فلج مغزی، علائم و روش های درمانی برای آن
یکی از انواع اختلالات حرکتی که امروزه بسیار شایع شده است و افراد زیادی در کودکی درگیر آن می شوند فلج مغزی است که می تواند مشکلات و چالش های زیادی را به همراه داشته باشد. یکی از مهمترین مواردی که می تواند روی درمان این اختلال تاثیرگذار باشد این است که علائم آن را به خوبی شناسایی کنید تا بتوانید در زمان مناسب برای درمان اقدام کنید. این اختلال دارای انواع مختلفی است که هر یک از آنها دارای علائم و نشانه های مخصوص به خود هستند. ما در این مطلب قصد داریم کمی بیشتر درباره این اختلال صحبت کنیم و اطلاعات جامع و کاملی را درباره این موضوع در اختیار شما قرار دهیم. شما می توانید از طریق شماره های ۰۹۳۵۶۱۱۷۷۴۲-۰۹۱۲۶۱۱۷۷۴۲ با ما تماس حاصل فرمایید.
آشنایی ابتدایی با فلج مغزی
فلج مغزی یکی از اختلالات رایج حرکتی و رشدی هستند که معمولا علت آن آسیب رسیدن به مغز نابالغ در طول دوره رشد است. شاید برای شما جالب باشد که بدانید دلایل بروز چنین اختلالی در کودکان ممکن است حتی به دوران پیش از تولد او برگردد و عوامل مختلفی هستند که روی این مسئله تاثیرگذار می باشند. از درمان های موثر جهت بهبود مشکلات حرکتی می توان به کاردرمانی در فلج مغزی اشاره کرد. علائم و نشانه های فلج مغزی ممکن است در دوران پیش دبستانی و حتی در دوران نوزادی خود را نشان دهند. به طور کلی این اختلال می تواند باعث بروز مشکلات حرکتی گسترده در کودکان شود به طوری که ممکن است حتی رفلکس های اغراق آمیزی داشته باشند. در چنین شرایطی نیازی به نگرانی نیست و شما تنها باید با تشخیص درست علائم ابتدایی به متخصص مراجعه کنید تا بتوانید در ابتدا روند تشخیص را تکمیل کرده و در ادامه استراتژی های درمانی را دنبال کنید. از جمله چالش های جدی که افراد مبتلا به این اختلال با آن درگیر می شوند مشکلات بلع، عدم تعادل عضلانی چشم و … اشاره کرد که هر یک از این مشکلات ممکن است در افراد مختلف مشاهده شوند.
علائم بیماری فلج مغزی
علائم مربوط به این اختلال معمولا در سنین مختلف خود را به نمایش می گذارند ولی معمولا تا سن 2 الی 3 سالگی شما می توانید تعداد زیادی از این علائم را در کودک مشاهده کنید. از جمله رایج ترین علائمی که در این زمینه وجود دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-تاخیر در رسیدن به مهارت های رشد در سن مناسب، به عنوان مثال تا 8 ماهگی نمی تواند بنشیند، تا 18 ماهگی نمی تواند راه برود و …
-خیلی عضلات سفت یا عضلات شل دارند.
-دارای دست ها یا پاهای بسیار ضعیفی هستند.
-حرکات آنها به صورت بی قرار بوده و بسیار تند و ناشیانه خواهد بود.
-حرکات تصادفی و کنترل نشده ای را از خود نشان می دهند.
-معمولا روی نوک پای خود راه می روند.
-مشکلات بلع، صحبت کردن، بینایی و ناتوانی های دیگر را نیز تجربه می کنند.
-ناتوانی زیادی در مهارت های یادگیری دارند.
دقت داشته باشید که شدت علائم در تمام کودکان مختلف متفاوت می باشد.
چه زمانی نیازمند دریافت مشاوره پزشکی خواهیم بود؟
اگر در مورد سلامت و رشد فرزندان خود نگرانی زیادی دارید حتما باید با یک دکتر متخصص فلج مغزی در این زمینه مشورت کنید. علائمی که مشابه علائم فلج مغزی هستند ممکن است به دلایل مختلف در کودکان مشاهده شوند و لزوما نمی تواند یک مسئله جدی برای فرزند شما باشد. شما با مراجعه به پزشک متخصص در این حوزه در واقع کودک خود را تحت روش های مختلف تشخیص علائم این اختلال قرار می دهید و آزمایش هایی نیز روی کودک انجام می شود. به این ترتیب می توانید اطمینان حاصل کنید که این علائم مسئله جدی هستند یا خیر؟ بنابراین به شما توصیه می کنیم اگر یک یا چند مورد از نشانه های این اختلال را در فرزند خود مشاهده کردید حتما با پزشک متخصص کودک مشورت کنید.
دلایل ابتلا به فلج مغزی
از جمله دلایلی که می توانند باعث به وجود آمدن اختلال فلج مغزی در کودکان و نوزادان شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-خونریزی در مغز نوزاد یا کاهش خون و اکسیژن رسانی به مغز آنها
-عفونتی که مادر در دوران بارداری گرفتار آن شده است.
-مغز به طور موقت در طول زایمان اکسیژن کافی دریافت نکرده و به اصطلاح دچار خفگی شده است.
-مننژیت
-آسیب جدی به سر
با این حال نباید فراموش کنید که در بیشتر مواقع نیز دلایل به وجود آمدن چنین اختلالی قابل شناسایی نیست و شما تنها باید به دنبال راهکارهای درمانی برای آن باشید.
درمان فلج مغزی
در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای اختلال فلج مغزی وجود ندارد ولی روش های درمانی وجود دارند که می توانند در مدیریت علائم و کاهش مشکلات افرادی که دچار این اختلال شده اند بسیار مفید و موثر باشند که این روش ها شامل موارد زیر می باشند:
-فیزیوتراپی: تکنیک هایی مانند ورزش کردن، حرکات کششی و … می توانند برای کمک به حفظ توانایی بدن و بهبود مشکلات حرکتی بسیار مفید باشند.
-گفتاردرمانی: خدمات گفتاردرمانی در فلج مغزی می تواند برای کمک به گفتار و ارتباط و همینطور مشکلات بلع در این افراد مفید باشد.
-کاردرمانی: خدمات کاردرمانی برای تشخیص و شناسایی مشکلات کودکان در انجام کارهای روزمره خود و ارائه راهکارهایی برای آسان تر کردن روند انجام این فعالیت های روزانه مورد استفاده قرار می گیرد.
-دارو درمانی نیز می تواند برای کمک به سفت شدن عضلات کمک کننده باشد.
استفاده از خدمات مراکز ما برای درمان اختلال فلج مغزی
امروزه کلینیک های مختلفی هستند که خدماتی را در راستای درمان اختلال فلج مغزی به شما ارائه می دهند. یکی از بهترین کلینیک هایی که در این زمینه وجود دارد کلینیک تخصصی ما است که تمام خدمات مورد نیاز شما برای درمان این اختلال را در اختیارتان قرار می دهد و به همین علت نیز می توان آن را یکی از بهترین گزینه های درمانی برای افرادی که دچار این اختلال شده اند دانست. با مراجعه به سایت ما می توانید لیستی از خدماتی که ما به افرادی که درگیر اختلال فلج مغزی ارائه می دهیم را مشاهده کنید که از جمله این خدمات می توان به کاردرمانی، گفتاردرمانی و … اشاره کرد. کیفیت خدماتی که ما به شما ارائه می دهیم بسیار بالا است چرا که اولا از متخصصان با تجربه ای در این زمینه بهره می بریم و علاوه بر این از جدیدترین تجهیزات روز دنیا برای ارائه خدمات خود استفاده می کنیم. علاوه بر این باید دقت کنید که هزینه استفاده از خدمات کلینیک ما نیز بسیار مناسب است.