۳ دلیل که چرا باید ریسک بکنیم
۳ دلیل که چرا باید ریسک بکنیم
همه می گویند باید ریسک کنیم تا به پاداش مناسب برسیم. ولی چرا ؟ در این نوشتار ۳ دلیل آورده می شود که چرا باید ریسک بکنیم.
اگر امروز بمیری، چه رویاهایی، چه استعدادهایی و چه دانشی با تو میمیرد؟ طبیعت ما ریسکگریز است و راه ایمن را میجوید، تا مجبور نباشد خطر نمیکند. به ما آموختهاند با اطمینان سرمایهگذاری کنیم و به دنبال مشاغل و فرصتهای مطمئن باشیم، اما سرانجام چنین عملکردی چه خواهد بود؟ هر رشدی در کجا رخ میدهد؟ در ادامه ۳ دلیلی آمده است که باید دست به ریسک زد.
دستزدن به ریسکهای قابل قبول به معنای چشمبسته عمل کردن نیست بلکه به این معنا است که ارزیابی کنیم و مجال بروز مقادیر مشخصی از ریسک را فراهم آوریم. شما هیچگاه بدون متحمل شدن مقادیر مشخصی از ریسک، پیشرفت نمیکنید. آیا شما تمایل دارید که با ریسککردن، احتمالهای بیشماری را پیش روی خود و دیگران قرار دهید؟
“زمانی که شما ریسک میکنید، یاد میگیرید که در برخی زمانها با موفقیت و برخی دیگر با شکست روبهرو میشوید، و هر دوی اینها به یک اندازه مهم هستند.”
الن دژنرس
۱. پرهیز از ریسک به معنای خودداری از حداکثر ظرفیت زندگیتان است.
ترس از شکست، بزرگترین دلیلی است که مردم را از ریسککردن دور میسازد. بنابراین قابل درک است که بدون شانسی معقول برای شکست، ریسکی در کار نخواهد بود. البته شانسی معقول برای موفقیت هم وجود دارد. چرا خودتان را دستکم میگیرید؟ برای مثال، من این گزینه را در اختیار دارم که پس از فارغالتحصیلی از دبیرستان در زادگاهم بمانم. به یک دانشگاه خوب بروم، در کنار همهی دوستانم باشم و از درآمد قابل قبولی هم برخوردار باشم. اما در آن صورت باید از رویای بازیکردن در یک کالج فوتبال دست بکشم. به این نتیجه رسیدم که آرزو و رویای من بزرگتر از ترسی است که از شکست دارم و اگر حتی تلاشی هم برای آن نکم دیگر با چه رویی خودم را در آیینه ببینم! حدود سه سال پس از آن زمان، امروز یک ورزشکار بورسیه و عضو مهم در برنامهی کالج فوتبال در مسابقهی کشوری مهم هستم.
۲. با پرهیز از ریسک، شما فرصتی را برای رشد از دست دادهاید.
اگر میخواهید نیرومندتر شوید باید پیوسته ماهیچهها را در هم شکنید. بدن انسان با هر فشاری که به آن وارد میشود، خودش را سازگار میکند. اگر شما افزایش فشار(ریسک) را متوقف سازید، بهرهای در کار نخواهد بود. بدون این که خودتان را در چالشی پیوسته قراردهید، دست از راحتطلبی بکشید و ریسک کنید، میزان رشدتان در زندگی را محدود میکنید. مثل این است که بگویید من قصد فراتر رفتن از شرایط امروز را ندارم. اگر من ریسک نمیکردم، در جایگاه امروزم نمیبودم.
۳. پاداشها، فارغ از موفقیت یا شکست، مهمتر از هزینهها هستند.
بدون ریسککردن و روبهرو شدن با ترس از شکست، من مردی که امروز هستم نمیبودم. آنچه من آموختهام، آنگونه که من رشد کردهام و آن که را من متاثر ساختهام، بسیار فراتر از آن چیزی است که تا به حال ممکن میپنداشتم. حتی اگر شکست خورده بودم و هرگز هدف اصلیام را به سرانجام نمیرساندم، باز هم بسیار بیشتر از آن چیزی که قبلا بودم میشدم و چشماندازی گستردهتر را برای خودم ترسیم میکردم. ولی همان هم چیز سادهای نبود، اگر این چنین بود هرکسی دست به ریسک میزد. خیلی از روزها خواستم کنار بکشم، به خانه برگردم، و بروم به سراغ همان سبک زندگی قدیمیام. اما با باقیماندن در مسیر، جوایز و پاداشها را درو کردم.
چیزی به نام زندگی بدون ریسک وجود ندارد! داشتن سبک زندگی ریسکپذیر، یک شبه رخ نمیدهد.
چند راه برای این که ریسکپذیری را در زندگی روزانهی خود پیاده کنید، عبارتند از:
- با یک غریبه در ایستگاه اتوبوس، ایستگاه قطار یا سرکار صحبت کنید. ورود به یک مکالمه ساده با یک غریبه، یک روش عالی برای ایجاد اعتماد به نفس و درهم شکستن باورهای محدودکننده در موقعیتهای ممکن است.
- اگر این تغییرات زیادی است، یک مدل مو یا تیپ جدید را امتحان کنید. کتابی متفاوت بخوانید یا به سبک موسیقی متفاوتی گوش دهید یا نوع جدیدی از غذا را مصرفکنید.
این که هر روز چیز جدیدی را تجربهکنید، روشی عالی است تا خودتان را به چالش بکشید و نوع تفکرتان را تغییر دهید.
“کسی که آنقدر شجاعت ندارد ریسک کند، کاری در زندگیاش انجام نخواهد داد.” محمد علی
ریسکپذیری جز این نیست که شانس خود را بیازمایید و زندگی را به زبان خود تعریف کنید نه این که زندگی، شما را تعریف کند. مردان و زنان بزرگ عصر ما با خودداری از ریسک، انسانهایی بزرگ نشدند. آنها شانسشان را امتحان کردند و همین شانس از آنها انسانهایی بزرگ ساخت. شما به چه ریسکهایی گرایش دارید؟
نویسنده: جارود بارنز
تحریریه نشریه ی بازده
۳ دلیل که چرا باید ریسک بکنیم
منبع : businessinsider
- مطلب قبلی آشنایی با ۳۰ عادت روزانه کارفرمایان موفق
- مطلب بعدی ۵ درس بازاریابی از کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری دونالد ترامپ