انواع هپاتیت و 4 درمان خانگی هپاتیت که حتما باید بدانید

هپاتیت یک بیماری است که در آن کبد ملتهب می‌شود. انواع هپاتیت شامل هپاتیت A، B، C و غیره می شود که ممکن است با یکدیگر متفاوت باشند، اما همه‌ی آنها باعث تورم و التهاب سلول های کبدی می‌شوند. در مورد هپاتیت ویروسی باید بگوییم که، به علت حملات ویروس ایجاد می‌شود. اگر چه، هپاتیت A، هپاتیت B و هپاتیت C شایع‌ترین نوع هپاتیت ویروسی هستند که در میان آنها کم خطرترین نوع، هپاتیت A است. در این نوشتار با ما همراه باشید تا انواع هپاتیت و ۴ درمان خانگی هپاتیت را بدانید.

هر بار که علائم‌هپاتیت را تشخیص می‌دهید، باید بلافاصله برخی از داروهای خانگی را استعمال کنید. این علائم عبارتند از احساس سنگینی در سمت راست شکم، از دست دادن اشتها، خارش، خستگی، مدفوع بی‌رنگ و خاکستری و همچنین زردی. یادتان باشد که این هپاتیت عمدتا ناشی از مصرف الکل و مواد شیمیایی مضر، سوء مصرف مواد، ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن، اختلال ژنتیکی و غیره رخ می‌دهد. اما این را نیز فراموش نکنید که پس از یک یا دو روز اگر نتوانستید این بیماری کبد را کنترل کنید با پزشک‌تان مشورت کنید تا هم کبدتان را و هم سلامت کلی بدن‌تان را دوباره به‌دست بیاورید.

انواع هپاتیت

هپاتیت A:

هپاتیت A یک بیماری بسیار مسری است و به علت ویروس هپاتیت A (HAV) ایجاد می‌شود که یکی از انواع مختلف ویروس‌های هپاتیت است که سبب التهاب می‌شود و بنابراین توانایی کبد را برای انجام عملکرد مناسب خود، تحت تاثیر قرار می‌دهد. شما این نوع هپاتیت را اغلب از غذا یا آب آلوده یا تماس نزدیک با افرادی است که مبتلا به آن هستند، دریافت می‌کنید. به یاد داشته باشید که موارد خفیف هپاتیتA نیازی به درمان ندارند، زیرا بیشتر افرادی که آلوده شده‌اند به طور کامل و بدون این‌که آسیب دائمی به کبد و عملکرد آن وارد شود، بهبود می‌یابند.

برای خلاص شدن از این مشکل، باید بهداشت را به خوبی رعایت کنید مثلا به طور مرتب دست‌های‌تان را بشویید تا از خود در برابر هپاتیتA محافظ کنید. اما برای افرادی که بیش‌تر در معرض خطر هستند نیز واکسن‌هایی وجود دارد. برخی از علائم و نشانه‌هایی که بروز هپاتیت نوع A را نشان می‌دهند عبارتند از: خستگی، مدفوع به رنگ خاک رس، تهوع، استفراغ، احساس درد یا ناراحتی در شکم، از دست دادن اشتها، درد مفاصل، ادرار تیره، تب خفیف، زردی همراه با ناخوشی خفیف و غیره.

مطلب مرتبط: سیروز کبدی چیست: ۷ درمان خانگی سیروز کبدی

هپاتیت A را می‌تواند به راحتی و به شیوه‌های مختلفی منتقل شود مانند غذا خوردن بدون شستن دست‌ها پس از استفاده از توالت، آشامیدن آب آلوده، داشتن رابطه‌ی جنسی با کسی که این ویروس را دارد یا تماس نزدیک با فردی که آلوده شده‌است، خوردن حلزون صدف‌دار خام که در آب آلوده بوده‌است و غیره. به یاد داشته باشید که هپاتیتA باعث آسیب کبدی طولانی مدت نخواهد شد و اما در موارد نادر، ممکن است به طور ناگهانی باعث مختل شدن عملکرد کبدی شود به ویژه در افراد سالخورده یا کسانی که بیماری‌های مزمن کبدی دارند.

برخی از اقدامات پیشگیرانه برای هپاتیت A عبارتند از اجتناب از تمام فعالیت‌های جنسی اگر شما یا شریک زندگی‌تان مبتلا به این هپاتیت‌هستید (حتی کاندوم مانع مناسبی در برابر گسترش این مشکل نیست)، عادت به شستن روزانه‌ی دست‌های‌تان بعد از استفاده از توالت (دست کم به مدت ۲۰ ثانیه، دست‌های‌تان را به هم بسابید و آنها را خوب بشویید و سپس آنها را با یک حوله‌ی یک بار مصرف خشک کنید) یا عوض کردن پوشک، و این‌که اگر آلوده به ویروس هپاتیت A هستید هرگز برای کسی در خانه غذا آماده نکنید.

هپاتیت B:

هپاتیتB یکی دیگر از عفونت‌های جدی کبدی است که به علت ویروس هپاتیت B (HBV) ایجاد می‌شود. در موارد خاص، عفونت کبدی هپاتیت B مزمن می‌شود و به این ترتیب بیش از ۶ تا ۸ ماه طول می‌کشد که به نوبه ی خود خطر ابتلا به نارسایی کبدی، سیروز یا سرطان کبد را افزایش می‌دهد.

تقریبا در همه‌ی افرادی که مبتلا به هپاتیت B هستند، بزرگسالان خیلی زود و به طور کامل بهبود می‌یابند، و کودکان یا نوزادان بیش‌ترین احتمال ابتلا به عفونت مزمن هپاتیت B را دارند. دریافت واکسن قطعا به شما برای جلوگیری از هپاتیتB کمک خواهد کرد اما اگر شما درحال‌حاضر مبتلا به آن شده شده‌اید، اقدامات احتیاطی خاصی برای جلوگیری از انتشار HBV به دیگران کمک‌کننده و ضروری خواهد بود.

برخی از علائم و نشانه‌های هپاتیتB عبارتند از ادرار تیره، تب، درد شکم، درد مفاصل، از دست دادن اشتها، ضعف و خستگی، استفراغ، حالت تهوع و زردی، و غیره. این ویروس می‌تواند از فردی به فرد دیگر از طریق خون، اسپرم یا سایر مایعات بدن منتقل شود.

مطلب مرتبط: درمان کبد چرب:۱۴ درمان خانگی کبد چرب که واقعا موثر است

برخی از راه‌های شایع انتقال HBV از یک فرد به فرد دیگر عبارتند از: تماس جنسی با یک شریک آلوده که در آن خون، اسپرم، بزاق یا ترشحات واژینال به داخل بدن وارد می‌شود، استفاده‌ی مشترک سوزن‌ها و سرنگ‌های آلوده به خون دارای ویروس، استفاده از نیدل‌استیک تصادفی، انتقال از مادر به کودک در زمان تولد.

برخی از اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از هپاتیت B عبارتند از: داشتن رابطه‌ی جنسی بدون خطر با شریک جنسی‌تان (یا اصلا نداشتن رابطه) – استفاده از کاندوم جدید لاتکس خطر را کاهش می‌دهد اما به طور کامل خطر را از بین نمی‌برد، قبل از رابطه‌ی جنسی با همسرتان، هم خود و هم او را برای جلوگیری از این مشکل تست کنید، هرگز سوزن و سرنگ خود را در صورت استفاده از مواد مخدر IV به صورت مشترک مصرف نکنید و همچنین تیغ و مسواک و غیره را که ممکن است آلوده باشند را به طور مشترک استفاده نکنید.

به غیر از این موارد اطمینان حاصل کنید که در مورد هپاتیت B اطلاعاتی کسب کنید، همیشه با دوستان و خانواده‌تان در ارتباط باشید، ار خودتان مراقبت کنید به ویژه برای مراقبت از کبد نباید الکل و داروهای بدون نسخه را بدون مشورت با پزشک مصرف کنید. افرادی که از این مشکل رنج می‌برند، باید واکسن هپاتیت B بزنند.

هپاتیت C:

هپاتیت C عفونتی کبدی است که توسط ویروس ایجاد می‌شود و منجر به التهاب می‌شود. بیشتر مردم معمولا مبتلا به ویروس هپاتیت سی (HCV) می‌شوند. این بیماری علائمی از خود بروز نمی‌دهد، بنابراین بیشتر مردم نمی‌دانند که مبتلا به عفونت کبدی هپاتیت C هستند تا زمانی که کبد آسیب ببیند. این مشکل یکی از چندین ویروس هپاتیت است و به عنوان جدی‌ترینِ انواع ویروس‌ها محسوب می‌شود.

هپاتیت C به طور کلی از طریق تماس با خون آلوده منتقل می‌شود (از طریق سوزن‌هایی که معمولا برای استعمال مواد مخدر به صورت مشترک مصرف می‌شوند). این بیماری هیچ علامتی ندارد، اما زمانی که فرد در مراحل اولیه‌ی این بیماری یعنی حدود ۲ تا ۴ ماه پس از قرار گرفتن در معرض ویروس است، علائم و نشانه‌هایی در نسبت پایین در فرد مبتلا رخ می‌دهد. این علائم عبارتند از حالت تهوع، بی‌اشتهایی، ضعف، خستگی، درد در ناحیه‌ی شکم، تب، درد عضلانی و مفصلی، ادرار تیره، زردی و غیره.

مطلب مرتبط: درمان کبد: ۳۸ روش پیشگیری و درمان خانگی بیماری های کبدی

برخی از اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع هپاتیت‌C عبارتند از: اجتناب از مصرف الکل، اجتناب از مصرف داروهای بدون نسخه که سبب آسیب به کبدی، جلوگیری از تماس افراد دیگر با خون شما (اگر مبتلا به این ویروس هستید) عدم استفاده از یک مسواک یا تیغ به طور مشترک، عدم اهدای خون، دیگر ارگان‌های بدن یا اسپرم به دیگران، توقف استفاده از مواد مخدر، هوشیار بودن در زمان سوراخ کردن بدن و خالکوبی با سوال کردن از آنها در مورد میزان تمیزی تجهیزات و ابزار کارشان (همچنین بررسی کنید که آیا کارکنان اینکز مرا خدمات زیبایی از سوزن‌های استریل استفاده می‌کنند یا خیر و اگر پاسخ لازم را دریافت نکردید، به سادگی به مرکز دیگری مراجعه کنید)، عدم برقراری رابطه‌ی جنسی با همسرتان اگر که مبتلا به این ویروس است.

درمان‌های خانگی برای هپاتیت:

در این قسمت از مقاله روش‌های خانگی و طبیعی را برای درمان هر گونه هپاتیتی می‌بینید. به طور مرتب این روش‌های درمانی را دنبال کنید تا به طور کامل هپاتیت را درخورد درمان کنید.

۱. زنیان رومی – زیره‌ی سبز:

زنیان رومی دارای تیمول است که یک ضدعفونی‌کننده و میکروب‌کش است و به جلوگیری از ویروس هپاتیت (هر نوع) کمک می‌کند. زیره‌ی سبز کمک می‌کند تا از درد خلاصی بیابید، و به هضم مناسب غذا و خلاص شدن از کرم روده کمک می‌کند. این فرآیند ترکیبی از طریق جلوگیری از ویروس ایجادکننده‌ی بیماری و همچنین با تسکین نشانه‌های آن، کمک‌تان می‌کند به طور کامل از شر هپاتیت رها شوید.

مواد لازم:

– دانه‌های زنیان رومی ۱ قاشق چایخوری

رپورتاژ
– زیره‌ی سبز ۱ قاشق چایخوری

– سنگ نمک – مقدار اندکی

– آب (اختیاری)

– تابه

روش انجام کار:

– تابه را آماده کنید و دانه‌های زیره‌ی سبز و دانه‌های زنیان رومی را در آن بریزید.
– آنها را خوب تفت بدهید و سپس آسیاب‌شان کنید تا تبدیل به پودر شوند.
– شما می‌توانید آنها را به صورت جداگانه تفت بدهید و همین‌طور به صورت جداگانه پودر کنید و سپس هر دو را با هم در یک کاسه مخلوط کنید.
– در مرحله‌ی بعد نمک یا کمی نمک سنگ را به آن دو اضافه کنید و خوب هم بزنید.
– این مخلوط ادویه را به شکل پودری همراه با یک فنجان آب مصرف کنید.
– مصرف این مخلوط را به صورت دو بار در روز ادامه دهید تا بتوانید هپاتیت را به طور کامل در خودتان از بین ببرید.

۲. شیرین‌بیان و عسل:

شیرین‌بیان حاوی ترکیب فعال گلیسیریزین است که به درمان هپاتیت و همچنین عوارض آن کمک می‌کند. این ترکیب فعال، سطوح آنزیم‌های کبدی مانند ALT را برای تسکین مشکل کاهش می‌دهد، اما ابدا بدون مشاوره با پزشک خود آن را مصرف نکنید. عسل دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی است که کمک می‌کند تا از ناراحتی ناشی از این نوع هپاتیت خلاص شوید.

مواد لازم:

– پودر شیرین‌بیان – ۱ قاشق غذاخوری
– عسل – ۲ قاشق چایخوری

روش انجام کار:

– یک کاسه‌ی کوچک بردارید و پودر شیرین‌بیان و عسل را داخل آن بریزید.
– خوب مواد را با هم مخلوط کنید و ترکیب حاصل را برای از بین بردن هپاتیت بنوشید.
– این مخلوط را یک بار در روز مصرف کنید تا از شر هپاتیت‌رهایی پیدا کنید.

۳. سیر:

سیر به عنوان یک ابرخوراکی طبیعی محسوب می‌شود که به طور موثری به پاکسازی خون و همچنین حذف مواد زائد سمی از بدن کمک می‌کند و به این ترتیب سبب بهبود عملکرد کبد می‌شود.

مواد لازم:

– سیر ۱ تا ۳ حبه

روش انجام کار:

– حبه‌های سیر را بردارید و پوست آنها را جدا کنید.
– سیرها را صبح با معده‌ی خالی بجوید.
– هر روز صبح این روش را برای درمان هپاتیت ادامه دهید.
– روش دیگر این است که می‌توانید سیر خردشده را در تهیه‌ی غذاها استفاده کنید و آنها را در رژیم غذایی روزانه‌تان بگنجانید.

۴. زردچوبه:

زردچوبه حاوی خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد ویروسی و ضدعفونی‌کننده است که به طور قابل‌توجهی به ارتقاء سلامت کبد کمک می‌کنند. زردچوبه با عملکرد ضد ویروسی که دارد به جلوگیری از تکثیر ویروس‌هایی که هپاتیت B و C را ایجاد می‌کنند کمک می‌کند و از این طریق سبب می‌شود که کبد از مشکلات زیادی رهایی بیابد و همچنین به عملکرد مناسب آن کمک می‌کند.

روش – ۱: مواد لازم:

– زردچوبه نصف قاشق چایخوری
– شیر ۱ لیوان

روش انجام کار:

– شیر ولرم را بردارید و پودر زردچوبه را به آن اضافه کنید.
– شیر و زردچوبه را خوب با هم مخلوط کنید و ترکیب حاصل را برای خلاص شدن از شر این مشکل مصرف کنید.
– مصرف نوشیدنی شیر زردچوبه‌ی گرم را به طور روزانه (ترجیحا شب‌ها) ادامه بدهید تا زمانی که هپاتیت را به طور کلی از بین ببرید.

روش – ۲: مواد لازم:

– زردچوبه نصف قاشق چایخوری
– عسل ۱ قاشق چایخوری

روش انجام کار:

– یک کاسه‌ی کوچک بردارید و زردچوبه و عسل را داخل آن بریزید.
– خوب مواد را با هم مخلوط کنید و ترکیب حاصل را برای درمان هپاتیت مصرف کنید.
– مصرف این ترکیب به طور روزانه مطمئنا هپاتیت را از بین می‌برد.
– روش دیگر این است که می‌توانید پودر زردچوبه را در آشپزی روزانه خود مصرف کنید.

نوشته‌های مرتبط