۱۰ نکته برای مدیریت تیم چند فرهنگی در هر کسب و کار
امروزه، یکی از استعدادهای مهم و مورد نیاز رهبران بینالمللی توانایی در مدیریت و بهرهمندی حداکثری از تفاوتهای فرهنگی است. مدیران امروزی باید در محیطهای بینالمللی و چند فرهنگی کار کنند. از این رو، مدیران باید با چالشها، اصطکاک، و سوءبرداشتهای ناشی از تفاوتهای ارتباطی برای مدیریت تیم چند فرهنگی در هر کسب و کار مقابله کنند.
بنابراین، مدیریت موفق در یک محیط مدرن نیازمند شایستگی بین فرهنگی است. به منظور بهرهمندی از تمام ظرفیتهای هر تیم چند فرهنگی و مدیریت چنین تیمهایی، مجموعه مهارتهای متفاوتی مورد نیاز است. داشتن آگاهی و اصلاح سبک رهبری بر اساس نیازهای اینگونه تیمها، کلید موفقیت است. در این مقاله، به چند نکته اشاره میکنیم که باید آنها را به خاطر بسپارید.
۱. ارتباط رو در رو
سعی کنید تا آنجا که میتوانید، با اعضای تیمتان رو در رو ارتباط برقرار کنید. هیچ چیز جایگزین روابط مستقیم و رو در رو نیست؛ زیرا این شکل از رابطه به شما امکان میدهد زبان بدنشان را بخوانید، سطوح درک متقابل را ارزیابی کنید، و روابط مستحکمی بسازید.
۲. شفافیت
دربارهی مشخصات فرهنگیتان کاملا شفاف باشید. تنها هنگامی میتوانید تیمتان را هدایت کنید که دربارهی مشخصات فرهنگیتان و نحوهی اثرگذاری آن بر کار، سبک ارتباطی، احساسات و رفتارتان کاملا شفاف باشید. این رویکرد قابل اعتماد به هویت فرهنگیتان میتواند به بهبود عملکرد شما و تیمتان کمک کند.
۳. دخالت کمتر
تفاوتهای فرهنگی میتوانند برای کار تیمی موثر، به خصوص در تیمهای چند فرهنگی، موانعی ایجاد کنند. چالش مقابلهی موفق با این قبیل تیمها در شناسایی علتهای فرهنگی و حقیقی این تفاوتها است. تنها در موارد ضروری در کار آنها دخالت کنید، تیمتان را به مسیر درست هدایت کنید، و آنها را برای مقابله با چالشهای آینده (بدون نیاز به شما) ماهر و توانمند سازید.
۴. صرف وقت برای حل مشکل
دستیابی به انسجام تیمی و چشمانداز مشترک نیازمند ترغیب همگان به برقراری ارتباطی سازنده است. رسیدن به این هدف نیز نیازمند صرف زمان است، و به شدت توصیه میشود برای آگاهی بیشتر از مشخصات اعضای تیمتان و چگونگی تاثیر فرهنگهای هر یک بر رفتار و ارزشهایشان، به اندازهی کافی زمان صرف کنید.
۵. ایجاد اعتماد
اعتماد به مرور زمان و بر اساس رفتارها و عملها ایجاد میشود. حتما مسئولیت اعمالتان را بپذیرید و در رفتار با دیگران صداقت داشته باشید. آیا به هر آنچه وعده میدهید، عمل میکنید؟ عدم وفای به عهد، در هر زمان، اعتماد و اعتبار را نابود میکند.
۶. درک دیگران
شما به عنوان یک رهبر موثر باید قادر باشید جوانب فکری اعضای تیمتان را به خوبی درک کنید. بنابراین، همیشه پیگیر وضعیت اعضای تیم باشید، به حرفها و نیازهایشان گوش دهید، و نحوهی عملکرد و پیشرفتشان را زیر نظر بگیرید.
۷. بیان قواعد بازی
قواعد و نقشها را مشخص، و برای اعضای تیم به طور شفاف بیان کنید. دربارهی قواعد بازی با همهی افراد مذاکره کنید؛ آنها باید با نقشهایشان احساس راحتی داشته باشند. رهبر تیم باید به عنوان یک مرجع قابل اعتماد رفتار کند تا هر گاه اعضای تیم با نقشهایشان دچار مشکل شدند، بدانند باید به چه کسی رجوع کنند.
۸. هویت
تعیین هویت تیمی مسئلهای بسیار با اهمیت است. برای مدیریت موثر یک تیم، مدیر باید به دیگران اطمینان بدهد که انتظارات روشن و مشترکی از هر یک از اعضا دارد. باید مطمئن شوید آیا آنها درک کاملی از اوضاع دارند یا خیر؛ به این ترتیب، اهداف تیمی نادیده یا کنار گذاشته نمیشود.
۹. نگاه جهانی و محلی
دانش محلی را گردآوری، جذب، و به نفع تیمتان به کار ببندید. یک روش برای همگان کارساز نیست؛ بنابراین، سعی کنید همهی آدمهایی را که با آنها سروکار دارید، به خوبی بشناسید. از خودتان بپرسید: “عامل محرک این آدمها چیست، و اهداف فردی آنها چه هستند؟”
۱۰. کماثر کردن شوک فرهنگی
توصیه میشود، هزینهای را صرف یک برنامهی مشاورهای و آموزشی سازگار با نیازهای اعضای تیمتان کنید؛ یک مربی باتجربه در زمینهی محیطهای چند فرهنگی استخدام کنید. بینش عمیقتری از فرهنگهای اعضای تیمتان به دست بیاورید تا بتوانید به درک شفافتری از ارزشهای فرد و جمعی تیم برسید؛ زیرا هنگام کار کردن با یک تیم چند فرهنگی، این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است.