۲۳ قدرتمندترین کشور دنیا شامل ایران
ایالات متحده، علیرغم اینکه تمایل نسبت به سرگروهیاش در فهرست قدرتمندترین کشور دنیا کاهش یافته است، جایگاه خود را بهعنوان قدرتمندترین کشور دنیا بازپس گرفت. این موضوع بهاستناد گزارشهای جهانی و اخبار ایالات متحده بیان شدهاست که آخرین ویرایش بررسی سالانهی بهترین کشورها را منتشر کرد.
این رسانه ۸۰ کشور را نسبت به معیارهای گستردهای بررسی کرد، از آنجمله عبارتند از تاریخچهی فرهنگی، حقوق شهروندی، و کیفیت زندگی.
دیگر معیار کلیدی “قدرت” بود، که تعیین میکرد یک کشور تا چه اندازه از نظر سیاسی و اقتصادی مقتدر است و توان متحدان بینالمللی و نظامی را میسنجید.
بیش از ۲۱،۰۰۰ رهبر کسب و کار، نخبگان آگاه، و شهروندان عادی با این هدف مورد نظرسنجی قرار گرفتند که کشف کنند ملتها چگونه در مقیاس جهانی شناخته میشوند.
ایالات متحده بهعنوان قدرتمندترین کشور دنیا شناخته میشد، روسیه با تفاوت اندکی در جایگاه بعدی قرار داشت، و بریتانیا به جایگاه چهارم رسید. پاکستان، ترکیه و اسرائیل در زمرهی دیگر کشورها قرار داشتند.
در ادامه فهرست ۲۳ قدرتمندترین کشور دنیا را میبینید.
۲۳. قطر
یکی از چندین کشور خاورمیانه در این فهرست است. قطر به برکت پیرامون غنی از نفتاش، ثروتمندترین کشور دنیا از نظر درآمد سرانه تولید ناخالص داخلی است. سقوط قیمت نفت، بههرحال، بر اقتصادش اثرگذاشتهاست و درآمدش در سال گذشته پایین آمدهاست.
۲۲. اسپانیا
به استناد سایت خبری ایالات متحده “صعود اسپانیا به اتحادیهی اروپا در ۱۹۸۶ نقطهی پرشی برای آغاز نوسازی زیرساختها، صنعت و سیاست اقتصادی این کشور بود.
مطلب مرتبط : ۱۰ نیرومندترین و قویترین ارتش آسیا
۲۱. هلند
از آنجاییکه مقر دادگاه بینالمللی و دادگاه کیفری بینالمللی در لاهه است، هلند نقش مهمی در عرصهی جهانی ایفا میکند.
۲۰. پاکستان
بیثباتی سیاسی، فساد، و تنش با تندروها مانع از قرار گرفتن پاکستان در فهرست مقتدرترین کشورها شدهاست. درنتیجه، بهگفتهی اخبار ایالات متحده، رشد کشور بهخاطر “کمبود در جذب سرمایهگذاری خارجی” باعث کاهش اقتصاد مبتنی بر صادراتش شدهاست.
مطلب مرتبط : ۴۰ قدرتمندترین ارتش جهان در ۲۰۱۶ :شامل ایران
۱۹. سوئد
علیرغم ریشههای نظامیگری این کشور، سوئد برعلیه سرمایهگذاری سنگین در نیروهای مسلحش بهخاطر تعهدش به حقوق بشر و ثبات و پایداری، موضع گرفتهاست. رویکردش نسبت به رفاه شهروندانش باعث شدهاست تا در عرصهی جهانی به مقبولیت برسد ولی میتواند یکی از دلایل کمبود قدرتش نیز باشد.
۱۸. ایتالیا
اگرچه ایتالیا بهخاطر استعفای غیرمنتظرهی نخست وزیر ماتئو رنتسی سال سیاسی پرجنجالی داشت و دولتش را بازسازی کرد، این کشور در این فهرست باقی ماند حال آنکه سومین اقتصاد بزرگ حوزهی یورو را در اختیار دارد.
۱۷. استرالیا
اگرچه از نظر قدرت و اثرگذاری جهانی در جایگاه نسبتا پایینی قرار دارد، از نظر کیفیت زندگی در جایگاه چهارم است.
مطلب مرتبط : شاخص کیفیت زندگی در ۸۰ کشور جهان : شامل ایران
۱۶. هندوستان
هند بزرگترین حکومت دموکراسی جهان است، همچنین جایگاه سریعالرشدترین اقتصاد اصلی جهان برای بیشتر ۲۰۱۶ بود. ولی بحران نقدی اخیر این کشور ضربهی بزرگی به اقتصادش زد، و باعث شد۱۱ میلیاردر و ۸۶ درصد از چرخهی نقدینگی اش را از دست بدهد.
۱۵. سوئیس
این کشور کوچک اروپایی بهترین مکان برای زندگی در جهان نام گرفته است. یازدهمین دولت قدرتمند دنیا از نظر سرانهی تولید ناخالص داخلی است، و بهخاطر پایین بودن نرخ مالیات شرکتها، برای کسب و کارها بسیار جذاب است. یکی از دفاتر اصلی سازمان ملل نیز در شهر ژنو قرار دارد.
مطلب مرتبط : ۲۵ قدرتمندترین پاسپورت جهان
۱۴. ایران
کشور مهم و قدرتمند ایران همواره بهخاطر موقعیت استراتژیکش در خاورمیانه و منابع ارزشمند نفتی و دیگر منابع طبیعیاش، مورد توجه قدرتهای جهانی بوده است. ایران ۹ درصد از ذخایر نفتی دنیا را در اختیار دارد.
۱۳. ترکیه
ترکیه دروازهی بین خاورمیانه و اتحادیهی اروپا است، و ارتباط بین این دو بخش بهخاطر شدتگرفتن درگیریها در کشورهای همسایه، بسیار مهم است. در سپتامبر، بوریس جانسون، وزیر مشاور در امور خارجهی بریتانیا گفت بریتانیا از مبارزهی طولانی مدت ترکیه برای پیوستن به اتحادیهی اروپا حمایت میکند، ولی بالاگرفتن تنشها بین ترکیه و برخی کشورهای اتحادیهی اروپا ممکن است مانع پیشرفت این کشور در این زمینه شود.
۱۲. کانادا
کانادا از سوی اخبار ایالات متحده، دومین بهترین کشور دنیا برای زندگی نام گرفتهاست، ولی قدرتش با این عنوان سازگاری ندارد، حتی با وجود اینکه بزرگترین شریک تجاری ایالات متحده است.
مطلب مرتبط : ۷۳ قدرتمندترین آدم های جهان
۱۱. کرهی جنوبی
تداوم ارتباط با کشورهای منزوی همسایهاش در قسمت شمالی به این معنی است که کرهی جنوبی غالبا حمایتهای نظامی و سیاسی از قدرتهای برتر دنیا دریافت میکند. این کشور یکی از بزرگترین ذخایر سرمایهگذاری خارجی جهان است و ششمین صادرکنندهی بزرگ دنیا است.
مطلب مرتبط : ۱۱ اقتصاد پیشرو جهان در آینده :شامل ایران
۱۰. امارات متحدهی عربی
امارات یکی از بزرگترین واردکنندههای سلاح در دنیا است و، پس از عربستان سعودی، دومین بودجهی دفاعی بزرگ را در بین کشورهای عربی دارد.
۹. عربستان سعودی
ذخایر نفتی عربستان این کشور را به یکی از ثروتمندترین و قدرتمندترین کشورهای خاورمیانه تبدیل کردهاست. این کشور عربی حوزهی خلیجفارس همواره بهعنوان یک متحد نزدیک برای ایالات متحده، بریتانیا، و دیگر کشورهای غربی دیده شدهاست.
مطلب مرتبط : ۵۰ اقتصاد نوآور دنیا
۸. اسرائیل
برای رژیمی با جمعیت اندکی بیش از ۸ میلیون نفر، این کشور تأثیر زیادی در عرصهی جهان دارد. علیرغم درگیریهای جاری با فلسطینیها، این دولت یهودی یک اقتصاد قدرتمند و سطح بالایی از تحصیلات و درآمد سرانه را برای شهروندانش دارد.
۷. ژاپن
یکی از پیشرفتهترین کشورهای دنیا از نظر فناوری است. ژاپن سومین اقتصاد بزرگ دنیا را تشکیل میدهد و ازسونامی ۲۰۱۱ که تمامی زیرساختها و کارخانجات این کشور را از هم پاشید بازیابی شدهاست.
۶. فرانسه
با سرانهی تولید ناخالص داخلی ۴۲،۳۸۴ دلار (۳۴،۵۸۱۱ پوند)، فرانسه یکی از بزرگترین اقتصادها در اروپا و یکی از برترین صادرکنندههای سلاح در جهان است. اثرگذاری این کشور، بهگفتهی اخبار ایالات متحده، “از طریق علم، سیاست، اقتصاد و از همه مهمتر، فرهنگش” در سرتاسر جهان گسترده شده است.
۵. آلمان
غالبا بهعنوان قدرت اقتصادی اروپا دیده میشود. مشهورترین کشور این قاره از زمان اتحاد آلمان در ۱۹۹۰ نقش خود را در عرصهی جهانی مهمتر دیده است.
۴. بریتانیا
به نوشتهی اخبار ایالات متحده “بریتانیا یک کشور بسیار پیشرفته است که اثرگذاری قابل توجهی بر اقتصاد، سیاست، علم و فرهنگ بینالمللی دارد”. با وجود اینکه مشخص نیست خروج پیشبینی شدهاش از اتحادیهی اروپا چگونه بر جایگاه این کشور تأثیر خواهد گذاشت، بهنظر میرسد که این کشور تاکنون دربرابر شوک نتیجهی این همهپرسی تاب آورده است.
۳. چین
خیزش چین بسیار قابل توجه است. این کشور ۱.۴ میلیارد جمعیت دارد، این کشور بزرگترین ارتش جهان را در اختیار دارد، و به پیشبینی متخصصین تا سال ۲۰۵۰ بزرگترین اقتصاد جهان خواهد شد.
۲. روسیه
روسیه برای تبدیل شدن به ثروتمندترین کشور جهان بر منابع طبیعیاش استوار است. مخارج نظامی این کشور بهعنوان درصدی از تولید ناخالص داخلیش با فاصلهی قابل توجهی نسبت به کشورهای عضو ناتو پیش است. در حال حاضر ۵.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی سالانه اش صرف دفاع میشود –نزدیکترین کشور به روسیه در میان کشورهای عضو ناتو ایالات متحده است، که ۳.۳ درصد خرج میکند.
۱. ایالات متحدهی امریکا
قریب به ۷۵ درصد از پاسخدهندگان گفتند پس از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶، از مقبولیت رهبری ایالات متحده نزد آنها کاسته شدهاست. ولی این کشور همچنان قدرتمندترین کشور دنیا نام گرفتهاست. اثربخشی اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و هنری این کشور است که دنیا را شکل دادهاست، و بودجهی دفاعی حدود ۶۰۰ میلیارد دلاری (۴۹۴ میلیارد پوند) و سردمداری اقتصادیاش این کشور را در رأس این فهرست قرار دادهاست.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – فاطمه بختیاری دزفولی
۲۳ قدرتمندترین کشور دنیا شامل ایران
منبع: businessinsider
برچسب ها businessinsiderآلماناسترالیااسرائیلاسپانیاامارات متحده عربیایالات متحده امریکاایتالیاایرانبریتانیاترکیهروسیهسوئدسوئیسعربستان سعودیفاطمه بختیاری دزفولیفرانسهقدرتمندترین کشور دنیاقطرهلندهندوستانپاکستانچینژاپنکاناداکره جنوبی
- مطلب قبلی ۱۰ نشانه سرطان ریه را قبل از آنکه خیلی دیر شود بشناسید
- مطلب بعدی فواید چرت زدن: ۹ فایده مهم چرت زدن را بدانید