عادت های پولساز: ۲۰ عادت خوب برای افزایش ثروت و پس انداز
حقیقت آن است که پس انداز کردن کار سادهای نیست. مجبور هستید عادتها بد را دور بریزید و راهبردهای جدیدی یاد بگیرید. اکثر آنها میتوانند ساده باشند اما به تمرکز کردن بر نظم و انضباط نیاز دارند. اگر جلوی بیهوده و بیهدف پول خرج کردن را بگیرید در واقع مسیر درستی را پیمودهاید. در این مقاله با عادت های پولساز خوب برای افزایش ثروت و پس انداز بیشتر آشنا می شوید.
ابتدا برای خودتان روشن کنید چرا میخواهید پول پس انداز کنید. اکثر آدمها دربارهی بازنشستگی حرف میزنند. عدهای برای سفر تفریحی در تعطیلات پول پسانداز میکنند. پس آیا جواب درستی برای این سوال که برای چه باید پس انداز کنید وجود دارد؟
– بستگی دارد.
پس انداز کردن برای بازنشستگی یک ضرورت است، اما وقتی به دنبال این هدف هستید، زمان آن است که جدی باشید. آیا میدانستید پس انداز کردن کار سادهای نیست، و اگر دوست دارید پس انداز بیشتری داشته باشید مجبور هستید نگرشتان را عوض کنید.
از یک تکه کاغذ یا گوشی هوشمندتان برای یادداشت احساسی که پول بیشتر داشتن به شما میبخشد استفاده کنید.
آیا خواهید توانست شبها بهتر بخوابید؟ آیا میخواهید کسب و کاری راه بیندازید اما نمیتوانید به خاطر شغل فعلیتان تمام و کمال به آن بپردازید؟ آیا دلتان میخواهد هر وقت کسی از پول حرف میزند حال خوبی پیدا کنید؟
عزمتان را جزم کنید و فکر کنید ببینید داشتن پول بیشتر چه ارمغانی برایتان دارد. از این دلایل به عنوان نقطهی شروع استفاده کنید. بار بعد که وسوسه میشوید پول خرج کنید یادتان باشد در درجهی اول برای چه پول پس انداز میکنید.
سپس شروع کنید به اعمال بهترین عادت های پولساز پس انداز پول. به این فهرست نگاه کنید و عاداتی را که در آنها ضعیف یا قوی هستید یادداشت کنید.
عادت های پولساز
۱. دربارهی عادتهای بد صادق باشید
مهم ترین عادت های پولساز روبرو شدن با واقعیت است.
دلیل اینکه قادر نبودهاید مدتهای زیادی پول پس انداز کنید آن است که در پذیریتن واقعیتها تعلل کردهاید. میفهمم پذیرش اینکه به قدر کافی پس انداز ندارید کار ساده ای نیست. سادهتر آن است که این را نادیده بگیرید و پولتان را به جای پس انداز کردن هدر بدهید و امیدوار باشید که ته ماجرا چیزی برایتان باقی بماند.
پیش بروید و بپزیرید که مدتی است به خودتان دروغ میگفتهاید.
قرار نیست کاری کنید احساس بدی داشته باشید. بلکه به خودتان به خاطر صادق بودن افتخار کنید و محبت به خویش نشان بدهید. حالا آگاه هستید که عدتهای بدی دارید و زمان دست به کار شدن است.
مطلب مرتبط: ثروت سازی :۹ اصل برای پولدار شدن که ثابت شده اند
۲. ذهنیتتان را نسبت به پول شناسایی کنید
وقتی اسم «پس انداز» را میشنوید چه چیزی به دهنتان میآید؟
آیا به خاطر اینکه در مسیر بازنشستگی قرار گرفتهاید هیجان زده هستید؟ یا وقتی فهمیدید چند هفتهی گذشته پولتان را به بدترین شکل خرج کردهاید اشکتان درآمده است؟
حقیقت آن است که شما به خاطر داستانهایی که توی سرتان میچرخد پول پس انداز نمیکنید. یک زمانی را در تقویمتان به مصاحبه با خودتان اختصاص بدهید.
ببینید چه قصههایی راجع به پول به خودتان گفتهاید و آنها را به چالش بکشید. به عنوان مثال، اگر باور دارید باید پولتان را هر جور که پیش میآید خرج کنید – بپرسید این طرز فکر طی چند سال گذشته چه نتایجی به بار آورده است. هدف شما آن است که قصهّهای بد در مورد پول را به چالش بکشید تا نمونههای بهتری را جایگزین آنها کنید.
۳. نیازها و خواستههایتان را تعریف کنید
دوست داشتن برندهای گران مشکلی ندارد. مشکل این است که سعی کنید هر چیزی را صرفا برای آنکه از خانواده و دوستان جا نمانید بخرید. همان طور که پاولا پانت میگوید: «شما میتوانید از عهدهی هر چیزی بر بیایید، اما نه از عهدهی همه چیز.» به همین خاطر است که باید نیازها و خواستههایتان را تعریف کنید.
از مواردی که واقعا نیاز دارید فهرستی تهیه کنید. به عنوان مثال، گوشی تلفن همراه، و خوراک، مسکن نیاز هستند. پس فهرست خواستههایتان شامل مواردی مثل کفشهای مدرن و شیک، جدیدترین گوشی موبایل و … میشود.
نباید هر چیزی را که در فهرست خواستههایتان وجود دارد بلافاصله بخرید. بلکه، یکی را انتخاب کنید و برای آن برنامه ریزی مالی کنید. ابتدا پول پس انداز کنید و وقتی به هدف پس انداز تان دست پیدا کردید به خودتان یکی از موارد فهرست «خواستهّها» را پاداش بدهید.
مطلب مرتبط: ۱۰ روش پولدار شدن و جذب ثروت با قانون جذب
۴. با استفاده از ابزارهای مالی جریان نقدتان را درک کنید
ممکن است باورتان این باشد که جریان نقدتان (پولی که به حسابتان وارد و خارج میشود) را میشناسید.
دوبار در ماه به شما پرداخت صورت میگیرد و مقداری از حقوقتان صرف هزینهها و مخارج میشود. و باقی آن در همان حساب بانکی بدون هیچ هدف مشخصی میماند. این یعنی فاجعه!
به جای آن از اپلیکیشنهای کنترل پول استفاده کنید تا بهتر بتوانید جریان نقدتان را تحت نظر بگیرید.
۵. یاد بگیرید چطور اهداف هوشمندانه تعیین کنید
از قبل میدانید که پس انداز پول بدون عزم و اراده عملی نیست.
اما، گفتن اینکه میخواهید بازنشستگی شاد و رضایت بخشی داشته باشید کافی نیست. لازم است که هدفهای هوشمندانه تعیین کنید. هدفهای هوشمندانه را این طور در نظر بگیرید که اهدافی هستند قابل پیاده سازی و کنترل و پیگیری.
به عنوان مثال: «میخواهم ثروتمند شوم» یک هدف هوشمندانه نیست. همین طور «میخواهم میلیاردر شوم». اما «میخواهم ظرف ۱۰ سال آینده 500.000 دلار پس انداز کنم» هوشمندانه است.
هدف از ایجاد اهداف هوشمندانه آن است که بتوانید موفقیتتان را تحت نظر بگیرید. دیگر چطور میشود فهمید به اهداف پس اندازتان رسیده اید یا نه؟ اهداف مالی فعلیتان را بررسی و آنها را هوشمند نمایید.
۶. از ابزارهایی برای نظارت مخارجتان استفاده کنید
اگر خوب نتوانید پولتان را مدیریت کنید، همیشه آن را بد خرج خواهید کرد.
باید هدفتان آن باشد که مخارجتان را تا حد امکان در عین داشتن درآمد بالا، پایین نگه دارید. مشکل این است که امور مالیتان را به طور منظم بررسی نمیکنید. به خاطر همین، ممکن است به خاطر خدمات دریافتی بیش از حد پول پرداخت کنید.
بازهم میگوییم، میتوانید مخارجتان را با استفاده اپلیکیشن کنترل پول پیگیری کنید، که مقدار پولی که خرج میکنید را هر ماه نشان میدهد.
۷. یاد بگیرید چطور بر سر صورتحسابهایتان مذاکره کنید
وقتی مخارجتان را تحت کنترل گرفتید، یک قدم آن را به پیش ببرید.
این احتمال وجود دارد که بابت خدمات دریافتی بیش از حد پول پرداخت میکنید یا بابت آنهایی پول خرج میکنید که نیاز نداریدشان. مذاکره کردن بر سر مخارج کار سختی نیست. من توانستم صورتحساب ماهانهی موبایلم را با یک مکالمهی تلفنی ۵ دقیقهای ۱۰ دلار در ماه کاهش دهم.
شما هم میتوانید همین کار را بکنید. پس انداز پول از طریق صورتحسابها یعنی پول بیشتری برای پس انداز در اختیار خواهید داشت.
مخارجتان را از گرانترین تا ارزانترین مرتب کنید. سپس، شروع کنید زنگ زدن به تامین کنندههای گران ترین خدمات و بر سر قبضها چانه بزنید. اگر بار اول موفق نشدید، منتظر بمانید و دوباره سعی کنید.
مطلب مرتبط: ۵ راه پولدار شدن در ایران را بدانید و انجام دهید
۸. به جای آن پس انداز خودکار را شروع کنید
از اعتماد به خودتان برای پس انداز پول دست بردارید.
تا به حال متوجه شدهاید این موضوع شما را به کجا رسانده است. اما، احساس بدی نداشته باشید، همهی ما انسان هستیم و جایزالخطا. در عوض بودجهی خودکار تعیین کنید.
به عنوان مثال، کاری کنید پولتان به صورت خودکار به حسابهای مختلف منتقل شود. یک قدم بیشتر بردارید و حسابهای پس انداز بیشتری باز کنید. به این طریق برداشت از پولتان را چالش برانگیزتر میکنید.
حالا وقتی روز پرداخت میرسد پولتان به صورت خودکار پس انداز خواهد شد.
۹. در پولتان صرفه جویی کنید
استفاده از پولتان برای خرید چیزهایی که خوشحالتان میکند خوب است.
اما، اگر اگر بعد از کم کردن مخارج پول کافی پس انداز نمیکنید، لازم است رویکرد متفاوتی برگزینید. من مخالف به کار بستن صرفه جویی برای انجام این کار هستم.
اما صرفه جو بودن جفتی (مضاعف) نیست – برای صرفهجویی سطوح مختلفی وجود دارد. اگر در نگرش صرفهجویی در حوزههای مختلف مشکل دارید میتوانید بیشتر از مخارج بزنید. به عنوان مثال، به جای پرداخت بابت نتفلیکس، ویدوهای رایگان یوتیوب را نگاه کنید.
این فرایند را تا زمانی که حوزههای بیشتری باقی نماند ادامه دهید. زدن از خدمات و صرفه جوتر بودن از آنچه عادت دارید فقط موقتی است. وقتی بتوانید پول بیشتری پس انداز کنید، میتوانید به خدماتی که دوست داشتید بر گردید.
۱۰. به «هیچ کارت اعتباری» تغییر وضعیت بدهید
قرض و بدهی اغلب دلیل آن است که اکثر ما نمیتوانیم پس انداز کنیم.
ممکن است درآمد آبرومندانهای داشته باشید، اما وقتی اجاره بها، جریمهی خودرو، و کارتهای اعتباریتان را لحاظ میکنید، چیز کمی برایتان باقی میماند.
متوسط بدهی کارت اعتباری حدود ۱۶.۰۰۰ دلار است. بهترین راه اجتناب از بدهی کارت اعتباری آن است که کلا از استفادهی آن دست بردارید.
بیخیال مزایای ممکن شوید. کارت اعتباریتان را در خانه جایی دور از دیدرس بگذارید.
۱۱. روزانه پیشرفت مالیتان را بررسی کنید
لازم است روزانه امور مالیتان را بررسی کنید.
با استفاده از اپلیکیشنهای کنترل پول، قادر هستید این کار را بدون هیچ مشکلی انجام دهید. اما، حتی اگر امور مالیتان را روزانه هم بررسی نکنید، برای بررسی اینکه آخر هر هفته یا هر ماه در چه جایگاهی هستید یک یادآور درست کنید.
برای تشویق به انجام این عادت، بررسی امور مالیتان را به یک سرگرمی تبدیل کنید. به عنوان مثال، موقع خوردن غذای محبوبتان آنها را بررسی کنید. یا، با چیز کوچکی از فهرست «خواستههایتان» به خودتان پاداش بدهید. وقتی بررسی امور مالی به یک عادت تبدیل شود، در وضعیت بهتری برای پس انداز پول قرار خواهید داشت.
۱۲. همه جا بدون خجالت کشیدن از کوپن استفاده کنید
معمولا تا ورشکسته نشده باشید از کوپن استفاده نمیکنید.
سعی کنید به استفاده از کوپنها برای پس انداز حداکثری پول عادت کنید. اول خرید خوار و بار انجام ندهید و بعد بگردید دنبال کوپنهایی که میتوانید استفاده کنید. بلکه، کوپنهای موجود را بررسی کنید و اقلام حراجی را در یک هفتهی مشخص خریداری کنید.
حتی اگر میتوانید هر هفته ۵ دلار پس انداز کنید، این پولی است که خرج نخواهید کرد.
۱۳. ناهارتان را خودتان درست کنید تا در پولتان صرفه جویی شود
یک وعده غذای ۳۰ هزار تومنی شاید خیلی به نظر نرسد. مشکل انجام این کار ۵ بار در هفته است، گاهی حتی دو بار در روز. یکهو میبینی غذای ۳۰ هزارتومنیتان هر ماه ۶۰۰ هزار تومن در ماه برایتان آب میخورد.
به جای آن، درست کردن و آماده کردن غذا در خانه را به عادت تبدیل کنید. یک روز در هفته را برای آماده سازی غذای کل هفته اختصاص بدهید و آن وقت خواهید دید پس اندازتان افزایش پیدا میکند.
۱۴. برای کاهش مصرف خوراکیهای بی خاصیت ابزارهایی به کار ببندید
اگر مانند اکثر آدمها هستید، پس چند بار در روز ایمیلهایتان را چک میکنید.
شرکتها پول زیادی را صرف آن میکنند که شما از آخرین فروش هایشان با خبر بشوید. این باعث میشود شما دلتان بخواهد بیشتر و بیشتر پول خرج کنید.
برای اجتناب از این وسوسه، از اکثر این شرکتها لغو عضویت کنید. یا یک پوشهی جداگانه در حساب ایمیلتان ایجاد کنید که جلوی چشم نباشد.
۱۵. قاعدهی ۳۰ روز را به کار ببندید
آیا تا به حال چیزی را خریدهاید که چند روز بعد از آن کار پشیمان شده باشید.
اگر چنین است، قاعدهی ۳۰-روز درست برای شما ساخته شده است. هر بار قرار است خرید تازهای انجام بدهید، آن را به مدت ۳۰ روز کنار بگذارید. اگر بعد از ۳۰ روز همچنان خواهان خرید آن بودید، این کار را انجام بدهید. این کار جلوی تمام عادتهای بد را نمیگیرد اما بیشتر غیر منطقیها را حذف میکند.
۱۶. روی کارهای مهم کار کنید نه همه چیز
«ناگهان چقدر زود دیر میشود!» – دکتر سئوس
زمان تنها منبعی است که در اختیار دارید و با پول نمیتوان خرید. به همین خاطر است که نیاز دارید به هر قیمتی شده قدر آن را بدانید. اگر با خودتان صادق باشید، از وقتتان خوب استفاده نمیکنید.
تماشا کردن ویدیوهای یوتیوب یا زمان گذراندن با دوستان وقت هدر رفته نیست. مشکل زمانی پیش میآید که همیشه و فقط همین کارها را انجام دهید.
اگر در حال حاضر وضع مالی خوبی دارید، پس این مورد برای شما مشکلی به حساب نمیآید. اما اگر به دنبال پس انداز پول بیشتر هستید مجبورید از زمانتان استفاده ی بیشتری بکنید. چطور؟
مثل پول باید آن را تحت نظر بگیرید. از اپلیکیشن کنترل وقت استفاده کنید تا برای کارآمدی بیشتر بدانید چطور وقتتان را صرف میکنید. هدفتان آن باشد که وقتتان را صرف کنترل و مدیریت بهتر پول کنید و به دنبال راههای مختلفی برای رشد آن بگردید.
۱۷. یک خوانندهی سیری ناپذیر باشید
یکی از دلایلی که پول پس انداز نمیکنید آن است که نمیدانید هر هزار تومن چه قدرت و پتانسیلی دارد!
به عنوان مثال، اگر ۱۰.۰۰۰ دلار در بازار سهام سرمایهگذاری کرده باشید، ظرف ۱۰ سال دو برابر میشود. بسیاری این موضوع را نمیدانند و ترجیح میدهند پولشان را در حسابهای پس انداز معمول قرار بدهند.
لازم نیست حتما خبرهی امور مالی باشید، اما لازم است اصول پایهای در رابطه با پول را درک کنید. بهترین راه برای انجام این کار از طریق خواندن است. کتابهای مربوط به پول خریداری کنید.
کتابها را بخوانید و اقدامات جدیدی را که یاد میگیرید عملی سازید. نهایتا، راههای بیشتری برای به کار گرفتن پولتان یاد میگیرید و خودتان شروع به پس انداز میکنید.
۱۸. همیشه مشغول یادگیری باشید
میتوانید از نظرات کارشناسان در باب موضوعات مختلف در پادکستها چیزهای زیادی بیاموزید. بعضی از برترین پادکستهای کسب و کار، پول و سایر حوزههای مهم را پیدا کنید.
موقع آمد و رفت بین محل کار و منزل به آنها گوش بدهید. موقع فعالیت در باشگاه هم همین طور.
کم کم چیزهای جدیدی یاد خواهید گرفت. و یک روز، شما هم یک متخصص در همان حوزه خواهید شد.
۱۹. سرمایه گذاری در خودتان را انتخاب کنید
شما بهترین سرمایه گذاری خودتان هستید. چرا؟
هرچه بیشتر بدانید، بیشتر میتوانید به کار ببندید. اما به تنهایی نمیتوانید رشد کنید. داشتن مربی عالی است چون میتوانند نقاط کور را در شما ببینند.
بله هزینه دارد اما با این کار میتوانید در وقتتان صرفه جویی کنید و از اشتباهتی که خیلی از آدمها مرتکب میشوند پیشگیری کنید. در خلال مراحل اولیه به عنوان کارآفرین یا در شغلتان ممکن است نتوانید از عهدهی استخدام مربی بر بیایید. و این مشکلی ندارد.
نهایتا درآمدتان رشد خواهد کرد و میتوانید از این پول برای سرمایه گذاری و جذب مربی استفاده کنید.
۲۰. برای افزایش درآمدتان مهارتهای پولیتان را بهبود ببخشید
در میزان پولی که میتوانید پس انداز کنید محدودیت وجود دارد اما در میزان پولی که میتوانید به دست بیاورید نه. به همین خاطر است که به شروع یک کسب و کار فرعی نیاز دارید (شغل دوم). اینترنت ایجاد کسب و کار فرعی را در حین داشتن شغل ثابت میسر ساخته است. سعی کنید کار کردن در صنعتی را انتخاب کنید که باآن آشنا هستید. کار سادهای خواهد بود؟ نه مسلما، اما ارزش تلاش کردن دارد.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده- کامروا ابراهیمی
منبع: lifehack
عادت های پولساز: ۲۰ عادت خوب برای افزایش ثروت و پس انداز
برچسب ها ثروتمند شدنثروتمندترینعادت های پولسازپولدار شدنپولدارترین
- مطلب قبلی هیپوکندریا: ۶ نکته درباره ترس از بیمار شدن یا خود بیمار انگاری
- مطلب بعدی طرز تهیه شیرینی: ۷ دستور پخت کیک و شیرینی عید نوروز در خانه