کابوس شبانه کودکان: 6 راهکار برای خواب بد دیدن کودکان

کابوس شبانه کودکان خردسال یک پدیده رایج است. داشتن کودکی که نیمه شب به طور مداوم گریه می‌کند یا به اتاق شما می‌آید، می‌تواند برای برخی از والدین کاملاً خسته کننده و حتی تحریک کننده باشد. اما با نزدیک به رقم بالایی از کودکان که با کابوس روبرو هستند، متخصصان پزشکی راه‌هایی را برای کمک به دور نگه داشتن خواب‌های بد کشف کرده‌اند.

در این نوشتار خواهیم دید که چیزی به سادگی خواندن کتاب قبل از خواب می‌تواند به کاهش روی دادن دفعات کابوس کمک کند. در اینجا برخی از روش‌ها  را می‌بینید که به کل خانواده شما کمک می‌کند که خواب با کیفیت و مناسبی دشاته باشید. با ما همراه باشید!

۱. به فرزندتان حس امنیت بدهید

اگر کودک شما دائماً با یک خواب بد بیدار می‌شود، ممکن است نوعی آسیب روانی در گذشته مسبب آن باشد. در حالی که واکنش اولیه بسیاری از والدین ممکن است این باشد که: “این فقط یک کابوس بود، سعی کن دوباره بخوابی” ، اما یک روش بهتر برای کمک به فرزندتان برای کنار آمدن با این اتفاق ناخوشایند، حرف زدن با او و تلاش برای درک او است. بپرسید چه چیزی باعث ترسیدنش شده است. احساسات افزایش یافته او را تسکین دهید. به او یادآوری کنید که اگرچه ممکن است رویا واقعی به نظر برسد، اما هیچ مشکلی وجود ندارد و همه چیز در آرامش و امنیت کامل است. کلمات اطمینان‌بخش شیوه‌ای عالی برای کمک به آرامش یافتن کودک و دوباره به خواب رفتنش است.

۲. آنچه باعث احساس ترس در او می‌شود را از بین ببرید

گاهی اوقات، ترس فرزند شما می‌تواند به دلیل چیزی باشد که قبلا با آن روبرو شده است، مانند صحنه‌ای از یک فیلم ترسناک. در این صورت، بهتر است در این فاصله از برخورد مجدد او با چیزهایی که فرزندتان را به یاد عامل ایجاد ترس می‌اندازد، اجتناب کنید. در حالی که می‌توانید کودک خود را در برابر آن فیلم‌های ترسناک محافظت کنید، اما می‌توانید به او بیاموزید که خاطرات تلخ را به خاطرات مثبت تبدیل کند

یک مثال ممکن است این باشد که کودک شما فیلمی از هیولاها دیده و اکنون از خوابیدن می‌ترسد. می‌توانید توضیح دهید که هیولاها واقعی نیستند یا می‌توانید به آنها کمک کنید آهنگ یا کلمه‌ای به زبان بیاورند تا احساس شجاعت یا قدرت بیشتری نسبت به آن هیولاها داشته باشند. با کودک خود کار کنید تا داستان خواب خود را که با یک پایان خوش به پایان می‌رسد، دوباره بنویسید.

۳. به کودک خود کمک کنید تا با ترسش روبرو شود

رپورتاژ

نقطه مقابل حفاظت، تحمل است و به کودک کمک می‌کند تا به محیط اطراف خود عادت کند. نمونه‌ای از این را می‌توان با عروسک دخترتان مشاهده کرد. در حالی که ممکن است شب با چشمان بازش او را بترساند، اجازه دهید در طول روز بیشتر اوقات و حتی قبل از خواب به عروسک نگاه کند تا به این درک برسد که عروسک اصلا ترسی ندارد و چیزی بیش از یک اسباب بازی نیست. مجدداً، كلمات اطمینان خاطر برای كودك كلیدی هستند تا بفهمند این اسباب بازی به آنها آسیب نمی رساند.

۴. یک برنامه منظم برای خواب ترتیب بدهید

داشتن یک برنامه خواب روزانه و شبانه برای کودک می‌تواند احتمال کابوس دیدن را کاهش دهد. مطالعات نشان داده‌اند که عادات نامنظم خواب و کمبود خواب می‌تواند شما را در معرض خطر دیدن کابوس و خواب بد قرار دهد.

۵. قبل از خواب انرژی مثبت به فرزندتان بدهید

وقتی کودک آرام است، خواب راحت‌تر هم خواهد داشت. برای اینکه به او کمک کنید آرامش بیشتری کسب کند و راحت‌تر بخوابد، 30 دقیقه تا یک ساعت قبل از خواب همه دستگاه‌های پر سر و صدا، هر چیز ترسناک و مهیجی را از پیش چشم او بردارید. حتی می‌توانید موسیقی آرامبخش برای او پخش کنید، یک کتاب شاد برایش بخوانید یا یک بازی کم تحرک یا فکری با او انجام کنید. این فعالیت‌ها باعث می‌شود کودک شما قبل از رفتن به رختخواب ذهن و بدن خود را آرام کند.

۶. از کمک گرفتن نترسید

در حالی که تعدادی از اقدامات پیشگیرانه برای برخورد با کودکانی که کابوس می‌بینند وجود دارد، مواردی وجود دارد که کودک شما ممکن است به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشد. کابوس می‌تواند به طور مکرر در کودکانی رخ دهد که احتمالا دارای مشکلات بهداشت روان باشند. برای امنیت کودک و آرامش خاطر والدین، ​​مراجعه به پزشک یا روانشناس می‌تواند مفید باشد.

آیا موارد خاصی وجود داشته است که باعث کابوس‌های شبانه در شما شود؟ اگر پدر یا مادر هستید، چگونه به فرزندان‌تان که مدام کابوس می‌بیند، کمک می‌کنید؟

نوشته‌های مرتبط