمان فلج بل
  • ۲۵. کاهش حس دائم از دست دادن

نکاتی برای استفاده از کندر

هیچ گونه عوارض جانبی پس از استفاده از کندر گزارش نشده است. می‌‌توان آن را مستقیما روی زخم و پوست گذاشت. به گفته برخی از سایت‌های حوزه سلامت، زنان باردار باید از مصرف کندر خودداری کنند. به هر حال کندر ماده‌ای است که خواص بسیاری دارد. اما برای بهره‌مندی از خواص کندر موارد زیر را رعایت کنید:

– محصول یا روغنی را تهیه کنید که روغن کندر ۱۰۰٪ خالص است و یا اگر از کرم یا محصولات پوستی حاوی کندر استفاده می‌کنید، آن‌ها را از برندهای معتبر تنهیه کنید.

– روغن کندر را با روغنی دیگر رقیق کنید زیرا ممکن است اثر آن قوی باشد. روغن کندر و روغن نارگیل یا اسطوخودوس را به نسبت‌های مساوی با هم ترکیب کنید.

– روغن رقیق شده را می‌توان مستقیما روی زخم گذاشت. ۴ قطره روغن برای کف دست‌ها کافی است.

– برای مرطوب کردن موها، چند قطره روغن کندر را در شامپو یا نرم کننده خود بریزید. آن را چند دقیقه روی موها گذاشته و سپس آبکشی کنید.

– برای حفظ کیفیت روغن، آن را در دمای پایین و در بطری‌های تیره نگهداری کنید.

– اگر به خوبی از روغن کندر مراقبت کنید می‌توانید آن را برای بیش از یک سال نیز نگه دارید.

– به خاطر داشته باشید که روغن کندر را از دسترس اطفال دور نگه داشته و این‌که روغن کندر فقط استفاده خارجی دارد.

بسیاری از مردم، کندر را هدیه ویژه‌ای از طرف خداوند می‌دانند که خواص بسیاری برای سلامتی دارد اما به هرحال برای بهره‌مند شدن از خواص آن، باید به درستی از آن استفاده کنید.

نوشته‌های مرتبط