۲۲ درمان خانگی کولیت اولسراتیو یا کولیت زخمی
کولیت اولسراتیو یا کولیت زخمی (یا کولیت السروز) یک بیماری التهابی روده است که سبب بروز التهاب و علائم زخم طولانی مدت یا زخمهایی در دستگاه گوارش میشود. کولیت زخمی بر روی پوشش بیرونی روده بزرگ (کولون) و راست روده تاثیر میگذارد. در این نوشتار ۲۲ درمان خانگی کولیت اولسراتیو یا کولیت زخمی را میخوانیم.
این بیماری التهابی میتواند فرد را بسیار ناتوان و رنجور کند، و گاهی اوقات حتی میتواند منجر به بروز عوارضی شود که زندگی فرد را تهدید میکنند. کولیت زخمی ممکن است منجر به یک باریک شدن یک ناحیه در روده شود، و همین باعث میشود که عبور مدفوع با دشواری روبهرو شود. این بیماری همچنین میتواند باعث تورم در رودهی بزرگ، اسهال شدید، درد مفاصل و زخم مجاری صفراوی و پانکراس شود.
کولیت زخمی اغلب بهتدریج شروع میشود و در طول زمان ممکن است بدتر شود. علائم این بیماری التهابی میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. بیشتر آدمها دورههای بهبودی را (زمانی که نشانهها ناپدید میشوند، ) تجربه میکنند، و این ممکن است چند هفته یا چند سال ادامه بیابد. هرچند که هیچ درمان شناخته شدهای برای کولیت اولسروز (کولیت زخمی) وجود ندارد، اما یک سری درمانهای طبیعی وجود دارد که میتوانند علائم و نشانههای این بیماری را به میزان زیادی کاهش دهند و منجر به بهبودی طولانی مدت شوند.
مطلب مرتبط: درمان زونا: ۱۳ درمان خانگی قوی برای زونا
تحقیقات جدید با امید به پیدا کردن یک درمان دائمی برای کولیت اولسروز و سایر بیماریهای التهابی روده ادامه دارد. یک مطالعه که در سال ۲۰۱۷ صورت پذیرفت، نشان داد که پروتئین NLRP۱۲ التهاب را در بدن تنظیم میکند. تجزیه و تحلیلها نشان دادند که سطح NLRP۱۲ در دوقلوهای مبتلا به کولیت اولسروز پایین است، اما در دوقلوهایی که این بیماری را ندارند، پایین نیست. هنگامی که NLRP۱۲ کم بود، سطح باکتریهای مفید نیز پایین بود و همچنین باکتریهای مضر و التهاب نیز در سطح بالایی قرار داشت. محققان معتقدند که برای کاهش التهاب و بازیابی باکتریهای سالم، در افراد مبتلا به بیماریهای التهابی روده که کاهش NLRP۱۲ را نشان میدهند میتوانند باکتریهای مفید را برگردانند و به این چرخه پایان دهند و درمانی را به کسانی که دچار کولیت زخمی هستند، ارائه بدهند.
علائم کولیت اولسراتیو (کولیت زخمی)
علائم کولیت زخمی بسته به شدت التهاب و جایی که رخ میدهد، متغیر است؛ این علائم معمولا در طول زمان توسعه مییابند. بیشتر افراد علائم خفیف تا متوسط را تجربه میکنند، اما دورهی کولیت زخمی ممکن است متفاوت باشد و برخی از افراد دورههای بهبودی طولانی مدتی را تجربه میکنند. علائم این بیماری بستگی به محل التهابی دارد که بیماری را ایجاد میکند.
اگر مبتلا به کولیت زخمی هستید، ممکن است علائم و نشانههای زیر را داشته باشید:
– اسهال، که اغلب با خون یا چرک همراه است.
– درد و گرفتگی در شکم
– درد رکتوم
– خونریزی از ناحیهی رکتوم
– فوریت برای دفع مدفوع
– عدم توانایی دفع مدفوع، علیرغم فوریتی که برای این کار وجود دارد.
– کاهش وزن
– خستگی یا سندرم خستگی مزمن
– تب
– عدم رشد (در کودکان)
مطلب مرتبط: ۱۱ درمان خانگی سرطان روده بزرگ (کولون)
زندگی با کولیت اولسراتیو میتواند به برخی از اختلالات و عوارض جدی در شرایط سلامتیتان منجر شود. این عوارض عبارتند از:
– خونریزی شدید
– ایجاد یک سوراخ در روده بزرگ
– کم آب شدن شدید بدن (دهیدراته شدن)
– بیماری کبد
– تحلیل استخوان
– التهاب پوست، مفاصل و چشمها
– پدیدار شدن زخمهایی در پوشش دهان
– افزایش خطر بروز سرطان رودهی بزرگ
– ملتهب شدن سریع کولون (رودهی بزرگ)
– افزایش خطر لخته شدن خون در رگها و شریانها
علل ریشهای بروز بیماری کولیت اولسراتیو (کولیت زخمی)
رژیم و استرس همیشه به عنوان علت اصلی بروز کولیت زخمی شناخته شده بودند، اما اخیرا پزشکان دریافتهاند که این عوامل میتوانند وضعیت التهاب را تشدید کنند ولی بنا به گزارش کلینیک مایو سبب بروز بیماری نمیشوند. یکی از علل احتمالی بروز این بیماری عملکرد نادرست سیستم ایمنی بدن است. هنگامی که سیستم ایمنی بدن به مبارزه با ویروس یا باکتری مهاجم تلاش میکند، واکنش غیرطبیعی ایمنی باعث میشود سیستم ایمنی بدن به سلولهای دستگاه گوارش حمله کند.
کولیت زخمی معمولا قبل از سن ۳۰ سالگی شروع میشود، اما بعضی موارد ممکن است در افراد بالاتر از سنین ۶۰ سال نیز رخ بدهد. شما در معرض خطر ابتلا به کولیت اولسراتیو (کولیت زخمی) هستید اگر یکی از نزدیکانتان به این بیماری دچار شده باشد، مانند پدر و مادر یا خواهر و برادر. یکی دیگر از عوامل خطر مهم این بیماری، داروهای خاصی است که برای درمان زخمهای آکنهی کیستیک استفاده میشود به نام ایزوترتینوئین. در مطالعات منتشر شده در مجلهی امریکایی گوارش، پیوندی میان توسعهی کولیت زخمی و ایزوترتینوئین وجود دارد.
مطلب مرتبط: پاکسازی روده بزرگ: ۴۵ درمان خانگی سم زدایی و پاکسازی روده بزرگ
استرس همچنین میتواند موجب بدتر شدن این بیماری شود. جلوگیری از استرس، به ویژه استرس مزمن، با انجام تمرینات ورزشی، حرکات کششی، و تمرین تکنیکهای آرام کردن و تمرینات تنفسی، مهم است.
درمانهای طبیعی کولیت اولسراتیو (کولیت زخمی)
۱. روغن زیتون
روغن زیتون یکی از مؤثرترین داروهای خانگی برای درمان کولیت زخمی خفیف تا متوسط است. این روغن غنی از چربیهای تک غیر اشباع است و خواص ضد التهابی دارد و سیستم ایمنی بدن را تنظیم میکند. تحقیقات نشان میدهند که روغن زیتون همچنین میتواند از بدن در برابر این مشکل محافظت کند.
– به سادگی دو یا سه قاشق غذاخوری روغن زیتون بکر را روزانه مصرف کنید.
۲. آلوئهورا
مطالعات نشان دادهاند که آلوئهورا میتواند به لطف خواص ضد التهابی که دارد به درمان کولیت اولسروز خفیف تا متوسط کمک کند.
– هنگامی که در معرض حملهی این بیماری هستید، دو اونس (یک چهارم فنجان) از ژل آلوئهورا، شش تا هشت بار در روز مصرف کنید.
– روش دیگر این است که میتوانید دو قاشق غذاخوری آب آلوئهورای تازه و سپس یک لیوان آب بنوشید. این روند را دو یا سه بار در روز به مدت چند هفته تکرار کنید.
– شما همچنین میتوانید اندکی پودر زردچوبه به آب یا ژل آلوئهورا اضافه کنید. زردچوبه حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که به عنوان یک عامل ضد التهابی قدرتمند عمل میکند.
۳. نوشیدنی علف گندم
ثابت شدهاست که نوشیدنی علف گندم به دلیل خواص آنتیاکسیدانی که دارد، برای کسانی که مبتلا به کولیت زخمی هستند، مفید است. این نوشیدنی میتواند درد شکم، اسهال و خونریزی مقعدی ناشی از این بیماری مزمن را کاهش دهد.
شما میتوانید با نوشیدن حدود چهار قاشق چایخوری نوشیدنی علف گندم به طور روزانه شروع کنید و بهتدریج دوز را تا ۱۰۰ میلیلیتر در روز افزایش دهید.
۴. روغن ماهی
میزان اسید چرب امگا ۳ در روغن ماهی و خواص ضد التهابی آن به کاهش علائم کولیت اولسراتیو فعال کمک میکند. اسیدهای چرب امگا ۳ اسیدهای چرب چند غیراشباع هستند که میتوانند باعث کاهش التهاب شوند.
محققان مرکز پزشکی دانشگاه بوستون معتقدند که پروفایل اسید چرب ضروری بیماران مبتلا به اختلالات دستگاه گوارش، معمولا غیرطبیعی است.
به عنوان یک راهحل برای درمان کولیت اولسروز، با مصرف یک گرم مکمل روغن ماهی به طور روزانه شروع کنید و بهتدریج دوز را به دو تا چهار گرم افزایش دهید.
۵. نارون قرمز
نارون قرمز به شما کمک میکند که از شر التهاب ناشی از کولیت زخمی رهایی بیابید چرا که به دلیل موسیلاژی که دارد نوعی ژل روی پوشش روده ایجاد میکند. علاوه بر این، نارون قرمز به منظور کاهش اسهال، حجم زیادی به مدفوع اضافه میکند.
– یک قاشق غذاخوری پودر پوست درخت نارون قرمز را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و چند دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. دمنوش حاصل را دو بار در روز بخورید.
– شما همچنین میتوانید نارون قرمز و شکر را (به میزان یک قاشق چایخوری از هر کدام) با دو فنجان آب گرم مخلوط کنید تا نوعی حریره آماده شود. ترکیب حاصل را دو بار در روز مصرف کنید.
۶. تخم بارهنگ
سبوس بارهنگ به عنوان یک عامل افزایشدهندهی حجم مدفوع عمل میکند و باعث بهبود تحرک روده میشود و در نتیجه اسهال خفیف و متوسط ایجاد شده توسط کولیت اولسروز را از بین میبرد.
– نصف تا دو قاشق چایخوری تخم بارهنگ کتانی را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و آن را قبل از اینکه خیلی غلیظ شود، بنوشید. این کار را یک بار در روز انجام دهید تا وضعیت شما بهبود بیابد.
کسانی که به این دارو عادت ندارند باید مصرف آن را با نصف قاشق چایخوری شروع کنند و بهتدریج دوز مصرفی خود را افزایش دهند. هنگام استفاده از این دارو، برای جلوگیری از یبوست، مقدار زیادی آب در طول روز بخورید.
* توجه: قبل از شروع این درمان، با پزشکتان مشورت کنید زیرا ممکن است برخی از علائم بیماریتان را بدتر کند. اگر دچار انسداد روده یا اسپاسم هستید، بارهنگ کتانی را مصرف نکنید.
۷. کالندولا
کالندولا یک گیاه آرامبخش و ضد التهاب است که به درمان نشانههای کولیت زخمی کمک میکند. این گیاه دارویی همچنین، فرآیند هضم را بهبود میبخشد و ترمیم بافت را تسهیل میکند.
– یک یا دو قاشق چایخوری گل کالندولا را در یک فنجان آب گرم بریزید.
– اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد.
– ترکیب را صاف کنید و دمنوش حاصل را دو تا سه بار در روز بنوشید.
۸. تخم شنبلیله
تخم شنبلیله با تشکیل یک پوشش محافظ در امتداد دستگاه گوارش، میتواند به کاهش علائم کولیت زخمی کمک کند. به علاوه، التهاب را کاهش میدهد و مواد مغذی را به بدن میرساند چرا که غنی از ویتامینهای A و C، آهن، کلسیم، پروتئین و سایر مواد مغذی است.
– یک قاشق چایخوری تخم خردشدهی شنبلیله را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید.
– اجازه دهید به مدت سه تا پنج دقیقه دم بکشد.
– ترکیب را صاف کنید و دمنوش حاصل را یک بار در روز مصرف کنید تا زمانی که شاهد بهبودیتان باشید.
۹. زنجبیل
مطالعهای که در سال ۲۰۰۸ در ژورنال Ethnopharmacology منتشر شد، نشان میدهد که زنجبیل به دلیل خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی که دارد، در کنترل علائم کولیت اولسراتیو (کولیت زخمی) مفید است. به علاوه، این ریشهی خوراکی برای دستگاه گوارش عالی است. با این حال، در مصرف آن زیادهروی نکنید.
– دو قاشق غذاخوری زنجبیل رنده شده را در یک فنجان آب بریزید. ترکیب را بجوشانید و بگذارید و اجازه بدهید به مدت ده دقیقه دم بکشد. در نهایت، ترکیب را صاف کنید و دمنوش حاصل را بنوشید. میتوانید کمی آب لیمو و عسل نیز به آن اضافه کنید. چند بار در هفته این روش درمانی را انجام دهید تا بهبودی حاصل شود.
– روش دیگر این است که میتوانید پس از مشاوره با پزشکتان، مکملهای زنجبیل را مصرف کنید.
۱۰. بابونه
بابونه میتواند برای رفع این بیماری بسیار مفید باشد چرا که دستگاه گوارش را تسکین میدهد و خواص ضد التهابی دارد.
۱. سه قاشق چایخوری گل بابونه را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید.
۲. اجازه دهید به مدت حدود ۱۰ دقیقه دم بکشد و سپس آن را صاف کنید.
۳. این دمنوش را سه بار در روز هنگامی که بیماریتان عود میکند، مصرف کنید.
۱۱. ورزش
ورزش نیز عامل مهمی در درمان کولیت اولسراتیو یا کولیت زخمی است، زیرا ورزش مزایای بسیار گستردهای دارد. ورزش با شدت متوسط، استرس را که علت اصلی این بیماری التهابی است، کاهش میدهد. ورزش (به خصوص یوگا و شنا) فرآیند هضم را نیز تحریک میکند، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و سبب تسکین یافتن فرد میشود.
۱۲. ریلکس کردن
ریلکس کردن یک عنصر حیاتی در مبارزه با کولیت زخمی است زیرا سبب آرام شدن بدن میشود و کمک میکند که بدن راحتتر بتواند غذا را هضم کند. مراقبه، تمرینات کششی و تنفسی میتواند به بهبود گردش خون کمک کند، سیستم گوارش را تنظیم کرده و بدن را دور از حالت جنگ یا گریز نگه دارد.
۱۳. زردچوبه
زردچوبه، این ادویهی هندی، در کاری استفاده میشود و همچنین یکی از درمانهای خانگی برای کولیت اولسراتیو است که باید حتما آن را امتحان کنید. این مزیت به لطف ترکیب کورکومینی موجود در آن است که یک آنتی اکسیدان به حساب میآید و خواص ضد التهابی دارد.
در یکی از مطالعات انجام شده نشان داده شد که این مادهی شیمیایی گیاهی اگر با داروی مسالامین مصرف شود نسبت به دارونماها در بهبودی آندوسکوپیک و بالینی مبتلایان به کولیت اولسراتیو خفیف تا ملایم ارجحیت دارد.
خواص داروشناختی زردچوبه به طرق زیر برای درمان کولیت زخمی مفید هستند
– ترشح بعضی از عوامل التهاب زا را که باعث کولیت زخمی میشوند تعدیل میکند.
– علائم این ناراحتی مانند زخم موکوسلی، و ضخیم شدن دیوارههای روده را برطرف میکند.
– خاصیت حفاظت از رودهها و عمل ایمنسازی دارد، اثرات آنتی اکسیدانها را تقویت میکند، و از عفونتهای رودهای جلوگیری میکند.
استفاده از این ادویه به طرق مختلفی ممکن است که در ادامه یکی از آنها را به عنوان نمونه برای شما ذکر میکنیم:
– ۱ تا ۳ گرم یا ۱.۵ سانتیمتر از یک قطعه ریشهی زردچوبه خرد یا تکه تکه شده را مصرف کنید.
– یا، میتوانید آب آن را بگیرید و به سایر آب میوههای تازه به همراه کمی فلفل سیاه اضافه کنید. هر روز از آن بخورید تا اوضاع دستگاه گوارشتان بهتر شود.
۱۴. کهندار یا جینکو
کهندار یکی از قدیمیترین گونههای درختی زندهی جهان است که تاریخچهای طولانی در استفاده جهت اختلالات خونی و مشکلات حافظه دارد. این گیاه حتی برای کسانی که کولیت اولسراتیو دارند نیز مفید است. برگهای کهندار حاوی فلاونوئیدها و ترپنوئیدها است، که آنتی اکسیدان هستند. در آزمایشات انجام شده بر روی حیوانات جونده نشان داده شده است که این گیاه در درمان کولیت موثر است.
۱۵. کندر
این گیاهی دارویی است که از درختی بومی هند به دست میآید. صمغ پوست آن مادهی فعالی دارد که حاوی اثرات ضد التهابی است. عصارهی آن، بسیار محبوب است و برای درمان ناراحتیهای التهابی مانند آرتریت روماتوئید استفاده میشود.
طبق یکی از مطالعات انجام شده، دریافتند که ۸۲٪ از کسانی که سه بار در روز ۳۵۰ میلی گرم عصارهی کندر مصرف میکنند کولیت اولسراتیو خفیف تا متوسط آنها بهبود پیدا میکند.
در حقیقت، کندر به صورت قرص نیز موجود است. در حالت استاندارد، این قرصها حاوی ۶۰٪ اسیدهای کندر هستند.
نکته: از عصارهی کندر نباید بیش از ۱۲ هفته استفاده کرد مگر طبق دستور و نظارت پزشک باشد.
۱۶. بروملین
این ماده مخلوطی از آنزیمهای هضم کنندهی پروتئین است که از ساقهی آناناس به دست میآید. بر این باور هستند که بروملین التهاب گوارشی را کاهش میدهد. طبق مطالعهای که بر روی حیوانات در دانشگاه Duke انجام شد، دریافتند که درمان روزانه با خوراندن بروملین خطر تشدید کولیت را کاهش میدهد.
گفته میشود مصرف عصارهی بروملین یا مکملهای رژیمی در کاهش التهاب و درد موثرتر از مصرف خود آناناس تازه است.
دوز روزانهی مصرف بروملین ۳-۴ دوز ۴۰ میلی گرمی یا ۲ تکه آناناس با اندازهی استاندارد است. در بازار بروملین به شکل کپسول، قرص، و مایع موجود است. با وجود این، چون همهی این محصولات بیشتر از بروملین ساقه تشکیب شده اند، دوز هر یک متفاوت است. اکثر تولیدکنندگان مصرف ۵۰۰-۱۰۰۰ میلی گرم بروملین را در روز توصیه میکنند.
چند نکته
– بروملین ممکن است تپش قلب را افزایش دهد، موجب واکنشهای آلرژیک شود، و در بعضی از افراد باعث اسهال یا استفراغ شود.
– زنانی که این ماده را مصرف میکنند ممکن است خونریزی قاعدگیشان بیشتر شود.
– کسانی که بیماری کبدی، کلیوی، فشار خون بالا یا اختلال خونریزی دارند باید هنگام مصرف بروملین مراقب باشند.
۱۷. پروبیوتیک
در حوزهی درمانهای خانگی برای کولیت اولسراتیو، پروبیوتیکها در درمان کولیت زخمی و همچنین اختلالات گوارشی مزمن مفید هستند.
آنها عاملهای باکتریایی دوست داشتنی به حساب میآیند که میتوانند باکتریهای مضر را کنترل کنند و در عین حال التهاب را کاهش دهند و لایهی مخاط محافظ روده را تقویت کنند. به علاوه، بی خطر و بدون هیچ عارضهی جانبی هستند.
پروبیوتیکها در ماست و کفیر یافت میشوند. همچنین به شکل کپسول نیز وجود دارد. در واقع هیچ قانون و مقرراتی برای مصرف پروبیوتیکها به شکل خوراکی وجود ندارد. اما اگر از درمانهای مکمل استفاده میکنید بهتر است حتما با پزشک خود مشورت کنید.
۱۸. آب کلم
این درمانی فوقالعاده برای کولیت اولسراتیو است چون به اندازهی کافی از مواد معدنی و مواد مغذی برخوردار است که به سلامت درون رودهها کمک میکند. و در عین حال، به کاهش التهاب نیز کمک میکند.
– کمی کلم را داخل مخلوط کن بریزید و آب آن را بگیرید
– مرتبا از این آب بنوشید تا علائم کولیت اولسراتیو کاهش پیدا کند
۱۹. آب دوغ
آب دوغ، که اغلب برای درمان کولیت اولسراتیو (زخم کولون/روده) استفاده میشود، میتواند به پیشگیری از یبوست و بهبود حرکت رودهها کمک کند. به علاوه، التهاب داخلی را که بر رکتوم (راست روده) و کولون (رودهی بزرگ) تاثیر میگذارد کاهش میدهد.
فقط کافی است چند بار در روز آب دوغ بنوشید تا ناراحتیتان بر طرف شود.
۲۰. چای سبز
در چای سبز اپیگالوکتشین گالات وجود دارد که دارای اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است، و از این طریق سلامت قلب و عروق را بهبود میبخشد. همچنین، در پیشگیری و درمان سرطان نقش مهمی ایفا میکند. به علاوه، بسیاری از مطالعات اخیر اثبات کردهاند که این عصاره بر کسانی که بیماریهای روده – مثلا کولیت زخمی (زخم روده) – دارند تاثیر مثبتی میگذارد.
مطالعهای که در دانشگاه کنتاکی انجام شد اثربخشی و بیخطر بودن مصرف دوز خوراکی پلی فنولهای چای سبز را در بیمارانی که از کولیت اولسراتیو (زخم روده) خفیف تا متوسط رنج میبردند ارزیابی کرد. نشان داده شد که بر عکس افرادی که در گروه دارونما بودند، ۸۵٪ از کسانی که در گروه مصرف کنندگان پلیفنول قرار داشتند بهبود یافتند.
در کل، چه تحت تاثیر کولیت اولسراتیو باشید چه نباشید، عاقلانه است که استفاده از چای سبز را در برنامهی روزانهی خود بگنجانید چون فایدههای بسیاری برای سلامتی دارد.
۲۱. شیرین بیان
نوشیدن چای ریشهی شیرین بیان میتواند یکی از موثرترین درمانهای خانگی برای کولیت اولسراتیو (زخم روده) باشد چون به تسکین درد مرتبط با این ناراحتی کمک میکند. برای تهیهی چای، میتوانید دستور العمل زیر را اجرا کنید:
– ۱۴ گرم ریشهی شیرین بیان را در حدودا ۲ فنجان آب بجوشانید
– بعد از ۱۵ دقیقه خیس خوردن، آن را از صافی رد کنید و بنوشید.
شیرین بیان به صورت قرص و عصاره نیز موجود است.
۲۲. افزودن اسیدهای چرب به برنامهی غذایی
چربیهای سالم به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم، در خوراکیهایی مانند ماهی چرب یافت میشود و میتواند التهاب را کنترل کند و علائم کولیت اولسراتیو را کاهش دهد.
در واقع، اسیدهای امگا۳ برای کسانی که از زخم روده و کرون رنج میبرند مفید باشد چون توانایی ضد التهابی قدرتمندی دارد. این اثر میتواند سلولهایی که لایهی داخل مجاری روده را تشکیل میدهند تغذیه کند.
علاوه بر این درمانها و داروهای مفید خانگی، میتوانید برخی اقدامات رژیمی را دنبال کنید مانند کاهش مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده و حذف آلرژنهای غذایی از رژیم غذاییتان.
نیازی به گفتن نیست که اگر متوجه بدتر شدن علائم شدید، با پزشکتان مشورت کنید.
غذاهایی که کولیت اولسراتیو را بدتر میکنند
مواد غذایی که کولیت اولسروز را بدتر میکنند معمولا به فرد و محل التهاب بستگی دارد. برای برخی از افراد، فیبر در طول عود بیماری آزاردهنده است زیرا هضم شدن غذاهای دارای فیبر زیاد دشوارتر است. حذف غذاهای دارای فیبر زیاد مانند آجیل، دانهها، غلات کامل و میوهها و سبزیجات خام از رژیم غذایی، گاهی اوقات رژیم غذایی کم – پسماند نامیده میشود. اگر چه این کار میتواند به افراد مبتلا به کولیت زخمیکمک کند تا درد، گرفتگی و سایر علائم در آنها کاهش بیابد، اما التهاب را از بین نمیبرد.
اگر میوهها و سبزیجات خام باعث بروز ناراحتی در شما میشوند، شاید بخارپز کردنشان، تنوری یا آبپز کردنشان، کمککننده باشد. این کار باعث میشود که هضم غذاهای خانوادهی کلم، مانند بروکلی پر از مواد مغذی و گل کلم، آسانتر باشد. برخی از مواد خوراکی مشکوک دیگر عبارتند از غذاهای تند و چرب و کافئیندار و نوشیدنیهای گازدار.
افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو یا کولیت زخمی ممکن است با مصرف این مواد غذایی و نوشیدنیها دچار مشکل شوند:
– الکل
– کافئین
– نوشیدنیهای گازدار
– محصولات لبنی (برای افرادی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند یا به آن حساسیت دارند)
– میوههای خام و سبزیجات
– دانهها
– لوبیا، نخود فرنگی و حبوبات خشک
– میوههای خشک
– غذاهایی که دارای گوگرد یا سولفات هستند
– مواد غذایی دارای فیبر بالا
– گوشت
– آجیل و کرههای استخراجشده از مغزها
– ذرت بو داده
– محصولات دارای سوربیتول (مانند آدامس بدون قند و آب نبات)
– شکر تصفیهشده
– غذاهای تند
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی و کامروا ابراهیمی
منبع: top10homeremedies و draxe و trueremedies
۲۲ درمان خانگی کولیت اولسراتیو یا کولیت زخمی
برچسب ها draxetop10homeremediestrueremediesدرمان خانگیدرمان کولیت زخمیکولیتکولیت اولسراتیوکولیت زخمی
- مطلب قبلی ۱۰ عجیب ترین فرهنگ ها در سراسر جهان
- مطلب بعدی ۱۳ روش روزمره که چطور از خودکشی دیگران جلوگیری کنیم