۹ نشانه هوش هیجانی پایین که باید بدانید
آیا کسی را میشناسید که به نظر میرسد هرگز قادر به کنترل احساسات خود نیست؟ شاید او مرتباً، و در زمان نامناسب، کارهای غلط انجام میدهد یا چیزهایی اشتباهی میگوید. یا شاید همیشه درمورد دیگران قضاوت میکند، اما پذیرفتن انتقادات برایش سخت است. اگر این توصیف شخصی باشد که میشناسید، احتمال اینکه او هوش هیجانی پایین داشته باشد، زیاد است. در ادامه با ما همراه باشید تا ۹ نشانه هوش هیجانی پایین که باید بدانید.
هوش هیجانی (که گاهی اوقات به عنوان “هوش احساسی” یا “EQ” نیز شناخته میشود) اساساً برای هر جنبهای از زندگی ضروری است. در حقیقت، بسیاری از کارشناسان اکنون بر این باورند که در تعیین موفقیت کلی زندگی، EQ واقعاً مهمتر از ضریب هوشی است. به همین ترتیب، داشتن ضریب هوشی پایین یا هوش هیجانی پایین میتواند نه تنها بر روابط بین فردی بلکه بر سلامت روحی و جسمی تأثیر منفی بگذارد.
پایین بودن هوش هیجانی آدمها میتواند به شیوههای مختلفی خودش را نشان دهد. در این نوشتار ۹ نشانه کلاسیک آدمهای دارای هوش هیجانی پایین آورده شدهاست.
۱. همیشه حق با آنهاست
شما احتمالاً شخصی را میشناسید که به نظر میرسد همیشه با دیگران درگیر میشود. دوستان، خانواده، همکاران و حتی غریبه های تصادفی معمولا درگیر اختلافات با این فرد میشوند.
افراد با هوش هیجانی پایین در حالی که از گوش دادن به صحبتهای دیگران خودداری میکنند ، اغلب تا حد مرگ بحث و جدل میکنند. حتی اگر گواه غلط بودن حرفشان را به آنها ارائه دهید، باز هم استدلال میکنند که واقعیتهای بیان شده توسط شما نادرست است.
آنها باید به هر قیمتی که شده برنده شوند و به سادگی “توافق بر سر عدم توافق” را غیر ممکن میدانند. این امر به ویژه در صورتی صادق است که افراد دیگر از او انتقاد کنند که چرا احساس دیگران را درک نمیکند.
مطلب مرتبط: بهره هوشی یا هوش هیجانی؛ ۴ نکته درباره تفاوت ای کیو و آی کیو
۲. آنها درکی از احساسات دیگران ندارند
به نظر میرسد بسیاری از افراد دارای EQ پایین از احساسات دیگران غافل هستند. آنها ممکن است واقعاً متعجب شوند از اینکه همسرشان از دستشان عصبانی است یا همکارانشان آنها را دوست ندارند. به علاوه، وقتی دیگران از آنها انتظار دارند که احساسات آنها را درک کنند، آزرده خاطر میشوند.
۳. رفتاری عاری از احساس و ملاحظه دارند
در بیشتر موارد، افراد با EQ پایین نمیدانند که چه حرفی مناسب بیان شدن است. همچنین ممکن است در درک زمان مناسب و نامناسب برای گفتن مطالب کوتاهی کنند.
به عنوان مثال، آنها ممکن است در مراسم خاکسپاری چیزی نامربوط بگویند یا بلافاصله پس از یک اتفاق غمانگیز شوخی کنند. اگر نسبت به رفتار غیرعادی آنها واکنش نشان دهید، طوری رفتار میکنند که انگار ین شما هستید که بیش از حد حساسیت به خرج میدهید.
از آنجایی که آنها در درک احساسات دیگران مشکل دارند، جای تعجب نیست که قادر به تفسیر و پاسخ مناسب به لحن و جو احساسی حاضر نیستند.
مطلب مرتبط: ۵ ویژگی افراد با هوش هیجانی بالا را بدانید
۴. دیگران را به خاطر مشکلاتشان سرزنش میکنند
افراد با EQ پایین بینش کمی دارند در مورد اینکه چگونه احساساتشان ممکن است منجر به مشکلات شود. چیزی که یک فرد با هوش هیجانی پایین نمیتواند انجام دهد این است که خود را در قبال عملکرد خود مسئول بداند.
وقتی مشکلی پیش میآید، اولین واکنش او یافتن شخص یا چیز دیگری است که میتواند مقصر شناخته شود. آنها ممکن است بگویند که چاره دیگری برای کاری که انجام دادهاند، نداشتهاند و دیگران اصلا نمیتوانند وضعیت آنها را درک کنند.
به عنوان مثال، اگر آنها پیامهای شما را بخوانند، تقصیر شماست که قفل تلفنتان را باز گذاشتهاید. اگر در انجام کاری شکست بخورند، پنجرهای بشکنند، شغل پیدا نکنند یا شام را بسوزانند، به نوعی ممکن است قصور خود را بر گردن شخص دیگری بیندازند.
۵. آنها مهارتهای مقابله ضعیفی دارند
عدم توانایی در کنار آمدن با موقعیتهای حاوی احساسات زیاد میتواند شاخص EQ پایین باشد. درک عواطف شدید خواه متعلق به خودشان باشد و خواه دیگران برای کسانی که از هوش هیجانی پایینی برخوردار هستند، دشوار است.
این افراد برای جلوگیری از مقابله با عواقب احساسی، معمولاً از این شرایط دور میشوند. پنهان کردن احساسات واقعی نیز توسط آنها نیز بسیار رایج است.
۶. آنها طغیانهای احساسی دارند
توانایی تنظیم احساسات یکی از مولفههای هوش هیجانی است. افراد دارای هوش هیجانی پایین معمولاً برای درک و کنترل احساسات خود مشکل دارند. آنها ممکن است بدون اینکه بفهمند واقعاً چه احساسی دارند یا چرا اینقدر ناراحت هستند، واکنش نامناسبی از خود نشان بدهند.
فردی که فاقد EQ است همچنین ممکن است دچار طغیانهای احساسی غیرمنتظرهای شود که بیش از حد و غیرقابل کنترل است. کوچکترین چیزها آنها را به شدت خشمگین کند و این حالت ممکن است چند دقیقه یا حتی چند ساعت ادامه داشته باشد.
۷. آنها در روابط خود مشکل دارند
کسانی که هوش هیجانی پایینی دارند، معمولاً دوستان نزدیک زیادی ندارند، به این دلیلکه دوستی نزدیک نیاز به یک رابطه متعادل و متقابل، تقسیم عواطف، عطوفت و حمایت عاطفی دارد؛ و اینها همه ویژگیهایی هستند که در آدمهای دارای هوش هیجانی پایین پیدا نمیشود. در عوض، افراد دارای هش هیجانی پایین اغلب به عنوان آدمهایی ظاهر میشوند که دلخوری ایجاد میکنند و عاری از احساس هستند.
۸. آنها مدام موضوع گفتگو را حول محور خودشان متمرکز میکنند
افراد دارای هوش هیجانی پایین تمایل دارند که بر گفتگو مسلط شوند. حتی اگر گاهی سوالی بپرسند و طوری به نظر برسد که با دقت حرفهای شما را گوش میدهند، باز هم همیشه راهی پیدا میکنند که همه چیز را به سمت خودشان تغییر جهت بدهند. آنها معمولاً، باید ثابت کنند که هر آنچه را شما تجربه میکنید، به گونهای بهتر یا بدتر تجربه کردهاند.
فرقی نمیکند که شما چه بگویید به هر حال آنها هم فلان جا بودهاند و فلان کار را تجربه کردهاند. اخیرا با ماشینتان تصادف کردهاید؟ آنها هم چنین تجربهای داشتهاند … و سگشان هم مردهاست! قصد صعود به کوه کلیمانجارو را دارید؟ آنها چهار سال پیش قله اورست را فتح کردهاند. در صورتی که تمایل داشته باشید، میتوانند لیستی از نکات را برای شما ارسال کنند!
۹. کلام پایانی
پایین بودن هوش هیجانی پایین میتواند در بسیاری از زمینههای زندگی شما مشکل ایجاد کند. خوشبختانه مواردی وجود دارد که میتوانید برای افزایش هوش هیجانی انجام بدهید. بهبود دادن مهارتهای شما میتواند روابط شخصی و شغلی شما را بهبود ببخشد.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی
منبع: verywellmind
۹ نشانه هوش هیجانی پایین که باید بدانید
- مطلب قبلی ۱۰ نقش مهم روانشناسی در بهبود کیفیت زندگی
- مطلب بعدی طرز تهیه تخم مرغ شکم پر فلفلی یک پیش غذای آتشین!