چطور موقعیت اجتماعی و اقتصادی بر سطح استرس تاثیر می گذارد؟
انتظار دارید چه کسی استرس بیشتری را تجربه کند: مدیر اجرایی با قدرت بالا یا کارگری که از وضعیت اقتصادی-اجتماعی پایینتری برخوردار است؟ بسیاری از مردم انتظار دارند افرادی که مشاغل با قدرت بالاتر دارند استرس بیشتری را تجربه کنند، اما با توجه به تحقیقات، افراد متعلق به سطوح پایین اقتصادی-اجتماعی هستند که سطح استرس بیشتری دارند و در عین حال مشکلات سلامتی مرتبط با استرس را تجربه میکنند. در این نوشتار با ما همراه باشید تا بدانید چطور موقعیت اجتماعی و اقتصادی بر سطح استرس تاثیر می گذارد؟
تحقیقات درباره تاثیر موقعیت اجتماعی و اقتصادی بر سطح استرس افراد
تحقیق زیر را در نظر بگیرید:
– طبق مطالعهای که در ژورنال بیماریهایروانتنی منتشر شدهاست، زنان با وضعیت اقتصادی اجتماعی پایینتر (سطح درآمد و سطح تحصیلات پایینتر) و زنان آمریکایی-آفریقایی تبار بار آلوستاتیک بیشتری را گزارش کردهاند، به این معنا که اثرات استرس مزمن تجمع یافته و به طور منفی بر بدن شما تأثیر میگذارد.
– استرس شغلی با سندرم متابولیک، دستهای از علائم مرتبط با افزایش خطر دیابت، بیماری قلبی و سایر مشکلات سلامتی مرتبط است. تحقیقات نشان دادهاند افرادی که در مشاغل سطح بالاتری قرار دارند، سندرم متابولیک را به میزان کمتری تجربه میکنند.
عوامل پشت وضعیت اقتصادی-اجتماعی پایین و فشار روانی بالاتر
افراد با وضعیت اقتصادی-اجتماعی پایینتر ممکن است به دلایل مختلفی از استرس و اوضاع سلامتی ضعیفتری رنج ببرند، از جمله:
– مشاغل با درآمد بیشتر کنترل شخصی بیشتری نیز دارند. همیشه اینگونه نیست، اما بیشتر اوقات این کارکنان سطح بالاتر هستند که در سبک زندگی خود گزینههای شخصی بیشتر و منابع بیشتری در اختیار دارند که منجر به کاهش استرس میشود.
– افرادی که در سطوح اقتصادی – اجتماعی بالاتری هستند، معمولا انتخابهای سالمتری هم دارند. افرادی که از وضعیت اقتصادی-اجتماعی پایینتری برخوردار هستند، اغلب با استعمال سیگار با استرس مقابله میکنند. این عوامل همه با نتایج سلامتی ضعیفتر ارتباط دارند.
– وضعیت اقتصادی-اجتماعی بالاتر منابع بیشتری برای سلامت به ارمغان میآورد. افرادی که سطح اقتصادی-اجتماعی پایینتری دارند، معمولا نتایج بهداشتی ضعیفتری دارند، زیرا توانایی و امکانات کافی برای مراقبت از سلامت خود ندارند و حتی نمیتوانند از عهده مراقبتهای بهداشتی بربیایند. این روند به بالاتر رفتن سطح استرس کمک میکند.
– کودکان با وضعیت اقتصادی پایینتر، ممکن است آموزش کمتری در زمینه مدیریت استرس به دست آورند. مشخص شدهاست که برخی از کودکان متعلق سطح اقتصادی – اجتماعی پایینتر، در مورد تفکر انتقادی و پیشبینی بحرانها کمتر آموزش میبینند. این موضوع قابلتوجه است زیرا میتوان با پیشبینی وقایع استرسزا و برنامهریزی برای کاهش تأثیر استرس، آن را تا حد زیادی کنترل کرد. انتخاب سالمتر و برنامهریزی آینده و کارهای پیش رو، رفتاری است که میتوان آموزش داد، اما ممکن است در هر خانوادهای به یک اندازه آموزش داده نشود.
چگونه استرس خود را کاهش دهیم
در حالی که برخی از موارد قابل تغییر نیستند، افراد در تمام سطوح اقتصادی اجتماعی میتوانند استرس زندگی خود را کاهش داده و با انجام موارد زیر سلامتی خود را بهبود بدهند:
– استرس را قبل از شدید شدن متوقف کنید. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) پیشنهادهایی مانند خوب غذا خوردن، حفظ حمایت اجتماعی و ورزش را ارائه میدهد که میتوانند به شما در کنترل استرس بیش از حد در زندگی و ترویج رفتارهای سالمتر برای مقابله کمک کند.
– از رفتارهای ناسالم کنارهگیری کنید. اگر سیگار میکشید، الکل مینوشید، پرخوری میکنید یا از راههای ناسالم دیگر با استرس مقابله میکنید، مهم است که این موارد را کنار بگذارید. این عادتها میتوانند سطح استرس کلی شما را افزایش دهند و همزمان به سلامتی شما آسیب بزنند.
– عادتهای سالم کنار آمدن را یاد بگیرید و تمرین کنید. سایر عادات سالم نیز میتوانند استرس را از بین ببرند و سلامتی شما را نیز بهبود ببخشند. درباره ورزش، مدیتیشن و تسکیندهندههای سالم استرس بیشتر بدانید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی
منبع: verywellmind
چطور موقعیت اجتماعی و اقتصادی بر سطح استرس تاثیر می گذارد؟
برچسب ها استرساسترس تحصیلیاسترس شغلیسطح استرسموقعیت اجتماعیموقعیت اجتماعی و اقتصادی
- مطلب قبلی ۵ راه برای قرار گرفتن در مسیر درست زندگی و کسب موفقیت
- مطلب بعدی طرز تهیه ۳ غذای محبوب فرانسوی که ساده و لذیذ هستند