۹ نکته درباره عوارض خطرناک سولاریوم که همه باید بدانند
طبق گزارشها، ۳۵ درصد از بزرگسالان، ۵۹ درصد از دانشجویان دانشگاهها، و ۱۷ درصد از نوجوانان حداقل برای یک بار از دستگاه سولاریوم برای برنزه کردن بدنشان استفاده کردهاند. تقریبا ۷.۸ میلیون زن بزرگسال آمریکایی و ۱.۹ میلیون مرد بزرگسال در ایالات متحده بدن خود را در دستگاه سولاریوم برنزه میکنند. در این نکته با ما همراه باشید تا ۹ نکته درباره عوارض خطرناک سولاریوم را بدانید.
پژوهشها نشان دادهاند، بیش از نیمی از این جمعیت (یعنی ۵۲.۵ درصد) نخستین بار قبل از ۲۱ سالگی استفاده از دستگاه سولاریوم را تجربه کردهاند؛ در حالی که یک سوم از آنها (۳۲.۷ درصد) از قبل از ۱۸ سالگی به انجام این کار پرداختهاند.
دو آمار جالبتر اینکه ۴۴.۵ درصد از آنهایی که برای نخستین بار قبل از ۱۶ سالگی برای برنزه کردن بدنشان از دستگاه سولاریوم استفاده کردهاند، این کار را به همراه یکی از اعضای خانوادهشان انجام دادهاند. همچنین، ۴۹.۲ درصد از آنهایی که به همراه یکی از اعضای خانواده به انجام این کار پرداختهاند، نخستین بار به همراه مادرشان این تجربه را کسب کردهاند.
حدود ۱۰ درصد از دختران دبیرستانی سفید پوست برای برنزه کردن بدنشان از دستگاه سولاریوم استفاده میکنند.
نزدیک به ۷۰ درصد از مشتریان سالنهای سولاریوم را دختران و زنان جوان سفید پوست تشکیل میدهند، و سرطان پوست (ملانوما) دومین سرطان شایع در میان زنان بین ۱۵ الی ۲۹ سال به شمار میرود.
تقریبا ۱۵ درصد از زنان سفید پوست بین ۱۸ الی ۳۰ سال جزء مشتریان دائم سالنهای سولاریوم هستند.
عوارض خطرناک سولاریوم
۱. وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده آمریکا و مرکز جهانی تحقیقات سرطان متعلق به سازمان بهداشت جهانی اعلام کردهاند، اشعهی ماورای بنفشی که از خورشید و همچنین از منابع مصنوعی تولید میشود – از قبیل لامپ و تخت خورشیدی، به عنوان عوامل سرطانزا (کارسینوژن) شناخته میشوند.
پژوهشها نشان میدهند، نور ماورای بنفش ناشی از خورشید و دستگاههای سولاریوم میتوانند باعث بروز سرطان پوست ملانوما و افزایش خطر ایجاد خالهای خوشخیمی شوند که ممکن است به ملانوما تبدیل شوند.
۲. تجهیزات برنزه کردن بدن که شامل تمام منابع نور مصنوعی از قبیل تخت، لامپ، حباب، اتاق و غیره هستند اشعههای UVA و UVB منتشر میکنند. میزان اشعهی تولید شده در طول فرایند برنزه کردن پوست به اندازهی اشعهای است که از خورشید ایجاد میشود – و در برخی موارد حتی ممکن است قوی باشد.
۳. شواهد به دست آمده از چندین مطالعه نشان دادهاند، قرار گرفتن در معرض اشعهی ماورای بنفشی که از دستگاه سولاریوم منتشر میشود با افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست ملانوما و غیر ملانوما از قبیل کارسینوم سلول سنگفرشی و سرطان سلول پایهای در ارتباط است.
طبق تخمین پژوهشگران، برنزه کردن پوست با استفاده از دستگاه سولاریوم سالانه باعث بروز بیش از ۴۰۰۰۰۰ مورد ابتلا به سرطان پوست در ایالات متحده میشود.
بالا بودن آمار ابتلا به ملانوما در میان زنان جوان (در مقایسه با مردان جوان) ممکن است تا حدود به استفادهی گستردهی زنان جوان از دستگاه سولاریوم مربوط باشد.
۴. استفاده از دستگاه سولاریوم برای برنزه کردن بدن پیش از ۳۵ سالگی میتواند احتمال خطر ابتلا به ملانوما (مرگبارترین شکل سرطان پوست) را تا ۵۹ درصد افزایش میدهد؛ میزان این خطر با هر بار استفاده از دستگاه سولاریوم بیشتر میشود.
احتمال خطر ابتلا به ملانوما بر اثر استفاده از دستگاه سولاریوم برای برنزه کردن پوست برای زنان زیر ۳۰ سال بیش از ۶ برابر خواهد بود.
پژوهشها نشان میدهند، آدمهای که حتی بعد از استفاده کردن از دستگاه سولاریوم یا آفتاب گرفتن دچار سوختگی پوست نمیشود نیز در صورت ادامهی استفاده از دستگاه سولاریوم در معرض خطر ملانوما قرار خواهند گرفت.
۵. حتی یک بار استفاده از دستگاه سولاریوم برای برنزه کردن پوست میتواند خطر ابتلا به سرطان پوست ملانوما را تا ۲۰ درصد، خطر کارسینوم سلول سنگفرشی را تا ۶۷ درصد، و خطر سرطان سلول پایهای را تا ۲۹ درصد افزایش دهد.
استفاده از دستگاه سولاریوم قبل از ۲۴ سالگی خطر ابتلا به سرطان سلول پایهای در ۵۰ سالگی افزایش میدهد.
۶. هزینهی تخمینی درمان سرطان پوست ناشی از استفاده از دستگاه سولاریوم برای برنزه کردن پوست سالانه ۳۴۳.۱ میلیون دلار است؛ این رقم میتواند به مجموعا ۱۲۷.۳ میلیارد دلار زیاد اقتصادی در طول عمر آدمهای مبتلا به این بیماری منجر شود.
۷. مطالعات نشان دادهاند، قرار گرفتن در معرض اشعهی ماورای بنفش در طول استفاده از دستگاه سولاریوم میتواند به دیانای موجود در سلولهای پوست آسیب وارد کند. قرار گرفتن بیش از اندازه در برابر اشعهی ماورای بنفش در طول استفاده از دستگاه سولاریوم میتواند به پیری زودرس پوست، سرکوب سیستم ایمنی، و آسیب چشمی نظیر آب مروارید و ملانومای چشمی منجر شود.
بررسیهای اخیر از سال ۲۰۰۳ الی ۲۰۱۲ به طور سالانه ۳۲۳۴ مورد مصدومیت را بر اثر استفاده از دستگاه سولاریوم برای برنزه کردن – از قبیل سوختگی، بیهوشی، و آسیبهای چشمی – نشان دادهاند، که همگی برای درمان به مراکز اورژانس در ایالات متحده فرستاده شدند.
۸. علاوه بر خطراتی که در بخشهای بالا به آنها اشاره شد، قرار گرفتن مداوم و ارادی در برابر نور ماورای بنفش ممکن است به اعتیاد به استفاده از دستگاه سولاریوم منجر شود.
پژوهشها نشان دادهاند، بیش از یک پنجم زنان سفید پوست ۱۸ الی ۳۰ ساله به استفاده از دستگاه سولاریوم برای برنزه کردن پوست وابسته شدهاند.
۹. برای جذب ویتامین D در بدن نباید از دستگاههای سولاریوم استفاده کرد، زیرا اشعهی ماورای بنفش موجود در دستگاه سولاریوم به عنوان یکی از عوامل خطر ابتلا به سرطان پوست شناخته میشود. ویتامین D مورد نیاز بدن را میتوان از طریق رعایت یک رژیم غذایی سالم و استفاده از مکملهای خوراکی این ویتامین تامین کرد.
قوانین و مقررات در خصوص استفاده از سولاریوم
در می ۲۰۱۴، سازمان غذا و داروی ایالات متحده مقررات جدیدی را وضع کرد که هشدارهای قبلی را در مورد استفاده از دستگاه سولاریوم برای برنزه کردن پوست تقویت میکنند. این مقررات عبارت هستند از:
الف. ممانعت اکید از استفادهی افراد زیر ۱۸ سال از دستگاههای سولاریوم.
ب. بازنگری در طبقهبندی دستگاهها و تجهیزات سولاریوم از کلاس I به کلاس II مربوط به تجهیزات پزشکی؛ به این معنی که استفاده از این دستگاه در بر دارندهی خطر “متوسط الی شدید” است. طبق دستور سازمان غذا و داروی ایالات متحده نظارت بیشتری بر دستگاههای متعلق به کلاس II وجود دارد؛ تولید کنندگان این دستگاهها موظف هستند میزان امنیت این تجهیزات را افزایش دهند.
تولید کنندگان این دستگاهها باید هشدارهای زیر را به کاربران محصول نهایی خود اعلام کنند:
ب.۱. به طور واضح باید کاربران دستگاههای سولاریوم را از خطرات استفاده از آن آگاه کنند.
ب.۲. به کاربران دائمی دستگاههای سولاریوم توصیه کنند مرتبا برای اطمینان از عدم ابتلا به سرطان پوست به پزشک مراجعه کنند.
ب.۳. به کاربران زیر ۱۸ سال دربارهی خطرات استفاده از دستگاههای سولاریوم هشدار اکید دهند.
پ. آکادمی آمریکایی انجمن پوست از تلاشهای ملی و دولتی در خصوص اعمال محدودیت بر استفادهی افراد زیر ۱۸ سال از دستگاههای سولاریوم برای برنزه کردن پوست حمایت میکند.
ت. بیشتر ایالتهای آمریکا قوانینی را جهت ممانعت از استفادهی افراد زیر ۱۸ سال از دستگاههای سولاریوم تصویب کردهاند. برخی از ایالتهای آمریکا نیز استفاده از دستگاههای سولاریوم را برای افراد زیر ۱۷، ۱۶، یا ۱۴ سال ممنوع کردهاند.
آکادمی آمریکایی انجمن پوست از ممنوعیت تولید، فروش، و استفاده از تجهیزات سولاریوم برای کارکردهای غیر پزشکی حمایت میکند. این آکادمی، همچنین، از توصیهی سازمان بهداشت جهانی مبنی بر عدم استفادهی افراد زیر ۱۸ سال از دستگاههای سولاریوم برای برنزه کردن پوست به دلیل انتشار اشعهی UVA و UVB، و افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست بر اثر قرار گرفتن بیش از اندازه در برابر اشعهی ماورای بنفش حمایت میکند.
تا وقتی سازمان غذا و داروی ایالات متحده فروش و استفاده از تجهیزات سولاریوم را برای اهداف غیر پزشک ممنوع نکند، این آکادمی از محدودیتهایی برای تولید و فروش این تجهیزات حمایت میکند. طبق این محدودیتها، هیچ فرد یا سازمانی حق تبلیغ دستگاههای سولاریوم با UVA یا UVB را تحت عناوین “امن”، “برنزه کردن بیخطر”، “بدون هیچ گونه اشعهی مضر”، “بدون عوارض جانبی” یا هر گونه شعارهای مشابه ندارد.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیر رضا مصطفایی
منبع:aad
۹ نکته درباره عوارض خطرناک سولاریوم که همه باید بدانند
- مطلب قبلی ۴ روش عالی برای مدیریت پول و پس انداز در خانواده
- مطلب بعدی ۱۰ ویژگی یک شریک کاری خوب در هر کسب و کار