۷ مهمترین سوالات مصاحبه استخدامی برای تمام مشاغل
شما برای یافتن شغل در هر رشته و سطحی نیاز به دانستن برخی نکات ضروری دارید تا بتوانید جایگاه مورد نظرتان را کسب کنید. این که چطور با مدیر کارگزینی یا رییس سازمان پای میز مصاحبه بنشینید به خودی خود یک هنر است که می تواند موفقیت را به ارمغان آورد. در ادامه این نوشتار با ما همراه باشید تا ۷ مهمترین سوالات مصاحبه استخدامی برای تمام مشاغل را بدانید.
مهمترین سوالات مصاحبه استخدامی
۱. توانایی شما ارتباط برقرار کردن در محیطهای مختلف چقدر است؟
هر کسی خودش را به شیوههای مختلفی ابراز میکند. اما بسیاری از مدیران اعتقاد دارند که برای موفقیت، کارکنان باید بتوانند کاری کنند فارغ از سبک ارتباطیشان – توسط دیگران کاملا درک شوند.
چه در حال برقراری ارتباط با دوستان، مدیران، یا بویژه مشتریان باشند این قضیه صدق میکند. البته، این یعنی استخدامهای جدید باید بتوانند با مخاطبان مختلف خودشان را وفق بدهند – از کسانی که به ارائههای آنها در اداره گوش میدهند تا کسانی که مطالبشان را در توئیتر میخوانند.
مطلب مرتبط:۳۲ سوال مصاحبه استخدامی برای مشاغل مدیریتی
۲. چرا میخواهید شغل فعلی تان را ترک کنید؟
این ممکن است شبیه موقعیتی باشد برای پرداختن به تمام چیزهایی که در رابطه با شغل فعلیتان دوست نمیدارید. یا تا دربارهی اینکه رئیستان چقدر آدم مزخرفی است حرف بزنید. این کار را نکنید! این مسیری است که اصلا دلتان نمیخواهد دوباره به آن برگردید. و این همان چیزی است که این سوال واقعا قصد دارد از زیر زبان آدمهای زیادی بیرون بکشد.
اگر من شخص مصاحبه کنندهی شما باشم و این سوال را بپرسم و شما بگویید تمام مدت رئیستان قدرتان را نمی دانسته است و شرکتتان مدیریت و رهبری افتضاحی دارد، با خودم میگویم ظرف یک سال اگر جای دیگری برای مصاحبه بروید آن وقت راجع به من چه ها خواهید گفت!
حتما سعی کنید پاسختان را به نحوی ارائه کنید که خیلی نسبت به شغل فعلی یا شغلی که تازه رهایش کردهاید دید بدی نداشته باشد. شاید بهتر باشد بگویید از کار کردن در آن شرکت لذت میبردهاید اما گزینههای رشد و تعالی برای تان در آنجا محدود بوده است در نتیجه به دنبال یافتن فرصتی خارج از آن فضا هستید.
۳. اگر بخواهید موفقیت خودتان را توصیف کنید چه می گویید؟
آلوارز میگوید، “پاسخ این پرسش میتواند معلوم کند که آیا کارجو خودپسند است یا عاری از نفسپرستی است. وقتی آدمها دربارهی موفقیت خودشان صحبت میکنند خوب گوش دهید که آیا از “مرا-مرا-مرا” یا “من-من-من” صحبت میکنند یا از “آنها” “ما” یا “برای ما” صحبت میکنند.
چینکوتا میگوید، “به دنبال یک بازیگر تیمی باشید که یک چیز مثبت به شرکت بیاورد. کسی که بتواند باهوشترین فرد ( به لحاظ داشتن هوش هیجانی ) در محل کار باشد، ولی اگر شخصی نباشد که از کارکردن با او لذت ببرید – چون دغدغهی موفقیت خودش را دارد نه شرکت- شایسته و مناسب نخواهد بود.”
مطلب مرتبط: ۲۶ سوال مصاحبه استخدامی مشاغل منابع انسانی
۴. بزرگترین نقطه ضعف شما چیست؟
این یکی از سوالات مورد علاقهی من است. دلیل اصلی این سوال آن نیست که واقعا پی به بزرگترین نقطه ضعف شما ببریم. البته مگر آنکه یک چیزی شبیه این بگویید «هر روز سر وقت مشخصی سر کار حاضر شدن»، آن وقت است که احتمالا به طور کل از گزینههای تصدی شغل مورد نظرتان حذف خواهید شد.
دلیل اصلی اینکه کسی از شما این سوال را میپرسد آن است که ببیند آیا خودآگاهی دارید یا نه. یعنی اینکه آیا نقاط ضعف خودتان را میشناسید و به قدر کافی برای بر شمردن آنها باهوش هستید.
بازی زیرکانهی شما در این مرحله میتواند آن باشد که به نحوهای معتدل جواب بدهید. شما دلتان میخواهد بتوانید نشان بدهید بزرگترین نقطه ضعفتان در واقع یک مزیت هم دارد. به عنوان مثال، من معمولا میگویم که بیصبری نقطه ضعفم است. که درست است، من دوست دارم کارها سریع انجام بشوند. اما آنچه مطمئنم میخواهم به آن اشاره کنیم این است که حتی اگر بیصبر هستم، به خاطر آن است که میخواهم کارهای زیادی را در زمانی کم انجام بدهم.
مطلب مرتبط: ۴ سوال در مصاحبه استخدامی که حتما باید از کارجو پرسید
۵. در شرایط سخت و حساس توانایی تصمیم گیری تان چگونه است؟
این ممکن است مهمترین سری از مهارتها باشد، که در حقیقت، تمام مدیران به دنبال آن هستند. مهم نیست که یک بازاریاب جوان تازه از دانشکده آمده یا کنترل کنندهی مالی فصلی را استخدام کرده باشید – داوطلبان باید بتوانند موقعیت را ارزیابی کنند، بهترین وسیلهی رسیدن به پیامد بهینه را تعیین کنند، و برای پیش رفتن تماس برقرار کنند.
آنچه در اینجا مطرح است موضوع اعتماد است: به عنوان رهبر یک شرکت، باید بدانید آدمهای تیمتان انواعی از انتخابها خواهند داشت و خودشان را به نحوی ابراز میکنند که نمایندهی شرکت شما، اصول آن، و بلندپروازیهای شما هستند.
تاکید میکنم، این اولویتها برای من منحصر به فرد و خاص نیستند. چیزهایی هستند که اکثر بنیانگذاران، مدیران عامل، و مدیرها به دنبالش هستند. آنها نهایتا تواناییها منطق و استدلال، سطوح انگیزش، و خودآگاهی را اثبات میکنند – ویژگیهایی که اعضای با کیفیت تیمی که شرکت شما را به پیش میبرد باید داشته باشند.
۶. انتظارتان درباره حقوق و مزایا چگونه است؟
اگر شغلی که در جستجویش بودید حقوق و مزایای مشخصی داشت و نظر مدیران از قبل مشخص بود که وضعیت شما سخت نیست و می دانید چه اتفاقی قرار است بیفتد اما اگر قرار بود تحت توافق درباره حقوق و مزایا سخن بگویید سعی کنید به دور از خودبزرگ بینی یا خود کوچک بینی آنچه را که واقعا از این شغل انتظار دارید بیان کنید. رویا پردازی بیش از حد می تواند همه چیز را خراب کند و شما را از شغل محبوب تان دور کند. با اندکی واقع بینی و انصاف اما رعایت شآن خود مبلغ درخواستی تان را بگویید.
۷. آیا سوالی از من(از مجموعه یا سازمان) دارید؟
ممکن است از خودتان بپرسید این یکی دیگر چرا سوال فریبنده به حساب می آید. راستش را بخواهید اگر آمادگی اش را داشته باشید این اصلا سوال فریبنده یا گیج کنندهای نیست.
آنچه در اینجا مصاحبه کننده دنبال میکند آن است که ببیند شما برای تصدی منصب مورد نظر چقدر هیجان و علاقه دارید. اگر بگویم بسیاری از آدمها جواب این سوال را با سکوت و خیره شدن میدهند یا هیچ سوالی از پیش آماده نمیکنند شاید تعجب کنید!
باز هم میگویم، اگر در یک مصاحبهی حضوری شرکت کردهاید، بهتر است خیلی به آن موقعیت و شرکت علاقمند باشید. با پرسیدن سوالی که از قبل به آن خوب فکر کرده باشید در واقع دارید بیان میکنید چقدر به فرصت پیش رویتان علاقمند و مشتاق هستید.
قرار نیست فقط یک سوال مثل این بپرسید: «حقوق ها را کی واریز میکنید؟» دست کم چهار پنج سوال از قبل آماده کنید اما قرار نیست مصاحبه کنندهتان را با سوال های بیشتری بمباران کنید. نشان بدهید برای تصدی این منصب جدی فکر کردهاید و این کار را با آماده کردن سوالهای درست و حسابی انجام بدهید.
ترجمه: سایت کسب و کار بازده- پریسا جعفری
منبع : بیزنس اینسایدر
۷ مهمترین سوالات مصاحبه استخدامی برای تمام مشاغل
برچسب ها سوالات مصاحبه استخدامیمصاحبهمصاحبه استخدامیمصاحبه شغلیمصاحبه کاری
- مطلب قبلی ۴ مهمترین قواعد جدید بازاریابی در ۲۰۲۰
- مطلب بعدی ۹ ایده کم هزینه برای زیباسازی دکوراسیون داخلی منزل