قرص لوزارتان: ۵ نکته درباره کاربرد،مصرف و عوارض داروی لوزارتان
از لوزارتان برای درمان فشار خون بالا (هایپرتنشن) و کمک به حفاظت از کلیهها در برابر آسب ناشی از دیابت استفاده میشود. همچنین از آن برای پایین آوردن خطر سکته در بیماران مبتلا به فشار خون و بزرگیقلب استفاده میشود. کم کردن فشار خون به پیشگیری از سکته، حملات قلبی و مشکلات کلیه کمک میکند. لوزارتان به دسته داروهایی به نام مسدودکننده گیرنده آنژیوتانسین (ARBs) تعلق دارد. این دارو رگهای خونی را شل میکند تا خون بتواند با سهولت بیشتری جریان پیدا کند.
۱. نحوهی مصرف لوزارتانپتاسیم
پیش از شروع مصرف این قرص و هر بار میخواهید مصرف آن را تکرار کنید برگهی اطلاعات دارو را مطالعه کنید. اگر هر سوالی داشتید، از پزشک یا مسئول داروخانه بپرسید.
این دارو را به صورت دهانی و طبق تجویز پزشک، معمولا روزی یک بار با یا بدون غذا مصرف کنید. دوز مصرف به شدت ناراحتی و واکنشتان به درمان بستگی دارد.
اگر شکل مایع این دارو را مصرف میکنید، پیش از هر بار مصرف بطری را خوب تکان بدهید. با استفاده از قاشق/پیمانهی مخصوص دارو دوز مصرفی را به دقت اندازهگیری کنید. از قاشقهای خانه استفاده نکنید چون ممکن است در دوز مصرفیتان اشکال ایجاد کند.
برای آنکه بیشترین استفاده را ببرید، این دارو را به طور منظم مصرف کنید. برای آنکه یادتان بماند، هر روز سر ساعت مشخصی آن را مصرف کنید. مهم است که حتی بعد از احساس سلامت به مصرف این دارو ادامه دهید. اکثر کسانی که فشار خون بالا دارند احساس بیماری یا ناراحتی نمیکنند!
اگر ناراحتیتان بهتر نشد یا حتی بدتر شد (مثلا فشار خونتان افزایش پیدا کرد) به پزشک اطلاع دهید.
مطلب مرتبط: متفورمین: ۲۵ نکته درباره کاربرد،مصرف و عوارض داروی متفورمین
۲. عوارض جانبی مصرف لوزارتان
ممکن است تا سازگار شدن بدنتان با دارو، گیجی یا احساس سبکی سر به شما دست بدهد. اگر هر یک از این عوارض ادامه داشت یا بدتر شد، به پزشک یا دارو پزشک بلافاصله اطلاع دهید.
برای کاهش خطر گیجی یا سبکی سر، موقع برخاستن از زمین یا از حالت نشسته به خوابیده تغییر وضعیت دادن به آرامی حرکت کنید.
یادتان باشد پزشکتان این دارو را برایتان تجویز کرده چون اعتقاد داشته است فواید آن از خطرات عوارض جانبیاش بیشتر است. بسیاریاز آدمهایی که این دارو را مصرف میکنند عوارض جانبی جدی را تجربه نمیکنند.
اگر هر یک از این عوارض جانبی جدی اما کم احتمال برایتان رخ داد بلافاصله به پزشک اطلاع دهید: غش کردن، علائم سطح پتاسیم خون بالا (مانند ضعف عضلات، تپش قلب کند/نامنظم).
هرچند ممکن است از لوزارتان برای پیشگیری از مشکلات کلیه یا درمان کسانی که مشکلات کلیه دارند استفاده شود، اما در موارد نادر ممکن است مشکلات جدی کلیه ایجاد یا شرایط بیماران کلیوی را بدتر کند. پزشکتان حین مصرف این قرص شرایط شما را تحت نظر و بررسی قرار خواهد داد. اگر هر یک از علائم مشکلات کلیه مانند تغییر در حجم ادرار را تجربه کردید به پزشک اطلاع دهید.
واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. اما، اگر متوجه علائم واکنش آلرژیک جدی مانند راش، خارش/ورم، گیجی شدید، مشکلات تنفسی شدید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
مقالهی حاضر فهرست تمام و کمالی از همهی عوارض جانبی این قرص نیست. اگر متوجه عارضهی جانبی دیگری شدید که در این فهرست وجود ندارد به پزشک اطلاع دهید.
مطلب مرتبط: متوکلوپرامید: ۱۵ نکته درباره کاربرد،مصرف و عوارض متوکلوپرامید
۳. نکات احتیاطی در مورد مصرف لوزارتان
اگر نسبت به این قرص آلرژی دارید یا هر آلرژی دیگری شما را رنج میدهد، پیش از مصرف به پزشکتان اطلاع دهید. این محصول ممکن است شامل مواد غیر فعال باشد، که میتواند باعث واکنشهای آلرژیک یا سایر مشکلات شود. برای جزئیات بیشتر با داروپزشک مشورت کنید.
پیش از استفادهی این دارو، سابقهی پزشکی خود را به پزشک اطلاع دهید به ویژه در مورد؛ بیماری کبد، کاهش شدید آب بدن و مواد معدنی (دهیدراته شدن).
مصرف این دارو ممکن است باعث گیجی بشود. الکل یا مواد مخدر ممکن است بر این گیجی بیفزایند. تا زمانی که اثر این دارو در بدنتان باقی است از رانندگی کردن، استفاده از ماشینآلات یا انجام هر کاری که به هوشیاری نیاز دارد پرهیز کنید. مصرف نوشیدنیهای الکلی را محدود کنید. اگر مواد مخدر مصرف میکنید به پزشکتان بگویید.
مصرف این دارو ممکن است سطح پتاسیمتان را افزایش دهد. پیش از استفادهی مکملهای پتاسیم یا جایگزینهای نمک که حاوی پتاسیم هستند، با پزشک یا داروپزشک مشورت کنید.
پیش از عمل جراحی، به پزشک یا دندانپزشکتان دربارهی تمام داروهایی که مصرف میکنید اطلاع دهید.
به خاطر خطر آسیب به جنین، مصرف این دارو در دوران بارداری توصیه نمیشود. برای جزئیات بیشتر با پزشک مشورت کنید.
مشخص نیست که این دارو به شیر مادر راه پیدا میکند یا نه. پیش از شیردهی با پزشک مشورت کنید.
مطلب مرتبط: سیپروفلوکساسین: ۹ نکته درباره کاربرد، مصرف و عوارض سیپروفلوکساسین
۴. اوردوز لوزارتان
اگر کسی اوردوز کرده است و علائم جدی و وخیمی مانند غش کردن یا مشکل تنفسی دارد به اورژانس زنگ بزنید. در غیر این صورت با سریعا با مرکز کنترل مسمویتها تماس بگیرید.
نکته: هرگز از داروی خودتان به دیگران تجویز نکنید!
تغییرات سبک زندگی مانند برنامههای کاهش استرس، ورزش، و تغییرات رژیم غذایی ممکن است اثربخشی این دارو را افزایش بدهند. دربارهی تغییرات سبک زندگی مفید با پزشکتان مشورت کنید.
آزمایشها بالینی و/یا پزشکی (ماننده عملکرد کلیه، سطح پتاسیم) باید به صورت ادواری انجام شوند تا پیشرفت درمان یا عوارض جانبی تحت کنترل و نظارت قرار بگیرند. برای جزئیات بیشتر با پزشک مشورت کنید.
به طور منظم فشار خونتان را هنگام مصرف این دارو اندازهگیری کنید.
فراموش کردن یک دوز (وعده) مصرفی:
اگر یک دوز مصرفی را از دست دادید، به محض آنکه یادتان آمد آن را مصرف کنید. اگر به زمان مصرف دوز یا وعدهی بعدی نزدیک است، از دوز فراموش شده صرف نظر کنید. دوز بعدی را سر ساعت مقرر مصرف کنید. برای جبران دوز از دست رفته میزان دارو را دو برابر نکنید.
مطلب مرتبط: قرص ایبوپروفن: ۸ نکته مهم درباره کاربرد، مصرف و عوارض ایبوپروفن
نگهداری لوزارتان
قرصها را در دمای اتاق و به دور از نور و رطوبت قرار دهید. آن را در فضای حمام قرار ندهید. تمام داروها را از دسترس اطفال دور نگه دارید.
محلول خوراکی را در یخچال بین دمای ۲ تا ۸ درجهی سانتیگراد نگهداری کنید. نگذارید یخ بزند. هر محلولی را بعد از ۴ هفته دور بریزید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – کامروا ابراهیمی
منبع: webmd
قرص لوزارتان: ۵ نکته درباره کاربرد،مصرف و عوارض داروی لوزارتان
- مطلب قبلی بتاکاروتن: ۱۵ مهمترین فواید بتاکاروتن برای سلامتی، پوست و مو
- مطلب بعدی تعبیر خواب قایق: ۸ تعبیر دیدن قایق در خواب