بهترین سن ازدواج: 5 گروه سنی برای ازدواج و مزایا و معایب آن برای بانوان
بهترین سن ازدواج در کشورها و فرهنگهای مختلف همواره مورد بحث و اختلاف صاحب نظران بوده است. با رشد و پیشرفت جوامع برخی تغییرات اساسی در سبک زندگی افراد ایجاد میشود و برای ورود به مهمترین قسمت زندگیشان یعنی زندگی زناشویی تصمیمات مقتضی با شرایط روز جامعه میگیرند. در این مقاله بهترین سن ازدواج در ایران و جهان را میخوانیم و سپس درباره ۵ گروه سنی برای ازدواج و مزایا و معایب آن برای بانوان می گوییم.
بهترین سن ازدواج در ایران
سن ازدواج در ایران نیز دچار تغییر و تحولاتی شده است. سن قانونی ازدواج در ایران ۱۳ سال برای دختران و ۱۵ سال برای پسران است اما آمارهای سازمان ثبت احوال نشان میدهد در حال حاضر سن ازدواج در مردان به بالای ۳۵ سال و در دختران به بالای ۳۰ سال رسیده است.
در آمار مربوط به ۱۳۹۴ در ایران بیشترین ازدواجها یعنی حدود ۸۴ درصد ازدواجها برای مردان در سنین ۲۰ تا ۳۴ سالگی و حدود ۷۹ درصد برای زنان در سنین ۱۵ تا ۲۹ سالگی ثبت شده است.
مطلب مرتبط: مشاوره ازدواج:۵۰ بهترین نکته برای ازدواج از ۵۰ کارشناس ازدواج
بهترین سن ازدواج در آمریکا
نرخ ازدواج در امریکا بهطور کلی در تمام سنین پایین است. تنها ۵۱ درصد از جامعه امریکا متأهل هستند، در حالیکه در ۱۹۶۰ این نرخ ۷۲ درصد بوده است.
بهترین سن ازدواج چیست؟
افرادی که به ازدواج در آینده تمایل دارند، صحبتهای جالبی دارند.
۱. ازدواج در سن ۲۲ تا ۲۵ سالگی
احتمالا در این سن تحصیلات دانشگاهیتان را به پایان رساندهاید و به دنبال شغل هستید. در این مرحله احتمالا به دنبال ازدواج با همکلاسیتان هستید.
مزایا
هر دوی شما جوان هستید. از این رو امکان رشد، تغییر، و حرکت در یک مسیر مشترک برایتان وجود دارد. اگر تصمیم به بچهدار شدن داشته باشید، والدین جوانی خواهید بود و اختلاف سنیتان با فرزندانتان زیاد نیست. همچنین به اندازهی کافی برای بزرگتر کردن خانوادهتان و بهدنیا آوردن فرزندان بیشتر زمان دارید. وقتی فرزندانتان به سن دانشگاه برسند شما هنوز در دهه ۴۰ زندگیتان هستید و فرصت و توانایی کافی برای ماجراجویی و سفر را خواهید داشت.
مطلب مرتبط: ۱۹ ویژگی بهترین همسر مناسب برای شما
معایب
وقتی زیر ۲۵ سال باشید، ممکن است خودتان را بهخوبی نشناسید، بهویژه وقتی پای این موضوع به میان بیاید که میخواهید با زندگیتان چه کنید و به چه چیزی باور دارید. پس از عبور از ۲۵ سالگی ارزشهای افراد تا حدودی تغییر میکنند.
۲. ازدواج در سن ۲۵ تا ۳۰ سالگی
این روزهای طلایی همان زمانی است که به ماهیت و شخصیت خودتان پی میبرید. متوجه میشوید در نهایت میخواهید چه کاری انجام دهید.
مزایا
احتمال بیشتری دارد با فردی آشنا شوید که ارزشهای مشابهی با یکدیگر داشته باشید. همچنین، زمان کافی در اختیار دارید تا با دوستان محردتان وقت بکذرانید، سفر کنید، و ساعتهای طولانی را به کار کردن اختصاص دهید.
معایب
بر اساس یک مطالعهی آنلاین صورت گرفته در این زمینه، توان درآمدزایی بانوان پس از ۳۰ سالگی افزایش مییابد، ولی اگر در ۳۰ سالگی ازدواج کنید، بچهدار شدن و تربیت فرزند مانعی بر سر راه درآمدزاییتان است.
۳. ازدواج در سن ۳۰ تا ۳۵ سالگی
۳۰ سالگی برای زنان مرحلهی دوم بیست سالگیشان است و فرصتهای جدیدی سر راهشان قرار میگیرد. هم از لحاظ شغلی و هم از لحاظ مالی به ثبات میرسند.
مزایا
در این سن نه تنها به خودشناسی رسیدهاید و هدفتان از زندگی را مشخص کردهاید، بلکه حس خوبی نسبت به پیدا کردن یک شریک عاطفی خواهید داشت. دوام زندگیها پس از این سن بیشتر است و نرخ طلاق پایینتر است.
مطلب مرتبط: ۸ چیز که بیشتر آدم ها پیش از ازدواج نمیدانند
معایب
برخلاف باور عامه مردم، باروری زنان از ۲۸ سالگی کم میشود. نرخ ناباروری زنان در ۳۰-۳۴ سالگی ۸-۱۵ درصد افزایش مییابد، ولی خبر خوب این است که اگر در باردار شدن پشتکار داشته باشید برای این کار زمان دارید.
۴. ازدواج در سن ۳۵ تا ۴۰ سالگی
برخی بانوان برای تصمیم گرفتن به ازدواج به زمان بیشتری نیاز دارند. این دسته از بانوان زمانی تصمیم به ازدواج میگیرند که چند شغل را امتحان کرده باشند، به چند سفر خارجی رفته باشند و در این مسیر با زندگی و اهدافشان بیشتر آشنا شوند. آنها میخواهند با مردان بیشتری آشنا شوند و بررسی کنند چه کسانی را نمیخواهند، یا نمیتوانند، بهعنوان شریک زندگی انتخاب کنند.
مزایا
در این سن، احتمالا اولین ازدواج، آخرین ازدواج شما است. خوب، به خاطر داشته باشید، وقتی تا بدینجا برای ازدواج صبر کردهاید، این حق شما است که هر نوع مراسمی را که دوست دارید تجربه کنید. والدین شما آنقدر از انتخاب شریک زندگیتان خوشحال هستند که به هزینههای مراسم یا فهرست میهمانان، توجهی نمیکنند.
معایب
مشکلی که در اینحا وجود دارد این است که احتمال ناباروری ۱۵-۳۲ درصد افزایش مییابد. شما در این سن تنها ۳۳ درصد شانس باردار شدن دارید.
۵. ازدواج پس از ۴۰ سالگی
در میانسالی، قطعا به بانویی مستقل تبدیل شدهاید که از درخشیدن در حرفهتان لذت میبریدو دایره دوستان خوبی دارید که شما را از لحاظ عاطفی حمایت میکنند. دوباره دایره انتخابهایتان افزایش مییابد زیرا مردان مطلقه، بیوه و پدران تنها نیز به دایره انتخابهایتان اضافه میشوند.
مزایا
شما در این سن تجربیاتی که میخواستید به دست آوردهاید، به مکانهایی که میخواستید سفر کردهاید و از نردبان موفقیت بالا رفتهاید و به ثبات رسیدهاید. پس، دیگر حسرت بخشهای کشف نشدهی زندگیتان را نمیخورید.
معایب
اگر هنوز هم به بچهدار شدن علاقه داشته باشید، احتمالا به کمک یک متخصص نیاز خواهید داشت، ولی از لحاظ روحی و مالی توانایی فائق آمدن بر این چالش را دارید.