مضرات بادام زمینی: ۸ عارضه جانبی مصرف زیاد بادام زمینی
بادام زمینی یا پسته شامی جزئی از حبوبات است که در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری زمین پرورش داده میشود. بادام زمینی معمولا جزء آجیل شناخته میشود، ولی از لحاظ گیاهشناسی، جزء حبوبات است؛ زیرا بر خلاف گردو و بادام که روی درخت رشد میکنند، زیر زمین به عمل میآید. مصرف بادام زمینی برای سلامتی و همچنین، زیبایی پوست و مو بسیار مفید است؛ زیرا این مادهی غذایی حاوی مواد مغذی ضروری از جمله ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها، اسیدهای چرب ضروری، و غیره است. با اینکه بادام زمینی بسیار مفید و پرخاصیت است، بهتر است در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید، زیرا مصرف بیش از اندازهی این مادهی غذایی میتواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا مضرات بادام زمینی را بدانید.
مضرات بادام زمینی
۱. بادام زمینی به شدت در معرض آلودگی است
مصرف مرتب بادام زمینی برای سلامتی بسیار مفید است، ولی هرگز نباید در مصرف آن زیادهروی کنید؛ زیرا بادام زمینی در معرض آلودگی با باکتری سالمونلا قرار دارد.
طبق یافتههای علمی، یکی از نگران کنندهترین سموم مربوط به بادام زمینی کپکی است که آفلاتوکسین تولید میکند؛ آفلاتوکسین مادهای سرطانزا است که میتواند خطر ابتلا به سرطان ریه را بالا ببرد. طبق شواهد علمی، مصرف آفلاتوکسین توسط کودکان میتواند میزان رشد آنها را کاهش دهد. به خاطر تمام این مسائل، اکیدا توصیه میشود از مصرف بیش از اندازهی بادام زمینی خودداری کنید. یکی دیگر از مشاهدات علمی مهم دربارهی خطر آلودگی این مادهی غذایی، این است که حتی بادام زمینی ارگانیک و کرهی بادام زمینی نیز میتوانند در معرض این آلودگی قرار بگیرند. همهی این مسائل به طبیعت بادام زمینی مربوط میشود. بادام زمینی در واقع جزء آجیل نیست، بلکه جزء حبوبات است؛ این مادهی غذایی دارای غلافی نازک و نفوذپذیر است و به عنوان بخشی از ریشهی گیاه در زیر زمین رشد میکند.
بادام زمینی که با پوستهی نازکاش در زیر زمین در حال رشد است، به شدت در معرض دما و رطوبت بالا قرار دارد؛ رطوبت و گرما باعث میشوند کپکها به آسانی داخلشان نفوذ کنند.
علاوه بر اینها، اگر شرایط مساعد باشد، کپکها حتی در طول دورهی نگهداری، حمل و نقل، و روی قفسهی فروشگاهها نیز ممکن است در بادام زمینی رشد کنند. لازم است به خاطر بسپارید، این مورد از عوارض جانبی بادام زمینی مستقیما به دلیل طبیعت خاص این مادهی غذایی است (قرار داشتن در دستهی حبوبات و در معرض دما و رطوبت بالا) و به کاربرد آفتکشها و حشرهکشها در فرایند کشت این محصول ارتباطی ندارد.
۲. بادام زمینی میتواند باعث تحریک واکنشهای حساسیتی شود
مصرف بادام زمینی برای سلامتی بسیار مفید است؛ و همچنین، بسیاری برای زیبایی پوست و مو به همراه دارد. ولی در عین حال، بادام زمینی به عنوان یکی از حساسیتزاترین مواد غذایی شناخته میشود، و از این نظر شهرت خوبی ندارد.
آدمهایی که به بادام زمینی حساسیت (آلرژی) دارد، باید به طور کلی خوردن این مادهی غذایی را فراموش کنند، و در حقیقت، باید حتی به بادام زمینی نزدیک هم نشوند؛ زیرا طبق یافتههای علمی، حساسیت به بادام زمینی در برخی افراد آنچنان شدید است که حتی ممکن است در صورت استنشاق هوای آلوده به مقدار اندکی از گرد بادام زمینی نیز بروز کند.
این قبیل آدمها باید حتی از مصرف غذاهای حاوی مقادیر اندکی از بادام زمینی نیز خودداری کنند. در بدترین شرایط، حساسیت به بادام زمینی ممکن است حتی به موارد مرگبار آنافیلاکسی نیز منجر شود.
۳. بادام زمینی حاوی لکتین است
یکی دیگر از مضرات بادام زمینی برای سلامتی، وجود لکتین در ترکیب این مادهی غذایی است. حبوباتی مانند بادام زمینی، دانهی سویا و غیره حاوی لکتین هستند؛ لکتین مادهای ضد مغذی و چسبناک است که از استراتژی گیاه برای مقاومت در برابر آفتها پشتیبانی میکند.
علیرغم آنکه وجود لکتین برای گیاه سودمند است، وجود این ماده در بادام زمینی برای انسان خوب نیست، زیرا چسبندگی و ساختار این ماده گوارش آن را در بدن تقریبا غیر ممکن میکند. لکتین به قند موجود در بدن میچسبد و باعث التهاب و بروز وضعیتهای التهابی نظیر آرتریت روماتوئید میشود.
طبق یافتههای علمی، لکتین رفتار انسولین را در بدن انسان تقلید میکند، و میتواند بر کنترل وزن تاثیر منفی بگذارد. لکتین فقط در ترکیب بادام زمینی و سایر حبوبات نیست، و در واقع، برخی از سبزیها نیز حاوی لکتین هستند؛ به گزارش نشریهی آمریکایی تغذیهی بالینی، لکتین موجود در سبزیها، برای مصرف خوراکی، سمی نیست، و سطوح آن حتی در میان محصولات مشابه متفاوت است.
مضرات بادام زمینی ۴: بادام زمینی فاقد اسیدهای چرب امگا-۳
وجود اسیدهای چرب امگا-۶ در بادام زمینی، آن را به یک مادهی غذایی بسیار مفید برای سلامتی تبدیل کرده است، ولی باید به خاطر بسپارید فریب این مسئله را نخورید و حتما در مصرف بادام زمینی اعتدال را رعایت کنید.
زیرا اگرچه بادام زمینی به عنوان منبع خوبی برای اسیدهای چرب امگا-۶ شناخته میشود، فاقد اسیدهای چرب امگا-۳ است؛ بدن انسان به ترکیبی از اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶ نیاز دارد.
کمبود اسیدهای چرب امگا-۳ میتواند باعث ایجاد التهاب، بیماریهای قلبی، و سایر مشکلات سلامتی شود. تخم کتان، دانههای چیا، روغن ماهی، روغن خردل، کدو تنبل و غیره منابع خوبی مناسبی برای اسیدهای چرب امگا-۳ به شمار میروند. محدود کردن مصرف بادام زمینی (امگا-۶) برای بهرهمندی از فواید اسیدهای چرب امگا-۳ بسیار اهمیت دارد، زیرا امگا-۶ از تبدیل امگا-۳ به اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) و ایکوزاپنتانوییک (EPA) جلوگیری میکند.
۵. احتمال استفاده زیاد از آفتکشها در کشت بادام زمینی وجود دارد
بادام زمینی به صورت طبیعی در معرض خطر بالای آلودگی به کپکها قرار دارد (زیرا بادام زمینی به عنوان عضوی از حبوبات در معرض دمای بالا و رطوبت گرم قرار دارد؛ این ویژگی محیط بسیار خوبی را برای رشد کپکها ایجاد میکند).
در برخی از مزارع غیر ارگانیک، کشاورزان سعی میکنند مشکل کپکها را با استفاده از آفتکشها حل کنند. آنها با این کار ممکن است محصولشان را از شر کپکها در امان نگه دارند، ولی آن را سطح بالایی از آفتکشهایی آلوده میکنند که میتوانند باعث بروز سردرد، سرگیجه، تحریک اندامهایی نظر بینی، گلو، چشمها یا پوست، تشنگی مفرط، حالت تهوع، اسهال، عصبانیت، خستگی مفرط، تعریق، استفراغ، تاری دید، و غیره شوند.
۶. بادام زمینی حاوی چربی اشباع شده است
مصرف بیش از اندازهی بادام زمینی برای سلامتی مضر است، زیرا این مادهی غذایی حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده است. وجود سطح بالای چربی اشباع شده در بدن میتواند خطر بروز مشکلاتی نظیر حملهی قلبی، سکتهی مغزی، گرفتگی سرخرگها، مشکلات گوارشی، فشار خون بالا، و سایر عوارض ناخوشایند را افزایش دهد.
طبق نتایجی مطالعهای که توسط دو پژوهشگر به نامهای دونالد ام. بلک و شری ال. نوئر در مرکز پژوهشی قلب و عروق بیمارستان کرایست به عمل آمد، چربی اشباع شده نوعی “چربی پنهان” است که با افزایش سطح کلسترول میتواند خطر ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی را در انسان بالا ببرد؛ همچنین، طبق مشاهدات این پژوهشگران، کاهش سطح چربی اشباع شده در رژیم غذایی میتواند خطر ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی را کاهش دهد.
ولی لازم نیست آنچنان دربارهی چربی اشباع شده موجود در بادام زمینی نگران باشید، زیرا این مادهی غذایی حاوی مس نیز هست؛ مس میتواند به کنترل سطح کلسترول خون، و در نتیجه، کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی کمک کند. تنها نکتهای باید همیشه به خاطر بسپارید این است که باید در مصرف بادام زمینی اعتدال را رعایت کنید.
۷. مصرف بادام زمینی در کنترل وزن موثر نیست
فیبر غذایی موجود در بادام زمینی برای کنترل وزن بسیار مفید است، زیرا باعث میشود مدت طولانیتری احساس سیری کنیم و نیازمان به خوردن مکرر غذا کاهش میدهد؛ به این ترتیب، میتواند از پرخوری به عنوان یکی از مهمترین علتهای بروز چاقی مفرط پیشگیری کند. با وجود این، باید به خاطر بسپارید بادام زمینی مملو از کالری است؛ ۱۰۰ گرم بادام زمینی حاوی ۵۶۷ کالری است.
برای کنترل وزن، به جای خوردن بادام زمینی، بهتر است سیب، هویج، خیار، و سایر میوهها و سبزیها را در رژیم غذاییتان قرار دهید. زیرا این مواد غذایی در مقایسه با بادام زمینی، حاوی کالری کمتری هستند، و همچنین، میزان آب و فیبر غذایی نیز در آنها بیشتر است؛ به این ترتیب، تاثیر بیشتری در کنترل وزن دارند. طبق یافتههای پژوهشگران، مصرف حدود ۵۵۰ گرم سیب فوجی حاوی حدود ۳۲۰ کالری است، در حالی که همین میزان بادام زمینی میتواند ۳۴۰۰ کالری وارد بدن کند. بنابراین، برای پیشگیری افزایش وزن، باید مصرف بادام زمینی را محدود کنید.
۸. بادام زمینی ممکن است حاوی سدیم بالا باشد
بر اساس ویکیپدیا، مصرف ۱۰۰ گرم بادام زمینی حدود ۱۸ میلیگرم سدیم وارد بدن میکند. وجود سدیم برای سلامتی مفید است، زیرا باعث ایجاد تعادل در مایعات بدن، کمک به انتقال پیامهای مغزی، تنظیم انقباضات ماهیچهای، و اثربخشی بر فشار خون میشود؛ ولی سدیم بیش از اندازه برای سلامتی خطرناک است. مصرف دوز بالای سدیم میتواند خطر ابتلا به بیماری فشار خون بالا (هایپرتنشن)، مشکلات قلبی و عروقی نظیر حملهی قلبی، سکتهی مغزی، نارسایی قلبی و سایر مشکلاتی از جمله پوکی استخوان، سرطان معده، مشکلات کلیوی و غیره را افزایش دهد.
مصرف ۱۰۰ گرم بادام زمینی حدود ۱۸ میلیگرم سدیم وارد میکند؛ این میزان از سدیم در مقایسه با مقدار مورد نیاز روزانهی بدن به این ماده بسیار اندک است (۱۵۰۰ الی ۲۴۰۰ میلیگرم سدیم)، ولی مصرف بادام زمینی این جهت میتواند مشکلساز باشد که معمولا به همراه مقدار زیادی نمک بو داده و مصرف میشود. میزان سدیم موجود در بادام زمینی به دلیل استفاده از نمک اضافه به مقدار زیادی افزایش پیدا میکند، و آن را به مادهی غذایی خطرناکی تبدیل میکند. به همین دلیل، بهتر است بادام زمینی بدون نمک مصرف کنید (حتی اگر واقعا احساس میکنید به اندازهی بادام زمینی نمکی خوشمزه نیست) و در مصرف آن نیز اعتدال را رعایت کنید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیر رضا مصطفایی
منبع: goodhealthall
مضرات بادام زمینی: ۸ عارضه جانبی مصرف زیاد بادام زمینی
برچسب ها بادام زمینیمضراتمضرات بادام زمینی
- مطلب قبلی ۶ دستور تهیه غذای جدید با مرغ که لذیذ و آسان هستند
- مطلب بعدی تعبیر خواب شن و ماسه: ۱۱ تعبیر دیدن شن و ریگ در خواب