۱۰ نکته جادویی برای موفقیت در جلسه مصاحبه شغلی
برای موفقیت در جلسه مصاحبه شغلی باید به نکات ریز اما مهمی توجه کنید، چیزهایی مانند لباسی که میپوشید، آداب و معاشرتی که دارید، کلامی که از دهان خارج می کنید،نوع نشستن و حرکت دستها و بسیاری موضوعات ظریف دیگر که سوای از دانش و مهارت تان برای احراز پست مورد نظر می توانند نقش به سزایی در ترسیم یک تصویر یا برداشت از نوع شخصیتتان داشته باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا ۱۰ نکته جادویی برای موفقیت در جلسه مصاحبه شغلی را بدانید.
۱. قبل از جلسه مصاحبه شغلی درباره نقطه عطف زندگیتان فکر کنید
کارفرمایان همیشه درباره نقظه عطف زندگیتان سوال می پرسند تا پی ببرند پیروزیهای بزرگ کاری تان چه بودهاند. چیزهای تاثیر گذاری که در طول انجام حرفهتان برای شما اتفاق افتادهاند چه بوده و دلیل رخ دادن آنها چه چیزی بوده است.
این فرصت مناسبی است تا حسابی از خودتان تعریف کنید. چیزی که باید نسبت به آن آگاه و هشیار باشید نحوهی تعریف ماجرایتان دربارهی بزرگترین دستاوردی است که داشتهاید.
در صورت امکان، همیشه گنجاندن هم تیمیهایتان به عنوان بخشی از آن پیروزی بزرگ ایدهی خوبی به نظر میرسد. کارفرمایان عاشق آن هستند آدمهایی را استخدام کنند که باعث رخ دادن اتفاقات مهم میشوند و همین طور اهمیت کار تیمی را درک میکنند.
۲. یک لباس مناسب و برازنده شغل مورد نظر بپوشید
پوشش و آراستگی مناسب مصاحبه بستگی به حرفهای دارد که شما در آن مصاحبه میشوید، و نیز موقعیت جغرافیایی و فصلی از سال که در آن قرار دارید. فرض کنید که یک خانم با یک مانتو شلوار سرمهای و تیره، یک جفت کفش پاشنه تخت ساده، و بدون هیچ زیورآلاتی به یک مصاحبهی شغلی برای استخدام به عنوان یک طراح مد لباس برود. بعید به نظر میرسد که این شغل به وی داده شود. احتمالا مدیراستخدام شرکت به دنبال فردی است که تصویری از خلاقیت را به نمایش بگذارد و لباس، نوع آرایش و زیورآلاتش برای یک طراح مد بسیار خوشذوق مناسب باشد.
همانطور که از قدیم میگویند: عقل مردم به چشمشان است. به تصویری بیندیشید که میخواهید در طول مدت مصاحبهتان از خود نشان دهید و سپس لباس و کیف و کفشی برای خود برگزینید که یک برداشت مثبت و مناسب از شما ایجاد کند، برای انتخاب بهترین شکل آراستگی در روز مصاحبه به فصل، مکان جغرافیایی، شغل، شرکت یا صنعتی که قصد ورود به آن را دارید بیندیشید.
مطلب مرتبط: ۶ راهکار عجیب که در مصاحبه شغلی تاثیرگذار باشیم
۳. به زبان بدن تان تسلط پیدا کنید و چند تکنیک آن را یاد بگیرید
زبان بدن چیزی نیست که آدمها بتوانند بر لب بیاورند، بلکه راهی است که مردم میتوانند با استفاده از آن در مورد هر چیزی حرف بزنند. در طول مصاحبه شغلی، به عقب تکیه ندهید، به زمین نگاه نکنید و دست به سینه نباشید! درعوض باید صاف بنشینید، و سپس تماس چشمی خوب و آرامی را با مخاطب حفظ کنید. علاوه بر این، باید از دستانتان استفاده کنید و هنگام صحبت کردن کمی رو به جلو خم شوید. اگر مردم بتوانند در عین حال زبان بدن را کنترل کنند، میتوانند به راحتی شغل را به دست بیاورند.
۴. سعی کنید از برخی کلمات زیاد استفاده نکنید
مدیرکارگزینی یکی از آن سوالهایی را میپرسد که حتی بیپرواترین داوطلبان را نیز دستپاچه میکند. نگذارید این سوال شما را دستپاچه کند. از کلماتی نظیر “مثلا” یا “اممم” در بین کلمات دیگر استفاده نکنید. زیرا این کلمات بیانگر این موضوع است که شما چندان مسلط نیستید. میتوان با گفتن جملاتی نظیر “این سوال خوبیاست” برای خود زمان را بخرید تا بر جواب مسلط شوید.
مطلب مرتبط: مصاحبه کاری :۸ نکته لباس پوشیدن برای موفقیت در مصاحبه استخدامی
۵. برای سوال ((چرا میخواهید شغل فعلی تان را ترک کنید)) یک جواب قانع کننده داشته باشید
این ممکن است شبیه موقعیتی باشد برای پرداختن به تمام چیزهایی که در رابطه با شغل فعلیتان دوست نمیدارید. یا تا دربارهی اینکه رئیستان چقدر آدم مزخرفی است حرف بزنید. این کار را نکنید! این مسیری است که اصلا دلتان نمیخواهد دوباره به آن برگردید. و این همان چیزی است که این سوال واقعا قصد دارد از زیر زبان آدمهای زیادی بیرون بکشد.
اگر من شخص مصاحبه کنندهی شما باشم و این سوال را بپرسم و شما بگویید تمام مدت رئیستان قدرتان را نمی دانسته است و شرکتتان مدیریت و رهبری افتضاحی دارد، با خودم میگویم ظرف یک سال اگر جای دیگری برای مصاحبه بروید آن وقت راجع به من چه ها خواهید گفت!
حتما سعی کنید پاسختان را به نحوی ارائه کنید که خیلی نسبت به شغل فعلی یا شغلی که تازه رهایش کردهاید دید بدی نداشته باشد. شاید بهتر باشد بگویید از کار کردن در آن شرکت لذت میبردهاید اما گزینههای رشد و تعالی برای تان در آنجا محدود بوده است در نتیجه به دنبال یافتن فرصتی خارج از آن فضا هستید.
مطلب مرتبط: ۱۰ نکته طلایی برای داشتن یک مصاحبه کاری موفق
۶. مهارتهای کلیدی خودتان را مشخص کنید
تمام سوالات را برای مصاحبه با مقداری اطلاعات اساسی در مورد مهارتهای کلیدی خوتان آماده کنید. نقاط قوتتان را در یک صفحه یادداشت کنید. در واقع بهتر است آنها را به صورت چند نکتهی خلاصه قید کنید. هنگامی که مصاحبهکننده از شما در مورد مهارتهای کلیدیتان سوال میپرسد، میتوانید به راحتی به آن سوالات پاسخ بدهید.
۷. چند دقیقه زودتر از زمان مصاحبه به محل مورد نظر برسید
به عنوان یک قاعده برای یک مصاحبه شغلی موفقیت آمیز ، توصیه میشود که همیشه سروقت برسید. اما من فکر میکنم باید چند دقیقه زودتر از زمان تعیین شده در محل حضور به هم برسانید. تصور کنید ممکن است با ترافیک یا هر وضعیت ناخواستهی دیگری در مسیر مصاحبه مواجه شوید. اگر زود راه بیفتید، مقابله با موقعیتهای غیر منتظره برایتان امکانپذیر خواهد بود.
۸. در طول جلسه مصاحبه شغلی چیزی مشترک با مصاحبهگرتان بیابید
طبق “فرضیهی جذب شباهت “، ما تمایل داریم افرادی را دوست داشته باشیم که دیدگاههای مشابه ای با ما دارند. بنابراین اگر میدانید مصاحبهگرتان واقعا برای خدمات اجتماعی ارزش قائل است و شما نیز همینطور، سعی کنید آن موضوع را در مکالمهتان به کار ببرید.
۹. اعتماد به نفس و تواضعتان را توامان و همزمان نشان دهید
استادان رشته ی مدیریت کسب و کار که کتاب ” دوست و دشمن” را نوشتهاند میگویند موفقیت در کسب و کار اغلب مسئلهی رقابت و همکاری است. در یک مصاحبهی شغلی برای نشان دادن تواضع و در عین حال اعتماد به نفس به مصاحبهگرتان ، یک راه آن است که جمله ای شبیه این بگویید: ” من عاشق کار (اسم کار را ببرید) هستم. چون به من یادآوری می کند روی کارِ( اسم کار را ببرید) م متمرکز باشم.” این کار در عین حال که محترمانه است و به کار پیشنهادی مصاحبهگرتان علاقه نشان می دهید، اطمینان می یابید ابتکار عمل را در هدایت مکالمه در اختیار دارید.
۱۰. سعی کنید بهترین خودتان را نشان دهید
ممکن است اغوا شوید به مصاحبهگرتان دربارهی دستاوردهای گذشتهتان بگویید – اما تحقیقات نشان میدهند شما باید بیشتردربارهی چیزی صحبت کنید که در صورت استخدام در سازمان میتوانید در آینده انجام دهید. در یک مطالعه، شرکتکنندگان اطلاعاتی دربارهی یک متقاضی شغلی فرضی دریافت کردند. به برخی شرکتکنندگان گفته شد متقاضی دو سال تجربه داشته و امتیاز بالایی در یک آزمون دستاورد رهبری کسب کرده است؛ به دیگران گفته شد که داوطلب تجربهای نداشته و امتیاز بالایی در یک آزمون ظرفیت رهبری کسب کرده است.
نتایج نشان داد زمانیکه شرکتکنندگان فهمیدند داوطلب ظرفیت بالایی دارد، فکر کردند موفقتر خواهد بود.
به گفتهی روانشناس اجتماعی هایدی هالورسون، مغز ما توجه بیشتری به اطلاعات نامطمئن میکند زیرا میخواهد آن را رمزگشایی کند. یعنی در نهایت زمان بیشتری را به تحلیل آن اطلاعات میپردازیم و اگر اطلاعات مثبت باشد، نگرشی مساعدتر از شایستگی یک فرد در اختیارمان میماند.
ترجمه: سایت کسب و کار بازده- پریسا جعفری
منبع : بیزنس اینسایدر
۱۰ نکته جادویی برای موفقیت در جلسه مصاحبه شغلی
برچسب ها استخدامجلسه مصاحبه شغلیمصاحبه استخدامیمصاحبه شغلیمصاحبه کاریموفقیتموفقیت در جلسه مصاحبه شغلی
- مطلب قبلی ۵ دلیل که نفوذ برند مهمتر از آگاهی از برند در هر کسب و کار است
- مطلب بعدی طرز تهیه بستنی با انبه که روحتان را تازه میکند