۹ نوع درد ارجاعی که با شناختن آنها زندگیتان را نجات میدهید
درد ارجاعی به معنی نوعی درد است که در قسمتهای خاصی از بدن به علت مشکلات ایجاد شده در اندامهای حیاتی احساس میشود. بسیار مهم است که شخص بداند درد ارجاعی که احساس میکند از چه نوع است و چه معنایی دارد. از آنجا که درد ارجاعی میتواند نشان دهندهی برخی مشکلات جدی در بدن شما باشد، باید هر زمانی که چنین دردی احساس کردید، به یک پزشک مراجعه کنید. حتی درد خفیفی که در شانهتان احساس میکنید ممکن است یک نشانهی قابل توجه باشد. در این نوشتار فهرستی از انواع دردهای ارجاعی و چگونگی تشخیص آنها میبینید.
۱. درد در قفسهی سینه و بازوی چپ
درد خفیف تا شدید در ناحیهی قفسهی سینه و بازوی چپ نشان میدهد که فرد دارای مشکل قلبی یا بیماریهای قلبی است. از آنجا که بطن قلب به صورت تکانه به همان سطح از نخاع سیگنال میفرستد، فرد دارای مشکل قلبی اغلب در این نواحی درد احساس میکند.
کسانی که چنین دردی را تجربه میکنند باید بلافاصله به پزشک خود برای انجام معاینات بیشتر مراجعه کنند. بر اساس شرایط و شدت بیماری قلبی، پزشکان دارو تجویز میکنند و برنامههای درمانی دیگری را توصیه میکنند.
مطلب مرتبط: ۱۰ اقدام روزانه برای تسکین درد مزمن
۲. درد در ناحیهی شانه و گردن
شخصی که در ناحیهی شانه و قسمت بالای گردن احساس درد دارد، باید به یک پزشک متخصص ریه مراجعه کند، چرا که چنین دردی نشان میدهد که مشکلی در ریهی او وجود دارد. اگر فرد، مشکلات تنفسی، درد طولانی در اطراف گردن و درد سنگین در شانهاش احساس میکند، توصیه میشود که حتما به پزشک مراجعه کند. به دلیل وجود مشکل در سیستم تنفسی، عصب فرنیک تکانههایی به این ناحیه میفرستد و باعث بروز درد میشود.
ماساژ و فشار ملایم در اطراف گردن و شانه میتواند درد را به طور موقت کاهش دهد.
۳. درد در ناحیهی شانه، گردن و زیر دندهی راست
در حالی که وجود مشکلاتی در ریهها منجر به بروز درد در قسمت جلوی گردن میشود، مشکلات کبد و کیسه صفرا منجر به درد در قسمت بالایی شانه و زیر قفسهی سینه میشود. چنین دردی میتواند ناشی از یک اختلال جدی در کبد و کیسه صفرا باشد. اگر درد مدت زمان طولانیتری ادامه بیابد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
این درد همچنین به دلیل تکانههای عصبی فرستاده شده از دیافراگم که متصل به عصب فرنیک است، رخ میدهد. بسیاری از پزشکان امروزی یک داروی ضد درد برای درمان چنین دردی تجویز میکنند. به علاوه، برای پیدا کردن مشکلات واقعی در کبد و کیسه صفرا باید تصویربرداری رادیویی و دیگر روشهای تشخیصی صورت بگیرد. از آنجایی که اسپاسم عضلانی علت بروز درد است، در این مورد، ماساژ ملایم میتواند باعث بهبود گردش خون شود و واقعا کمککننده است.
مطلب مرتبط: درد شناسی : دسته بندی ۷ نوع درد دردناک که نمی دانستید
۴. درد در پشت و جلوی بدن
این درد نشان میدهد که فرد دارای مشکلاتی در معده و لوزالمعدهاش است. شناسایی این نوع درد ارجاعی بسیار دشوار است. به این دلیل که شخص فکر میکند دردی که در جلو و پشت بدن احساس میکند به دلیل وضعیت اشتباه بدن، رگ به رگ شدن و نداشتن تحرک است.
از آنجایی که بسیاری از مردم نمیتوانند این نوع درد را تشخیص بدهند، مشکلات موجود در معده و کیسه صفرا اغلب در طول زمان بدتر میشود. به پزشک مراجعه کنید تا مشکل را تشخیص بدهد و درمان مناسب را برای اختلال موجود در معده یا لوزالمعدهتان پیدا کند. تغییر در رژیم غذایی، تمرینات منظم و مصرف مواد غذایی سمزدا به بهبود وضعیت معده و پانکراس (لوزالمعده) کمک میکند.
۵. درد در ناحیهی شکم
این درد نشان میدهد که شخص دارای مشکلی در رودهی کوچک خود است. بیشتر مواقع، شخص در ناحیهی ناف احساس درد دارد. هر گونه التهابی در رودهی کوچک، خواه جزئی و خواه شدید، میتواند باعث بروز چنین دردی شود. فرد ممکن است این درد را به دلیل هر گونه اختلال عملکردی در روده یا به دلیل اسپاسم روده تجربه کنند.
مطلب مرتبط: ۲۳ نکته که مبتلایان به دردهای مزمن میخواهند شما بدانید
۶. درد در ناحیهی میانی و پایین شکم
درد خاصی در قسمت وسط و پایین شکم نیز میتواند به دلیل وجود مشکلاتی در رودهی بزرگ و آپاندیس باشد. این علائم حیاتی هستند و نیازمند توجه سریع پزشکی است.
اگر پس از تشخیص، معلوم شد که اختلال موجود خیلی جدی نیست، مشکل را میتوان با یک رژیم غذایی جامع و کمی ورزش درمان کرد.
۷. درد در قسمت بالای پا و ناحیهی لگن
اختلالات کلیوی اغلب منجر به بروز درد خفیف تا شدید در قسمت بالای پا، ناحیهی لگن و قسمت پایینی شکم میشود. درد در لگن میتواند نشاندهندهی وجود مشکل در مثانه باشد.
متورم بودن کلیه یا بیمار بودن مثانه منجر به ایجاد التهاب میشود و تکانههای عصبی به نواحی خاصی در بدن میفرستد.
۸. درد در قسمت پایینی لگن
درد در لگن میتواند نشاندهندهی وجود مشکلاتی در مثانه باشد.
متورم بودن کلیه یا بیمار بودن مثانه منجر به ایجاد التهاب میشود و تکانههای عصبی به نواحی خاصی در بدن میفرستد.
مطلب مرتبط: انواع درد :۱۰ نوع درد و چگونگی تسکین آن ها را بشناسیم
۹. درد در دو طرف قسمت تحتانی شکم
هر گونه مشکلی در تخمدان میتواند به بروز چنین دردی در هر دو طرف شکم منجر شود. کیست تخمدان و رشد غدهی سرطانی ممکن است موجب بروز چنین دردی شود. حتی یک عفونت جزئی میتواند باعث بروز درد شدید و تیر کشیدن در این نواحی شود. برای تشخیص مشکل و درمان آن با متخصص زنان مراجعه کنید.
شناسایی به موقعِ درد ارجاعی میتواند زندگی شما را نجات دهد. چرا که این دردها وجود مشکلاتی را در اندامهای حیاتی و ارگانهای بدن نشان میدهند. تشخیص زودهنگام و درمان مشکل میتواند به درمان برخی بیماریهای مهم و جدی کمک کند. هر کسی باید درد ارجاعی را بشناسد و تفاوت بین دردهای شایع و دردهای ارجاعی را تشخیص بدهد.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی
منبع: positivemed
۹ نوع درد ارجاعی که با شناختن آنها زندگیتان را نجات میدهید
- مطلب قبلی ۱۰ میوه و خوراکی شبیه به اعضای بدن انسان + تصاویر
- مطلب بعدی ۱۴ خوراکی غیر لبنی سرشار از کلسیم